Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κανείς πως ισχύει η λαική ρύση "ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα", στη τελετή παράδοσης παραλαβής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Κάθε άλλο!          Σε κλίμα ήρεμο και ζωστό, με πολλές ανθρώπινες αποχρώσεις, στη κυριολεξία το γεγονός της παράδοσης - παραλαβής της Π.Ε. Φλώρινας  ήταν μία γιορτή!

Αυτοί που φεύγουν- Δακής, Ηλιάδης,δεν φεύγουν σαν κυνηγημένοι  και δεν  άφησαν "το κλειδί κάτω από το πατάκι " στους επόμενους, όπως είχε γίνει τη προηγούμενη 4ετία με Βοσκόπουλο - Ηλιάδη! 

Τον πρώτο λόγο είχε ο απελθών αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας κ. Μίμης Ηλιάδης. Απλός, ανθρώπινος και περιεκτικός κούνησε το μαντήλι στη πολιτική ζωή χωρίς να εξαιρεί τον εαυτό του από τη συμμετοχή στα κοινά, πάντα με διάθεση προσφοράς. "Είκοσι χρόνια δεν έχασα ποτέ εκλογική μάχη" είπε χαρακτηριστικά, για να τονίσει  την καλή σχέση που κατάφερε να έχει πάντα με τους πολίτες, τους υφισταμένους, τους συνεργάτες τους φορείς, κατά τη διάρκεια της θητείας του. Με αίσθημα πληρότητας έκανε τον προσωπικό του απολογισμό, χωρίς καμία  έπαρση.             Τυπικός, παρέδωσε το πρωτόκολλο παράδοσης τονίζοντας πως δεν μετακυλίει  ούτε ένα ευρώ χρέος στη νέα περιφερειακή αρχή και έκανε μία σύντομη αλλά ουσιαστική αναφορά τις πιστοποιημένες συμβάσεις και στο σύνολο των έργων της θητείας του.

Λακωνικοί και περιεκτικοί επίσης ήταν και οι σύμβουλοι Κιοσές και Ευαγγέλου στον χαιρετισμό τους, με αναφορές στη καλή σχέση που και οι ίδιοι κατάφεραν επί σειρά ετών να έχουν με τους πάντες και με τα πάντα.

Ο Γ. Δακής, είχε το ανεγνωρισμένο δικαίωμα από όλους αυτή τη φορά να κάνει μία εκτεταμένη αναφορά στις δυσκολίες που είχε η 1η αιρετή περιφέρεια να στήσει το νέο οικοδόμημα της περιφέρειας και να περιαυτολογήσει - αν μου επιτρέπετε η έκφραση- διότι και έργο αφήνει αλλά και καλές εντυπώσεις από τη σχέση που ανέπτυξε με τους κατοίκους της Φλώρινας! Πολλά τα ευχαριστώ που εξέφρασε  από καρδιάς στους πάντες για τη συνεργασία που είχε με την ήρεμη διάθεση και το  συναινετικό πνεύμα που  τον διακρίνει! Αφήνουμε παρακαταθήκη μία λευκή περιφέρεια!!! χωρίς ίχνος διαφθοράς, με έργο, μελέτες και προγραμματισμένες συμβάσεις! Τον αντιπολιτευτικό του ρόλο τον ανέδειξε μέσα από συνεργασία την οποία υποσχέθηκε και δημιουργικές παρεμβάσεις!   
Διατράνωσε το ΟΧΙ για τη πώληση της ΔΕΗ, ως κοινό σημείο στόχευσης με τη νέα περιφερειακή αρχή. 

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης κ. Στέφανος Μπίρος, δείχει να είναι σε ετοιμότητα μετά από λεπτομερή ενημέρωση που φάνηκε να είχε από τον κ. Ηλιάδη επί σειρά ημερών, με διάθεση για συνεργασία και συλλογικότητα όπως τόνισε.

Ο νέος περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Καρυπίδης, με σεβασμό στο έργο που παραλαμβάνει και  χωρίς εξάρσεις και κορώνες, έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα εφαρμόσει.

Όρθωσε το ανάστημά του στο αθηνοκεντρικό κράτος που ευθύνεται για την αποτυχία της κάθε τοπικής  προσπάθειας ακόμα και αυτής των προκατόχων του! 

Ως σημείο αφετηρίας όρισε το χωριό για να φθάσουμε στη πόλη - είπε χαρακτηριστικά! 

Οι υπάλληλοι της περιφέρειας είναι δημόσιοι λειτουργοί και όχι βολεψάκηδες και βολεμένοι. είπε, τείνοντας χείρα φιλίας και συνεργασίας σε όλους τους δ/ντές των τμημάτων που ήταν παρόντες! 

Κοινωνούς, συμμέτοχους, συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους χαρακτήρισε όλους τους πολίτες Δυτ. Μακεδονίας, αφυπνίζοντας το κοινό αίσθημα για εμπλοκή στα κοινά ! " Τα μπλέξατε μαζί μας" είπε, ως επιβεβαίωση των προεκλογικών του δεσμεύσεων προς τη τοπική κοινωνία για συνεργασία με όλους και για όλα! 

Και οι μεν και οι δε, έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις τυχόν αποστάσεις ή τα εμπόδια μεταξύ τους. Η εμπειρία των μεν πιθανότατα να τους έκανε σοφώτετρους και ωριμότερους. Οι δε, φαίνεται πως διδάχτηκαν από τα λάθη όλων των προηγούμενων και  δείχνου απαλλαγμένοι από  σύνδρομα αρρωστημένης εξουσίας. Σε κάθε περίπτωση το μέλλον ανήκει στη τοπική κοινωνία, που καλείται αυτή τη στιγμή να το διεκδικήσει. Ας τους εκμεταλλευτούμε εμείς αυτή τη φορά, αφού μας το αναγνωρίζουν σαν δικαίωμά μας!

Ντόρη Κουτουράτσα
Φλώρινα 29 - 9- 2014


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου