4:42 μ.μ.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΖΟΣ - ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |






Φλώρινα 24-4-2018


Γράφει ο Παύλος . Χ. Αλτίνης


Ν. Ι. ΜΕΡΤΖΟΣ: ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΘΗΚΕ!!! Θ’ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ;;;;;;
Ο Ν. Ι. Μέρτζος απογοήτευσε πάρα πολλούς. Όλους αυτούς που χρόνια τώρα, δεκαετίες, είχαν συνηθίσει να τον βλέπουν ως «ευπατρίδη», «σκληρό δεξιό», «ασυμβίβαστο πατριώτη», «ηρωϊκό σύγχρονο Μακεδονομάχο», «λεβεντο-τσαμπουκά που μπροστά του δεν έπιαναν μπάζα οι οσφυοκάμπτες πολιτικάντηδες, που ήταν έτοιμοι να πουλήσουν και την μάνα τους στον διάβολο, πολύ περισσότερο την Πατρίδα και ειδικότερα την Μακεδονία». Αυτούς που έβλεπαν τον Μέρτζο ως ένα είδος Λευκού Πύργου της Μακεδονίας, ως ανάχωμα και κυματοθραύστη του προδοτικού πολιτικαντισμού. Όλοι αυτοί σήμερα αισθάνονται ότι ο Ν. Ι. Μέρτζος ΠΡΟΔΩΣΕ την εμπιστοσύνη τους!
Πάντα ετίθετο το ερώτημα: «πως είναι δυνατόν ο Μέρτζος να είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ άνθρωπος ο οποίος είχε πολιτική του ισχύ, όποιος και αν ήταν στην εξουσία;» Οι φίλοι του Μέρτζου απαντούσαν ότι ήταν θέμα ικανοτήτων. Οι εχθροί του έλεγαν άλλα. Απεδείχθη ότι μάλλον οι εχθροί του είχαν δίκιο…..
Ο Μέρτζος εδώ και δεκαετίες είχε σφυρηλατήσει ένα είδωλο του εαυτού του, σύμφωνα με το οποίο έχει κάνει αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Χάρη σε αυτό το είδωλο απέκτησε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!! 
Και αφού απέκτησε αυτήν εξουσία ως αγωνιζόμενος για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, ξαφνικά άρχισε να κάνει αγώνα υπέρ ενός δήθεν «έντιμου» συμβιβασμού με τα Σκόπια!!!! Δηλαδή υπέρ του να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια!!! Πράγμα που σημαίνει ότι πλέον η Μακεδονία θα πάψει να είναι ΜΟΝΟΝ Ελληνική!!!!! Άρα ΔΕΝ θα είναι πλέον Ελληνική (διότι δεν μπορεί να είναι και Ελληνική και μη-Ελληνική)!!!! Άρα θα είναι ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ!!!!
Αυτό οδήγησε στην αποκαθήλωση του Μέρτζου. Όλοι αυτοί που είχαν συνηθίσει να τον βλέπουν ως «ευπατρίδη», «σκληρό δεξιό», «Μακεδονομάχο», «λεβεντο-τσαμπουκά» άρχισαν να υποψιάζονται ότι όλ’ αυτά μπορεί να ήταν απλώς ένας φερετζές!!!! Ο Μέρτζος το αντιλήφθηκε και, όπως ήταν αναμενόμενο, αντέδρασε.

 Αντέδρασε με τον εξής τρόπο:
Ο Μέρτζος άρχισε να δημοσιεύει άρθρα του σε «συστημικά» έντυπα, τα οποία έχουν ταχθεί υπέρ του να δοθεί το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια. Οπότε, γεννάται το ερώτημα: Τι κολλεγιά είναι αυτή του «ευπατρίδη σκληρού Μακεδονομάχου» με αυτούς με τους οποίους λογικά θα έπρεπε να είναι πολιτικά αντίπαλος; Μήπως, αυτή η κολλεγιά αποδεικνύει ότι τα περί «ευπατρίδη σκληρού Μακεδονομάχου κλπ» ήταν πράγματι φερετζές;
Στην συνέχεια, (βλ. το σχετικό άρθρο του Δημ. Ευαγγελίδη με τίτλο «Ευτελισμός», http://ethnologic.blogspot.gr/2018/04/blog-post_2.html)  ο Μέρτζος παρουσίασε βιβλίο του (για την Μακεδονία βεβαίως, βεβαίως......!!!) στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ν. Κοτζιά του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Το βιβλίο το παρουσίασαν οι «αξιότιμοι Κύριοι» (έτσι τους αποκαλεί η πρόσκληση) Νικ. Κοτζιάς, Υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, τέως υπουργός και τέως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ (ίσως στο μέλλον και της ΝΔ) και Στ. Θεοδωράκης, βουλευτής, αρχηγός πολιτικού κόμματος (ο γνωστός ως «ποτάμης»). Και οι τρεις αυτοί «αξιότιμοι Κύριοι» έχουν ταχθεί υπέρ του να εκχωρηθεί στα Σκόπια το όνομα «Μακεδονία», άρα να πολυεθνικοποιηθεί η Ελληνικότατη Μακεδονία. Τι κολλεγιά είναι αυτή του Μέρτζου με τους «αξιοτίμους Κυρίους» του «συστήματος», με τους οποίους (κατά το είδωλο του εαυτού του που είχε σφυρηλατήσει ο Μέρτζος τόσα χρόνια) λογικά θα έπρεπε να είναι πολιτικά αντίπαλος; Μήπως, και αυτή η κολλεγιά αποδεικνύει ότι τα περί «ευπατρίδη σκληρού Μακεδονομαχου κλπ» ήταν πράγματι φερετζές;
Πρόσφατα η κυρία Νίνα Γκατζούλη, Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου International Hellenic Association (IHA), δημοσίευσε στο διαδίκτυο ένα σχετικό άρθρο της με τίτλο «Δεν μας φταίνε οι άλλοι» (https://professors-phds.com/12637-2/). Στο εν λόγω άρθρο της η κυρία Ν. Γκατζούλη αναφέρει ότι ο Ν.Ι. Μέρτζος στις 9-4-2018 (δηλαδή δύο ημέρες πριν την κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών) έδωσε συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ των Σκοπίων με θέμα την επίτευξη «έντιμης συμφωνίας» με τα Σκόπια στο θέμα του ονόματος (!!!!!), την οποία συνέντευξη εκμεταλλεύτηκε η ανθελληνική προπαγάνδα.
Γιατί έδωσε ο Μέρτζος αυτήν την συνέντευξη;
Μήπως για να πείσει τους σκοπιανούς; Ο Μέρτζος ΠΟΤΕ δεν θα μπορούσε να πείσει τους σκοπιανούς, διότι την μεταστροφή του Μέρτζου από σκληρό Έλληνα πατριώτη σε κοσμοπολίτη, μάλλον θα την θεωρήσουν «καιροσκοπισμό» και όχι «ρεαλισμό».
Επιπλέον, κανένας ισχυρός δεν ενδιαφέρεται για τον λαό του κράτους των Σκοπίων, άρα δεν ενδιαφέρεται αν αυτός ο λαός θα πεισθεί για κάτι, για ο,τιδήποτε. Οι ισχυροί, και αυτόν τον λαό τον βλέπουν ως τροφή για τα κανόνια, ως παράπλευρη (και απολύτως αποδεκτή) απώλεια!!!! Οι ισχυροί εφαρμόζουν την απολύτως ανήθικη τακτική του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Αρκεί στα «μέσα» να μην συμπεριλαμβάνονται οι ίδιοι και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Γι’ αυτό και όλοι, εκτός από τους ιδίους, μπορεί να γίνουν «παράπλευρη απώλεια».
Οπότε, παραμένει το ερώτημα: Γιατί ο Μέτζος μετά τον σάλο που προκάλεσε με τις ανεκδιήγητες απόψεις του περί δήθεν «εντίμου» συμβιβασμού, έδωσε την παραπάνω συνέντευξη (όπως και γιατί προέβη στην δημοσίευση άρθρων και στην παρουσίαση του βιβλίου του), αφού γνωρίζει ότι έτσι εκτίθεται ακόμη περισσότερο; Γιατί ο Μέρτζος αντέδρασε στον ορυμαγδό εναντίον του με τέτοιες ενέργειες, που έκαναν, δυστυχώς, τα πάλαι ποτέ λεβεντο-τσαμπουκαλίκια του να ηχούν σαν κακαρίσματα;
Ορισμένοι άρχισαν να αναρωτιούνται: Είναι δυνατόν ο Μέρτζος να κάνει τέτοια λάθη; Να βγάζει τα μάτια του με τα δάχτυλά του; Γιατί τα κάνει; Μήπως τα γεράματα; Μήπως «μωραίνει ο Κύριος όν βούλεται απωλέσαι»; Μήπως ο Μέρτζος πάει να το παίξει «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»; Μήπως ο Μέρτζος επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια κάποιου (και ποιού); (Αν αυτό συμβαίνει, ο «κάποιος» ας προσέξει πολύ καλά .....!!!).
Με άλλα λόγια, είδαμε την «αποκαθήλωση» του Μέρτζου (ως «ευπατρίδη», «σκληρού δεξιού», «ασυμβίβαστου πατριώτη», «ηρωϊκού συγχρόνου Μακεδονομάχου», «λεβεντο-τσαμπουκά»). Την «ανάστασή» του (ως «Μακεδονομάχου») δεν την βλέπουμε.......!!!! Όμως….., άραγε αυτού του είδους την «ανάσταση» επιδιώκει ο Μέρτζος;
Μετά την αποκαθήλωσή του ως «Μακεδονομάχος> ο Ν. Ι. Μέρτζος, μήπως επιθυμεί να «αναστηθεί» ως «Γιάννης Μπουτάρης» και όχι ως «Μακεδονομάχος» ;
Αν δεν ενδιαφέρει τον Μέρτζο το τι θα σκεφτούν αυτοί που πίστεψαν κάποτε σε αυτόν, ούτε το τι λέει ο Ελληνικός λαός, τότε τι και ποιος μπορεί να τον ενδιαφέρει; Επαναλαμβάνω κάτι που έγραψα σε προηγούμενο άρθρο μου περί του «εντίμου συμβιβασμού που προτείνει .Ο Ν. Ι. Μέρτζος (https://krouakroua.blogspot.gr/2018/01/blog-post_31.html?m=1). Δηλαδή ότι  παρατηρείται πως, όσο οι ΗΠΑ ήταν υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, ο Μέρτζος έκανε αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Όταν οι ΗΠΑ άλλαξαν τροπάριο, άλλαξε και ο Μέρτζος. Τυχαίο; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι......
Σήμερα, η καπιταλιστική Δύση (δηλαδή οι ισχυροί) ευθυγραμμίστηκε με τον κομμουνισμό της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ (ο οποίος κομμουνισμός είχε ευθυγραμμισθεί με την πάλαι ποτέ τσαρική Ρωσία) και επιδιώκει τον αφελληνισμό της Μακεδονίας και την πολυεθνικοποίησή της (βλ. άρθρο μου «Η ιστορία του ‘μακεδονισμού’ και περί του ονόματος της ΠΓΔΜ’, https://krouakroua.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html) . Σαν από σύμπτωση, και ο Μέρτζος φαίνεται να ξέχασε τα περί Ελληνικότητας της Μακεδονίας, και ευθυγραμμίστηκε και αυτός, βοηθώντας αφελληνισμό της Μακεδονίας και στην πολυεθνικοποίησή της!!!! Μήπως ο Μέρτζος προσπαθεί να πείσει ότι και τώρα, μετά την αλλαγή της στάσης της Δύσης, μπορεί να είναι χρήσιμος;;;; (Βλ. συνέντευξή μου στον «Ελεύθερο Κόσμο με τίτλο  «ο ‘Μακεδονισμός’ είναι μεγάλη ‘μπίζνα’: http://www.elkosmos.gr/o-t-nomarchis-florinas-pavlos-altinis-milai-ston-ek-o-makedonismos-ine-megali-bizna/) .
«Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου». Μήπως όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στην Αμερική πήγαν ντυμένοι φίλοι οι εχθροί της Αμερικής; Ίσως σε άλλο άρθρο μου να αναφερθώ στους «φίλους» της Αμερικής στην Ελλάδα (στους οποίους μπορεί να περιλαμβάνεται ο Μέρτζος….., αλλά μπορεί και όχι……., ας κρίνει ο αναγνώστης και οι καθαρά σκεπτόμενοι Αμερικανοί, κυρίως αυτοί, και για το δικό τους καλό το προσωπικό, αλλά και για το καλό της Πατρίδας τους……). Και ίσως αξίζει να το κάνω, διότι καλόν είναι όλοι να ξέρουμε τους φίλους μας και τα κίνητρά τους, ιδίως όταν οι φίλοι μας ασκούν εξουσία!!!!


3 comments :

Elatos είπε...

Δεν θα επεκταθώ σε σχολιασμό γιατί με καλύπτει ο κ. Αλτίνης . Θα πεί κάποιος ο κ. Αλτίνης είναι και πατριώτης του και κάτι ξέρει περοσσότερα από τον κ. Λεονταρίτη συνάδελφο του ο οποίος εκφράζει τον έπαινο στον κ. Μέρτζο όπως τον γνώρτισε επί του έργου του και όπως διόρθωσε σε επόμενο κείμενό του στο παρόν της 21/4/18 δεν και αναγκαίο να συμφωνεί μαζί του. Τελικά πως να δικαιολογήσει κάποιπος τον κ. Μέρτζο σε αυτή την εκστρατεία δημοσιεύσεων; Πέραν αυτών που αναφέρει ο κ. Αλτίνης υπάρχει και μια υποβόσκουσα επιθυμία στην προσπάθεια της Κυβερνήσεως να επιλύσει το Σκοπιανό επιζητεί την Πρωτοκαθεδρία; Κάτι ανάλογα έκανε και με τον κ. Μητσοτάκη μαλώνοντας με τον έτερο συναγωνιστή ποίος θα πετύχει μια ικανοποιητική λύση; Άλλοι είναι αρμοδιότεροι να ερευνήσουν το φαινόμενο Μέρτζο. Εκείνο που επιβάλλεται είναι η μή εμπλοκή της ΕΜΣ στο όλο θέμα .Γιατί η ΕΜΣ είχε πάρει σαφή θέση περί μη παραχωρήσεως του ονόματος Μακεδονια ΥΠΌ ΟΠΟΙΑΝΔΉΠΟΤΕ ΜΟΡΦΉ.

Ντορη Κουτουράτσα είπε...

Η ΕΜΣ - Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών ας πάρει και σαφή θέση απέναντι στον Μέρτζο για να είναι τα πράγματα ξεκάθαρα. Μέχρι τώρα δεν είδαμε καμία κίνηση, εκτός κι αν κάνω λάθος. Η σιωπή σ αυτές τις περιπτώσεις δημιουργεί και τις ανάλογες εντυπώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Με όλους καλά τα έχει 90 χρονών έφτασε κυβερνήσεις άλλαξαν αλλά πάντα ο παχυλός μισθός από το δημόσιο πέφτει ακατάπαυστα και σιγά μην ιδρώσει το αυτί του τώρα στα γεράματα

Δημοσίευση σχολίου