2:00 π.μ.

«Την πάτησες Αλέξη»

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |



O Νίκος Κοτζιάς την… είδε Μέγας Αλέξανδρος και θα κόψει το γόρδιο δεσμό μέχρι το Ιούνιο, αδιαφορώντας προφανώς για τη βούληση του ελληνικού λαού. Τι να πει κανείς. Άμα είσαι μεγαλομανής…
Ο δε Τσίπρας άνοιξε θέμα που του γυρίζει πλέον μπούμερανγκ. Συνηθισμένος ήταν να βλέπει τον κόσμο να μην αντιδρά. Έφερε τον Βαρουφάκη και διέλυσαν τη χώρα, κανείς δεν αντέδρασε. Έκαναν δημοψήφισμα και είπαν το «όχι»… «ναι», κανείς δεν αντέδρασε. Έκαναν την κωλοτούμπα του αιώνα και υπέγραψαν μνημόνιο, κανείς δεν αντέδρασε, τους επιβράβευσαν κιόλας.O Νίκος Κοτζιάς την… είδε Μέγας Αλέξανδρος και θα κόψει το γόρδιο δεσμό μέχρι το Ιούνιο, αδιαφορώντας προφανώς για τη βούληση του ελληνικού λαού. Τι να πει κανείς. Άμα είσαι μεγαλομανής…
Κυβερνούν τρία χρόνια εξευτελίζοντας τη χώρα και κανείς δεν αντιδρά. Έτσι λοιπόν ο πρωθυπουργός νόμισε ότι ο ελληνικός λαός είναι κοιμισμένος. Ότι είναι πεκινουά κι όχι λύκος που κάποια στιγμή ξυπνάει. Νόμισε ο Τσίπρας και η παρέα του ότι είναι μια ζωή ραγιάδες οι Έλληνες και δεν θα σηκώσουν κεφάλι. Να που ήρθε η στιγμή να γίνει κι αυτό.
Το «Μακεδονικό» είναι ένα θέμα που είχε ξεχαστεί, όπως είχε πει κάποτε και ο μακαρίτης ο Μητσοτάκης. Σαν ξεχασμένο θέμα που ήταν πίστεψε ότι θα το περάσει μια νύχτα με ένα νόμο κι ένα άρθρο. Μπορεί και με ορισμένους πρόθυμους να το περνούσε χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Η Βουλή στην κοσμάρα της και ο κόσμος στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης.
Και κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση. Ο κόσμος κατάλαβε τι πάει να κάνει ο Τσίπρας και σου λέει: «Μια ζωή ραγιάς; Μια ζωή εθελόδουλος; Θα μας πουν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι τι θα κάνουμε με την ιστορία μας;» Και κάπου εκεί την πάτησε ο Αλέξης. Γιατί μπορείς ο Έλληνας να αντέξει την απώλεια της Κύπρου, μπορεί να αντέξει την ξεφτίλα των Ιμίων, μπορεί να ανεχθεί τα μνημόνια και την μόνιμη επιτροπεία. Μπορεί να δέχεται ακόμη και τον Τσίπρα πρωθυπουργό και τον Καμμένο υπουργό Άμυνας.
Αλλά κάποια στιγμή έρχεται το ξύπνημα. Έρχεται η απελευθέρωση κι εκεί ο κόσμος φωνάζει «την πάτησες Αλέξη».
Το πρώτο συλλαλητήριο ήταν και το πρώτο μήνυμα. Ήρθαν οι δημοσκοπήσεις να τσακίσουν το Μαξίμου και τώρα έρχεται η «συννεφιασμένη» Κυριακή για την κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός τους πήρε πρέφα ότι πάνε να κλείσουν ένα τέτοιο θέμα με ύπουλο τρόπο μόνο και μόνο γιατί έχουν κάνει deal με τη Μέρκελ και τους άλλους ηγέτες. Η Μακεδονία μας ήταν αντάλλαγμα για να πάρει ο Τσίπρας ρύθμιση για το χρέος, να πετύχει καθαρή έξοδο και να παραμείνει στην εξουσία.
Όμως η ιστορία, ο πολιτισμός, η αγάπη για την Ελλάδα δεν ξεπουλιέται για τίποτε. Κι αν ο Τσίπρας με ορισμένους ανόητους πίστεψαν ότι το «Μακεδονικό» θα είναι… business as usual έρχονται τα γεγονότα για να τους διαψεύσουν.

Ας λέει όποιος θέλει ότι θα βρεθεί λύση μέχρι τον Ιούνιο. Λύση σαν κι αυτές που προτείνουν δεν μπορούν να βρεθούν. Ο γόρδιος δεσμός θα παραμείνει και το «Μακεδονικό» θα γίνει η “ταφόπλακα” του Τσίπρα και της παρέας του.

Αναδημοσίευση ΑΝΤΙΝΕWS 

2 comments :

Κ12 είπε...

MΑΥΡΟ ΣΕ ΌΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ


Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΡΕ???? ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!!

Δημοσίευση σχολίου