Στη πολυπαθή Φλώρινα, όπου η νοοτροπία των ψηφοφόρων μας είναι πολύ γνωστή και μπορούμε ίσως να πούμε και δύο πράγματα παραπάνω, επειδή εδώ ζούμε, ακούμε και βλέπουμε, πέρα από ποσοστά και αριθμούς, ο πρώτος γύρος ήταν θέμα υποχρεώσεων σε συγγενείς και ανταποδοτικότητα! Έτσι ψηφίζουμε εμείς εδώ στη Φλώρινα! Τον εξάδελφο, τον θείο κλπ κλπ.και όποιος θέλει ας με διαψεύσει!

 Όπως φαίνεται από τα πρώτα αποτελέσματα, ο συνδυασμός ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ, και δώσε για να πάρεις, συγκέντρωσε το ποσοστό του 46% περίπου με τον συνδυασμό του κ. Βοσκόπουλου! Ακολουθεί ο συνδυασμός Κωνσταντινίδη με έν 38% περίπου, του κ. Γκέκτση με 7% περίπου, του κ. Αργυριάδη με 5,5% και του ΚΚΕ με 3,5% .

Για να δούμε όμως το θέμα πολύπλευρα και επειδή η ψήφος έχει ποσοτική αλλά και ποιοτική ερμηνεία,  από τους 5 υποψηφίους συνδυασμούς, οι τέσσερεις, Κωνσταντινίδη, Γγέκτση, Αργυριάδη και ΚΚΕ, είχαν ένα κοινό! Εξέφραζαν και εκφράζονταν από την ίδια φιλοσοφία! Από την συλλογικότητα και από την ίση μεταχείριση των δημοτών! Με αυτόν τον τρόπο και για αυτόν τον λόγο στάθηκαν απέναντι στον συνδυασμό Βοσκόπουλου! Το συνολικό αποτέλεσμα  αγγίζει το 54%! 

Το μήνυμα των αποτελεσμάτων για τον α΄γύρο στον δήμο Φλώρινας, προκύπτει από το πως θα διαβάσει ο καθένας μας τους αριθμούς! Από το πως μπορεί και από το πως θέλει! Διαλέχτε και πάρτε! Η δική μας υποχρέωση είναι να αφήσουμε το μήνυμα στη δική σας κρίση!

Αν πιστεύετε πως το 46% του κ. Βοσκόπουλου εκφράζει τη δύναμη και την υπεροχή, είναι δικό σας θέμα! Πέστε μας όμως, έναντι τίνος υπερέχει; Έναντι του κ. Κωνσταντινίδη επειδή αυτός περνάει στον δεύτερο γύρο; ή έναντι του συνόλου των τεσσάρων,  Κωνσταντινίδη, Γκέκτση, Αργυριάδη και ΚΚΕ; Να μη ξεχνάμε πως στην α΄αναμέτρηση ήταν 5 υποψήφιοι συνδυασμοί και όχι 2! Αν επιμένετε βέβαια να το δείτε επιλεκτικά, είναι δικό σας θέμα.

Αν θέλετε να το δείτε συνολικά, τότε θα πρέπει να παραδεχθείτε πως το 54% των δημοτών της Φλώρινας εκφράζει μία τάση αλλαγής στη νοοτροπία διαχείρισης του δήμου και το 46 % εμμένει στα ήδη γνωστά και πεπραγμένα. 

Σε κάθε περίπτωση ο δήμος Φλώρινας είναι διχασμένος ή ενδεχομένως απέναντι σε ένα μεγάλο δίλλημα.  
Ο δήμος Φλώρινας είναι το εγώ της εξουσίας που θα αναλάβει την επόμενη ημέρα ή ο δήμος Φλώρινας είναι το εμείς οι πολίτες; 

Εσείς φίλοι μου θα το σκεφθείτε. Στη δική σας κρίση είναι τα αποτελέσματα του α΄γύρου. 

Ντόρη Κουτουράτσα


24 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Tάση αλλαγής με Τσιώκα και Κωνσταντινίδη;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες να αθροίσεις τα λευκά και τα άκυρα..... Βρε αει....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Ντόρη,
Σου έχω μια πρόταση, από σήμερα να αλλάξεις τον τίτλο της εφημερίδας και να τον κάνεις ΚΛΑΨ ΚΛΑΨ. Αχααχαχαχαχαχα

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Η διαφορά μας φίλοι, που σπεύσατε να σχολιάσετε, είναι ότι έχω την πολυτέλεια σε σχέση με εσάς τους τρεις, να μπορώ να σκέφτομαι με το μυαλό μου και χωρίς εξαρτήσεις από την εξουσία που εσείς προσκυνάτε. Να μη μείνετε ήσυχοι. Η κρουά θα διατηρήσει τον τίτλο που της αξίζει και θα συνεχίζει να κράζει. Τις πονηριές σας αλλού. Βγείτε να διαλαλήσετε τα υψηλά σας ποσοστά!!!! και να τα εκμετταλλευτείτε επικοινωνιακά, Οι αναγνώστες μας έχουν μυαλό να καταλάβουν τι γίνετε.

Ανώνυμος είπε...

“Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα . Είναι συνεργός τους” George Orwell

Ανώνυμος είπε...

ντορη...ασε απλα ασε!

Ανώνυμος είπε...

σε ετσουξε κρουα? δεν πειραζει συνεχισε ετσι σε καλο δρομο βρισκεσαι....

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δικιο Κρουα κρουα.
Τα νουμερα ερμηνευονται ανάλογα πως θα τα ερμηνεύσει κάποιος.
Το βασικο είναι ότι με τον πρώτο γύρο έκπλήρωσε ο καθένας την υποχρέωσή του απέναντι στους συγγενείς και φίλους.Δεκτό ως ένα βαθμό και καταλαβαίνω αυτούς που το έκαναν.
Επειδή ευτυχώς δεν ανήκω σε αυτούς που είχαν κάποιο στενό συγγενή ως υποψήφιο και ψήφισα με βάση το καλύτερο για την πόλη μου ένα θέλω μόνο να πω.
Πρέπει κάποια στιγμή να μας γίνει συνείδηση ότι ψηφίζουμε για το γενικότερο καλό της πόλης και αυριο-μεθαυριο της χώρας.
Δεν ψηφίζουμε για να πάρει έργα ο καημένος φίλος και συγγενής.
Σε πόλη και μια χώρα που ευημερεί και έχει άξιους πολιτικούς δεν χρειάζεται να έχεις μέσο τον διεφθαρμένο πολιτικό για να έχεις ΕΣΥ ατομικά μόνο δουλειά και για μια φορά ή εστω για μια τετραετια.
Πρέπει να εχεις ΔΟΥΛΕΙΑ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ για τώρα και για το μέλλον,για τα ΠΑΙΔΙΑ σου.
Μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε αυτό θα ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους για ευτελείς λόγους και όχι για την αξίας τους.

Ανώνυμος είπε...

σκατα κ αποσκατα οι ιδιοι κλεφτες κ παλι σε πολεις κ χωρια ειδικα στο Δ.Δ Λοφοι τα ιδια μυαλα τα ιδια σκατα

Ανώνυμος είπε...

Βρε......... δε μπορώ να σας βρίσω με τη συνηθέστερη ελληνική βρισιά!!! Απορώ ρε συνειδητοποιημένοι ξύπνιοι Δημότες του Δήμου Φλώρινας, για ποιό λόγο έχει χεστεί πάνω της η καρδούλα σας που βγήκε ο Βοσκόπουλος, μα την Παναγίτσα. Απορώ. Τι κέρδος έχετε και οι τρεις. Τι σας πρόσφερε βρε "κλασσική ελληνική βρισιά" στην καθημερινότητά σαςο Βοσκόπουλος? ΟΛΟΚΛΗΡΗ η προεκλογική του εκστρατεία βασίζεται σε κυβερνητικά έργα και παραμυθένιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ (δε μπορώ, το έγραψα). Πρόκειται ξεκάθαρα για τον τύπο που βασίζει την εκλογή του σε ρουσφέτια, αναθέσεις, βόλεμα και ο,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σου. Μακράν ο χειρότερος συνδυασμός τοπικού άρχοντα και χαρακτήρα. Πείτε μου πραγματικά τι προσφέρει αυτή η Χιτλερική μορφή στον τόπο μας. Τη δημιουργία αναγκών? Ο πονηρός που ανοίγει τρύπες τη νύχτα για τις κλείσουν τα "ξαδέρφια" τη μέρα και να αναδειχτεί σε ήρωα? Πόσο κοιμισμένοι είστε ρε γαμώτο.... Η διαφορά μας πλέον είναι ξεκάθαρη. Εγώ δεν έχω κανένα προσωπικό συμφέρον να εξυπηρετήσω και με απασχολεί το μέλλον της Φλώρινας, το να απολαμβάνω τη ζωή μου εγώ και οι υπόλοιποι Φλωρινιώτες. Εσας σας απασχολούν όσα έχουν σχέση με βόλεμα, ρουσφέτι, αρπαχτή, και οτι άλλο σκατά μπορεί να συνδεθεί με την πολιτική. Σας εύχομαι ακόμα χειρότερες επιλογές. Κάποια στιγμή θα παλεύετε να σωθείτε προσπαθώντας να πιαστείτε απο τα μαλλιά σας. Με Σκοπιανό Δήμαρχο. Κρουά, συνέχισε (το ξαναλέω οποιοδήποτε κι αν είναι το κίνητρό σου), κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν. Τώρα αντιλαμβάνομαι τη σαπίλα που διατηρεί στην Ελλάδα η γενιά των καλομαθημένων βολεμένων και βολευτάδων της δεκαετίας του 50 και πίσω. ΣΚατόμυαλοι.

Ανώνυμος είπε...

μας τα εχεις πρηξει μας τα μπογαλακια σου και αντε απο εδω εγινες αναλυτης και εσυ και νομιζεισ οτι μπορεις να αθροιζεις και να αφαιρεις ποσο ασχετη μπορει να εισαι

Ανώνυμος είπε...

DEN EINAI KAKO NA XANIS KAKO EINAI OTAN XANIS NA MIN TO KATALAVENIS

Ανώνυμος είπε...

ηρθε η ωρα για αλλαγες καλα τα λες κρουα κρουα μαζι σου ειμαστε

Ανώνυμος είπε...

Ησυχία. Η πόλη κοιμάται....

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μια φορα η Φλώρινα έδειξε πως ανήκει στο βασίλειο των ΄΄υποχείριων΄΄...Δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται;Ανέχονται να τους διοικεί ένας άνθρωπος(ο Θεός να τον κάνει) που το ψευδώνυμο του είναι βοσκός;Ας ελπίσουμε πως τη δεύτερη Κυριακή, ο κόσμος θα δείξει με την ψήφο του πως δεν πουλιέται και πως έχει καταλάβει μετά τα όσα γνωστοποιήθηκαν από ποιους τα έφαγε...Από όλους έμας που σπουδάσαμε και παλέψαμε για κάτι καλύτερο και βλέπουμε να κάθονται σε διοικητικές θέσεις άτομα χωρίς γνώσεις που δωροδοκούνται και ορίζονται από έναν ανάξιο...

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε να το δείτε συνολικά, τότε θα πρέπει να παραδεχθείτε πως το 63% ή οι 2 στου 3 δημότες δεν θέλουν το κ. Κωνσταντινίδη και την αλλαγή στη νοοτροπία διαχείρισης του δήμου που προτείνει.

βουνίσιος είπε...

Tήν πρώτη Κυριακή ψήφισα για Δήμο Την δεύτερη θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά για τον Δήμο μετά από αυτό που άκουσα "πάρε τα ...χαπάκια σου στρουμφάκι" κα σαχλαμάρες Μέχρι εκεί φτάνει ο σεβασμός στους ψηφοφόρους τους. Την δεύτερη Κυριακή θα ψηφίσω μόνο για τυην ευρωβουλή ,θα ρίξω άκυρο για περιφέρεια και Δήμο γράφοντας στους καμποχαραδρίνούς ένα ξεγυτρισμένο ραβασάκι "πάρτε τώρα τα χαπάκια σας και στο ΔΙΑΟΛΟ όλοι σας".....Μ@@@@κες

βουνίσιος είπε...

Ντόρις τι ώρα είναι? εννιά? πάλι νύχτωσε στην χαράδρα ....το αιώνιο σούρουπο...

Ανώνυμος είπε...

10:55 ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΟΥ. ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ......

Ανώνυμος είπε...

OTI KAI NA ΓΡΑΨΕΙΣ ΝΤΟΡΗ ΤΟΥΣ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Βοσκόπουλος ρε παιδιά, αν βγεί δήμαρχος τι θα κάνει με τα Δικαστήρια; Θα φτιάξει τη πρόσοψη εκεί που έχουν πέσει σοβάδες;

Ανώνυμος είπε...


Τι σημασία έχουν όλα αυτά..... απογοητευμένος, θα το ΞΑΝΑΠΩ. Πάνω απο τους μισούς Φλωρινιώτες, είσαστε πανάξιοι της μοίρας σας. ΑΝ ξαναπετύχω Φλωρινιώτη σε συζήτηση να μου παραπονιέται θα του τρίψω στη μούρη το ψηφοδέλτιο του Βοσκόπουλο. Ξεφτίλες..... Σας νοιάζει μόνο το βόλεμα και η καλοπέραση του κώλου σας και της οικογένειάς σας (απο την καλοπέραση του κώλου η κρουά θα καταλάβει ποιός ανώνυμος είμαι....). Όποιον κι αν στηρίζει η κρουά, όποια κι αν είναι στην ψυχή (που δεν μας αφορά σε καμία περίπτωση) σας κοπανάει σκαμπίλια αλήθειας και δεν ξυπνάτε ο ίδιος ο Χριστός να κατέβει επι γης. Έχετε ανύπαρκτη κριτική ικανότητα, η λέξη "χωριάτης" δεν σας αρμόζει σε καμία περίπτωση μιας και ο χωριάτης έχει και μια πονηριά, μια καθαρότητα κάτι πιο αγνό βρε παιδί μου. Εσείς έχετε ξεφύγει. Αν αυτό είναι ο Έλληνας που θα αντιδράσει και θα φέρει την αλλάγη στα σκατά που ζούμε τότε ζω σε λάθος μέρος. Αν αυτό το πράγμα που ζείτε κοιμισμένοι σας ευχαριστεί τους μισούς απο εσάς τι να πω. Μακάρι ο Βοσκόπουλος να ονομάσει επίσημα πλέον τη Φλώρινα Λέριν. Αυτό σας αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Ο ανθρωπος εβαλε τη σαρα και τη μαρα σε διμηνα δυο βδομαδες πριν τις εκλογες.Συγγνωμη ο Ασεπ τι εχει να πει για ολα αυτα;ποτε βγηκαν αυτες οι προκηρυξεις;με τι κριτηρια;Ασε το πιασα..το ξεπουλημα της τιμημενης ψηφου!Τι νομιζετε ρε καημενοι ;οτι μετα τις εκλογες θα σας ξαναβαλει σε δουλεια;γιατι δεν σας εβαζε πιο πριν;περυσι ας πουμε;και αντε εσεις τοσο χωριατικο μυαλο εχετε, μεχρι εκει σας φτανει η "κρτικη σας σκεψη", οι υπολοιποι τι φταιμε;Πραγματικα νομιζω οτι σε καποιους φλωρινιωτες, αν οχι σε ολους ,πρεπει συνταγματικα να καταργηθει το δικαιωμα της ψηφου.τετοια ζωα που ειναι.Ετσι μπραβο!Ψηφιστε για να γινει η Ζετα διεθυντρια !Οσο εσεις θα γλυφετε για κανα διμηνακι παλι..

Ανώνυμος είπε...

Αφού πήρα τα χάπια μου 11:33 ήρθε η ώρανα κάνω την ανάλυσή μου. Το 38,5% ψήφισε για το υπόλοιπο 61,5% (ποσοστό αποχής). Το 60% του πληθυσμού της Φλώρινας λοιπόν αδιαφορεί για τη Φλώρινα (ξεκάθαρα). Απο το 38,5%, το 45% αποφασίζει ποιός θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος. Δηλαδή έτσι, μπακάλικα, το μισό του 38%= 19%. Όπερ σημαίνει το εξής. Η Φλώρινα άφησε την επιλογή στο 19% των συμπολιτών της. Τα επόμενα 5 έτη λοιπόν αγαπητοί συμπολίτες η Φλώρινα θα ζει στον ρυθμό της κριτικής ικανότητας και (σε πολλές περιπτώσεις) της σκοπιμότητας ή του οφέλους του 19%. Τώρα για να σου απαντήσω προσωπικά 11.33: Ευτυχώς μέχρι στιγμής δε χρειάστηκε ποτέ στη ζωή μου να τρέξω με σημαίες και κουδουνάκια υπερ κομμάτων και προσώπων. Δεν ήταν και δεν είναι του χαρακτήρα μου. Αν και το επάγγελμά μου δεν το επιτρέπει είμαι κατά του ηλίθιου συστήματος που έχει εδραιωθεί και ιδιαίτερα του συστήματος που έχει εδραιωθεί στη Φλώρινα. Δεν με ενδιαφέρει αν κέρδισε ή αν έχασε κάποιος. Με ενδιαφέρει τι κέρδος θα έχει ο τόπος. Η κοινωνία. Με ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής όλων. Μέσα απο αυτά πετυχαίνεις έναν παραγωγικό χώρο απο κάθε άποψη. Όλα αυτά καλώς ή κακώς στα δικά σου αυτιά και στα δικά σου εγκεφαλικά κύτταρα φαντάζουν επιστημονική φαντασία για τον απλό λόγο οτιζυμώθηκες , γαλουχήθηκες και έγινες ένα με τη νοοτροπία του "ο,τι αρπάξει ο κώλος μας" απο μικρός. Εγώ , ναι πρέπει να πάρω χάπια για να τυφλωθώ, να κουφαθώ και να καταστραφεί κάθε νευρική απόληξη του εγκεφάλου μου ώστε να σταματήσω να παρατηρώ και να διαμαρτύρομαι λεκτικά και με την ψήφο μου , το αυτονόητο, το οφθαλμοφανές, το πρόδηλο και το κατακριτέο. Ένα παρατηρώ στα ανώνυμα σχόλια σε όλα τα blogs. Κανένας μα κανένας υποστηρικτής Βοσκόπουλου δεν έγραψε πυοθενά "μα τι λέτε ρε!? τον ψηφίσαμε γιατί έκανε τα τάδε καλά για τον τόπο , για την κοινωνία και για το μέλλον των παιδιών μας!" ΠΟΥΘΕΝΑ! Αυτό μαρτυρά πως γνωρίζεις πολύ καλά τι ακριβώς ζητάς απο τον Γιάννη Βοσκόπουλο. Καλώς ή κακώς για μένα ως κάτοικο Φλώρινας (άρα δεν είμαι απο εδώ, άρα κατάγομαι ΚΑΙ απο εδώ, άρα ζω εδώ περίπου 10 χρόνια αρκετά για να αντιληφθώ την πατάτα) το να δεχτώ την απάτη Βοσκόπουλο φαντάζει όμοιο του να πείσω τον εγκέφαλό μου ο,τι ο Άγιος Βασίλης υπάρχει και μας φέρνει δώρατα Χριστούγεννα. ΕΚεί κατατάσω λοιπόν την ΙΔΕΑ Γιάννης Βοσκόπουλος. Δίπλα στον Αη Βασίλη. Η διαφορά μας είναι μια και ξεκάθαρη. ΑΛλά βιβλία ολόκληρα να γράψω εσύ δεν θα καταλάβεις. Γιατί πλέον έχει ασυλοποιηθεί. Τι εννοώ ε? Ψαξτο. ιατρικός όρος.

Δημοσίευση σχολίου