Φίλοι αναγνώστες , φιλοξενούμε σήμερα τον εμπνευστή και δημιουργό του βρεφονηπιακού σταθμού ΔΙΑΝΑ «επιλογή για το παιδί», κ. Δημήτρη Κεσίδη .


ΦΩΤΟ Δημ. Κεσίδης 

Ο σταθμός ξεκίνησε να λειτουργεί πριν τα Χριστούγεννα με επιτυχία και βρίσκεται στην οδό Πινδάρου 12, δίπλα στην ΔΕΗ .

Θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε την εικόνα λειτουργίας που είναι πραγματικά εντυπωσιακή για τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που προσφέρει, για την φύλαξη και εκπαίδευση  των παιδιών βρεφονηπιακής ηλικίας. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  με την Ντόρη Κουτουράτσα 
Τι επιλογές έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι γονείς για την φύλαξη και φροντίδα  των παιδιών βρεφονηπιακής ηλικίας ;

Γιαγιάδες, ενδεχομένως κάποια γυναίκα  ή μια οργανωμένη και εξειδικευμένη δομή όπως ένας δημόσιος  ή ιδιωτικός βρεφονηπιακός σταθμός.

Στην Φλώρινα, πόσοι δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν και πόσοι ιδιωτικοί;

Οι δημόσιοι σταθμοί είναι πολλοί αλλά είναι νηπιακοί σταθμοί. Δηλαδή αναλαμβάνουν την φύλαξη παιδιών από 2,5 ετών με την προϋπόθεση ότι τα παιδιά έχουν καθαρίσει από την πάνα. Ο βρεφονηπιακός σταθμός ΔΙΑΝΑ, είναι ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός και φροντίζει παιδιά από την βρεφική ηλικία, δηλαδή ακόμα και ένα βρέφος 2 μηνών, και φυσικά αλλάζουμε και πάνα !


Ένας ιδιωτικός σταθμός, αποτελεί υψηλή δαπάνη για τους εργαζόμενους γονείς;


Το κοστολόγιο μας δεν διαφέρει από το ύψος της δαπάνης που ούτως ή άλλως θα διέθετε ένα ζευγάρι. Λιγότερα χρήματα θα δώσει η οικογένεια στον σταθμό μας από αυτά που θα διέθετε για να πληρώσει μία γυναίκα αλλά θα λάβει περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες για το παιδί.  Επίσης ορισμένα  ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν αυτή την δαπάνη και σ αυτές τις περιπτώσεις δεν επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός.   Επιπλέον εφαρμόζουμε το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ  για όσους γονείς έχουν κάνει αιτήσεις και εγκρίθηκαν ή αυτούς που  θα κάνουν αιτήσεις.
 Το σημαντικότερο όμως στην περίπτωση του κόστους είναι οι ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχουμε. Είναι αυτό που λέμε «τι παίρνεις» - «τι δίνεις». Στο πλαίσιο αυτό , νομίζω πως προσφέρουμε πολλά.
Επιπλέον, παρ όλο που ο σταθμός ΔΙΑΝΑ λειτουργεί από τις 8 το πρωί   μέχρι τις 4 το απόγευμα , οι γονείς   μπορούν να επιλέξουν ένα πρόγραμμα λιγότερων ωρών και να διαμορφώσουν οι ίδιοι την δαπάνη .

Για ποιόν λόγο, ο δικός σας σταθμός αποτελεί ΔΙΑΝΑ «επιλογή»;

Για τις πολλές και ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρουμε.. Οι εγκαταστάσεις μας και το εξειδικευμένο προσωπικό μας προσφέρουν υπηρεσίες από την αλλαγή της πάνας ενός βρέφους μέχρι και την εκπαίδευση ενός παιδιού. Είναι μεγάλο το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Άλλο είναι η φύλαξη ενός παιδιού, άλλο είναι η φροντίδα με φαγητό και απασχόληση και άλλο είναι η εκπαίδευση. Και εδώ στον βρεφονηπιακό σταθμό ΔΙΑΝΑ, έχουμε την δυνατότητα για ολοκληρωμένες υπηρεσίες Τα κάνουμε όλα, σύμφωνα με την λαϊκή ρύση .                                                   

Παρ όλο που δεν έχουμε τοπικό ανταγωνισμό, εν τούτοις τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα είναι σε σχέση με βρεφονηπιακούς σταθμούς υψηλών προδιαγραφών της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού

Τι είδους εγκαταστάσεις διαθέτετε και τι είδους προσωπικό.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός ΔΙΑΝΑ, στεγάζεται σε έναν χώρο 1500 τμ.!!! Οι εσωτερικές εγκαταστάσεις σε (900 τμ) και οι  εξωτερικές εγκαταστάσεις σε  (600τμ)  λειτουργούν κατόπιν αυστηρών ελέγχων. Παιδική χαρά εξωτερικά, χώροι ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης, φαγητού  ακόμα και ανάπαυσης. Για τα βρέφη είναι ειδικά διαμορφωμένοι οι χώροι για την αλλαγή της πάνας, με ειδικά κρεβατάκια κλπ.










Η ομάδα μας αποτελείται από καταρτισμένο και εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό με συνεχή παρουσία στο χώρο. Πέραν του εκπαιδευτικού μας προσωπικού υπάρχουν και εξωτερικοί συνεργάτες . Παιδίατρος ,  παιδοδοντίατρος, παιδοψυχολόγος, εργοθεραπευτής, λογοθεραπευτής, μουσικός, γυμνάστρια κ.α . Όλοι τους  βρίσκονται σε συχνή και διαρκή επαφή με τα παιδιά αξιολογώντας και δίνοντας την δική τους συμβολή στο όλο εγχείρημα.

Τι μπορεί να χαρακτηριστεί καινοτομία στον σταθμό «ΔΙΑΝΑ»;

 Θα τολμούσα να πω , ότι τα πάντα εδώ με τον τρόπο που είναι δομημένα και στημένα είναι καινοτόμα.

Καινοτομία είναι για τον σταθμό μας η αλλαγή της πάνας για τα βρέφη και τα παιδιά! Δεν περιγράφεται η έκπληξη των γονέων όταν τους λέμε πως ναι, αλλάζουμε και πάνες!

Καινοτομία αποτελούν και οι αίθουσες απασχόλησης που είναι τόσο μεγάλες ! Συνήθως αυτοί οι χώροι είναι μικρότεροι , με αποτέλεσμα να στοιβάζονται τα παιδιά! Εμείς διαθέτουμε αίθουσες άνω των 60 τμ!

Μία ακόμα καινοτόμα ιδέα που εφαρμόζουμε, είναι η επικοινωνία με τους γονείς. Οι γονείς έχουν καθημερινή επαφή με το εκπαιδευτικό μας προσωπικό και ενημερώνονται σχετικά με τα θέματα που αφορούν τα παιδιά τους. Υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας και επίσης έχουμε πλέον καθιερώσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης. Μέσα από την εφαρμογή αυτή οι γονείς μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενημερώνονται από το κινητό η τον ΗΥ για το τι δραστηριότητες έκανε καθημερινά, εάν έφαγε το φαγητό του, πόσες φορές άλλαξε την πάνα ή πήγε τουαλέτα και μπορούν να βλέπουν φωτογραφίες και βίντεο από την ημέρα του και να επικοινωνούν με τους εκπαιδευτικούς και τη διεύθυνση.

Με την συνεργασία παιδοψυχολόγου, οργανώνουμε την ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ, με θέματα που ενδιαφέρουν τους γονείς ή με αυτά που οι ίδιοι θα ζητήσουν να συζητήσουμε.


Γνωρίζω ότι πολλοί γονείς αισθάνονται τύψεις όταν αναγκάζονται να αφήνουν το παιδί τους στον παιδικό σταθμό. Τι έχετε να πείτε σε αυτούς;

Δεν θα πρέπει οι γονείς να βλέπουν τον παιδικό ως μια λύση ανάγκης. Τα αρνητικά συναισθήματα των πρώτων ημερών είναι αναμενόμενα. Τα οφέλη όμως που τα παιδιά αποκτούν από την φοίτηση στον βρεφονηπιακό είναι πολλά και απαραίτητα.  Και όπως βλέπετε, με όλο το εγχείρημα που έχουμε κάνει, αισθανόμαστε ευτυχείς που απενοχοποιούμε τους γονείς, παρέχοντας ασφάλεια και υψηλή φροντίδα. ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ παιδιά εδώ στον βρεφονηπιακό σταθμό ΔΙΑΝΑ και γι αυτό είμαστε υπερήφανοι.



Η λειτουργία του σταθμού, στα μέσα της χρονιάς, δημιουργεί πρόβλημα προσαρμογής σε νέο περιβάλλον  στα παιδιά;

Είναι μια λογική σκέψη και αν δεν γνώριζα τα πράγματα εκ των έσω πιθανώς να την είχα κι εγώ ως γονέας. Αφ ενός τα παιδιά έχουν φοβερή προσαρμοστικότητα , αφ ετέρου το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι εξειδικευμένο και κατάλληλο ώστε να βοηθήσει τόσο το παιδί στην όσο το δυνατόν πιο ομαλή προσαρμογή στον σταθμό όσο και τους γονείς προκειμένου να έχουν την κατάλληλη ενημέρωση και πληροφόρηση ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τη διαδικασία.



Όλοι γνωρίζουμε την επιτυχημένη σας  δραστηριότητα στον παιδότοπο ΚΑΣΤΡΟ, τα προηγούμενα χρόνια. Πόσο σας βοήθησε για να στήσετε τον βρεφονηπιακό σταθμό ΔΙΑΝΑ;

Η εμπειρία που αποκτήσαμε στο ΚΑΣΤΡΟ, είναι η προίκα για τον βρεφονηπιακό σταθμό ΔΙΑΝΑ. Γνωρίσαμε από κοντά τις ανάγκες και των παιδιών και των γονέων. Μας έδωσε και γνώση και εμπειρία και αποτελεί τον θεμέλιο λίθο μας.

Ποιό είναι το μήνυμά σας;

Τολμώ να πω με παρρησία, πως στον βρεφονηπιακό σταθμό ΔΙΑΝΑ, ξεπερνάμε την βασική ανάγκη για φύλαξη και φροντίδα των παιδιών. Στην κυριολεξία, μέσα από τις δομές και το πρόγραμμά μας, ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, σε συνεργασία με τους γονείς.
Για τους γονείς , η επιλογή τους να μας εμπιστευτούν είναι πράγματι «διάνα επιλογή»! Δεν καλύπτουν απλά την άμεση ανάγκη τους για φύλαξη και φροντίδα, αλλά δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών τους και την κοινωνικοποίησή τους, γεγονός που θα το διαπιστώσουν πολύ σύντομα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και εκ των προτέρων να ευχαριστήσω αυτούς που θα μας τα εμπιστευτούν
..............................................................................................................................................................
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον σταθμό στο σταθερό μας τηλέφωνο 2385024828 ή να με καλέσουν προσωπικά στο 6948367643. Για όσους είναι χρήστες του fb η σελίδα μας λέγεται «Διάνα-Βρεφονηπιακός Σταθμός Φλώρινας» και το emailμας είναι diana.eduflo@gmail.com




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου