Ως ανυπόστατες χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Φλώρινας τις κατηγορίες περί «εκβιασμών» που υφίστανται από γιατρό, ασθενείς με νεφροπάθεια στο νοσοκομείο της Φλώρινας.

Ο Σύλλογος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία τονίζει: 

Με έκπληξη διαβάσαμε επιστολή που αναρτήθηκε σε διάφορα ΣΑΙΤ από κάποιον Νεφροπαθή; και περιέχει δριμύ κατηγορώ κατά γιατρού της ΜΤΝ Φλώρινας αλλά και υπονοούμενα για το ρόλο του Συλλόγου Νεφροπαθών Φλώρινας.

Η αρχική μας έκπληξη μετατράπηκε σε οργή τόσο για τις ανυπόστατες κατηγορίες κατά της γιατρού όσο και για τις υπόλοιπες αθλιότητες που γράφονται στο κείμενο. Δικαίωμα του καθενός είναι να εκφράζει ελεύθερα τη άποψη του, να συμπαθεί ή να αντιπαθεί πρόσωπα, αλλά όταν θίγει υπολήψεις και συκοφαντεί, να έχει το θάρρος να το κάνει ΕΠΩΝΥΜΑ, να μιλά για λογαριασμό του και να μην εμπλέκει στα βρώμικα παιχνίδια του ανθρώπους που δεν συμμερίζονται την άποψη του στο ελάχιστο.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών δημιουργήθηκε για να βοηθά και να λύνει προβλήματα που αφορούν τους Νεφροπαθείς και τη ΜΤΝ, δεν είναι υποχείριο κανενός, ούτε θα γίνει, ούτε και θα διαλυθεί όπως επιθυμούν κάποιοι μέσα από το Νοσοκομείο.

Μετά την καταγγελία ασθενών κατά νοσηλεύτριας, για μείωση θερμικών και χρόνου αιμοκάθαρσης, ξεκίνησε ένας βρώμικος πόλεμος εναντίον των ασθενών που έκαναν τη καταγγελία κατηγορώντας τους ότι είναι υποχείρια, εμπαθείς, αμόρφωτοι, κακότροποι, και ψάχνοντας έναν αποδιοπομπαίο τράγο στράφηκαν και κατά γιατρού θεωρώντας ότι υποκίνησε τους ασθενείς να κάνουν την καταγγελία, λες κι οι ασθενείς είναι άβουλα πιόνια, ή δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει εκεί μέσα.

Σύμφωνα με το «νόμο της σιωπής» που ίσχυε στη ΜΤΝ μέχρι την ημέρα της καταγγελίας οι ασθενείς θα πρέπει να δέχονται αδιαμαρτύρητα τα πάντα, και να μη μιλούν ακόμα κι όταν κινδυνεύει η ζωή τους, γιατί αν τολμήσουν να μιλήσουν, χαρακτηρίζονται ως ταραξίες και θεωρούνται ανεπιθύμητοι από το νοσηλευτικό προσωπικό και όχι μόνο.

Όσο δε για την γιατρό πραγματικά αισθανθήκαμε λύπη και ντροπή για τις κατηγορίες εναντίον της.
4 χρόνια προσφέρει υπηρεσίες στη μονάδα, και κυριολεκτικά την κρατά ανοιχτή, πολλές φορές έχοντας μείνει και μόνη της, κρίμα που ορισμένοι το ξέχασαν αυτό, αυτό είναι το ευχαριστώ σε έναν γιατρό που παλεύει τόσα χρόνια να κρατήσει ανοιχτή μια μονάδα που αιμορραγεί από παντού, μόνη της.
Άλλωστε αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε ότι στο νοσοκομείο της Φλώρινας, «συνηθίζεται» το νοσηλευτικό προσωπικό να τα βάζει με τους γιατρούς το ίδιο είχαν κάνει πριν 5 χρόνια στον προηγούμενο γιατρό της μονάδας τον αείμνηστο Χατζηκωνσταντίνου. 

Ε πώς λοιπόν να θέλουν να έρθουν άλλοι γιατροί όταν υπάρχει τέτοια φήμη για το Νοσοκομείο Φλώρινας.

Η γιατρός τις μόνες εντολές που θέλει να υπακούμε είναι οι ιατρικές που αφορούν τη θεραπεία μας, είναι τραγικό ο γιατρός να θέλει να μας προστατέψει κι εμείς να λέμε ότι μας καταπιέζει και μας εκβιάζει. ΕΛΕΟΣ!!!

Ουδέποτε απείλησε ασθενή με αποπομπή από τη μονάδα, απεναντίας άνοιξε 5η βάρδια για να εξυπηρετήσει περισσότερους ασθενείς ώστε να μη μετακινούνται, «φορτώθηκε» περισσότερες εφημερίες χωρίς να της το επιβάλλει κανείς, παρ΄όλες τις πιέσεις που δεχόταν να μη το κάνει.
Η μόνη αντιπαράθεση που έχει με τη διοίκηση, αφορά στη σωστή στελέχωση της μονάδας από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, συνεχώς ζητά από τη διοίκηση να φέρει κι άλλους γιατρούς κι άλλες νοσηλεύτριες έτσι ώστε να μπορέσει να ανοίξει 6η βάρδια και τμήμα περιτοναϊκής.

Το τηλέφωνο της είναι ανοιχτό για τους ασθενείς ακόμα και όταν δεν εφημερεύει.

Είναι απαιτητική στη δουλειά της και θέλει το καλύτερο για τους ασθενείς της, αυτό όμως φαίνεται ότι ενοχλεί, γιατί χαλάει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, κι έτσι δέχεται συνεχώς 4 χρόνια τώρα έναν βρώμικο πόλεμο, που απώτερο σκοπό έχει να την αναγκάσουν να φύγει.

Όλοι οι ασθενείς της μονάδας στεκόμαστε στο πλευρό της και καταδικάζουμε κάθε ενέργεια, εναντίον της και εναντίον του συλλόγου.

Την ευχαριστούμε που αγωνίζεται για μας, παρ΄ όλες τις βρωμιές που εκτοξεύουν κατά καιρούς εναντίον της.

Ας μπει επιτέλους μια τάξη σε αυτό το Νοσοκομείο, να σταματήσουν να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα σπιλώνοντας ονόματα και υπολήψεις ανθρώπων που προσφέρουν με προσωπικό κόστος.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Συμπέρασμα = όταν δεν εκτιμάς ότι έχεις τώρα που το έχεις ...άυριο αν το χάσεις τρέχα να το βρείς.

Ανώνυμος είπε...

Όταν είσαι απέξω από το χορό πολλά τραγούδια λες... μπες μέσα να δεις ποιος λέει αλήθεια!!!!

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

12.49 είναι δυνατόν να διαψεύδεις ακόμα και τον Σύλλογο Νεφροπαθών; Είναι δυνατόν να παραπονιέστε εμμέσως και να μη τολμάτε να καταγγείλετε επωνύμως; Είναι δυνατόν να είστε τόσο ηττοπαθείς;

Ανώνυμος είπε...

Σε ποια Ελλάδα ζεις? Καταρχήν που ξέρουμε ποιος κρύβετε πίσω κ απο τις δηλωσεις? Κ κατά δεύτερον κατηγορείς ανθρώπους που έχουν τόσο σημαντικό πρόβλημα υγείας ότι δεν κάνουν τιποτα?ξέρεις την διαδικασία της αιμοκαθαρσης?μάλλον ΟΧΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι και Νοσοκόμες που το είχαν ρίξει στο χορό μέσα στο θάλαμο νεφροπαθών έβαλε στη θέση τους η γιατρός. Και καλά έκανε και σταμάτησε τα καραγκιοζλίκια. Αν θέλουν να χορέψουν να πάνε αλλού ....... Μπράβο στη γιατρό!

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Κάθε ανώνυμη καταγγελία που συνεχίζετε να μας στέλνετε, την θεωρούμε συκοφαντική. Αν πιστεύετε εσείς οι ανώνυμοι πως σας αδικούμε, περάστε από το γραφείο της εφημερίδας μας, καταθέστε μας τη καταγγελία σας ενυπόγραφα ενώπιόν μας και τότε θα την δημοσιεύσουμε ανώνυμη. Αν συνεχίστε να στέλνετε ανώνυμα τα παράπονά σας, να τα κάνετε στον !!! δήμαρχο!

Δημοσίευση σχολίου