9:39 μ.μ.

Η δημοσκόπησης της Vprc/Tvxs . Μεγάλη πτώση ΔΗΜΑΡ, μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%.

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Η δημοσκόπησης της Vprc/Tvxs στη Florine@. Μεγάλη πτώση ΔΗΜΑΡ, μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%.


Γράφει ο Στέλιος Κούλογλου
Η μεγάλη πτώση της ΔΗΜΑΡ και η αποδοκιμασία της κυβέρνησης είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά από την νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Vprc για το Tvxs, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και την αποχώρηση

του Φ. Κουβέλη από την τρικομματική. Από την πτώση της ΔΗΜΑΡ μοιάζει να ευνοείται η ΝΔ, παρ' ότι χάνει ψήφους προς την Χρυσή Αυγή η οποία σημειώνει άνοδο, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταφέρνει να συγκρατήσει την-μέχρι πρότινος ελεύθερη- πτώση του. Από τα υπόλοιπα ευρήματα της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας δημοσκόπησης ξεχωρίζουν η παρακολούθηση της διαδικτυακής ΕΡΤ από ένα πολύ σημαντικό αριθμό πολιτών(1.650.000 εκτιμάται με την αναγωγή στον πληθυσμό) καθώς και η πεποίθηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ερωτηθέντων ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και επομένως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία. Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι μόλις το 9% δηλώνει ικανοποιημένο από την σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης μεταδίδονται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα από 15 site.
Το υψηλό ποσοστό(73%) των πολιτών που πιστεύει ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση παραμένει στα ίδια επίπεδα και δεν αλλάζει μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Από την σύνθεση της νέας κυβέρνησης το 81% δηλώνουν δυσαρεστημένοι και μόλις στο 9% ικανοποιημένοι, επιβεβαιώνοντας ότι ο ανασχηματισμός δεν έδωσε στην κυβέρνηση πρόσθετη περίοδο χάριτος. Αντίθετα μόλις το 22% συμμερίζεται την άποψη ότι από η κυβέρνηση που σχηματίστηκε θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 59% πιστεύει ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα από τις απαντήσεις σχετικά με την στάση των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων στην πρόσφατη κυβερνητική κρίση. Διχασμένη είναι η άποψη των πολιτών για το αν ο Ε. Βενιζέλος έκανε σωστά ή λάθος να στηρίξει την κυβέρνηση(39% σωστά, 39% λάθος) ενώ με την απόφαση Κουβέλη διαφωνούν οι περισσότεροι(44% λάθος, 35% σωστά), άποψη που φαίνεται να πληρώνει η ΔΗΜΑΡ, όπως θα δούμε παρακάτω.


Σε σχέση με την Νέα Δημοκρατία, ενδιαφέρον παρουσιάζει η γνώμη για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το οποίο συνεχίζει να βρίσκει αντίθετη την μεγάλη πλειοψηφία(58% έναντι 30%) ενώ μόνο οι ψηφοφόροι της ΝΔ την εγκρίνουν κατά πλειοψηφία, αλλά με ένα αξιοσημείωτα υψηλό ποσοστό(32%) να διαφωνεί. (οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι). Νέο στοιχείο στα τηλεοπτικά και ιντερνετικά δεδομένα, το 20% των ερωτηθέντων έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ διαδικτυακά, ο εκτιμώμενος δηλαδή αριθμός ανθρώπων που την παρακολούθησαν ανέρχεται 1.665.000!Τέλος, σε ένα περιβάλλον όπου η ανεργία φτάνει στο 27,4% του ενεργού πληθυσμού και η κοινωνική δυσαρέσκεια φαίνεται να διαχέεται , μόλις το 45% των ερωτηθέντων δηλώνουν εκλογική προτίμηση. 

Από αυτούς, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται οριακά της ΝΔ(0,5%) η οποία δείχνει να βελτιώνει ελαφρά την θέση της σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Vprc, αντισταθμίζοντας τις συνεχιζόμενες απώλειες της προς τα δεξιά και την Χρυσή Αυγή, με κέρδη από τα αριστερά και την ΔΗΜΑΡ.Όπως ήδη σημειώθηκε το ΠΑΣΟΚ συγκράτησε την πτώση του, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεχίζουν να δηλώνουν παρών με ένα ικανοποιητικό ποσοστό, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος του ΚΚΕ. Για πρώτη φορά η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται κάτω από το ποσοστό του 3% ενώ στο άλλο κόμμα αξιοσημείωτα ποσοστά εμφανίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

EΛΛΑΣ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανώνυμος είπε...

klusters με"Νέα Φασολάδα" του Σαμαρά.

Ανώνυμος είπε...

Καλά το φλωρινέα περίμενε τον κούλο γλου και τον μπαξεβανη για να αναρτήσει μία δημοσκόπιση και δεί κατα που τραβά ο σφυγμός της κοινωνίας ; κι αυτοί αυτοπροβάλοντε απο μακριά τι πολιτικο οικονομικά συμφέροντα αντιπροσωπεύουν ...πως πως τους μαθαμε...

Ανώνυμος είπε...

Η κόλαση ή παράδεισος ήθελε να πει ο παπάς στο κήρυγμα.
Και μπέρδεψε γλώσσαν κι είπε συγκεκομένα :
ή κ.λος ή παράδεισος!!!

Εξαρτάται ο παράδεισος...

Ανώνυμος είπε...

KYBEΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
ΤΕΡΜΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΜΑΡΙΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΔΙΑ ΒΟΗΣ.ΤΡΟΜΑΖΩ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΩΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ,ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ .ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ,Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΛΑΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ.

Δημοσίευση σχολίου