Επειδή στη παρούσα συγκυρία, στον μεν δήμο Φλώρινας βρέθηκε η κουρτίνα (αν και αραχνούφαντη για να κρύψει το ΠΑΣΟΚ τη γύμνια του, να κρύψει και τον υποψήφιό του), στη Περιφέρεια τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα.
Η κουρτίνα έπρεπε να είναι βαριά. Οι παλιές φιλοδοξίες του Γ. Λιάνη για να βρεθεί τρόπος να επιστρέψει στη πολιτική,   δεν θα δικαιώνονταν με την υποψηφιότητάς του στη Περιφέρεια,  το δε πολιτικό εκτόπισμα του Κουκουλόπουλου δεν ήταν επαρκές για να διεκδικήσει τη Περιφέρεια, κυρίως λόγω πολιτικής γύμνιας του ΠΑΣΟΚ. Χώρια που θα δημιουργούσε άλλα τεράστια προβλήματα με τον άλλον συνέταιρο τη Ν.Δ., που διεκδικεί τη Περιφέρεια με τον Γ. Δακή και θεωρεί πως η Περιφέρεια της ανήκει.
Γι αυτό έπρεπε να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος, να θυσιαστεί ως Ιφιγένεια για να σώσει τη τιμή και την υπόληψη του κόμματος. Άλλωστε το κόμμα δίνει πολλούς τίτλους και προνόμια, τα οποία μπορεί  να τα παίρνει και πίσω.
Κρίθηκε λοιπόν καταλληλότερη η κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου και οδηγείται στον βωμό της θυσίας, ως Ιφιγένεια εν Αυλίδι.
Δίπλα της χορεύουν διάφοροι πολιτικάντηδες που θα ήθελαν πολύ να είχαν επιλεγεί στη θέση της για το ρόλο αυτό, μιάς και η ιστορία δεν μπορεί να τους συμπεριλάβει παρά μόνο σε τέτοιες εκδοχές. Έτσι γίνεται πιο πειστική και η όλη παράσταση,  διότι η κ. Ζεμπιλιάδου έχει να προβάλλει ένα σύνολο γνώσεων και εμπειριών που δεν το διαθέτουν οι άλλοι.
Ντόρη Κουτουράτσα 15-5-2014

4 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ντορη αστοχος ο τιτλος σου.Η κυρια Ζεμπιλιαδου ειναι αξιολογο πολιτικο προσωπο και θα ειναι σιγουρα στη δευτερη αναμετρηση.Εαν οι καιροσκοποι του ΠΑΣΟΚ στηριξουν αλλες επιλογες και παλι το αποτελεσμα θα ειναι αξιοπρεπες.Και επειδη αναφερθηκες στον κ.Λιανη,ο κυριος αυτος δεν θα πρεπει να εμφανιζεται,υπο οιανδηποτε ιδιοτητα, στη Φλωρινα γιατι ειναι ο κατ εξοχην υπευθυνος της σημερινης καταστασης του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

7.21 ο τίτλος δεν αδικεί την κ. Ζεμπιλιάδου. Και η Ντόρη δεν παραλείπει να πει τα καλά της λόγια για τη κ. Ζεμπιλιάδου. Διάβασε τη τελευταία παράγραφο. Είναι ένα άκρως πολιτικό σχόλιο, εύστοχο, και αναδεικνύει την ουσία των εκλομαγειρεμάτων. Ίσως δεν γνωρίζεις το παρασκήνιο της πολιτικής. Και μόνο η λέξη κουρτίνα θα σε βοηθούσε σε ορθό συνειρμό.

Ανώνυμος είπε...

NAI ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΖΗΛΟΦΘΩΝ Κ ΚΡΟΥΑ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΘΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΜΠΕΙΡΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

AN EKOBEΣ ΤΟ ΖΗΛΟΦΘΩΝ κ. Κρουά, μπορεί και να σε έπαιρνα στα σοβαρά και να σου απαντούσα!

Δημοσίευση σχολίου