Επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΤΡΑΓΙΚΗ χαρακτηρίζεται η κατάσταση που επικρατεί σε μεγάλο μέρος του οδοστρώματος στην πόλη της Φλώρινας. 
Κεντρικοί δρόμοι, μικρότερες οδοί και πάροδοι μοιάζουν βομβαρδισμένα τοπία. Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, των οδηγών αλλά και των πεζών είναι καθημερινές και απολύτως δικαιολογημένες.
Το φθινόπωρο είναι εδώ και οι βροχοπτώσεις συχνές, ο χειμώνας προ των πυλών και τα χιόνια έρχονται. Λογικά εάν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση το πρόβλημα θα επιδεινωθεί δραματικά και η κυκλοφορία στις εν λόγω οδούς θα γίνει ΑΦΟΡΗΤΗ.
Αναμένω με ενδιαφέρον και αγωνία τις απαντήσεις των αρμοδίων.

Ακολουθεί η επιστολή του Μιχάλη Χάτζιου προς τον Πρόεδρο της Δημοτι. Κοινότητας Φλώρινας 







Φωτο Μιχάλης Χάτζιος



Φλώρινα 2-10-2015
Προς: Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας
Γραφείο Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας

Κύριε Πρόεδρε,
Στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας τέθηκε τόσο από εμένα όσο και από άλλους Συμβούλους το ζήτημα της τραγικής και απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο οδόστρωμα πολλών οδών της πόλης μας, και απασχολεί το σύνολο των δημοτών και επισκεπτών της.
Δυστυχώς οι περιπτώσεις του κατεστραμμένου και απολύτως ακατάλληλου οδοστρώματος δεν περιορίζονται μόνο σε παρόδους και απομακρυσμένες οδούς από το κέντρο της πόλης μας (χωρίς να παραβλέπω την αναγκαιότητα επιδιόρθωσης και αυτών), αλλά το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο και στις κεντρικές οδούς (Ν. Χάσου, Καστρισιανάκη, Π. Μελά κ.α.). όπου καθημερινά διέρχεται τεράστιος όγκος οχημάτων αλλά και πεζών.
Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των δημοτών και των επισκεπτών που ταλαιπωρούνται σε καθημερινή βάση είναι απολύτως εύλογα και δικαιολογημένα.
Αντιλαμβάνομαι πως η κατάσταση αυτή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί ριζικά και στο σύνολο της, δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας την οποία προφανώς και αντιμετωπίζει ο Δήμος μας λόγω της έλλειψης κονδυλίων στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, όμως θεωρώ απολύτως αναγκαίες τις άμεσες και επιβεβλημένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεδομένης της έλευσης του Φθινοπώρου και των συνεχών βροχοπτώσεων, η κατάσταση του ήδη ακατάλληλου οδοστρώματος θα επιδεινωθεί και η κυκλοφορία σε πολλές οδούς θα γίνει πλέον από αφόρητη έως αδύνατη.
Κύριε Πρόεδρε σας ζητώ να με ενημερώσετε σχετικά για τις προθέσεις καθώς και τον χρόνο των ενεργειών, στις οποίες προτίθεται να προβεί η Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση του εν λόγω σοβαρότατου προβλήματος.

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό που επισυνάπτω είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, αν και θεωρώ πως το πρόβλημα είναι τόσο ορατό και έντονο, που δεν χρειάζεται αποδεικτικά στοιχεία.
Αδιάψευστο μάρτυρα της έντασης του προβλήματος, αποτελούν οι έντονες διαμαρτυρίες και τα απολύτως δικαιολογημένα παράπονα των συνδημοτών μας, των οποίων σίγουρα έχετε γίνει και εσείς αποδέκτης.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Χάτζιος Ε. Μιχαήλ
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας

4 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος μας, ο υπέροχος Γιάννης Βοσκόπουλος έχει άλλα σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί.
Τελευταία ας πούμε άρχισε να καπνίζει πούρα. Όπου σταθεί ανάβει την πουράκλα του και πέρα βρέχει. Οι κακές γλώσσες λένε πως αιτία είναι οι φουρτούνες που βλέπει να έρχονται αλλά ποιος ξέρει....
Πάντως δεν παραλείπει να πηγαίνει καθημερινά στο καφενείο και βυθισμένος στην καρέκλα επί ώρες να απολαμβάνει την μπιρίμπα του παρέα με τον βουλευτή.
Όχι θα κάτσει να σκάσει!

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως οι κριτικές για τον κ. Χάτζιο έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τη ποιότητα ζωής στη Φλώρινα! Εθελοτυφλείτε ορισμένοι για ένα υπαρκτό πρόβλημα, όπως αυτή η κακή κατάσταση στους δρόμους. Και λεπέσκες να πατούσατε , θα το παίζατε αμέριμνοι. Μη περιμένετε από την εφημερίδα μας να γίνει αρένα για να βγάλετε τα εσώψυχά σας και να αντιστέψουμε τους όρους διαλόγου. Ζήστε με το πρόβλημα και με γειά σας και χαρά σας!

κ12 είπε...

Πολύ καλή η παρέμβαση του Μιχάλη. Παρόμοιες παρεμβάσεις να βλέπαμε ίσως κάτι να γινόταν . Δυστυχώς η κατάσταση είναι όπως την περιγράφει. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν όχι μόνο στους δρόμους της πόλης αλλα και σε όλο τον Νομό Φλώρινας. Δεν είναι το θέμα ποιος θα αναδυκνείει το θέμα εάν είναι ο κάθε Μιχάλης η Πανδώρα, ο Τάκης ο Λαζαράκης η ο ... Νίκος Μαστοράκης. Το θέμα αφορά όλους τους κατοίκους της Φλώρινας μα δυστυχώς σε παρόμοιες περιπτώσεις ενεργοποιήται ο μηχανισμός συγκάλυψης σοβαρών θεμάτων όπως το κουκούλωμα οι προσωπικές επιθέσεις και η άφθονη λάσπη που θα δεχτεί όποιος ή όποια ήρωας ( για τα δεδομένα της μικρής μας κοινωνίας) τα ξεσκεπάσει , τα βγάλει στο φώς της δημοσιότητας μέχρι σημείου να γελοιοποιηθεί περιθωροιοποιηθεί ή γίνει γραφικός για τις απόψεις του που περιγράφουν τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν για να διορθωθεί η εικόνα που παρουσιάζουν η πόλη , τα χωριά και όλος ο Νομός που ταλαιπωρούν τους κατοίκους και ειδικά τους επισκέπτες οι οποίοι την επόμενη φορά δεν θα επιλέξουν να έρθουν στον Νομό ή στην πόλη μας αλλα θα πάνε κάπου αλλού . Πάντως χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη έστω και ελάχιστοι σαν τον Μιχάλη χωρίς παροπίδες και αναδεικνύουν παρόμοια θέματα...Κάτι είναι κι αυτό από την επιβληθείσα κατάσταση αποσιώπησης παρομοιων καταστάσεων .

Ανώνυμος είπε...

Λένε οτι δεν φτιάχνουν τους δρόμους μέχρι να γίνει η τηλεθέρμανση γιατί τότε θα τους ξανασκαψουν. Μα αν περιμένουμε την τηλεθέρμανση, δεν θα μας νοιάζουν οι λακούβες, αφού όπως πάει το πράγμα, μέχρι να τελειώσει η τηλεθέρμανση θα έχει ανακαλυφθεί η τηλεμεταφορά.

Δημοσίευση σχολίου