Ο  υπ. Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με τους τοπικούς δημοσιογράφους και συζήτησαν θέματα σχετικά με τις εκλογές της Κυριακής.
      Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την εκλογή του στο αξίωμα του Δημάρχου και έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 



ΔΗΛΩΣH  
 
Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησης μου και να πω ότι αυτό το ευχαριστώ δεν είναι το τυπικό μέρος μιας εισαγωγής στο θέμα, ένας κοινός πρόλογος πριν περάσω σε μία δήλωση.
Οι ευχαριστίες μου είναι ουσιαστικές γιατί εκφράζονται με τη συμπεριφορά μου απέναντι σας.
      Όλα αυτά τα χρόνια δεν στάθηκα ποτέ εμπόδιο στη δουλειά σας, προσπάθησα να κάνω το έργο σας πιο εύκολο, δεν έγινα ποτέ φορτικός.
Πιστεύω άλλωστε πως και το δικό μου έργο γίνεται ευκολότερο από την καλοπροαίρετη κριτική.

Κατέρχομαι ως υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας και το ερώτημα είναι αυτονόητο.

Γιατί άραγε εγκαταλείπω τα βουλευτικά έδρανα;

Τι είναι αυτό που με ώθησε σε αυτήν την απόφαση.

Σας λέω λοιπόν πως δεν εγκαταλείπω τα κοινά.

Μετέχω στα κοινά από άλλο μετερίζι.

 Με άλλη ιδιότητα αλλά το ίδιο ενεργός και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

 
Θεωρώ πως η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια περνάει μπροστά, ενδυναμώνεται, αλλάζει σελίδα.

Σήμερα αγωνίζομαι για να αλλάξει αυτή η σελίδα, ταυτόχρονα, και στη Φλώρινα. Και θα αλλάξει. Το έχουμε ανάγκη.

Θέλω έναν Δήμο ανοιχτό, έναν Δήμο που θα υπηρετεί ισότιμα όλους τους πολίτες και θα ξεφύγει από τις ξεπερασμένες τακτικές που θα τον κρατούν δέσμιο και ανακόλουθο με τη νέα εποχή.

Η απόφαση μου επίσης, να καταψηφίσω το σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Το δήλωσα έντιμα πρώτα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και διατήρησα χαμηλούς τόνους γιατί καμία διαφοροποίηση δεν μου δίνει το δικαίωμα να δημαγωγήσω κάνοντας τον ήρωα για να μαζεύω ψήφους.

Σέβομαι άλλωστε και αυτούς που με εξέλεξαν Βουλευτή, και με εξέλεξαν Βουλευτή συγκεκριμένης παράταξης. Γι΄ αυτό και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα παραιτηθώ από τη Βουλευτική μου έδρα. Καθαρές κουβέντες χωρίς υστεροβουλίες.

Ο κύριος λόγος που ζήτησα να συναντηθώ μαζί σας είναι το πρόγραμμα του συνδυασμού μας.

Σας το παραδίδω. Σας καταθέτω το όραμα και τη φιλοδοξία  όλων των αυτών των ανθρώπων, που ενώθηκαν με την ίδια πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, γιατί είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν.

Η συνεργασία που εγκαινιάσαμε βγαίνοντας από τα χαρακώματα, να είστε σίγουροι ότι θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σας το παραδίδω λοιπόν να το μελετήσετε και να προσθέσω κάτι ακόμα σε αυτό, ως δέσμευση τιμής. Κανένα έργο επί δικής μου Δημαρχίας δε θα μένει στο ράφι πέντε χρόνια για να εκτελεστεί πριν τις εκλογές.

Η αξιοπιστία μας είναι το ισχυρό θεμέλιο για να αλλάξουμε τα πάντα. Από την 1η Σεπτεμβρίου αλλάζουμε εικόνα με διαφάνεια και ίσες ευκαιρίες για όλους.

Ευχαριστώ.

4 comments :

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Κρουά, αξίζει να μας μεταφέρεις πληροφορίες από το περιθώριο της συνάντησης/γεύματος πχ τι γνώμη έχει ο κ. Κωνσταντινίδης για το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης? και μιας και ήσασταν και τα υπόλοιπα ΜΜΕ της περιοχής.... τι λένε για την υποβάθμιση του θέματος? -από πλευράς τους- . ευχαριστώ για την όποια απάντηση.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Αγαπητέ φίλε 9.56, χρειάζομαι λίγο χρόνο για να σας μεταφέρω τη συζήτηση με τον κ. Κωνσταντινίδη. Να είσαι βέβαιος πως θα το κάνω.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΘΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΩΣΕΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΒΑΖΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ!

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Όταν θα μάθετε να γράφετε χωρίς χαρακτηρισμούς, τότε θα δημοσιεύω τα σχόλιά σας. Δεν ξέρετε τελικά, ούτε να γράφετε, ούτε να διαβάζετε ούτε να ακούτε!

Δημοσίευση σχολίου