Γράφει ο Παύλος Αλτίνης
Δικηγόρος
Τουρκία εμφανίζεται εδώ και καιρό ως μία «περιφερειακή δύναμη», η οποία φροντίζει με πολλούς τρόπους να κάνει αισθητή την παρουσία της και όχι μόνον στην Θράκη. Η Τουρκία μέχρι και την Κίνα προκάλεσε εμφανιζόμενη ως αυτοχρισθείσα προστάτις «τουρκικής μειονότητας» εντός του εδάφους της Κίνας.
 
Για να τα βάλει με την Κίνα η άρχουσα τάξη της Τουρκίας, θα πρέπει είτε μην έχει ιδέα περί του τι σημαίνει «Κίνα», δηλαδή θα πρέπει να αποτελείται από τελείως άχρηστους, είτε «κάποιος» να την βάζει μπροστά ως πολιορκητικό κριό. Είναι άξιο λόγου όμως να σημειώσουμε το ότι η Τουρκία τόλμησε να προκαλέσει την Κίνα, ή χρησιμοποιήθηκε για να προκληθεί η Κίνα. Αφού προκάλεσε την Κίνα, γιατί να μην προκαλέσει την οποιαδήποτε άλλη χώρα; Γιατί να μην αναμειχθεί στην Ελλάδα, στην Αλβανία, στο Κοσσυφοπέδιο, στην Σερβία, στην ΠΓΔΜ, στην Βουλγαρία; Γιατί να μην το παίξει «χωροφύλακας» στα Βαλκάνια;
 
Σήμερα βλέπουμε ότι η Τουρκία αναμειγνύεται στην Συρία.
 
Αυτό που είναι άγνωστο, αυτό που κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης δεν αναφέρει, είναι το πώς αναμειγνύεται η Τουρκία στα της Δυτικής Μακεδονίας. Η ανάμειξη στα της Δυτικής Μακεδονίας περιλαμβάνει και τα της ανάμειξής της στο Μοναστήρι της ΠΓΔΜ. Για όλους, πλην της Ελλάδος, τους δρώντες στα του λεγομένου «Μακεδονικού», η Δυτική Μακεδονία και το Μοναστήρι της ΠΓΔΜ αντιμετωπίζονται ως ένας ενιαίος γεωπολιτικός χώρος. Ομοίως και από την Τουρκία.
 
Τα γεγονότα περιλαμβάνουν και τα εξής:
 
Συνεργασία στελεχών του Ουρανίου Τόξου (ΟΤ) με άτομα που, συνεργαζόμενα με το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, προωθούν τον εκτουρκισμό της Θράκης. Επανειλημμένως έχουν γίνει εμφανίσεις στην πόλη της Φλώρινας και σε συγκεκριμένα χωριά του νομού Φλώρινας.
 
Στην πόλη της Φλώρινας έγιναν επισκέψεις σε σπίτια στον οικισμό των τσιγγάνων («νεοφωτίστων»). Όσον αφορά τους τσιγγάνους της Φλώρινας, οι οποίοι έχουν διασυνδέσεις και με τσιγγάνους της Αλβανίας και της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, θα πρέπει να είναι αναμενόμενο ότι η Τουρκία ακολουθεί την ίδια πολιτική και μέθοδο, με αυτήν που ακολουθεί απέναντι στους τσιγγάνους της Θράκης. Ο στόχος της Τουρκίας είναι να αποδείξει ότι υπάρχει τσιγγανο-τουρκική μειονότητα στην Φλώρινα.
 
Τα συγκεκριμένα χωριά στα οποία έγιναν επισκέψεις σε σπίτια, χαρακτηρίζονται από ορισμένους ως «τουρκόφωνα». Και αυτό διότι κατοικούνται από απογόνους προσφύγων του 1922, οι οποίοι χαρακτηρίζονταν ως «τουρκόφωνοι». Γίνεται προσπάθεια να διαχυθεί το μήνυμα σχετικά με τους πρόσφυγες του 1922 που ήλθαν στην Ελλάδα, αφ’ ενός, ότι «ήλθαν» και δεν «εξεδιώχθησαν» και αφ’ ετέρου, ότι δεν «ήλθαν» ως «Έλληνες» αλλά ως «Ορθόδοξοι». Αυτή η προπαγάνδα συνδυάζεται και με την ίδρυση του «Τουρκο-ορθόδοξου Πατριαρχείου», ως αντιπάλου δέους προς την Ελληνο-ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και ως μέσον ελέγχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου (το οποίο θεωρεί ως ποίμνιό του τους «Ρωμιούς» και όχι, ή όχι μόνον, τους Έλληνες).
Δεν πρέπει να αποκλείσουμε ότι, η Τουρκία ενδεχομένως να έχει και ως στόχο, να προωθηθεί η ιδέα ότι οι Πόντιοι είναι «Πόντιοι» και όχι «Έλληνες». Δηλαδή, το να αποσυνδεθεί η έννοια του «Ποντίου» από αυτήν του «Έλληνα». Κάτι παρόμοιο επιχειρείται (από διαφόρους και όχι μόνον την Τουρκία) και στην Μακεδονία, όπου επιχειρείται να τονισθεί η νομιμοφροσύνη προς την ιδιαιτέρα πατρίδα, προς την οποία η Πατρίδα, εκπροσωπούμενη συνήθως από κατωτέρους των προσδοκιών πολιτικών, εμφανίζεται ως «αντίπαλος». Κατ’ αυτόν τον τρόπο, τονίζεται η έννοια του «Μακεδόνα» και αντιδιαστέλλεται προς αυτήν του «Έλληνα». Τα ίδια συμβαίνουν πέραν της Μακεδονίας και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, πχ. Κρήτη, Κέρκυρα.
 
Τηλεοπτικά κανάλια της ΠΓΔΜ έχουν επανειλημμένως προσφέρει βήμα, σε ανθρώπους που προωθούν τον εκτουρκισμό της Θράκης, για να περάσουν τις ιδέες τους περί Ελλάδος, Ελλήνων και Ελληνισμού. Με άλλα λόγια, παρατηρείται ένας είδος «συμμαχίας», αυτών που προωθούν τον «Μακεδονισμό» με αυτούς που προωθούν τον «Τουρκισμό». Το αστείο είναι ότι οι «Μακεδονίζοντες» των Σκοπίων δεν αντιλαμβάνονται ότι η Τουρκία έχει βλέψεις και εναντίον τους.
Τουρκικά κινηματογραφικά συνεργεία επί πολλούς μήνες κινηματογραφούσαν στο Μοναστήρι της ΠΓΔΜ. Δεν γνωρίζω τι ήταν αυτό που κινηματογραφούσαν. Αυτό που ξέρω είναι ότι είχε ιστορικό περιεχόμενο. Πόσο βέβαιο είναι ότι, δεν πρόκειται για προπαγάνδα που προωθεί την ιδέα ότι το Μοναστήρι είναι τούρκικο;
 
Έχω γίνει αυτόπτης μάρτυς ομάδας Τούρκων τουριστών στο Μοναστήρι, οι οποίοι περιηγούμενοι στην παλιά αγορά της πόλεως, σταμάτησαν γύρω από έναν πέτρινο στύλο ύψους περί το 1,5 μέτρο και άρχισαν αν τραγουδούν ένα τούρκικο τραγούδι ή εμβατήριο.

Υπάρχουν πολλά περιστατικά τα οποία είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι συνιστούν επίθεση της προπαγάνδας του παντουρκισμού.
 
Πολλοί στην Δ.Μακεδονία και στην ΠΓΔΜ θεωρούν ότι η Τουρκία συνιστά έναν πολύ ισχυρό δρώντα στην περιοχή, μία «περιφερειακή δύναμη», στην οποία καλόν θα είναι να μην αντιταχθεί κανείς. Η Τουρκία έχει ξεκινήσει έναν ψυχολογικό πόλεμο, προσπαθώντας να πείσει ότι είναι πανίσχυρη, έτσι ώστε να νικήσει χωρίς να της αντιταχθούν, δηλαδή χωρίς να πολεμήσει. Κάτι παρόμοιο έκανε και η Γερμανία στην αρχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, όταν νικούσε χωρίς να πολεμάει, μέχρι που έφτασε στα Ελληνικά σύνορα, οπότε και φάνηκε ότι δεν ήταν τόσο αήττητη όσο ήθελε να εμφανίζεται.
 
Δια της Τουρκίας επιχειρείται να τοποθετηθεί ένας «χωροφύλακας» στην περιοχή των Βαλκανίων. Παράλληλα, η Τουρκία επιχειρεί, παίζοντας το δικό της παιγνίδι, να προωθήσει τον παντουρκισμό.
 
Δεν με πείθει η άποψη ότι ο σκοπός της ανάμειξη της Τουρκίας στα των Βαλκανίων είναι η δημιουργία αναταραχής. Και δεν με πείθει για τον εξής απλούστατο λόγο. Με λίγους «αντιεξουσιαστές» μπορεί πιο εύκολα και ανέξοδα να δημιουργηθεί αναταραχή, δεν χρειάζεται να οικοδομηθεί ένας πανάκριβος, και ατελέσφορος, πύργος της Βαβέλ σαν την σημερινή Τουρκία. Άλλωστε, είναι γνωστό και ότι αναταραχή σημαίνει «αναμπουμπουμπούλα» και ότι στην «αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται». Όμως, όπως κατέδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία, αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι το ποιος είναι ο λύκος, που θα χαρεί στην αναμπουμπούλα.
 
Η άποψη του γράφοντος είναι ότι η Τουρκία είναι πολύ εύθραυστη και αδύναμη, και, για τον λόγο αυτόν, απολύτως ανίκανη είτε να προωθήσει τον παντουρκισμό, είτε να παίξει τον ρόλο του «χωροφύλακα» της περιοχής. Η Τουρκία είναι εύθραυστη διότι αποτελείται από ένα σύνολο εθνών και θρησκευμάτων που αντιμάχονται το ένα το άλλο. Αλλά κυρίως είναι εύθραυστη, διότι πολύ μεγάλο μέρος του λαού της είναι πάμφτωχοι, ενώ ένα πάρα πολύ μικρό μέρος του λαού της είναι βαθύπλουτοι. Αυτή η ανισοκατανομή του εισοδήματος, σε συνδυασμό με την νοοτροπία του «αφέντη» που έχει η ολιγαρχική κρατικοδίαιτη πλουτοκρατία της Τουρκίας, κάνει την πλειοψηφία του λαού της να μην είναι διατεθειμένη να πολεμήσει και να σκοτωθεί για «εθνικά ιδανικά», που δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από τα συμφέροντα της ως άνω πλουτοκρατίας.
 
Το ότι η Τουρκία είναι αδύναμη καταδεικνύεται από το ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, πολλοί αξιωματικοί του τουρκικού στρατού έχουν καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για βασανισμούς και βιασμούς στρατιωτών τους. Είναι πολύ πιθανόν ότι αυτά έχουν όντως συμβεί, δεδομένου ότι η νοοτροπία του «αφέντη» βρίσκει πολύ πιο πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί στον στρατό, όπου η πειθαρχία αποτελεί αρετή και καθήκον. Ένας στρατιώτης ο οποίος έχει βιασθεί ή βασανισθεί, στην μάχη δεν θα σκοτώσει ΓΙΑ ΤΟΝ αξιωματικό του, αλλά θα σκοτώσει ΤΟΝ αξιωματικό του.
 
Στο σημείο αυτό αναφέρω ότι, σύμφωνα με ό,τι έχει περιέλθει σε γνώση μου, χωρίς ασφαλώς να είμαι αυτόπτης μάρτυς, στην Κύπρο το 1974 βρέθηκαν πολλοί Τούρκοι στρατιώτες σκοτωμένοι στα άρματά τους, οι οποίοι ήταν αλυσοδεμένοι στις θέσεις τους!
 
Και μην βιαστεί κανείς να με αντικρούσει μιλώντας για το πόσα αεροπλάνα, πλοία ή άρματα έχει η Τουρκία. Δεν αρκούν τα όπλα για να κερδηθεί ένας πόλεμος. Άλλο να πολεμά κάποιος «υπέρ βωμών και εστιών» και άλλο να πολεμά για να υπερασπιστεί την πολιτική που διαμόρφωσε ένα think-tank. Αυτή την αλήθεια ανακάλυψαν οι ΗΠΑ στο Βιετνάμ, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Επίσης και η ΕΣΣΔ την ανακάλυψε στο Αφγανιστάν. Πως είναι δυνατόν μια υπερδύναμη με τρομακτικά όπλα, μέσα, τεχνολογία και τεράστιο αριθμό ενστόλων, πρακτόρων μυστικών υπηρεσιών και συμμάχων να μην μπορεί να καθυποτάξει ένα «τσούρμο ξυπόλητων» (δεν το εννοώ υποτιμητικά, αλλά για να καταδείξω το ότι είναι ανοργάνωτοι και με υποτυπώδη εξοπλισμό) Ταλιμπάν; Εκτός και εάν κάνω λάθος και οι Ταλιμπάν έχουν καθυποταχθεί …
 
Η Τουρκία δεν είναι υπολογίσιμος πολιτικο-στρατιωτικός παράγων από μόνη της. Η Τουρκία είναι το εργαλείο, ο πολιορκητικός κριός μιας άρχουσας τάξης που ηγείται της Δύσεως. Μιάς άρχουσας τάξης βαρβαρίζουσας, που δεν έχει καμία σχέση με την Δύση που εκπολιτίσθηκε από το Ελληνικό πνεύμα. Μιάς άρχουσας τάξης που έχει υλιστικά και μόνον κίνητρα και έχει κάνει θεό της το χρήμα. Μίας άρχουσας τάξης η οποία είναι έτοιμη να θυσιάσει τα πάντα στον βωμό του χρήματος, ακόμη και την ελευθερία της. Αυτό δε το τελευταίο είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό το οποίο και την κατατάσσει στους «βαρβάρους».
 
Αν και συνεπής, αλλά έντιμος, μη-μαρξιστής, θεωρώ ότι για να ερμηνεύσουμε τα τεκταινόμενα πρέπει να προσφύγουμε στο μαρξιστικό μοντέλο της ταξικής κοινωνίας και να εννοήσουμε ότι αυτά που συμβαίνουν, έχουν σαν στόχο την προώθηση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού.
 
Επίσης θεωρώ ότι η διέξοδος στα σημερινά αδιέξοδα είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζομένης πολιτικής. Αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει, διότι αυτό επιτάσσει το συμφέρον όλων, και το συμφέρον της βαρβαρίζουσας άρχουσας τάξης της Δύσεως. Η αλλαγή θα πρέπει να ξεκινήσει από τα θεμελιώδη. Η ακολουθούμενη πολιτική πρέπει να αποβαρβαριστεί. Επίσης, τα στελέχη που θα κληθούν να διαμορφώσουν και εφαρμόσουν την εν λόγω πολιτική, πέραν των τίτλων σπουδών που θα κατέχουν, επιβάλλεται να είναι ηθικά συναισθηματικά και πνευματικά ισορροπημένα, διότι «πάντων μέτρον άνθρωπος». Ανισσόροποι άνθρωποι, όσους τίτλους σπουδών και εάν έχουν μόνον κακό κάνουν σε όλους.

15 comments :

Ανώνυμος είπε...

Α11 28 006 55 116 814 CIA 0813

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ είπε...

Aρχικά διαβάζοντας το κείμενο νόμιζα ότι το έγραψε ο ίδιος ο Παύλος Αλτίνης . Στην πηγή διαπίστωσα ότι ήταν γνωστής ιστοσελίδας ..Οι λύκοι της Τουρκίας χορεύουν μέχρι να κατέβουν οι λευκές αρκούδες από την Σιβηρία και΄τότε θα γίνει ο ΧΑΜΟΣ σε αυτό το Τυραννικό Κράτος που τυρανά τόσο τις εθνότητες στο εσωτερικό του όσο ενοχλεί και όλα τα βαλκάνια με τις πλάτες της Ανωτέρας Αρχής που εκπηγάζει από το παγκόσμιο λόμπυ των μεγάλων υλιστών τιποτένιων του πλανήτη ...
Επειδή όμως πέραν από το ουράνιο τόξο γνωστό πρακτορείο της περιοχής εκδούλεψης ξένων μη ελληνικών συμφερόντων θα παραθέσω και κάποιους τυχοδιώκτες στην περιοχή μας που από το πολύ Σουλειμάν που βλέπουν στην τηλεόραση έχει επιραστεί και η...εγκεφαλική τους διεργασίας.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ είπε...

Εδώ και καιρό διαβάζουμε πολλά δήθεν πολιτιστικά κείμενα για κτήρια συνήθειες και ιστορικές αναφορές παρουσίας Τούρκων στην Φλώρινα πρό απελευθερώσεως της λές και είχαμε τόσο ζόρι!.....ενδεικτικό ένα απαράδεκτο έως άκρως επικίνδυνα ανθελληνικό άρθρο που δημοσίευσε η παρόμοια άρθρα, που τυγχάνει να είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Αναφερόμαστε στα ανήκουστα που έγραψε στο άρθρο της ( δημοσιευθέν 18 / 10/2010 ) υπο τον τίτλο γενικά και αόριστα λές και γινόταν καμία εθελοντική αιμοδοσία…«Συμβολή ( γενικά και αόριστα) στα 100 χρόνια Φλώρινα 1905-1906 μέσα από το ημερολόγιο κάποιου…Τούρκου Καϊμακάμη» όπου άντλησε πληροφορίες βασιζόμενη σε λαογραφικές αναφορές ενός λαογράφου Φλωρινιώτη ( αδιευτκρίνιστές οι πηγές του από ανα΄φορές λέει παππούδων ) και ενός εκπαιδευτικου σε δημοτικό σχολείο που έχει σχέση με προγράμματα ερασμους. μα κυρίως από πρόσβαση που τις εδόθη σε αρχείο που εκδίδεται στην Καβάλα υπο την άδεια ( άκουσον , άκουσον, άκουσον ) του Ιδρύματος Τουρκικής Ιστορίας. Αναρωτιόμαστε η καθηγήτρια επικουρική αυτή είναι δημόσιος υπάλληλος της Ελληνικής Δημοκρατίας ? Δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν αρχεία του κράτους στην Ελλάδα για να τα αντλήσει από εκεί? Αναφέρει συχνά πυκνά την λέξη « τεκμήρια- τεκμηρίωση» ..αναρωτιόμαστε σε ποιους απευθύνεται και γιατί να τεκμηριώσει ? ποιοι να τεκμηριωθούν ? Αναφέρει ότι «οι Φλωρινιώτες ελάχιστα ενδιαφερθήκαμε ποιος έχτισε το τάδε κτήριο ή το άλλο επι τουρκοκρατίας». Της απαντούμε ποσώς μας ενδιαφέρει - καρφί δεν μας καίγεται ούτε μας ενδιαφέρει . Άραγε οι Τούρκοι ενδιαφέροντε το ίδιο έντονα και το προβάλουν για την Αγια Σοφιά , για τις αμέτρητες κατεστραμμένες κατοικίες Κωνσταντινοπολητών, Μικρασιατών ή Ποντίων , τις εκατοντάδες κατεστραμμένες ελληνορθόδοξες εκκλησιές στην κατεχόμενη Κύπρο? Η ΄φιλόλογος αυτή που το επίθετο της αρχίζει από ΗΤΤΑ για να είμαστε σοβαροί…. καρφί δεν τους καίγεται όπως κι εμάς για αυτά που έχτισαν τότε. Κρίνει μάλιστα , ως αναπληρώτρια καθηγήτρια, «ιδιαίτερα σημαντικό τα ειρηνικά έργα ( άκουσον άκουσον έργα του καϊμακάμη του μπέη και άλλων Τούρκων στην Φλώρινα) επειδή ( εδώ ακολουθεί το αποκορύφωμα της ύποπτης έως ανθελληνικής προπαγάνδας) επειδή αντιπροσωπεύει την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ μουσουλμανική μειονότητα στην Φλώρινα -εκτός εάν εννοεί του αμέτρητους λαθρομετανάστες που εισβάλλουν τα τριεθνή σύνορα μας και ζούν παράνομα ή νομιμοφανή στην Ελλάδα !!! Η ανθελληνική προπαγάνδα στο μεγαλείο της..Η ίδια που έγραψε όλο αυτό το ανήκουστο, νιώθει μη χριστιανή ορθόδοξη στο Θρήσκευμα και ασπάστηκε άλλη θρησκεία? Δεν γνωρίζουμε…. Τα ίδια προπαγανδιστικά ανήκουστα ακούσαμε και από εκείνον το ανεκδιήγητο νυν πρόεδρο της Μελίτης αυτοαποκαλούμενο Ασλάκωφ, εκλεγμένο με το Πασοκ , ένα καλοκαίρι. Κοινός παρονομαστής υποκίνησης? ή λανθάνουμε ?Κάνει αναφορές σε διάφορα κτήρια της Φλώρινας που έχτισε ο Τούρκος με «ειρηνικό σκοπό» σ την περιοδο εκείνη για να εξουσιάζει βασανίζει φυλακίζει τιμωρεί εις τον απαγχονισμό τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους επι τουρκοκρατίας στην Φλώρινα υπο τον δοσιλογισμό βουλγαροκομιτατζήδων . Να τις υπενθυμίσουμε ότι όλα αυτά πλέον ανήκουν οριστικά στο παρελθόν μα η εθνική μνήμη δεν απαλοτριώθηκε εις την εθνική μας συνείδηση.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ είπε...

Σήμερα τα κτήρια αυτά ανήκουν με πολύ αίμα Ελλήνων Φλωρινιωτών , Μακεδονομάχων αξιωματικών και οπλιτών του 1912 στην Ελλάδα με σκοπό την απονομή δικαιοσύνης( του Ελληνικού Δίκαιου) ,την μόρφωση των Ελληνόπουλων στα δημοτικά σχολεία που αναφέρει ή την φιλοξενία ορφανών παιδιών στην Φλώρινα. Αγνοεί επιδεικτικά για την συγκυρία των 100 ετών απελευθέρωσης μας από τον Τουρκοβουλγάρικο ζυγό, τους ποταμούς αίματος που έχυσαν οι Έλληνες Μακεδονομάχοι της Φλώρινας ανώνυμοι και επώνυμοι ενώ αργότερα ο Ένδοξος Ελληνικός Στρατός ήρθε θριαμβευτής με τον Ιωάνη Άρτη για να ελευθερωθούν από τα αιμοσταγή νύχια του τότε δυνάστη της περιοχής που ωραιοποιημένα η κα καθηγήτρια τον παρουσιάζει ως «ειρηνιστή κατασκευαστή δημοσίων έργων ». Επικαλούμενοι το Σύνταγμα της Ελλάδος διατηρούμε το δικαίωμα να είμαστε κατηγορηματικά και κάθετα αντίθετοι σε υπόπτου προελεύσεως προπαγανδιστικά μέχρι σημείου ανθελληνικά κείμενα «ιστορίας» που επικαλούνται ανύπαρκτες εθνικές –θρησκευτικές μειονότητες στην Φλώρινα , που τεχνηέντως και με δήθεν διαπολιτισμική προπαγάνδα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να μολύνουν τα 100 έτη από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τους Τούρκους και τους βουλγαροκομιτατζήδες την Σωτήρια ημέρα της 7ης Νοεμβρίου 1912 . Απελευθερωθήκαμε και δεν νοσταλγεί κανένας Φλωρινιώτης τα έργα του κάθε καιμακάμη, πέραν μίας δακτυλοδεικτούμενης ομάδας πρακτόρων ξένων προς την Ελλάδα και την Φλώρινα συμφερόντων όπου σκόπιμα προπαγανδίζουν ανενόχλητοι στην Φλώρινα . Κυρια καθηγήτρια άς προσέχατε τι γράφετε , μην παρακολουθείτε πολύ τον Σουλειμάν στην τηλεόραση…. Γνωρίζουμε εμείς οι Φλωρινιώτες τον διακαή πόθο σας να γίνετε κάποτε ……Ακαδημαϊκή καθηγήτρια. Προσωπικά εσάς και παρόμοιους «δασκάλους» δεν σας εμπιστευόμαστε ούτε με την σκέψη για την διδασκαλία των Ελληνόπουλων μας. Αλήθεια αυτά διδάσκετε στους μαθητές ή ως αναπληρώτρια στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας? Αντλώντας πληροφορίες από αρχεία του Ιδρύματος της …Τουρκικής Ιστορίας λίαν ικανοποιητικώς αμειβόμενοι ως δημόσιοι υπάλληλοι από το Ελληνικό κράτος? Τα ψέματα τελειώσανε..

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ είπε...

Υπενθυμίζουμε για όσους δεν γνωρίζουν η εν λόγω ότι επι σειρά ετών διετέλεσε «υπεύθυνος τομέα γυναικών στην νέα δημοκρατία» μεταπήδησε πρόσφατα στο σοσιαλιστικό χώρο για να καταλήξει σήμερα να λέει ως «καθηγήτρια για ειρηνιστές τούρκους της περιόδου 1906 με 1906» που απαγχόνιζαν η εκτελούσαν Έλληνες Φλωρινιώτες Μακεδονομάχους όπως ο καπετάν Κώττας στο Μοναστήρι η ο Παύλος Μελάς στα Κορέστια, υπο την σπιουνιά – αργυρόνυτων βουλγαροκομιτατζήδων . Θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπεστε …Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Ελληνικό Κράτος έχει εθνική υποχρέωση να απομονώσει δράσεις και παρόμοια κείμενα που εξυμνούν μέχρι και…. Τούρκους στην Φλώρινα εις το όνομα του δήθεν προοδευτισμού της δήθεν (Θολο)κουλτούρας ‘ή δήθεν «διασπολιτισμικής συνεργασίας» η ανοιχτών συνόρων της πλήρους αποσύνθεσης και εθνοκτόνου διατεταγμένης υπηρεσίας διαφόρων πρακτόρων στην περιοχή μας . Η δράση παρόμοιων καθηγητών ή πέριξ αυτών ύποπτων εθνικά ατόμων του γνωστου ουράνιου τόξου – αριστερών συνιστώσων θολοκουλτούρας ή ψευτοπροοδευτικότητας , υπονομεύουν και υποσκάπτουν τον ύψιστο εθνικό και εκπαιδευτικό ρόλο του Πανεπιστημίου εις τον οποίον η πολύχρονη ιστορία του σαφώς και αδικείται υποθηκεύοντας ή υποσκάπτοντας και το μέλλον της ύπαρξης του στην ευαίσθητη εθνικά ακριτική μας περιοχή .

Και δυστυχώς η τουρκολαγνεία άγγιξε πάρα πολλούς για ιδιοτελή συμφέροντα ακόμη και δημάρχους που είτε σιωπούν ή ακόμη χειρότερα συνεργάζοντε όπως και πολιτικών κομμάτων που έχουν Τουρκόφρονες ακραιφνείς Ελληνίζωντες πολιτευτές η βουλευτές για μια χούφτα ψήφους και ψίχουλα ραγιαδισμού στην ξεσκισμένη ξενόδουλη ελλαδική εξούσία..

ένας εξ αυτών ο χειρίστου αντιπροσωπευτικότερος όλων ο Δήμαρχος αν έτσι πρέπει να λέγεται Θεσσαλονίκης Μπουτάρης που εκανε μουσείο τουρκικού "πολιτισμού" και το ονόμασε σπίτι του κεμάλ .άσχετα εάν ο κεμάλ γεννήθηκε αρκετά χιλιόμετρα έξω από την Θεσσαλονίκη Κι όλα αυτά δήθεν για την .τουριστική ανάπτυξη της πόλης Τρίχες κατσαρές κυριε Μπουτάρη.....

Αυτά τα μιάσματα με εξέχοντα τον Μπουτάρη που συναποτελεί την ΝΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΛΑΧΩΝ πρέπει όπου βρεθούμε να τα απομονώνουμε....να τους ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΠΟΊ Η ΑΥΤΕΣ που ΦΤΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΜΑΤΗ με ΑΙΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ...

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ κ. Αλτίνη, το οποίο αναδημοσιεύσαμε από το μπλοκ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ είπε...

Kρουά δεν αμφισβητώ την πολιτική οξυδέρκεια του αξιολογότατου κ.Παύλου Αλτίνη. Αντιθέτως μάλιστα αναφέρω την πηγή όπου δημοσίευσε την πολιτική σκέψη του.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Μεγάλη επιτυχία είχε το άρθρο του Παύλου Αλτίνη με τίτλο «Η τουρκική παρουσία στην Δυτική Μακεδονία και στο Μοναστήρι της ΠΓΔΜ.»

Λάβαμε και δύο σχόλια από τον ίδιο ανώνυμο σχολιαστή, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει πλαγίως ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Φλώρινα!!! Μάλιστα, υπονοεί ότι και ο Παύλος Αλτίνης μπορεί να έχει τουρκικές ρίζες!!! Από τα σχόλια αυτά αποδεικνύεται το πόσο δίκαιο έχει ο Παύλος Αλτίνης σε αυτά που γράφει! Δεν δημοσιεύουμε αυτά τα ανώνυμα σχόλια, διότι εμείς δεν θα παίξουμε το παιγνίδι της τουρκικής προπαγάνδας. Αν ήταν επώνυμα θα τα δημοσιεύαμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός που έγραψε αυτά που έγραψε, δείχνει διαβασμένος ……, ό,τι κι’ αν σημαίνει αυτό.

Επίσης, προσέξτε το πρώτο σχόλιο στο άρθρο που δημοσιεύσαμε. Πάλι ανώνυμος σχολιαστής έγραψε: «Α11 28 006 55 116 814 CIA 0813». Αυτό τι είναι; Ο αριθμός πρωτοκόλλου κάποιου εγγράφου της CIA;

Θα μου πείτε ότι αυτά είναι βλακείες και αστειότητες. Συμφωνώ. Όλη η τουρκική προπαγάνδα, όπως και η προπαγάνδα της ΠΓΔΜ, είναι βλακείες και αστειότητες. Όμως, οι βλακείες και οι αστειότητες αξιοποιούνται από καιροσκόπους καιν ρουφιάνους, και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Και αν δεν με πιστεύετε κοιτάξτε γύρω σας και δείτε πως πλούτισαν ορισμένοι.

Αν (μεγάλο «ΑΝ») υπάρχει κράτος στην Ελλάδα ας δουν το θέμα ……

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες γκρέμισαν τζαμιά οι τούρκοι εκκλησίες...οι μπιτολεζοι-μοναστηριώτες τα κράτησαν και βγάζουν λεφτά χρησιμοποιώντας τα σαν μουσεία...άραγε ποιος είναι ο βάρβαρος και ποιος ο έξυπνος....Χρήστος Π.

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο του κ. Αλτίνη είναι άρτιο και ολοκληρωμένο. Δίνει μάλιστα και μία καλή ευκαιρία να μας ανοίξουν τα μάτια. Είναι πολύ φυσικό για όσους δεν είναι σε θέση να επιχειρηματολογήσουν , να το ρίχνουν στον καλαματιανό. Καλά τους κάνετε και τους συνδέετε κ. Κρουά

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο Π. δηλαδή ο Μπουτάρης έχει δίκιο; Αν είναι να βγάλουμε λεφτά να τα σκύψουμε; Αυτό λέει η μη-βαρβαρική εξυπνάδα;

Ανώνυμος είπε...

Οι ελληνες και εκκλησιες γκρεμισαν βλεπε Αμυνταιο ιερος ναος κων/νου και ελενης. Φλωρινα ΑΓ. Παντελημονας , ξινο νερο , αγ πανελημονας και προσφατα ,ολα αυτα με την ευλογια των συνταγματαρχων απο χερι Αυγουστινου Καντιωτη

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα έκαναν "οι έλληνες" γράφεις ανώνυμε 11.43. Εσύ τι είσαι; Μήπως "Μακεδόνας";

Ανώνυμος είπε...

είναι "μακεντόνετς" και ψηφίζει βλάχο ή πόντιο.

Ανώνυμος είπε...

Ο πολιτισμός δεν έχει θρησκεία όπως θέλω να παρακολουθώ θεία λειτουργία στην Κωνσταντινούπολη σε εκκλησίες που υπάρχουν ας έχουν και οι μουσουλμάνοι τζαμιά οι βουδιστές οι ινδουιστές και όποιοι άλλοι θέλουν χώρους λατρείας...παρακολούθησα λειτουργεία στην Κωνσταντινούπολη και ένιωσα περηφάνεια...Αν μας αφήνουν ας τους αφήσουμε και εμείς...

Δημοσίευση σχολίου