Λάβαμε σήμερα 30-3-2018 στις 4.38 το απόγευμα , από την ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΝΦ την παρακάτω δήλωση του προσωρινού διοικητή κ. Γ. Χιωτίδη, ως απάντηση στο δελτίο τύπου της Προέδρου Νεφροπαθών Φλώρινας κ. Μερόπης Φωστηροπούλου

Τα σχόλια δικά σας αγαπητοί αναγνώστες !!!









ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
3η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 
Ημ/νία: 30-3-2018
ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
«ΕΛΕΝΗ Θ. ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ»

 Δήλωση
Του  Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη Θ.  Δημητρίου
Με αφορμή την ανάρτηση της Προέδρου Νεφροπαθών του Νομού Φλώρινας, κυρίας Μερόπης Φωστηροπούλου, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο «neaflorina.gr» την 30η Μαρτίου 2018 και ώρα 02:38, η  Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη Θ.  Δημητρίου», με αίσθημα υπευθυνότητας ενημερώνει τους πολίτες του Νομού Φλώρινας:

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ο  ιοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας, στο πλαίσιο της Γενικότερης Πολιτικής Υγείας, σχεδιάζει, προγραμματίζει, οργανώνει, συντονίζει και ελέγχει την εφαρμογή των πολιτικών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, που εκπονούνται και ασκούνται στην Περιφέρεια ευθύνης του.
Στα πλαίσια των ανωτέρω αρμοδιοτήτων, με αποφάσεις του  Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, κου Γεωργίου Κίρκου, μετακινούνται καθημερινά ιατροί ειδικότητας Παιδιατρικής από τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας  Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Θεσσαλονίκης, για την καθημερινή κάλυψη του Νοσοκομείου Φλώρινας και των μηνιαίων εφημεριών του.
 Δυνάμει της με αριθμό πρωτοκόλλου 10170/28-03-2018 απόφασης του  Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, κου Γεωργίου Κίρκου, εγκρίθηκε η μετακίνηση της ιατρού, Ειρήνης Βασιλείου, Επιμελήτριας Α’, από το Νοσοκομείο Φλώρινας, στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς», για τρίμηνο χρονικό διάστημα, ανταποκρινόμενος στα επανειλημμένα σχετικά αιτήματα της  Διοίκησης του Νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς».
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, ως μη αυτόνομο τμήμα, υπάγεται στην εποπτεία του  Διευθυντή του Παθολογικού Τομέα του Νοσοκομείου και είναι στελεχωμένη από τρεις (2) ιατρούς, δώδεκα (12) νοσηλευτές και μία (1) γραμματέα, ενώ συνεπικουρείται από μία (1) επιπλέον ιδιώτη ιατρό.
   
Όπως είναι ευρέως γνωστό, το έργο που παράγει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, της γραμματειακής υποστήριξης, αλλά και εν γένει της  ιοίκησης του Νοσοκομείου και όχι ενός μόνον προσώπου, όπως αστόχως επιχειρείται να αναδειχθεί με την ανάρτηση της Προέδρου Νεφροπαθών.
Ωστόσο, το πλέον σημαντικό, που αποτέλεσε και τη μόνη αιτία για αυτή τη δήλωση, είναι ότι η Πρόεδρος Νεφροπαθών του Νομού Φλώρινας με την ανάρτησή της συνδέει άμεσα την μετακίνηση της Επιμελήτριας Α’, Ειρήνης Βασιλείου με την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου, αμφισβητώντας εν τοις πράγμασι την επιστημονική κατάρτιση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, πόσο δε μάλλον όταν η κυρία Μερόπη Φωστηροπούλου δεν έχει ούτε τη λειτουργική θέση, αλλά κυρίως τη στοιχειώδη επιστημονική κατάρτιση για να κρίνει την επάρκεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου.

Παρέπεται ότι φράσεις με περιεχόμενο που τρομοκρατούν τους αιμοκαθαρόμενους και τις οικογένειες τουςκαι προκαλούν ανησυχία στην κοινωνία της Φλώρινας και ανασφάλεια, μόνο αδικαιολόγητες είναι. Εξαιτίας αυτού του περιεχομένου καλούμε την Εισαγγελία της Φλώρινας να παρέμβει για την αποκατάσταση της ηρεμίας.
Τέτοιες επιτήδειες φράσεις, ως ικανές να επιφέρουν ανησυχία και φόβο αναφορικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, επιχειρούν να κλονίσουν δίχως θεμελιωτικό λόγο την εμπιστοσύνη των πολιτών στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και προσβάλλουν τη δημόσια τάξη στην όψη της ρυθμιστικής ικανότητας της  ιοίκησης του Νοσοκομείου να λαμβάνει κάθε πρόσφορο μέτρο για την προάσπιση του αγαθού της υγείας των πολιτών της διοικητικής του ευθύνης.
Η  Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη Θ.  ημητρίου»:
(α) Με αίσθημα ευθύνης στο λειτούργημα που επιτελεί, ενημερώνει τους πολίτες του Νομού μας ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι στελεχωμένη από επαρκές και επιστημονικά άρτια καταρτισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ικανό να ανταποκριθεί με αμεσότητα, συνέπεια και ασφάλεια στις απαιτήσεις των
αιμμοκαθαιρούμενων ασθενών.
(β)  Δηλώνει κατηγορηματικά ότι η δημόσια υγεία είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση
για να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης και τούτο διότι το λειτούργημα του ιατρού επιτελείται στους τομείς υγείας και όχι σε ιστολόγια.
          
 (γ) Καταδικάζει απερίφραστα το περιεχόμενο της ανάρτησης της Προέδρου Νεφροπαθών του Νομού Φλώρινας, κυρίας Μερόπης Φωστηροπούλου, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο «neaflorina.gr» την 30η Μαρτίου 2018 και ώρα 02:38, ως παντελώς αβάσιμο και δηλώνει ότι θα απευθυνθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διερευνηθεί εάν από το περιεχόμενο της ανωτέρω ανάρτησης έχει διαπραχθεί ποινικά κολάσιμη πράξη.

Ο  Διοικητής Γεώργιος Χιωτίδης

14 comments :

Ανώνυμος είπε...

Απειλούμε τώρα και ασθενείς πως θα τους πάμε στην εισαγγελία; Μπράβο σας κ. Χιωτίδη, ωραία διοίκηση ασκείται!

Ανώνυμος είπε...

Από πότε γίνανε 3 οι γιατροί στην νεφρολογική και δεν το ξέραμε; Τελικά δεν την χρειάζονται την Βασιλείου; Τους περισσεύει;

Nτόρη Κουτουράτσα είπε...

Ας ανατρέξει ο κ. Χιωτίδης σε δημοσίευμα στο neaflorina στις 5-11-2013 όπου υπογράφουν 14 γιατροί του νοσοκομείου πως αρνούνται να προσφέρουν υπηρεσίες στην νεφρολογική κλινική διότι είναι εκτός της ειδικότητάς τους και επικαλούνται κινδύνους για τους ασθενείς!!! και ότι χρειάζεται η νεφρολογική ειδικώς εκπαιδευμένο προσωπικό! Αυτή η αισιοδοξία του Χιωτίδη που όλα τα βλέπει ρόδινα μας ανησυχεί! http://neaflorina.blogspot.gr/2013/11/blog-post9149.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

Ο Υπουργός άμεσα να δεχθεί την παραίτηση ΧΙΩΤΙΔΗ.Οι ασθενείς δεν απειλούνται απο τους διοικητές και μαλιστα δημόσια.Η Ειςαγγελεας ας επέμβει να προστατεύσει την εκπρόσωπο των ασθενών.Αισχος.

Ανώνυμος είπε...

Απασφάλισες την χειροβομβίδα Διοικητά μου και έσκασε στα χέρια σου. Αντε πάλι να γνωρίζουμε καινούργιο Διοικητή. Κρίμα και φαινόσουν καλός. Το ελάχιστο που απαιτεί η περίσταση την δημόσια συγνώμη σου αφού δημόσια τα έβαλες με ασθενείς που οφείλεις να προστατεύεις και όχι να παραπέμπεις

ΜΕΡΟΠΗ ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ++
Με αφορμη την απαντηση του κ.Χιωτιδη στην επιστολη μου που αφορα στη μετακινηση της κ.Βασιλειου,θα ηθελα να πω τα εξης: Ο κ.Χιωτιδης αφηνει να εννοηθει οτι θελοντας να υποστηριξω την κ.Βασιλειου τρομοκρατω με ψευδη τους ασθενεις,τους συνοδους και το λαο τηςφλωρινας.Με λιγα λογια μου αποδιδει ικανοτητες που δε γνωριζα οτι διαθετω ,το να πλανευω εν ολιγοις τα πληθη,με κολακευει αλλα δυστυχως δε χρειαζεται να κανω κατι εγω διοτι τα γεγονοτα μιλαν απο μονα τους,οι ασθενεις εχουν αντιληψη κι ο κοσμος επισης , γνωριζουν πολυ καλα τι συμβαινει και στη μοναδα και στο νοσοκομειο και μπορουν να κρινουν μονοι τους αν ειναι δικαιη η οχι η μετακινηση της γιατρου και μαλιστα τωρα που πραγματικα η μτν δουλευε καλυτερα απο ποτε με τη προσθηκη και της επικουρικου στο δυναμικο της. Λεει οτι υπαρχει γραμματειακη υποστηριξη,ασφαλως θα εννοει τη νοσηλευτρια που το μονο που κανει ειναι να βοηθαει τη προισταμενη να περνα ηλεκτρονικα ενα μερος απο το υλικο και τα οδοιπορικα ενω τις υπολοιπες συνταγες γυρω στις 400καθε μηνα της γραφει η κ.Βασιλειου,κι απο οσο γνωριζω συντομα θα φυγει στη Ροδο. Η μοναδα υπαγεται στη παθολογικη ,ναι ετσι ειναι,μπορει ομως ενας παθολογος να προσφερει οποιαδηποτε βοηθεια σε εναν νεφροπαφη;μα αφου ειναι εντελως διαφορετικη ειδικοτητα, αν ειναι ετσι να μη ζηταμε νεφρολογους για τη μοναδα ας φερουμε κι οδοντιατρο αν περισσευει. Να πληροφορησω τον κ.Χιωτιδη οτι ουδεποτε ειχα ουτε εχω τη προθεση να αμφισβητησω την επιστημονικη καταρτιση του νοσηλευτικου προσωπικου,η καποιου γιατρου οχι μονο διοτι οπως λεει δεν εχω"τη στοιχειωδη επιστημονικη καταρτιση"(δεν ισχυριστηκα ποτε οτι ειμαι καθηγητρια πανεπιστημιου)αλλα και δε συνηθιζω να προσβαλω κανεναν,η να μιλαω με υπονοουμενα,αν θελω να πω κατι το κανω ευθεως,τις ψευτικες κατηγοριες και σκευωριες τις αφηνω για αλλους που τις ξερουν καλυτερα. Οσο δε για το αν ειναι σημαντικη η οχι η παρουσια τηςΚ.Βασιλειου στη μοναδα θα πω οτι ασφαλως και ειναι μιλαει το εργο της τοσα χρονια ,μιλαει ο κοσμος που δεν εχει εμπαθεια και βλεπει τη προσφορα της,μιλαει και η πλειοψηφια των ασθενων που εμμονικα καποιοι στο ΓΝΦ αγνοουν.Σιγουρα μια μοναδα δε δουλευει χωρις νοσηλευτες κανεις δε μειωνει τη προσφορα τους,καποιος ομως ειναι υπευθυνος και οργανωνει το τμημα και αυτο η γιατρος το κανει πολυ καλα χρονια τωρα.Και ναι συνηθιζεται οι χρονιοι ασθενεις να εχουν ξεχωριστη σχεση με το γιατρο που τους παρακολουθει και βλεπουν σχεδον καθημερινα για χρονια. Επισης να υπενθυμισω στον κ.Χιωτιδη οτι εγω ποτε δε βγηκα να πω οτι το νοσοκομειο ειναι επικινδυνο,αντιθετα υποστηριζω οτι ο κοσμος πρεπει να νιωθει ασφαλης ,ας μη μου καταλογιζει λοιπον οτι με τις δηλωσεις μου τρομοκρατω το κοσμο. Τελειωνοντας θα ηθελα να πω στον Κ.Χιωτιδη να μη διστασει να απευθυνθει οπως λεει στις εισαγγελικες αρχες για να δει αν οντως το περιεχομενο της επιστοληςμου αποτελει κολασιμη πραξη ,θα χαρω να με καλεσει η εισαγγελεας για να μαθει και οσα δεν εγραψα δημοσιως.

Ανώνυμος είπε...

5 τοις εκατο κατω ο Συριζα. Πιασαμε πατο. Οι κινησεις πανικου βλαπτουν σοβαρα τον Συριζα

Παύλος Χ. Αλτίνης είπε...

Pavlos Altinis
6 ώρες ·
Γιατί απαντάει ο Γ. Χιωτίδης και όχι ο Γ. Κίρκος;

Ο Γ. Χιωτίδης λέει διάφορα αλλά δεν λέει κουβέντα για το ΟΥΣΙΩΔΕΣ, το οποίο είναι: ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ του Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης και γιατί αυτές οι ανάγκες είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ από τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Φλώρινας;

Από τα άλλα που λέει ο Γ. Χιωτίδης κρατώ ένα:
Το με πόσους γιατρούς είναι στελεχωμένη η ΜΤΝ. Με τρεις (όπως αναφέρει ολογράφως) ή με δύο (όπως αναφέρει αριθμητικώς); Μια και ο ίδιος ο Γ. Χιωτίδης φοβερίζει με την κα Εισαγγελέα, μήπως θα πρέπει να ζητήσει η κα Φωστηροπούλου από την κα Εισαγγελέα να ερευνήσει αν ψεύδεται ο Γ. Χιωτίδης και, αν ναι, για ποιόν λόγο;

Τα άλλα που λέει ο Γ. Χιωτίδης έχουν πολύ λίγη ουσία και σημασία.
1) Δεν αμφισβητήθηκε ότι Γ. Κίρκος είναι αρμόδιος. Γιατί το αναφέρει λοιπόν; Μήπως επειδή δεν έχει να πει κάτι επί του παραπάνω ουσιώδους θέματος;
2) Ο ίδιος ο Γ. Χιωτίδης μπορεί να κατάλαβε ότι η κα Φωστηροπούλου αμφισβήτησε, δημιουργεί φόβο και ανησυχία κλπ. Δικαίωμά του να καταλαβαίνει ότι θέλει, αλλά άλλος δεν κατάλαβε κάτι τέτοιο. Οι άλλοι καταλάβαμε την αγωνία της κας Φωστηροπούλου. Αν έτσι επιχειρεί να στήσει ποινική υπόθεση κατά της κας Φωστηροπούλου, ας το ξανασκεφτεί.
3) Μας ζητάει να μην γίνεται η δημόσια υγεία πεδίο αντιπαράθεσης, δηλαδή να μην αμφισβητούνται οι πράξεις των εκλεκτών του κόμματος. Συμφωνεί μαζί του ο Π. Πολάκης; Ή μόνον οι του πολιτικού τους κύκλου έχουν το δικαίωμα να αμφισβητούν;
4) Λέει ότι θα κάνει μήνυση ο Γ. Χιωτίδης. Βεβαίως να την κάνει και να βάλει και την υπογραφούλα του από κάτω. Αλλά να μεριμνήσει η μήνυσή του να μην είναι ψευδής.

Τέλος, αυτό που ζητείται είναι απαντήσεις στα ουσιώδη και όχι κενοί περιεχομένου λεονταρισμοί.

Ανώνυμος είπε...

Η γνωστη Συριζανελ τακτικη.Πας μη δικος μας εχθρος μας.Καλα τα πηγαινε στην επιστολη μεχρι ενα σημειο. Μιλουσε για το νομοτυπο.Γνωριζε οτι το νομιμο η ηθκο μπορει κανεις να μη το ψαξει. Μετα ομως τι εγινε και τα χαλασε δεν μπορω να καταλαβω.Εβαλες τα χερακια σου και εβγαλες τα ματακια σου. Αντε τωρα να ψαχνουν Διοικητες για τρια Νοσοκομεια που διοικεις...

Π. Χ. Αλτίνης είπε...

Συγχαρητήρια κα Φωστηροπούλου!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει δημόσια διοικητής και απειλεί ασθενή και μάλιστα νεφροπαθή.Μάλλον ο κύριος Χιωτίδης νομίζει ότι πληρώνεται για να συγκαλύπτει τους κολλητούς του Υπουργού.Επιπλέον βγάζει μάτι η εμπάθεια του απέναντι στην κυρία Βασιλείου.Προσπαθεί να μας πείσει ότι όλοι το ίδιο είναι.Μπορεί μέσα στο άσχετο μυαλό του.Δυστυχώς γι αυτόν δεν μας πείθει.Η κυρία Βασιλείου είναι 10 χρόνια στην πόλη κι αυτός ούτε 1.Την δε Μερόπη την γνωρίζουμε από παιδί.Παραιτηθείτε κύριε Χιωτίδη.Πριν αρχίσετε να μας δέρνετε κιόλας. Και αλλάξτε δικηγόρο.Σας χαντάκωσε.




Ανώνυμος είπε...

Να μου ζηλσεις 11.05 μμ!Κερνάω τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο αύριο στο Μίμη.Τι είναι τούτοι ρε;Μήπως νομίζετε ότι θα μείνετε ατιμώρητοι;Πουλάκια μου...πόσοι σαν εσάς πέρασαν...εσείς είστε και του σαβούρα βιβρ...δεν έχετε και τρόπους.Χιωτίδη να πας να τα κάνεις αυτά στην Κοζάνη γιατί εδώ άμα συνεχίσεις έτσι δεν σε βλέπω καλά.Άειντε μπράβο.Καλύτερα να μασάς κεμπάπια να βάλεις και κανά δράμι πάνω σου που σαι σαν τον Άγιο Ονούφριο, παρά να μιλάς!

Ανώνυμος είπε...

Τι περιμένεις από τον χιωτιδη τον μνημονοσχίστη;πρώτα μάλωσε με τον ΣΥΡΙΖΑ κι ύστερα παρακαλούσε να ξαναμπεί διοικητής.Έχει και τον άλλο τον κοκκινοτρίχη κολλητό στο Μποδοσάκειο ένας Θεός ξέρει πόσοι γιατροί υπέφεραν εξαιτίας τους.Ενας πηρε μετάθεση, την άλλη την έδιωξαν και την Τρίτη την βγάλανε από διευθύντρια γιατι διαφωνούσε. Τελικά δεν διώχνουν μόνο στην ΦΛΩΡΙΝΑ γιατρούς. Κύριοι παραιτηθείτε.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην κάνουν μηνύσεις στην Πρόεδρο!Θα ακουστούν όλες οι πομπές τους στο δικαστήριο κι όπου φύγει φύγει.Όπως ας πούμε τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;γιατι ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας ήταν και μέλος του διοικητικού συμβουλίου που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ;ΤΙ σημαίνει αυτο για τις αποφάσεις του ΔΣ που παίρνονταν τότε;μήπως είναι παράνομες; και επίσης όταν προσλήφθηκε σαν διευθυντής ο κοσκοσιδης τα χαρτιά που έφερε από Αγγλία ΓΙΑΤΙ δεν είχαν επίσημη μετάφραση;Εεεεεεε;Κανονικά είναι παράνομη η πρόσληψη του.

Δημοσίευση σχολίου