1:28 μ.μ.

ΑΣΥΝΕΝΟΗΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Η ασυνεννοησία μεταξύ αιρετών  στο δήμο Φλώρινας είναι γεγονός!
 Τώρα τα ρολόγια τους φταίνε, ο Ερμής που είναι ανάδρομος, η τύχη μας η καλή να τους εμπιστευτούμε τα προβλήματά μας; 
Ούτε και  αυτοί ξέρουν. Και αντί να καθήσουν σαν άνθρωποι να μιλήσουν, να αναζητήσουν τρόπους επικοινωνίας μεταξύ τους,   μας βομβαρδίζουν συνεχώς  με τα δελτία τύπου και μας έχουν πρήξει να μας διαβεβαιώνουν πως όλα τα κάνουν για το συμφέρον του τόπου κλπ κλπ. 
Είναι δυνατόν να υπάρξει δημιουργία σε αυτόν τον τόπο όταν υπάρχουν συνεχώς εντάσεις και διαφορές;   Τα συμπεράσματα δικά σας.  Απάντηση του προέδρου της Τ.Κ. Πολυποτάμου Αθανάσιου Σαμπαλή σε καταγγελία του τοπικού συμβούλου Βασίλη Στόικου

              
Για την αποκατάσταση της αλήθειας των όσων καταγγέλλει ο Τοπικός Σύμβουλος, σας γνωρίζω τα εξής: 
Ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πολυποτάμου και στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της αμφίδρομης πληροφόρησης μεταξύ των μελών του Τοπικού Συμβουλίου και των συγχωριανών μου, αποφασίσαμε τη διενέργεια λαϊκής συνέλευσης για το 2015, στις 15/02/2015, ώρα 19:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου της Τοπικής μας Κοινότητας.
Για την ενημέρωση των συγχωριανών μας εκδόθηκε ανακοίνωση, η οποία ήταν αναρτημένη είκοσι μέρες πριν, και εστάλησαν γραπτές προσκλήσεις στον κάθε Τοπικό Σύμβουλο αλλά και στους φορείς του χωριού μας. Συνεπώς, όλοι γνώριζαν έγκαιρα τον τόπο και τον χρόνο της λαϊκής συνέλευσης.
Στον χώρο της συνέλευσης βρισκόμασταν από τις 18:45 τόσο εγώ, όσο και ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Πέτρου Σπύρος, περιμένοντας τους συγχωριανούς μας. Δυστυχώς, μέχρι την καθορισμένη ώρα προσήλθε μόνο ένας κάτοικος, ο κ. Ευαγγέλου Γεώργιος.
Να επισημάνω ότι στη λαϊκή συνέλευση καλούνται οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας, σε όλα τα χρόνια της θητείας μου, με δική μου πρωτοβουλία, για να μπορέσουμε να ιεραρχήσουμε και να διεκδικήσουμε για ζητήματα που αφορούν στην Τοπική μας Κοινότητα. Να ακούσουμε από τους κατοίκους τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις προτάσεις τους για λύσεις.
Λόγω της απουσίας των κατοίκων αποφασίσαμε την αναβολή της λαϊκής συνέλευσης σε χρόνο που θα ορίσουμε σύντομα.
Ο κ. Στόικος δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται και δεν μπορεί να καταγγέλλει κανέναν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, διότι δεν σέβεται τους θεσμούς, αφού συνήθως απουσιάζει από τις συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου και δεν προσήλθε στη λαϊκή συνέλευση, παρά καθόταν στο καφενείο με την παρέα του.
Τελειώνοντας, να θυμίσω ότι η κοινωνία μας είναι μικρή και το ποιος είναι ο καθένας το ξέρουν όλοι.
Από την αρχή της θητείας μου λειτουργώ πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον του χωριού, μακριά από σκοπιμότητες, με διαφάνεια, ήθος και συλλογικότητα.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πολυποτάμου
Αθανάσιος Σαμπαλής


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΠΟΤΑΜΟΥ
 κ. ΣΤΟΪΚΟΥ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΠΑΛΗ
Ο κ. Σαμπαλής συνεχίζει να υποτιμάει τη νοημοσύνη των κατοίκων της κοινότητας μας.
Όχι μόνο βρισκόμασταν την ακριβή ώρα στο προκαθορισμένο χώρο της τοπικής συνέλευσης αλλά τον ρωτήσαμε κιόλας γιατί φεύγει και μας απάντησε με τον ειρωνικό τρόπο που αναφέρθηκε σε προηγούμενη επιστολή μου.
Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν .
Ή μόνο το δικό του ρολόι πάει καλά ή τα ρολόγια των κ. Στόικου   Β., Καπουλίτσα Ι., Σταμένη Χ., Μελίτση Σ., Ζιώγα Λ., Κύρκου Ε., Καπουλίτσα Χ., και άλλων πολλών είναι χαλασμένα.
Έχει δε τόσο θράσος που στο τέλος θα απαιτήσει να του ζητήσουμε και συγνώμη.
Όμως ως Πρόεδρος του Πολυποτάμου και πολύ περισσότερο ως αστυνομικός, θα πρέπει να διακατέχεται και εφαρμόζει τις αρχές του δικαίου και της ισονομίας.
Πριν είναι πολύ αργά για το χωριό μας τον καλώ να αλλάξει συμπεριφορά.
Διαφορετικά θα το διεκδικήσω με κάθε τρόπο στα πλαίσια της νομιμότητας και των θεσμοθετημένων οργάνων της Πολιτείας.


                                                                                                         Τοπικός  Σύμβουλος  Πολυποτάμου

                                                                                                                        Στόικος Βασίλειος


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου