O Mιχάλης Τσιώκας, - σύμφωνα και με τις τελευταίες του δηλώσεις τη περίοδο που εξέφρασε την επιθυμία να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος ,  είναι ένας  μέσος άνθρωπος, ένας άνθρωπος της καθημερινότητας και διατηρεί μία διαχρονική σχέση με τα κοινά. Νομαρχιακός σύμβουλος, αντινομάρχης και τελευταία δημοτικός σύμβουλος, ξεχωρίζει για την εντιμότητά του και δηλώνει χωρίς φόβο: «Είμαι γνήσιος εκφραστής της τοπικής αυτοδιοίκησης και καθαρός. Δεν είμαι ευκαιριακός και καιροσκόπος.                             Σήμερα, κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το  πολυσυλλεκτικό σχήμα – συνδυασμό του Στάθη Κωνσταντινίδη ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.


Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ! είναι δομικό στοιχείο στη ποιότητα της σχέσης δήμου – δημότη, της καθημερινότητας , της οικονομικής διαχείρισης και της αποτελεσματικότητας της δημοτικής αρχής.
Μιχάλης Τσιώκας
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Πως καταλήξατε από υποψήφιος δήμαρχος, σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο;
Επιτύχαμε  και δημιουργήσαμε μία ομάδα η οποία μπορεί και  εκφράζεται με ποιοτικούς όρους και θέλαμε να την προστατέψουμε και να  την αξιοποιήσουμε μέσα από ένα πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας.                                                                                                          Γι αυτόν τον λόγο, προχωρήσαμε στη συνένωση των δυνάμεών μας με μία άλλη ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής τον Στάθη Κωνσταντινίδη, όπου μέσα από μία προγραμματική σύγκλιση εξασφαλίσαμε  την αυτοτέλειά και  αρμονικούς όρους συνύπαρξης και συνεργασίας.

Αυτό ήταν λύση ανάγκης;                                                                                                                                    Θα το έλεγα απαίτηση των καιρών και κυριολεκτώ. Πολύ φοβάμαι πως εδώ στη Φλώρινα είμαστε ανακόλουθοι των εξελίξεων και του χρόνου. Βλέπουμε να συνεργάζονται κόμματα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη και εδώ στην ιδέα ή στο άκουσμα της συνεργασίας μας πιάνει πανικός. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε  να προτιμήσουμε  τον διχασμό από τη συνεργασία, τη στιγμή μάλιστα που οι στόχοι είναι κοινοί.
Ποιοι είναι οι στόχοι σας;                                                                                                                                        Με προυπόθεση την ενότητα και τη συνεργασία, ο στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση του δημότη της Φλώρινας χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς ή επιλεκτική μεταχείριση. Η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.
Εσείς θα μας πείτε κάτι για το περιβόητο πόρισμα; Μπορείτε να ερμηνεύσετε την υποτονική έως ανύπαρκτη αντίδραση;                                                                                                                                                 Γνωρίζαμε πολύ καλά όσα έχουν καταγγελθεί σε βάρος του κ. Βοσκόπουλου και το πόρισμα επεκτείνεται σε ακόμα περισσότερα. Το πόρισμα επιβεβαιώνει τις καταγγελίες και δεν έχει αμφισβητηθεί ούτε από τον κ. Βοσκόπουλο μέχρι και σήμερα. Ο πρώτος που θα έπρεπε να μιλήσει γι αυτό είναι ο κ. Βοσκόπουλος. Δεν το επικαλεστήκαμε διότι δεν θέλαμε να αποτελέσει μέσον πολιτικής εκμετάλλευσης από τη πλευρά του δημάρχου.
Τα έργα και οι ημέρες του κ. Βοσκόπουλου ήταν  λόγος συνεργασίας μας με τον Στάθη Κωνσταντινίδη;                                                                                                                                            Ναι ήταν, Και αυτό όχι επειδή τον θεωρούσαμε τόσο ισχυρό εκλογικά που έπρεπε να ενώσουμε δυνάμεις για να τον νικήσουμε. Αλλά επειδή έπρεπε να δείξουμε ότι οι υγιείς πλειοψηφικές δυνάμεις είμαστε ενωμένοι απέναντι σ’ αυτούς που καταγγέλλονται για κακή διαχείριση του δημόσιου βίου. Τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών μας, υπερβαίνουν τα όρια των κομματικών διαχωριστικών γραμμών.»
Ποια είναι η γνώμη σας για τον κ. Κωνσταντινίδη;                                                                                                                     Ο Στάθης Κωνσταντινίδης έχει δώσει δείγματα γραφής. Είναι πάντα κοντά σε όλους τους Φλωρινιώτες επί σειρά ετών, δεν κάνει διακρίσεις, και το βασικότερο είναι έντιμος άνθρωπος. Επί σειρά ετών που είναι βουλευτής, δεν μπορεί κανείς να του βρεί  ούτε ένα ψεγάδι στο θέμα αυτό και να τον συνδέσει με οικονομικά σκάνδαλα. Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, συνεργάσιμος και πολύ δημοκρατικός.

Ανήκετε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους; Αυτή η διαφορά πως γεφυρώνεται;                                                                                                                         Η πολιτική πεποίθηση και η κομματική ένταξη είναι θέμα προσωπικό. Αυτό ισχύει και για μένα και για τον κ. Κωνσταντινίδη και για όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού. Διατηρούμε την αυτοτέλειά μας και συνεργαζόμαστε για τα προβλήματα του δήμου Φλώρινας;
Μνημόνιο ή αντιμνημόνιο;                                                                                                      Το δίλημμα Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο εξεμέτρησε το ζην και μαζί του κινδυνεύουν να εκμετρήσουν το ζην και πολιτικές δυνάμεις που ποντάρισαν αποκλειστικά σ' αυτό το δίλημμα.
 Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών για το δήμο Φλώρινας ;                         Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ! Είναι δομικό στοιχείο στη ποιότητα της σχέσης δήμου – δημότη, της καθημερινότητας , της οικονομικής διαχείρισης και της αποτελεσματικότητας της δημοτικής αρχής. Ο νέος συνδυασμός μας ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δεν απηχεί  συνεργασία μεταξύ των ομάδων μας, αλλά συνεργασία με όλους τους πολίτες και συμμετοχή  σε έναν κοινό αγώνα!
Στον αγώνα αυτό καλώ όλες τους συμπολίτες μου και ζητώ συνεργασία,   εμπιστοσύνη σε μένα και στον συνδυασμό μας.
Ντόρη Κουτουράτσα
 
Υ.Γ. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μόνο με την άδεια του υποψηφίου και της εκδότριας Ντόρης Κουτουράτσα.
Η εφημερίδα μας δεν δέχεται σχόλια στις συνεντεύξεις των υποψηφίων για να μάθετε να ακούτε και να διαβάζετε.

 

1 comments :

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Το σχόλιο του αναγνώστη σχετικά με το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης , έχει αναρτηθεί στο δημοσίευμα με τιτλο "ΧΟΡΟΣ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ". Τον ευχαριστούμε θερμά

Δημοσίευση σχολίου