3:32 π.μ.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ “ΕΚΛΕΚΤΟ”!!! ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ!!!

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |







Τον τελευταίο καιρό στον τοπικό τύπο της Φλώρινας συνεχώς δημοσιεύονται ενδιαφέροντα άρθρα του Νίκου Μέρτζου.
Τι συμβαίνει; Γιατί τα δημοσιεύει σε τοπικές εφημερίδες της Φλώρινας και όχι σε άλλες “μεγάλες” εφημερίδες; Είναι τυχαίο;

Πέρα από τα περί αγάπης για την Φλώρινα και άλλα τέτοια δακρύβρεκτα και συναισθηματικά, ας δούμε τι μας λένε αυτά τα άρθρα.

Δεν μπορώ να ξέρω βέβαια που αποσκοπεί ο Μέρτζος γράφοντας τα άρθρα που γράφει, όπως τα γράφει. Δεν θα αναφερθώ στις προθέσεις του Μέρτζου, τις οποίες δεν μπορώ να γνωρίζω. Με τα παρακάτω σχόλια μου θα αναφερθώ στο πολιτικό αποτέλεσμα που επιφέρουν τα άρθρα. Άρα, μην βιαστούν οι φίλοι του Μέρτζου να με κατηγορήσουν και να με πουν “φασίστα” (όπως κάποτε θα με έλεγαν “Βούλγαρο”, τότε όταν ήταν της μόδας οι “εχθροί” του κατεστημένου να είναι θεωρούνται “μη-ελληνόφρονες”, σε αντίθεση με σήμερα που ως εχθροί του κατεστημένου θεωρούνται οι ελληνόφρονες). 
Δεν στρέφομαι κατά του Μέρτζου! Τα πρόσωπα δεν έχουν τόση σημασία, όσο έχουν τα πολιτικά τεκταινόμενα (τα οποία επέρχονται όποιο πρόσωπο και εάν είναι στην εξουσία). Διερευνώ τις πολιτικές επιπτώσεις των γραφομένων του Μέρτζου, χωρίς να του αποδίδω καμία πρόθεση όσον αφορά την επέλευση αυτών των επιπτώσεων.

Ένα χαρακτηριστικό αυτών των άρθρων είναι ότι είναι υπεράνω των κομμάτων. Ο κόσμος αρχίζει να απομακρύνεται από τα κόμματα, πιστεύοντας ότι “όλοι το ίδιο είναι”, και ότι όποιον και να ψηφίσεις θα εφαρμόσει την σημερινή πολιτική κατηγορώντας τον προηγούμενο. Άρα, κομματικά δεν προσεγγίζεται ο ψηφοφόρος. Οπότε, τα άρθρα κινούμενα υπεράνω των κομμάτων, γίνονται ευρύτερα αποδεκτά.

Άλλο χαρακτηριστικό των άρθρων είναι ότι στηρίζονται πολύ στην ιστορία. Όταν κάποιος δεν παίρνει θέση στα τεκταινόμενα του σήμερα, αλλά γράφει για το παρελθόν, για την ιστορία (χωρίς αναφορά στο παρόν) υπογραμμίζει την παρουσία είτε την δική του, είτε κάποιου άλλου, είτε κάποιας άποψης. Δηλαδή τονίζεται μια παρουσία και υπογραμμίζεται κάτι τι, μένοντας μακριά από τα προβλήματα του σήμερα, η ενασχόληση με τα οποία μάλλον κάποιους θα ευχαριστήσει και άλλους θα δυσαρεστήσει. Άρα, τονίζεται η παρουσία χωρίς να δημιουργούνται εχθρότητες και έτσι αυξάνεται η επιρροή των προβαλλόμενων απόψεων.

Τρίτο χαρακτηριστικό των άρθρων του Μέρτζου είναι ότι κινούνται θεματικά σε έναν ευρύτερο χώρο πέραν του μικρόκοσμου της Φλώρινας, αλλά συμπεριλαμβάνουν τον μικρόκοσμο της Φλώρινας στον χώρο αυτόν και, κυρίως, δημοσιεύονται στην Φλώρινα. Έτσι δεν λαμβάνεται σαφής θέση επί των προβλημάτων της Φλώρινας και δεν δεν δημιουργούνται εχθρότητες. Έτσι, αυτός που υποφέρει λόγω των προβλημάτων της Φλώρινας ακούει κάποιον να στηλιτεύει καταστάσεις και κάπου το χαίρεται. Επίσης αυτός που δημιουργεί τα προβλήματα της Φλώρινας δεν βάλλεται, άρα το χαίρεται. Και ο πέραν των κομμάτων “διανοούμενος” λαμβάνει “τροφή για σκέψη” και αισθάνεται σπουδαίος μιλώντας για τα άρθρα στο καφενείο. Άρα, όλοι είναι ικανοποιημένοι! Και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα εντάξει!

Βλέπουμε λοιπόν να υποδηλώνεται μια παρουσία ασχολούμενη με μεγάλα, πέραν της Φλώρινας, προβλήματα αλλά υπερ-κομματικά και χωρίς αντιπαλότητες.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως μας προκύψει καμία πολιτική “μεγάλη προσωπικότητα” στην Φλώρινα, η οποία θα μας “λύσει” όλα τα προβλήματα, η οποία “προσωπικότητα” θα είναι πέραν και υπεράνω των κομματικών τριβών και μικροπρεπειών. Μην ξεχνάμε ότι ορισμένοι θεωρούν ότι οι “κομματικές τριβές και μικροπρέπειες” είναι για την πλέμπα, τον λαουτζίκο, τον “απλό” ψηφοφόρο. Δεν είναι για τους “αρίστους”, τους “πεφωτισμένους”, τους “εκλεκτούς”. Κάποτε κάποιοι ετοίμαζαν την Μιράντα Ξαφά (απ’ ότι ξέρω ανεψιά της Δοξούλας Λεοντίδου συζύγου του Τάκου Μακρή) να την φέρουν να πολιτευτεί στην Φλώρινα και να μας σώσει. Αυτήν δεν την έφεραν και χάσαμε την ευκαιρία να σωθούμε. Κάπως έτσι έφεραν και τον Λιάνη (εδώ υπήρχε και η ξαδέρφη) και τον Κορτσάρη.
Αναρωτιέμαι μήπως μας προκύψει κάποιος “άφθαρτος”, “πετυχημένος”, “αδιαμφισβήτητος”, “άριστος”, “πεφωτισμένος”, “εκλεκτός”, ο οποίος θα μας σώσει όπως θα μας έσωζε η Ξαφά, και μας έσωσαν οι Λιάνης και Κορτσάρης.
Διότι παίζει και το να διαλυθούν τα Σκόπια, οπότε η Φλώρινα θα αναγκαστεί από παίκτης του παρασκηνίου να βγει στο προσκήνιο.
Και, ασφαλώς, όλα για το καλό μας!!!!!
Και θα υπάρξουν τα γίδια που θα τρέξουν αν προσκυνήσουν και να ψηφίσουν!!!!!!!


ΠρομΥθεύς Αδέσμευτος
Φλώρινα 21 -4-2017 

10 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ο Μέρτζος παντού και πάντα. Αυτός είναι αιώνιος. Οι άλλοι...., θα πάρουν τους μεγάλους μισθούς χωρίς δουλειά, θα πάρουν την μεγάλη σύνταξη,μερικοί ίσως αρπάξουν μίζες, αλλά όλοι θα χαθούν. Ο Μέρτζος μένει.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχει ένας Μέρτζος. Οι άλλοι είναι να ντρέπεσαι.

Ανώνυμος είπε...

11.03 ο Μέρτζος όμως τους διαλέγει. Τελικά, οι προδιαγραφές είναι χαμηλές ή ο Μέρτζος δεν έχει καλό κριτήριο επιλογής ;

Ανώνυμος είπε...

Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. Φλωρινιώτες όποιον σας σερβίρουν τον ψηφίζετε. Όχι μόνον τον ψηφίζετε, ξεσκίζεστε. Θυμάστε πως τρέχατε πίσω τον Λιάνη, όχι μόνον σοσιαλιστές αλλά και ντεμέκ "αξιοπρεπείς" δεξιοί. Αυτοί είστε. Μην κλαίγεστε. Οι αντιπρόσωποί σας είναι η εικόνα σας, είστε εσείς.

ΚΓ είπε...

11.03 Ναι ο Μέρτζος κάνει κουμάντο και τους διαλέγει. Ο Μέρτζος έχει πολύ καλό κριτήριο επιλογής, για τον Μέρτζο. Διαλέγει αυτόν που συμφέρει στον Μέρτζο.

Ανώνυμος είπε...

ότι οι Φλωρινιώτες δεν έχουν κριτήριο επιλογής αυτό είναι μία αλήθεια. Καταπίνουν αμάσητο ότι τους σερβίρουν. Πιθανόν ο Μέρτζος να είναι ο αρχιμάγειρας του παλατιού - αν και δεν τον έχω για τόσο ισχυρό-. Μπορεί όμως να κάνω και λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Γνωστό πλέον το προφίλ του αναμενόμενου Μεσσία! Δυνατότητα τρόπων θα έχει, αυτό είναι βέβαιο! Γι αυτό με την εκάστοτε εξουσία θα τα πήγαινε καλά στο παρελθόν. Δυνατότητες πολλές δεν χρειάζονται Θα έχει και ένα λαμπερό λούστρο που θα μας θαμπώσει και θα αποσιωπήσει όλες τους τις αδυναμίες!

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε κι' εμείς τον δικό μας τον Μακρόν. Ας είμαστε σίγουροι ότι θα έχει λούστρο, θα έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, μπορεί να είναι και λίγο έως πολύ ομοφυλόφιλος. Και μάλλον θα είναι και μασόνος. Και θα μας σώσει.

κ12 είπε...

....12 Mαίου 6.30 μμ στην Φλώρινα.....

Ανώνυμος είπε...

Αστοχο φαίνεται το σχόλιο-άρθρο. Μαλλον ο Νίκος τον Σώτο στηρίζει και την εφημερίδα του. Για υποψηφιότητα Μέρτζου δε λέει αφού 1/10 έμειναν εν ζωή από την ηλικία του, κι από αυτούς το 1/10 πλήρεις.Πέρασαν οι εποχές και για σωτήρες.Αρα μη μεγαλοποιούμε τη δύση του ηλίου ηλιοβασίλεμα είναι όχι βασιλεία.

Δημοσίευση σχολίου