ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ;
Προσκαλούμε τους υποψηφίους σε έναν κοινωνικό διάλογο για να μάθουμε πως αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους και να μοιραστούμε τα σχέδιά του για το δήμο Φλώρινας. Καλωσορίζουμε τον Βαγγέλη Στάιο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στο δήμο Φλώρινας με τον συνδυασμό του Στάθη Κωνσταντινίδη ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ .
........................................................................................................................................................... 
 
Ο Βαγγέλης Στάιος, για δεύτερη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ανήκει στη νέα γενιά της Φλώρινας. Εξέφρασε και εκφράστηκε μέσα από δημιουργικές παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, με προτάσεις αλλά και καταγγελίες σε θέματα διαχείρισης του δήμου. Απέδειξε πως οι νέοι άνθρωποι έχουν και φωνή, έχουν και ψυχή για να προσφέρουν, να διεκδικήσουν και να δημιουργήσουν. Μέσα από το συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του Στάθη Κωνσταντινίδη κατεβαίνει εκ νέου υποψήφιος, και καταθέτει το κεφάλαιο της γνώσης και της εμπειρίας που αποκόμισε στη διάθεση των συμπολιτών του για έναν καλύτερο δήμο και ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
 

Ποια είναι η εμπειρία σας ως δημοτικός σύμβουλος από τη γνωριμία με τα του δήμου;
- Ο δήμος Φλώρινας, έχει πολλά προβλήματα. Οι λύσεις δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν δίνονται μέσα από ένα πρόγραμμα. Θεωρητικά υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται. Δεν υπήρξε ποτέ διάλογος επί της ουσίας και καμία συνεργασία. Ως σύμβουλος της αντιπολίτευσης, το μόνο περιθώριο που είχα, ήταν να καταγγείλω συνεχώς μία στείρα πολιτική, η οποία ευνοούσε ορισμένους μέσα από επιλεκτικές δράσεις .
Η καταγγελία, σε τέτοιες περιπτώσεις, πιστεύετε πως τελικά, δεν είναι δημιουργική παρέμβαση, για να ανοίξουν τα μάτια του κόσμου;
- Δυστυχώς . Είναι πολλές και μάλιστα οργανωμένες οι προσπάθειες που κάνουν κάποιοι ώστε ένα κομμάτι τις κοινωνίας μας να έχει τα μάτια και τα αυτιά του κλειστά και θέλουν αυτό το κομμάτι να το μάθουν να ζει με παιχνίδια εντυπώσεων .
Το γεγονός αυτό σας απογοήτευσε;
- Κάθε άλλο. Νομίζω πως με έχει πεισμώσει περισσότερο, διότι πλέον γνωρίζω και οι πάντες γνωρίζουν για τους «κατασκευασμένους χαρακτηρισμούς».
Οι δημότες της Φλώρινας, είναι ενεργοί πολίτες;
- Πιστεύω πως όλοι μας, εμείς οι δημότες θέλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες. Για να γίνουμε χρειάζονται προυποθέσεις. Χρειάζεται η κοινωνία μας να οργανωθεί χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις, χωρίς εξυπηρετήσεις μικροσυμφερόντων. Αυτό αποτελεί επιλογή της πολιτικής που επιθυμεί να ασκήσει η εκάστοτε δημαρχιακή αρχή. Αν δεν υπάρχει τέτοια είδους διέξοδος για τους πολίτες, δυστυχώς όλη αυτή η διάθεση των πολιτών για συμμετοχή και δράση στα κοινά ακυρώνεται.
Τι σας κάνει να θέλετε να ξαναβάλετε υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος;
- Η ανάγκη που έχω, πρώτα ως δημότης της Φλώρινας, αντί να κάθομαι παραπονιέμαι να αναλάβω ενεργό δράση για τον τόπο μου, για τον εαυτό μου και τα παιδιά μου. Την καθημερινότητα και το μέλλον μας, δεν μας τη χαρίσει κανένας. Την διεκδικούμε κάθε στιγμή, με κάθε τρόπο.
Γιατί επιλέξατε τον συνδυασμό του Στάθη Κωνσταντινίδη;
 - Ο συνδυασμός μας, για όσους δεν το έχουν καταλάβει, είναι μία καινοτομία στη τοπική αυτοδιοίκηση. Ξεκινάμε μία ομάδα ανθρώπων από διαφορετικές αφετηρίες και καταλήγουμε πως επιθυμούμε να συνεχίσουμε μαζί, διατηρώντας ο καθένας την αυτοτέλειά του, το δικαίωμα να προτείνει ακόμα και να καταγγείλει, να συνεργάζεται και να συνομιλεί με όλους τους δημότες της Φλώρινας.
 Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί;
 Αυτός είναι ο κοινός στόχος. Για να επιτύχουμε τον στόχο, ακολουθήσαμε μία διαδικασία η οποία είναι συμφωνημένη εκ των προτέρων απ όλους μας, έχει καταγραφεί και έχει δημοσιευτεί επανειλημμένως. Αποτελεί απαράβατο όρο μεταξύ όλων των υποψηφίων και δέσμευση με τους πολίτες. Συνοψίζεται σε δύο λέξεις.ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ποιο είναι το μήνυμά σας, προς τους ψηφοφόρους -δημότες της Φλώρινας;
- Εγώ και οι συνυποψήφιοί μου, δεν έχουμε κανέναν ανοικτό λογαριασμό με το παρελθόν. Στοχεύουμε καθαροί στο μέλλον το δικαίωμα όλων των δημοτών της Φλώρινας να έχουν ύπαρξη, λόγο, και δράση. Να υπηρετήσουμε στη κυριολεξία τη καθημερινότητα του πολίτη και όλοι μαζί με ενότητα και συνεργασία να βρούμε λύσεις για την ανάπτυξη. Προσωπικά δεν υπόσχομαι, αλλά δεσμεύομαι γι αυτό. Στη προηγούμενη θητεία μου ως δημοτικός σύμβουλος, έδωσα δείγματα γραφής ,  που εκτιμήθηκαν από τους συμπολίτες μου. Και αυτή τη φορά, εύχομαι και το ελπίζω να μην απογοητεύσω όλους όσους θα ήθελα και θέλουν να με ψηφίσουν . Ζητώ, ψήφο ενότητας και  συνεργασίας από και με τους δημότες της Φλώρινας.

 
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται με την άδεια του υποψηφίου και της εκδότριας Ντόρης
 Κουτουράτσα .
 

 

1 comments :

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Αγαπητοί μου αναγνώστες, επιτέλους μία φορά, ακούστε! Σε λίγες ημέρες, έχετε την δυνατότητα και την ευκαιρία να εκφράσετε την καλή ή την κακή σας διάθεση με τη ψήφο σας! Εκτός κι αν εξακολουθείτε να θέλετε υποψηφίους φωτογραφία σε κορνίζα! Αφήστε τους να μιλήσουν! Ακούστε και αποφασίστε!

Δημοσίευση σχολίου