Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία, καταγγέλλει με δελτίο τύπου αυτήν την πρωτοφανή αναλγησία για την  λειτουργία της Παιδιατρικής στην Φλώρινα!!!09.01.2018

Δελτίο Τύπου Νοσοκομείου Φλώρινας:Έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική 15 Δεκεμβρίου 2017

ΑΘΗΝΑ 9/1/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4073
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΕΚΛΕΙΣΕ η Παιδιατρική κλινική 15 Δεκεμβρίου 2017 και ως εκ τούτου σταμάτησαν οι γέννες στο Νοσοκομείο αν και υπάρχουν γυναικολόγοι
Οι έγκυες γυναίκες αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα για να γεννήσουν.
Πολλές έγκυες γυναίκες της περιοχής αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο Μπίτολα Σκοπίων για να γεννήσουν.
Η Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας ζήτησε συγγνώμη από τον Βρετανικό λαό για την κατάσταση των Νοσοκομείων και γενικότερα της Δημόσιας Υγείας στη Μ. Βρετανία.
Οι Δημόσιες Δαπάνες εκεί είναι 8,5% του ΑΕΠ. Και τι ΑΕΠ!!!
Ο κος Πολάκης πανηγυρίζει για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας με Δημόσιες Δαπάνες Υγείας 5% του ΑΕΠ. Και τι ΑΕΠ στη χώρα μας.
Στην ίδια γραμμή και ο κος Τσίπρας ο οποίος ωραιοποιεί την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα Νοσοκομεία με ψεύτικες εξαγγελίες για χιλιάδες προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης.
Θυμίζουμε ότι ο κος Πολάκης είχε αποπέμψει τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας, επειδή συμφωνούσε με το Σωματείο Εργαζομένων και την ΠΟΕΔΗΝ, ότι υπάρχουν ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο.
Ο νέος Διοικητής είναι κοινός για τρία Νοσοκομεία. Της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας και της Φλώρινας. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλει, πώς να τα καταφέρει; Μια ή δυο μέρες την εβδομάδα βρίσκεται στη Φλώρινα.
Τελικά ποιος είχε δίκιο ο κος Πολάκης που απέπεμψε τον πρώην Διοικητή ή η ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο Εργαζομένων που ανέδειξαν υπαρκτά προβλήματα ελλείψεων γιατρών;
Από 15 Δεκεμβρίου 2017 έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, επειδή δεν έμεινε ούτε ένας γιατρός Παιδίατρος. Συνταξιοδοτήθηκε ο Διευθυντής και η μοναδική Παιδίατρος που απέμεινε στην Παιδιατρική κλινική έχει άδεια τοκετού. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε όπως ορίζει ο Νόμος από το Υπουργείο Υγείας, να προκηρυχθεί η θέση έξι μήνες νωρίτερα από την συνταξιοδότηση του Διευθυντή. Επίσης ζήτησε την προκήρυξη μιας θέσης επιμελητή Παιδιάτρου από παλαιότερο διαγωνισμό που κηρύχθηκε άγονος. ΜΑΤΑΙΑ τα ζήτησε!!!
Μέχρι τώρα τίποτα. Θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η προκήρυξη του Διευθυντή πριν την συνταξιοδότηση του υπάρχοντος. Επειδή έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική, σταμάτησαν και οι γέννες στο Νοσοκομείο παρότι υπάρχουν γυναικολογικοί Ιατροί.
Οι έγκυες γυναίκες από την ακριτική πόλη αναγκάζονται να πηγαίνουν να γεννήσουν στην Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς έγινε σύσκεψη στην πόλη υπό τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ παρουσία Υπηρεσιακών και Πολιτικών παραγόντων της περιοχής. Ξέρετε τι λύση δόθηκε; Το Νοσοκομείο θα καλύπτουν κάποιες ημέρες του μήνα τις εφημερίες Παιδίατροι με μετακίνηση από Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία και βέβαια όχι το πρωί. Μετά το μεσημέρι. Μόνο για τα έκτακτα περιστατικά και όταν κρίνεται αναγκαίο θα διακομίζονται. Η Παιδιατρική συνεχίζει να παραμένει κλειστή.
Οι γέννες αναστέλλονται επ’ αόριστο.
Από τη σύσκεψη όμως που έγινε ευτυχισμένος βγήκε μόνο ο τοπικός Βουλευτής του Σύριζα κος Σέλτσας.
Έχουμε δεκάδες καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής ότι αρκετές έγκυες γυναίκες αναγκάζονται να πηγαίνουν για να γεννήσουν στα Σκόπια στο κοντινό Νοσοκομείο της πόλης Μπίτολα σκεπτόμενοι τα λιγοστά έξοδα.
Να που κατάντησε η Δημόσια Υγεία!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Aυτά λέει η ΠΟΕΔΗΝ .ΤΊ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΙΆΤΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ ? ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΩΤΕ ΗΣΑΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ? ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΝΝΑΕΙ ? ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝΚΕΔΟΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΦΤΗ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΖΖΖΖΖΖΖΖ Ας ΜΕΤΡΑ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2019 ΖΖΖΖΖΖ

ΟΙ ΥΠΌΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ? ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ? ΕΧΟΥΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ? ΚΟΒΟΥΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ?

ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΣΑΣ ΝΥΣΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥΙΤΝΤΡΙΜΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ Ξ Υ Π Ν Η Σ Ε Τ Ε ...

Δημοσίευση σχολίου