10:52 π.μ.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ’ΠΑΝ ΚΑΛΑ κα Μακρή για το κολυμβητήριο της ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


 

 

Το κολυμβητήριο κατασκευάστηκε από τις Δημόσιες Επενδύσεις και το πρόγραμμα ΟΠΑΦΚ(αφορούσε έργα αποκατάστασης μετά τον σεισμό του 1998) με δικαιούχο και επιβλέπουσα Αρχή την Νομαρχία Φλώρινας.

Από τα προγράμματα που υλοποιούνταν στα πλαίσια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 προστέθηκε η κάλυψη του κολυμβητηρίου αφού με την κύρια εργολαβία προβλεπόταν να γίνει ανοιχτού τύπου. Η πρόσθετη αυτή εργολαβία εκτελέστηκε από εργολάβο η πληρωμή του οποίου μάλλον εκρεμμεί μέχρι σήμερα, αφού δεν έγινε με νομότυπες διαδικασίες.

Το κολυμβητήριο ολοκληρώθηκε και ήταν έτοιμο προς χρήση από το 2006,την λειτουργία του οποίου, αφού παραλαμβανόταν, είχε αρμοδιότητα να αναλάβει ο Δήμος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ο Δήμος προφασιζόμενος από το 2006 υψηλό κόστος λειτουργίας αρνιόταν την παραλαβή του έργου,ενώ ο τότε Νομάρχης και σήμερα Δήμαρχος Φλώρινας πρότεινε διάφορα ανεδαφικά και εκτός προβλέψεων του νόμου σχήματα, που ουσιαστικά καταδείκνυαν την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την λειτουργία του έργου.

Ενδεικτική των προθέσεων ήταν η μετατροπή του κολυμβητηρίου σε χώρο διεξαγωγής αγώνων ξιφασκίας χρήση που προκάλεσε σημαντική δαπάνη προερχόμενη από τον πόρο ΔΕΗ που γαλαντόμα και απλόχερα κατασπαταλιόταν σε διάφορους και εκτός επιλεξιμότητας σκοπούς. Σ’αυτά συμπεριλαμβανόταν και τα 400000 € ποσό υπέρογκο για ένα ολοκληρωμένο έργο, τα οποία μάλιστα προβλέπονταν να δαπανηθούν με φορέα υλοποίησης την ΑΝΦΛΩ Α.Ε. και όχι της Υπηρεσίες της τότε Νομαρχίας !!!!(Μάλλον είχαν προορισμό για αλλαγή χρήσης).

Τα περί ιδιοκτησιακού προβλήματος σε καμιά περίπτωση δεν εμποδίζουν την λειτουργία του κολυμβητηρίου αν υπάρχει βούληση γι’αυτό, ούτε βεβαίως ζήτημα της συνιδιοκτησίας της Γ.Γ.Αθλητισμού  υφίσταται. Απλά ο Δήμος δεν θέλησε ποτέ να αναλάβει το κόστος λειτουργίας του γι’αυτό και παραμένει κλειστό.

Η ερώτηση λοιπόν μάλλον πρέπει να απευθυνθεί στο Δήμο και όχι στην Πολιτική Ηγεσία: γιατί  μέχρι σήμερα δεν λειτούργησε το κολυμβητήριο

 
Στρατάκης Γιάννης

π.Νομάρχης Φλώρινας

Υ.Γ.: Στις σημερινές οικονομικές συνθήκες βέβαια η λειτουργία μιας πράγματι με υψηλό λειτουργικό κόστος εγκατάστασης δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και αυτό πρέπει να συνυπολογισθεί.

Οι συνθήκες όμως αυτές δεν ίσχυαν όταν το 2006 ολοκληρώθηκε το κολυμβητήριο και ελπίζουμε όλοι μας ότι δεν θα αποτελούν μόνιμη κατάσταση για να παραμένει ένα τόσο σημαντικό για την άθληση της νεολαίας και των κατοίκων της Φλώρινας έργο εκτός λειτουργίας, με φυσικό επακόλουθο την ερήμωσή του και τελικά την καταστροφή του.

 

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΚΡΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΣ ΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ

V.A. 12 είπε...

κάτι μου λέει ότι θα γίνει ....ιντερνασιονάλε σούπερ μάρκετ τροφίμων ποτων κ.α. καταναλωτικών ειδών σάν το μίντια μάρκετ περίπου ! Σούπερ μάρκετ σπατάλης - ξεπλύματος τρόπος του λέγειν δημοσίου χρήματος ήταν- σούπερ μάρκετ προορίζεται γίνει.Είναι άλλωστε σε αξιοζήλευτη τοποθεσία με πολλά τετραγωνικα για εκθεση προιόντων ή αποθήκευση αυτών, έχει άπλετο πάρκιν στον δρόμο για τα μπιτούλιαν μάρκετς όπου κατάντησαν να ψωνίζουν πολλοί.Θα πέσει σάν ανεκμετάλευτο δημόσιο ακίνητο "λουκούμι" στους δανειστές και να είστε σίγουροι όλοι ότι θα "αξιοποιηθεί" καταλλήλως αφού όσοι πέρασαν απο την νομαρχιακή και δημαρχιακή πολυθρόνα μάλλον ¨σφυρίζαν τις ...φλογέρες τους" η "έπεζαν τα....πινγκπόνγκ τους " δηλ των ευθυνών τους .Γκουντνάχτεν Φλώρινα αργά ξύπνησες για κολυμβητήρια .....

Δημοσίευση σχολίου