11:41 μ.μ.

ΤΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» & Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |






Της Έλλης Παπαγγελή 
Το «Πολυτεχνείο» είναι ο θεμέλιος λίθος της απόλυτης ιδεολογικής ηγεμονίας που άσκησε η αριστερά στην περίοδο της Μεταπολίτευσης. Ιδίως μετά το 1981, όταν ο καταστροφικός παπανδρεϊσμός ανέλαβε τα ηνία διακυβέρνησης της χώρας, οδηγώντας την στον εκτροχιασμό.

Γύρω από τα γεγονότα του Νοεμβρίου ’73 στήθηκε ένα πλέγμα θρύλων, ρητορικών υπερβολών και ασύστολων ψευδών, που μόνο σκοπό είχε να ξεπλύνει το βαρύ ποινικό μητρώο της κομμουνιστικής αριστεράς και να την νομιμοποιήσει πολιτικά. Με το «Πολυτεχνείο» η αριστερά χάλκευσε το ιδεολόγημα της ηθικής της ανωτερότητας, προβάλλοντας ως πανεθνικό αγώνα κατά της τυραννίας αυτό που στην πραγματικότητα ήταν μια εφηβική εξέγερση. Το ανθολόγιο των ψεμάτων είναι εντυπωσιακό: μας είπαν για την όμορφη Ηλένια που την αναζητούσε με δάκρυα ο καλός της, για να αποδειχθεί ότι ήταν μια φωτογραφία φωτομοντέλου που διαφήμιζε σαμπουάν… Μας είπαν για ομαδικούς τάφους και εκατοντάδες νεκρούς, χωρίς ποτέ τίποτα να αποδειχθεί… Μας είπαν για δολοφονημένους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, όπου όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του.
Στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 1980 το Πολυτεχνείο λειτούργησε ως ο απόλυτος καθεστωτικός μύθος νομιμοποίησης του πασοκισμού. Μια στυγνή αριστερή ορθοφροσύνη επιβλήθηκε σε κάθε κύτταρο δημόσιου χώρου και δημόσιου λόγου: στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ, τις δημόσιες υπηρεσίες, παντού. Όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει τα ψεύδη περί Πολυτεχνείου στιγματιζόταν ως «φασίστας» και «χουντικός», ενώ κινδύνευε να χάσει τη δουλειά του. Μια ιδεολογική τρομοκρατία αριστερής έμπνευσης που επέβαλε έναν ωμό ηθικό μανιχαϊσμό: οι πολίτες χωρίζονταν σε «καλούς» αριστερούς-«προοδευτικούς», και κακούς που μάταια επέμεναν να απαντούν με ορθολογικά επιχειρήματα στον παραληρηματικό αριστερίστικο λόγο που αγνοούσε την πραγματικότητα.
Κάτω από το κάλυμμα του αντιχουντικού και αντιφασιστικού λόγου, ο μύθος του Πολυτεχνείου δεν ήταν παρά προπαγάνδα αριστερών δογμάτων. Μας επέβαλαν να προσκυνάμε νέα τοτέμ και να συμμετέχουμε σε γιορτές μνήμης και πορείες για «δημοκρατία», μόνο για να διαιωνίσουν τη δική τους κυριαρχία. Φτάνει πια. Τέσσερις δεκαετίες αρλούμπας αρκούν.
Φυσικά να τονίσουμε πως κανένα Πολυτεχνείο δεν ''έριξε" τη δικτατορία, αλλά η απώλεια της μισής Κύπρου.
Δεν χρειαζόμαστε νέα Πολυτεχνεία και νέους μάρτυρες, αλλά μια επανάσταση του πιο αυτονόητου πράγματος: "της κοινής λογικής".

11 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή να αναδημοσιεύετε κατάπτυστα κείμενα (ούτε καν κείμενα -status σε κοινωνικό δίκτυο) μιας ΟΝΝΕΔιτισσας, εγκάθετης περσόνας. Δεν είναι δημοσιογραφία αυτό, ούτε διατύπωση γνώμης. Απλή αναπαραγωγή της σαμαρικής "κανονικότητας". Άκου εκεί μύθος. Άμα ήταν μύθος, δεν θα πιάνατε σήμερα ένα πληκτρολόγιο κυρία μου και θα αναδημοσιεύατε ότι σας κατέβαινε στο κεφάλι -έτσι απλά για να αποδείξετε τον αντι-πασοκισμό σας ή να εξιλεωθείτε για την κατάντια που μας έστειλε η γενιά σας. Αφήστε λοιπόν κάτω τα στυλό και τα computers και αναλογιστείτε την μυθολογία που αναπαράγουν οι "εκδόσεις" σας.

Ανώνυμος είπε...

Οσο μεγάλη αλήθεια είναι ότι η χούντα στήθηκε για να διχαστεί εύκολα η Κύπρος άλλη τόση μεγάλη αλήθεια είναι ότι η ατλαντική Αριστερά στην Ελλάδα- όχι όλη -στήθηκε ακριβώς για να στηριχτούν τα μονοπώλια των πολυεθνικών των ΗΠΑ.
Η απόδειξη είναι η επιλεκτική επίθεση που γίνεται στους έλληνες καραβοκύρηδες και τους επιχειρηματίες, ενώ οι πολυεθνικές στην χώρα μας απολαμβάνουν αριστερής ασυλίας.
Η ατλαντική αριστερά πολεμάει να μη ναυπηγηθεί ούτε ένα ελληνικό πλοίο σε ελληνικά ναυπηγία, ενώ κι οι πέτρες γνωρίζουν ότι αν τα μισά καράβια ελληνικής σημαίας ναυπηγηθούν στην Ελλάδα το ελληνικό ΑΕΠ θα γίνει γύρω στα 4 τρις ευρώ και κανένα μνημόνιο δε θα μπορεί να σταθεί.
Η ηγεσία της ατλαντικής αριστεράς στην ελλάδα είναι η πίσω πόρτα και το άλλοθι της νομενκλατούρας των ΗΠΑ και του διεθνούς μονοπωλιακού καπιταλισμού, απόδειξη ότι ποτέ δεν κατείγγειλαν ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ Αμερικάνο ΕΠΩΝΥΜΑ.
Τα περί πολυτεχνείου δε λένε τίποτα για το ερημοσπιτείο στη χώρα μας της μιας δραχμής τα γιασεμιά και του ενός δολλαριακού σεντ τις βιόλες.

Ανώνυμος είπε...

My thoughts exactly, Ανώνυμε 12.06.

Ανώνυμος είπε...

Η Έλλη Παπαγγελή είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ και ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό του Γιώργου Κουμουτσάκου στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές. Σε ένα ανιστόρητο ρεσιτάλ στο «facebook» γράφει, μεταξύ άλλων, για ρητορικές υπερβολές κι ασύστολα ψεύδη γύρω από το Πολυτεχνείο που μόνο σκοπό έχουν να «ξεπλύνουν» το βαρύ ποινικό μητρώο της κομμουνιστικής αριστεράς και να την νομιμοποιήσουν πολιτικά! Η ίδια, εξάλλου, δεν θα μπορούσε παρά να αμφισβητεί πως υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.

Ανώνυμος είπε...

Η Μαρία Δαμανάκη ζει!
Το Πολυτεχνείο πέθανε!

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Ορισμένοι αποφασίστε και πείτε το ξεκάθαρα. Ποιος σας φταίει; Η υπογράφουσα το δημοσίευμα, το δημοσίευμα ή η κρουά που το δημοσιεύει; Αφού έχετε - αν έχετε αντίθετη άποψη γιατί δεν μας τη στέλνετε να τη δημοσιεύσουμε; Μήπως φταίει το φτωχό μυαλό ορισμένων να μη δέχονται άλλη άποψη από τη δική τους; Αν την έχουν βέβαια.

Ανώνυμος είπε...

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει από το πρωί η τουλάχιστον ατυχής ανάρτηση στο Facebook της 26χρονης Ελλης Παπαγγελή, μέλους της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Αττικής με τον Γιώργο Κουμουτσάκο (περισσότερο γνωστή ωστόσο για τις φωτογραφήσεις της με μαγιό), όπου χαρακτήριζε την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου ως «μυθολογία της Αριστεράς» ενώ υποστήριζε ότι «δεν υπήρξαν νεκροί».

Αν και αμέσως μετά το σάλο που ακολούθησε από τις απόψεις, η 26χρονη έσπευσε να «κατεβάσει» το επίμαχο κείμενο, το κακό είχε γίνει, καθώς αμέσως διαδόθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ανάμεσα σε άλλα, η ανάρτηση ανέφερε: «Γύρω από τα γεγονότα του Νοεμβρίου '73 στήθηκε ένα πλέγμα θρύλων, ρητορικών υπερβολών και ασύστολων ψευδών, που μόνο σκοπό είχε να ξεπλύνει το βαρύ ποινικό μητρώο της κομμουνιστικής αριστεράς και να την νομιμοποιήσει πολιτικά», ενώ σε άλλο σημείο η Παπαγγελή γράφει: «Μας είπαν για ομαδικούς τάφους και εκατοντάδες νεκρούς, χωρίς ποτέ τίποτα να αποδειχθεί… Μας είπαν για δολοφονημένους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, όπου όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του».
Αν και η συγκεκριμένη ανάρτηση ανέβηκε στο λογαριασμό του μέλους της ΟΝΝΕΔ το Σάββατο, η ίδια το κατέβασε μόλις σήμερα, μετά τα εκατοντάδες αρνητικά σχόλια που δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται σε άλλες αναρτήσεις της.
Σύμφωνα με το βιογραφικό που έχει αναρτήσει στο Facebook, η Παπαγγελή είναι αρχαιολόγος στο επάγγελμα, μέλος της ΟΝΝΕΔ, ενώ ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Τομέα Αττικής με το συνδυασμό του κ. Κουμουτσάκου.
Σύμφωνα με την ίδια, έχει εργαστεί σε αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σπηλαιολογίας. Είναι ωστόσο αμφίβολο αν σε αυτή της την προϋπηρεσία οφείλονται οι περίπου 22.000 «φίλοι» της. Οι φωτογραφήσεις της με μαγιό για διαφημίσεις ή φωτογραφήσεις περιοδικών είναι η πιθανότερη εξήγηση.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ..γλαφυρή η ανάρτηση της κυρίας με τα όσα περιέγραψε για την έλευση του πασοκοαριστερισμού και την νομιμοποίηση της αριστεράς κλπ κλπ κλπ. ¨όμως ξέχασε η γλαφυρότατη αυτή κυρία ποιος μεγάλος μα. με Μ κεφαλαίο νομιμοποίησε μετα το πολυτεχνείο το κομουνιστικό κόμμα στην Ελλάδα. Το γνωρίζει η ίδια ;;; Μήπως το κώμα της με τον επίσης απεσταλμένο εισαγώμενο .....εθνάρχη που είπε το εξής αμίμητο η Κύπρος είναι μακριάααααα.. Μήπως το κόμμα που συμφεροντολογικά στηρίζει ως ..υποψήφια σήμερα ; Μήπως κι αυτοί -αυτή είναι το έτερο ήμισι του πασοκοαριστερισμού που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα; ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΩΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΒΟΛΗΣΕ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ Η ΔΥΤΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ;;;;;Μήπως όλο αυτό το μπουρδ της μεταπολίτευσης που μας οδήγησε στα σημερινά ΣΚ@@@@ που δεν έχει πάτο το πηγάδι αποδείχθηκε ότι ήταν μια καλογιαλισμένη ΚΑΛΠΙΚΗ ΔΕΚΑΡΑ ;;; ¨Οποιος απαντήσει σωστά ΄κέρδισε το...Τζάκ Πότ της νεοελλαδικής παρακμής μας....Πάω λοιπόν στο wc για να "ΣΑΣ ΤΙΜΗΣΩ" ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ...Να μην πώ περισσότερα και ψάχνετε σιέλ ...μπειμπιλίνο και πράσινα πάμπερς και ροζέ πιπίλες...


Μεταπολιτευτικα πιπίνια στην κούνια σας μαμ κακά και νάνι...που μου θέλετε ακόμη και πολυτεχνεία....βούρδουλα θέλετε όλοι σας...

Ανώνυμος είπε...

Όταν η ίδια η κοπελίτσα και επίδοξη "σέξυ μοντέλα" κατεβάζει άρον άρον την ανάρτησή της (που ανάθεμά με από ποιο σκουριασμένο εγχειρίδιο την ξεπατίκωσε) δείχνοντας πόσο η ίδια την υπερασπίζεται και πόσα κότσια - δεν - έχει , δεν ξέρω αν η αναδημοσίευση από την φίλη - και το ΕΝΝΟΩ - Κρουά είναι εύστοχη. Εδώ δεν πρόκειται ακριβώς για άποψη αλλά για ένα άθροισμα φράσεων χωρίς νόημα και κατάφορη προσβολή νεκρών. Τονίζω ότι οι ίδιες οι λογοκριμένες χουντικές εφημερίδες την επαύριο του Πολυτεχνείου μιλούσαν για νεκρούς των γεγονότων (από 8 έως 16).
Ευχαρισώ

Ανώνυμος είπε...

Την εχει αποστομωσει ηδη ο κ.Κουμουτσακος χαρακτηριζοντας καταπτυστο το κειμενο της.Ειναι περιττα τα σχολια,η κοπελλα που ειναι και μοντελο επελεξε αισχυστου ειδους προβολη.Κυριε Σαμαρα να τη χαιρεσαι.

Ανώνυμος είπε...

6:57 Τι ήπιες και σε έπιασε ακατάσχετη φλυαρία;; Τα έχεις μπερδέψει στο μυαλό;; σου. Η ουσία της δημοκρατίας είναι να σέβεσαι την αντίθετη άποψη.

Δημοσίευση σχολίου