7:23 μ.μ.

ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |







του Γιάννη Μήτσιου 

Ιστορική η σημερινή μέρα για την μεταπολιτευτική μας ιστορία. Στις 18 Οκτωβρίου του 1981 ( πριν 33 χρόνια) το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την εξουσία με 48,5% νομίζω με το σύνθημα αλλαγή. 
Για τον ιστορικό του μέλλοντος μπορεί να αποδειχθεί ως μια ιστορική και κοινωνική αναγκαιότητα ή ως μια αιτία της σημερινής κατάρρευσης. Σε κάθε περίπτωση ο λαός κάνει την επιλογή του είτε στο παρελθόν είτε τώρα ή στο μέλλον. Η γενιά της μεταπολίτευσης του 1974 και του 1981 ήταν οι 20αρηδες 30ρηδες και 40ρηδες κυρίως που σήμερα είναι συνταξιούχοι και δρέπουμε όλοι τους πικρούς καρπούς των επιλογών και της διαχείρισής αλλά βέβαια θα πρέπει να τους αναγνωρίσουμε και την πολιτική σταθερότητα, την είσοδο στην ΕΕ και ότι μεγαλώσαμε σε συνθήκες πιο αξιοπρεπείς από τις σημερινές, 

Δυστυχώς όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Εγώ τότε ήμουν 11 χρονών τότε και η δική μου η γενιά σήμερα είναι στο μεταίχμιο αυτών που έρχονται και αυτών που φεύγουν. θα αποτελέσουμε άραγε εμείς τη γενιά της αναγέννησης; Δείτε τον εκπληκτικό κόσμο με παλμό, ένταση και συμμετοχή την εποχή που δεν υπήρχε ιντερνετ, κοινωνικά δίκτυα, κινητή τηλεφωνία, sms, κανάλια κλπ. Ως πολιτικός επιστήμων το σχολιάζω και μου κάνει εντύπωση ότι πολλά πολιτικά μηνύματα είναι τόσο επίκαιρα που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει οι επικοινωνιολόγοι και οι΄μελλοντικοί πολιτικοί να τα λάβουν σοβαρά υπόψιν.

 Πρόσφατα είχα συζήτηση έναν παλιό δημοσιογράφο που έζησε τόσο τον Ανδρέα αλλά και τον Κων/νο Καραμανλή. Οι τελευταίοι ηγέτες μου ειπε, αν ζούσαν δεν θα άφηναν να μπούμε σε μνημόνια κλπ και θα έκαναν άλλη διαχείριση, με όλο το σεβασμό μπορεί να έχει δίκιο σε κάποιο βαθμό αλλά η ιστορία δεν γράφεται με υποθέσεις. 

Τα σχόλια δικά σας!!!!! Διάλεξα την ομιλία του Ανδρέα στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 81 νομίζω από τις καλύτερές του.
http://youtu.be/NaV4Nwm4imU

1 comments :

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί και οι επίγονοί τους με την κακοδιαχείριση και την διαφθορά δημιούργησαν όλα τα προβλήματα !!!!! Τι χαζομάρες λέει ο "παλιός δημοσιογράφος"!!!!!

Δημοσίευση σχολίου