Ποια είναι η Μερόπη Φωστηροπούλου;
Η κ.Μερόπη Φωστηροπούλου, συμπολίτισσά μας, κουβαλάει καθημερινά τον σταυρό της νεφρικής ανεπάρκειας. Εκτός από τον προσωπικό της αγώνα, με επίγνωση του ρόλου της ως Πρόεδρος των νεφροπαθών Φλώρινας, βγαίνει μπροστά για να διεκδικήσει, να προστατεύσει , να ενημερώσει για τα της ασθένειας τους, 35 νεφροπαθείς της Φλώρινας.

Είναι πάντα αρωγός για την αναβάθμιση της μονάδας αιμοκάθαρσης σε όλα τα επίπεδα. Έδωσε αγώνα για να αλλάξουν τα μηχανήματα και οι καρέκλες αιμοκάθαρσης και όποτε χρειαστεί τολμάει να έρθει σε ρήξεις για την ποιοτική λειτουργία της μονάδας. Με τους συνασθενείς της μοιράζεται καθημερινά την αγωνία , τα προβλήματα της υγείας τους, τις προσωπικές και της οικογενειακές τους ανησυχίες. Ο καθημερινός και επίπονος αυτός αγώνας, έχει χαλυβδώσει μέσα της ηθικές αξίες και ψυχική δύναμη. Διατηρεί την ευαισθησία ως άνθρωπος πρωτίστως, προκειμένου να αναγνωρίσει την προσφορά των ιατρών του νοσοκομείου Φλώρινας και ειδικότερα την φροντίδα της νεφρολόγου κ. Ρένας Βασιλείου. Πρόσφατα τόλμησε για μία ακόμα φορά να αντιμετωπίσει την αδικία που βλέπει εις βάρος της κ. Βασιλείου με την μετακίνησή της από την Φλώρινα και γι αυτόν τον λόγο κατήγγειλε με την επιστολή της τον Γεώργιο Κίρκο.
Όπως καταλαβαίνετε και θα κατανοήσετε καλύτερα στη συνέχεια, καταντάει ενοχλητική για το θεσμικό κατεστημένο του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας μας!
Όπως εξιστόρησε η κα Φωστηροπούλου:
Την 30-3-2018 είχε τηλεφωνική επαφή με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γεώργιο Κίρκο, μετά την επιστολή που του απηύθυνε, όταν, εκτός των άλλων, του εξέφρασε την ανησυχία της για το αν η μονάδα αιμοκάθαρσης στην Φλώρινα θα λειτουργούσε σωστά, μετά την απομάκρυνσή της νεφρολόγου κ. Βασιλείου και του έθεσε όλα τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από την απόφαση απομάκρυνσης της κας Βασιλείου, ζητώντας πειστικές απαντήσεις.
Τι το ‘θελε; Ήρθε αντιμέτωπη με συμπεριφορά από μέρους του, την οποία η ίδια περιέγραψε ως «αχαρακτήριστη»! Ο Γιώργος Κίρκος, όπως μας λέει η ίδια, στην αρχή προσπάθησε να «την ψαρώσει», στην συνέχεια πέρασε σε έναν ενικό λες και μιλούσε σε πολίτη δεύτερης κατηγορίας (ενώ αυτή του μιλούσε στον πληθυντικό), για να καταλήξει να την απειλήσει με μήνυση όταν «τον στρίμωξε» να της αιτιολογήσει με στοιχεία, την απόφαση μετακίνησης. Ακολούθησε τόσο έντονη διαφωνία μεταξύ τους, που ο Γ. Κίρκος, φοβερά ενοχλημένος, διότι δεν περίμενε να αντιδράσει η κ. Φωστηροπούλου, της βρόντηξε το τηλέφωνο και της είπε ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, ενώ ήταν ημέρα, μεσημέρι!!!
Αντί να βγεί ο Γ. Κίρκος και να απαντήσει δημόσια ως όφειλε στην επιστολή της Προέδρου νεφροπαθών, λίγες ώρες μετά, έσπευσε αντ’ αυτού να απαντήσει στην κ. Φωστηροπούλου ο προσωρινός, ή μόνιμος διοικητής του ΓΝΦ – δεν ξέρω- ο Γ. Χιωτίδης. Αρχίζω να υποψιάζομαι πως είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές!
Και η συμπεριφορά του Γ. Χιωτίδη προς την κα Φωστηροπούλου υπήρξε ανεπίτρεπτη, όπως συνάγεται από το περιεχόμενο της επιστολής ή δήλωσής του που έδωσε στην δημοσιότητα! Ήρθε δημόσια σε αντιπαράθεση με την κ. Φωστηροπούλου , επιπλήττοντάς την εμμέσως καταλογίζοντάς της ως αρνητικό το ότι αναγνωρίζει την προσφορά επί 8 έτη της κ. Βασιλείου. Επίσης, την απείλησε για τυχόν ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν από την επιστολή της! Με λίγα λόγια, ο Γ. Χιωτίδης ξεπέρασε τα όρια και δεν εξετέθη μόνον προσωπικά, αλλά εξετέθη και επαγγελματικά!
Κίρκος και Χιωτίδης, είναι άνθρωποι που τους έχει ανατεθεί ένας ρόλος εξουσίας ελέω κόμματος και δίνουν την εντύπωση ότι μάλλον «την έχουν δεί κάπως », ότι αισθάνονται «εξουσία» και «τα βάζουν» ακόμα και με μία ασθενή! Δεν σέβονται ούτε την θεσμική θέση που τους δόθηκε επειδή έτσι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν την στοιχειώδη ευγενή συμπεριφορά να ακούσουν και να απαντήσουν σε ότι τους ρωτάει ένα πρόσωπο, που έχει κι αυτό έναν θεσμικό ρόλο. Αντί να επιδείξουν τις όποιες διοικητικές ικανότητες ενδεχομένως διαθέτουν επιλύοντας προβλήματα και την όποια πολιτική δεξιοτεχνία ενδεχομένως έχουν αποκτήσει πείθοντας για την ορθότητα των αποφάσεών τους, χρησιμοποιούν απειλές κατά μια κυρίας που διαφώνησε μαζί τους. Προφανώς, οι δύο «εκλεκτοί» της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει πως οι Έλληνες πολίτες, είτε είμαστε ασθενείς είτε όχι, τους πληρώνουμε και έχουμε κάθε δικαίωμα να τους ελέγξουμε! Και θα τους ελέγξουμε αν νομίζουμε ότι πρέπει να τους ελέγξουμε, όσο κι’ αν τους πονάει!
Δεν θέλουν να καταλάβουν πως οι ασθενείς δένονται με τον ή την γιατρό τους. Οι ίδιοι, για κάποιον λόγο που ξέρουν μόνον αυτοί, δεν μπορούν να δεχτούν πως η Ρένα Βασιλείου έχει καταξιωθεί στην συνείδηση των ασθενών της και της τοπικής κοινωνίας και με φραστικά και διοικητικά τερτίπια προσπαθούν να αποδυναμώσουν το επιστημονικό και κοινωνικό της προφίλ! Η τοπική κοινωνία δεν χρειάζεται την δική τους διαβεβαίωση για την ηρεμία στο νοσοκομείο Φλώρινας! Γνωρίζει η τοπική κοινωνία και οι ασθενείς, πως το νοσοκομείο το κρατάνε άξιοι γιατροί, και οι γιατροί δεν ΦΕΥΓΟΥΝ αλλά τους ΔΙΩΧΝΟΥΝ. Και αν δεν έρχονται γιατροί, δεν φταίει η Βασιλείου!
Το κακό πρόσωπο της εξουσίας, σε όλο της το μεγαλείο! Ξεσπάει σε γιατρούς , σε ασθενείς. Ξέσπασε τώρα στην κ. Φωστηροπούλου! Για να την τρομάξει; Για να την ψαρώσει; Για να διαφυλλάξει την ηρεμία του Νοσοκομείου; Για να απαξιώσει την Ρένα Βασιλείου; Για να μας πείσει για κάτι; Ή για άλλον λόγο και ποιόν;
Αλλά η Μερόπη Φωστηροπούλου έχει και το θάρρος και την γενναιότητα να τους βάλει ακόμα μία φορά στην θέση τους και απαντά με την επιστολή της που θα διαβάσετε παρακάτω. «Να με πάτε κ. Χιωτίδη στην εισαγγελία – του λέει- για να της πω όσα δεν έχω πει δημόσια!»
Να την πάτε κ. Χιωτίδη λέμε κι εμείς που τα διαβάζουμε. Να την πάτε κ. Κίρκο ξαναλέμε και τολμήστε να αναμετρηθείτε με γενναίες ψυχές, που δεν επιβεβαιώνουν το ηθικό τους ανάστημα επειδή κάθονται σε καρέκλες εξουσίας, αλλά σε καρέκλες αιμοκάθαρσης!
Αγαπητή Μερόπη, αγαπητοί νεφροπαθείς της Φλώρινας!

Έχετε όλη την τοπική κοινωνία με το μέρος σας! Συνεχίστε να δημοσιοποιείτε τα κακώς κείμενα στο νοσοκομείο Φλώρινας και σε όλο το σύστημα υγείας! Το νοσοκομείο το χρειάζεται η Φλώρινα και όλοι έχουμε την υποχρέωση να το στηρίξουμε . Κίρκοι, Χιωτίδηδες κλπ. είναι περαστικοί. Επιδεικνύουν ισχύ και δύναμη στην πασαρέλα της εξουσίας, ως εκεί δυστυχώς φτάνουν. Το εθνικό σύστημα υγείας δεν έχει κλονιστεί τόσο από την κρίση, όσο από την έλλειψη ηγεσίας και την αδυναμία ασκήσεως χρηστής διοίκησης! Να διαφυλάξουμε όλοι μας το κύρος των άξιων γιατρών του νοσοκομείου μας και τολμήσουμε να καταγγείλουμε όσους δεν τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη, όπως κάνει και η Μερόπη . Η εφημερίδα μας, τα τρία τελευταία χρόνια, με αφορμή την ανώνυμη επιστολή εις βάρος της Νεφρολογικής κλινικής Φλώρινας δια μέσου ενός ανελέητου πολέμου στο πρόσωπο της κ. Βασιλείου, είναι και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό όλων των νεφροπαθών Φλώρινας και να στηρίζει το ΓΝΦ και τους άξιους γιατρούς που το στελεχώνουν.
Ντόρη Κουτουράτσα 31-3-2018

.............................................................................................................................................................................
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ της Προέδρου των Νεφροπαθών Φλώρινας κ. Μερόπης Φωστηροπούλου, στον Γ. Χιωτίδη διοικητή του ΓΝΦ




Με αφορμη την απαντηση του κ.Χιωτιδη στην επιστολη μου που αφορα στη μετακινηση της κ.Βασιλειου,θα ηθελα να πω τα εξης:
 Ο κ.Χιωτιδης αφηνει να εννοηθει οτι θελοντας να υποστηριξω την κ.Βασιλειου τρομοκρατω με ψευδη τους ασθενεις,τους συνοδους και το λαο της Φλωρινας.                    

Με λιγα λογια μου αποδιδει ικανοτητες που δε γνωριζα οτι διαθετω .                                        
Το να πλανευω εν ολιγοις τα πληθη με κολακευει αλλα δυστυχως δε χρειαζεται να κανω κατι εγω,  διοτι τα γεγονοτα μιλαν απο μονα τους,
Όλοι οι ασθενεις εχουν αντιληψη κι ο κοσμος επισης , γνωριζουν πολυ καλα τι συμβαινει και στη μοναδα και στο νοσοκομειο και μπορουν να κρινουν μονοι τους αν ειναι δικαιη η οχι η μετακινηση της γιατρου και μαλιστα τωρα που πραγματικα η ΜΤΝ δουλευε καλυτερα απο ποτε με τη προσθηκη και της επικουρικου στο δυναμικο της.
Λεει οτι υπαρχει γραμματειακη υποστηριξη. Ασφαλως θα εννοει τη νοσηλευτρια που το μονο που κανει ειναι να βοηθαει τη προισταμενη να περνα ηλεκτρονικα ενα μερος απο το υλικο και τα οδοιπορικα,  ενω τις υπολοιπες συνταγες γυρω στις 400καθε μηνα της γραφει η κ.Βασιλειου, κι απο οσο γνωριζω συντομα θα φυγει στη Ροδο.
 Η μοναδα υπαγεται στη παθολογικη ,ναι ετσι ειναι, μπορει ομως ενας παθολογος να προσφερει οποιαδηποτε βοηθεια σε εναν νεφροπαφη;                                                   

Μα αφου ειναι εντελως διαφορετικη ειδικοτητα, αν ειναι ετσι να μη ζηταμε νεφρολογους για τη μοναδα ας φερουμε κι οδοντιατρο αν περισσευει.
 Να πληροφορησω τον κ.Χιωτιδη οτι ουδεποτε ειχα ουτε εχω τη προθεση να αμφισβητησω την επιστημονικη καταρτιση του νοσηλευτικου προσωπικου,η καποιου γιατρου οχι μονο διοτι οπως λεει δεν εχω"τη στοιχειωδη επιστημονικη καταρτιση"(δεν ισχυριστηκα ποτε οτι ειμαι καθηγητρια πανεπιστημιου) αλλα και δε συνηθιζω να προσβαλω κανεναν,η να μιλαω με υπονοουμενα, Αν  θελω να πω κατι το κανω ευθεως,τις ψευτικες κατηγοριες και σκευωριες τις αφηνω για αλλους που τις ξερουν καλυτερα. Οσο δε για το αν ειναι σημαντικη η οχι η παρουσια τηςΚ.Βασιλειου στη μοναδα θα πω οτι ασφαλως και είναι.  Μιλαει το εργο της τοσα χρονια ,μιλαει ο κοσμος που δεν εχει εμπαθεια και βλεπει τη προσφορα της,μιλαει και η πλειοψηφια των ασθενων που εμμονικα καποιοι στο ΓΝΦ αγνοουν
.Σιγουρα μια μοναδα δε δουλευει χωρις νοσηλευτες κανεις δε μειωνει τη προσφορα τους,καποιος ομως ειναι υπευθυνος και οργανωνει το τμημα και αυτο η γιατρος το κανει πολυ καλα χρονια τωρα.Και ναι,  συνηθιζεται οι χρονιοι ασθενεις να εχουν ξεχωριστη σχεση με το γιατρο που τους παρακολουθει και βλεπουν σχεδον καθημερινα για χρονια. Επισης να υπενθυμισω στον κ.Χιωτιδη οτι εγω ποτε δε βγηκα να πω οτι το νοσοκομειο ειναι επικινδυνο,αντιθετα υποστηριζω οτι ο κοσμος πρεπει να νιωθει ασφαλης ,ας μη μου καταλογιζει λοιπον οτι με τις δηλωσεις μου τρομοκρατω το κοσμο. Τελειωνοντας θα ηθελα να πω στον Κ.Χιωτιδη να μη διστασει να απευθυνθει οπως λεει στις εισαγγελικες αρχες για να δει αν οντως το περιεχομενο της επιστολης μου αποτελει κολασιμη πραξη ,θα χαρω να με καλεσει η εισαγγελεας για να μαθει και οσα δεν εγραψα δημοσιως.

6 comments :

Ανώνυμος είπε...

Το ηθικό πλεονέκτημα των πασοκο-συριζαιο-προοδευτικο-θολο-κουλτουριαρέων...... Νομίζουν ότι μπορούν να υποτιμούν τον κόσμο που πρέπει να υπηρετούν και που πληρώνει τους μισθούς και τα έξοδά τους. Ντροπή τους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χιωτίδης με τον Κίρκο το κάνουν αυτό.Τα βάλανε με παθολόγο στην πτολεμαιδα να τον βγάλουνε ανίκανο και με την διευθύντρια της ΜΕΘ της Αποστολιδου που την έδιωξαν και μετά με την άλλη διευθύντρια που δεν υπέγραψε παράνομα την εξειδίκευση του παθολόγου από την Φλώρινα γιατί δεν ήταν ποτέ εκεί.Είναι όμως προστατευόμενος του ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ που τον κατηγορεί για ιατρική αμέλεια είναι εδώ και ένα χρόνο στο συρτάρι του Κίρκου. Όπως και πόρισμα για γιου δημοσιογράφου κολλητού του Κίρκου.Για όλους ρίχνουνε λάσπη.Αυτός που έκανε βίλα μαζί και σπίτι σε δυό χρόνια δεν θα ελεγχθεί ποτέ από το ΣΔΟΕ στην πτολεμαιδα;

Ανώνυμος είπε...

Δεν βρήκε γιατρό σε ολόκληρη Θεσσαλονίκη και διώχνει τη Βασιλείου 240 χλμ μακριά να πάει να κάνει διακοπές ο Κίρκος.Βρε μπας και τη γουστάρει και τη θέλει κοντά του;

Ανώνυμος είπε...

Ακούσαμε το καλοκαίρι για παράνομα επιδόματα,για παράνομα μαθήματα,για παρανομίες στις προμήθειες,για γάτες και για ότι άλλο μπορείς να φανταστείς από τους θεσμικούς,Αυτοί παραμένουν στις θέσεις τους.Και διώχνουν τη Βασιλείου επειδή κυκλοφορούνε ότι τους έκανε μηνύσεις.Άντε και τους έκανε λέω εγώ.Άμα την διώξουν τι θα κερδίσουν; Δεν θα μπορεί να έρχεται να τους κάνει κι άλλες;Ποιός στη θέση της δεν θα αυτοπροστατεύονταν; Κάτι τρέχει εκεί μέσα...κάποιος έχει φάει πολύ χρήμα.......

Π. Χ. Αλτίνης είπε...

Ενδιαφέρον!!! Δώσε περισσότερα στοιχεία να τεθούν υπ' όψιν της κας Εισαγγελέως. Δώσε τον μίτο της Αριάδνης. Π.Χ. Αλτίνης

Ανώνυμος είπε...

Τελικά οι "κομματικοί" του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθεί ότι είναι οι χειρότεροι "κομματικοί" απ' όλους; Μπορεί! Μην ξεχνάμε ότι πολλά απ' αυτά έχουν εκπαιδευτεί στο ΠΑΣΟΚ! Έχουν σπουδάσει καλά την "δημοκρατικότητα", την "προοδευτικότητα", τις "κοινωνικές ευαισθησίες" και, πάνω απ' όλα την "χρηστή διοίκηση".

Δημοσίευση σχολίου