Χάρρυ Κλυνν: "Ου γκα γκα μπουμ μπουμ" http://www.youtube.com/watch?v=FwSEKgR5eL0


Σαν να βλέπω γνωστό δημοσιογραφούντα, «κολλητό» της κάθε εξουσίας, να ρωτάει με δήθεν αγανάκτηση: «Γιατί ο τόπος μας έμεινε πίσω;». Και αυτός ξέρει και όλοι μας ξέρουμε την απάντηση, που είναι: Διότι τόσοι πολλοί επέλεγαν να έχουν κλειστά τα μάτια και τ’ αυτιά τους, να κάνουν ότι δήθεν δεν καταλάβαιναν. Και διότι ορισμένοι που έκαναν ότι δήθεν μιλούσαν, το μόνο που έλεγαν ήταν «ου γκα γκα μπουμ μπουμ». Πρόσφατο παράδειγμα:
Δημοσιοποιήθηκε το περιεχόμενο ενός πορίσματος των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και «όποιος κατάλαβε, κατάλαβε». Κι’ επειδή διάφοροι, (είτε διότι είναι δειλοί, είτε διότι είναι καιροσκόποι, που επιδιώκουν να σιτιστούν από τα ψίχουλα που προσδοκούν να τους πετάξει η εξουσία), ισχυρίζονται ότι δήθεν «δεν κατάλαβαν» και κρύβονται πίσω από το «δεν κατάλαβα», θα έπρεπε να είχε δοθεί στην δημοσιότητα το έγγραφο του πορίσματος.
Έτσι, πάλι εμείς η Κρουά καλούμαστε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Όπως έγινε και στο παρελθόν, όταν κανείς δεν είχε καταλάβει τι ήταν αυτά που καταγγέλλονταν, μέχρι που η Κρουά ανέλαβε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, να μιλήσει ευθέως, ξεκάθαρα, χωρίς υπεκφυγές, εφαρμόζοντας το «σοφόν το σαφές». Και επειδή η Κρουά ξεκαθάρισε τα πράγματα, την έσερναν επί χρόνια στα δικαστήρια. Αλλά, και έχασαν και ξεφτιλίστηκαν, και λόγω της Κρουά, η Εισαγγελέας, από την έδρα του δικαστηρίου, δήλωσε ότι θα διατάξει ανάκριση, για όλα όσα είχε ξεκαθαρίσει η Κρουά και είχε προσκομίσει στο δικαστήριο.
Το παραπάνω πόρισμα είναι ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ για τον τρόπο που έγινε η διαχείριση δημοσίου χρήματος επί νομαρχίας Γιάννη Βοσκόπουλου τόσο στην νομαρχία Φλώρινας όσο και στην ΑΝΦΛΩ. Μέχρι την δημοσιοποίηση του εν λόγω πορίσματος ο Γ. Βοσκόπουλος ισχυριζόταν ότι όλες οι καταγγελίες σε βάρος δήθεν συνιστούσαν συκοφαντίες. Κύκλοι του «Ουρανίου Τόξου» ερμήνευσαν τις καταγγελίες ως «κυνήγι» του «ντόπιου» Γιάννη Βοσκόπουλου. Τώρα τι θα πει ο Γ. Βοσκόπουλος; Ότι τον συκοφαντούν και οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης; Τι θα πει το «Ουράνιο Τόξο»; Ότι οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης «κυνηγούν» τον Γ. Βοσκόπουλο επειδή είναι «ντόπιος»;
Πέρα από τις ποινικές ευθύνες, που είναι θέμα των εισαγγελέων, είναι ντροπή να δίδεται αφορμή για να λέγονται τέτοια πράγματα, σαν αυτά που λέει το πόρισμα, για τον οποιονδήποτε. Και είναι επίσης ντροπή να βλέπεις γελοία ανθρωπάκια, για να στηρίξουν τα αστήρικτα, να προβάλουν επιχειρήματα του τύπου «ου γκα γκα μπου μπουμ», να αγνοούν το ότι είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα, και να λένε ότι «όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα». Να εφαρμόζουν δηλαδή την τακτική του Κ. Σημίτη όταν κάλυπτε τους κλέφτες του περιβάλλοντός του σαν τον Τσοχατζόπουλο.
Μόνον για τον αδιάντροπο δεν υπάρχει ντροπή. Για τον αξιοπρεπή πέρα από την ποινική ευθύνη, υπάρχει και η ντροπή. Και δεν θέλουμε να μας εκπροσωπούν αδιάντροποι. Αυτά για τις γενιές που ανδρώθηκαν πριν την «μεταπολίτευση», τις γενιές των παππούδων μας, ήταν ευνόητα και εύλογα. Σήμερα, χρειάζεται να επιχειρηματολογείς με τις ώρες για πείσεις για αυτά που ήταν δεδομένα τότε! Και χρειάζεται να επιχειρηματολογείς αντιμετωπίζοντας αντίλογο του τύπου «ου γκα γκα μπουμ μπουμ», που αρθρώνουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι και καιροσκόποι που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα.
Αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο οιοσδήποτε στον οποίο αποδίδονται τέτοιες πράξεις, είναι να αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο και όχι να σφυρίζει αδιάφορα σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Ο Γιάννης Βοσκόπουλος δεν έχει τολμήσει να αμφισβητήσει τα αναφερόμενα στο πόρισμα. Ο Γιάννης Βοσκόπουλος σιωπά και συνεχίζει να πολιτεύεται και να κάνει προεκλογικές επισκέψεις, σαν να μην συμβαίνει τίποτε!!!
Ο Γ. Βοσκόπουλος συμπεριφέρεται έτσι από ανάγκη. Δεν τολμάει να πει οτιδήποτε!!! Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει!!! Προσπαθεί να συγκρατήσει ό,τι μπορεί από ψηφοφόρους του και υποψηφίους του, και για να το επιτύχει σιωπά. Διότι εάν μιλήσει, θα εμπλακεί σε διάλογο. Και εάν εμπλακεί σε διάλογο, θα τραβήξει την προσοχή στα συμπεράσματα του πορίσματος. Και τότε οι πρώτοι που θ’ αρχίσουν να λακίζουν και να τον πολεμούν είναι οι πρώην και νυν συνεργάτες του, που αναφέρονται κι’ αυτοί στο πόρισμα, και θ’ αρχίσουν να τα ρίχνουν όλα στον Γ. Βοσκόπουλο, για να σωθούν οι ίδιοι. Διότι, το πόρισμα δεν μιλάει μόνον για τον νομάρχη, μιλάει και για άλλους, πολλούς άλλους γύρω από τον νομάρχη, όπως αντινομάρχες. Μιλάει για την ΑΝΦΛΩ και για στελέχη της. Αν όλοι αυτοί καταλάβουν ότι και γι’ αυτούς χτυπάει η κουδούνα, τότε μπορεί να αρχίσουν σαν τα ποντίκια να πηδούν από το πλοίο που βυθίζεται. Και αν πηδήξουν από το πλοίο τότε ο καπετάνιος και η καπετάνισσα θα μείνουν μόνοι, χωρίς μάρτυρες, και με έναν στρατό τέως φίλων και συνεργατών που θα ωρύονται ότι ο καπετάνιος έφταιγε και τους παρέσυρε σαν μωρές παρθένες, και οι οποίοι ίσως και να ξέρουν και άλλα πολλά που μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστά. Γι’ αυτό ο Γ. Βοσκόπουλος κάνει ότι δεν κατάλαβε, για να επιβραδύνει την κατάρρευσή του.

Όσα «ου γκα γκα μπουμ μπουμ» και να πουν τα οποιαδήποτε παπαγαλάκια του Βοσκόπουλου, η κουδούνα χτυπάει!  Όσο και εάν ο Βοσκόπουλος θέλει να δείξει ότι δεν φοβάται τίποτε, η ψυχούλα του το ξέρει.
Αλήθεια κανένας υποψήφιος δήμαρχος θα πάρει θέση, ή κανένας υποψήφιος περιφερειάρχης, ή αντιπεριφερειάρχης, ή κανένας βουλευτής, ή κανένα κόμμα; Ελπίζουμε να πάρουν θέση, αλλά όχι να μας πουν «ου γκα γκα μπουμ μπουμ».
8-5-2014

13 comments :

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΚΡΟΥΑ

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. 6.27 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΩ.

Ανώνυμος είπε...

Η Κρουα πειθει εσυ δεν θελεις να καταλαβεις.Το πορισμα μιλαει ξεκαθαρα για διασπαθιση του δημοσιου χρηματος.Εαν η διασπαθιση του δημοσιου χρηματος θεωρειται κυνηγι του Βοσκοπουλου,συμφωνα με τους κυκλους του "Ουρανιου τοξου " , τοτε το Ουρανιο τοξο οφειλει να καταγγειλει τους ελεγκτες της Δημοσιας διοικησης.

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιος είναι μέσα στο κόλπο ή συστρατεύεται με τον Βοσκόπουλο για να μπει και αυτός στο κόλπο, είναι λογικό να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.
Αυτοί όμως που δεν έχουν συμμετοχή, είναι αδικαιολόγητο ακόμα και τώρα να μην καταλαβαίνουν. ΠΩΣ θα πείσουν μετά ότι "δεν ήξεραν" ή "δεν κατάλαβαν";
Δεν πηγαίνουν απλώς στο ίδιο καφενείο. Θέτουν υποψηφιότητα ΜΑΖΙ και ζητούν ψήφο προκειμένου ΜΑΖΙ να διοικήσουν τον Δήμο. Αναρωτιέμαι ακόμα και αν δεν έχουν τις γνώσεις να καταλάβουν, κάποιον γνωστό τους δικηγόρο δεν έχουν να τον ρωτήσουν τι σημαίνουν όλα αυτά και τι συνέπειες έχουν;;;
Δεν είναι απλά κατηγορίες και λόγια του Στρατάκη, της Κουτουράτσα και άλλων, αλλά ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που επεξεργάστηκαν οι αρμόδιοι και ευτυχώς έστω και 10 ημέρες πριν τις εκλογές δημοσιοποιήθηκαν.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΝΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

Μνημονιακοί αλκοολικοί καφετζήδες vs κλεφτό προβατάρηδες χαραμοφαηδες σημειώσατε...

Μια έρημο με χιόνι στην Ελλάδα Νομός Φλώρινας...

Ανώνυμος είπε...

E den prepi kapios na dosi apntisis pano se auto to porisma ite apo meria Nomarxias/Dimarxias ite apo meria ANFLO.......?????????? Na kseri o kosmakis ti tha psifisi???????????

Ανώνυμος είπε...

Οι συνδυασμοί και των δύο "μονομάχων" είναι τίγκα στους βολεμένους και τίγκα σε πρόσωπα που έχουν επανειλημμένα καρπωθεί από συμπεριφορές σαν και αυτές που περιγράφει το πόρισμα και δε νομίζω ότι μπορεί να αμφιβάλλει κανείς για αυτό όταν πρωτοπαλλίκαρα "χρυσών" εποχών του παρελθόντος με μπροστινό τον Στάθη (που αγωνιά να βγει στη σύνταξη καθισμένος σε μια καρέκλα) παλεύουν για τη μεγάλη επιστροφή.

Εθελοτυφλεί ή λέει τη μισή αλήθεια όποιος περιορίζει το πρόβλημα αποκλειστικά στον Βοσκό.

Ο κόσμος της Φλώρινας οφείλει να διαβάσει σοβαρά το πόρισμα. Και να καταδικάσει σκληρά τον Βοσκό. Μαζί του όμως να στείλει στα σκουπίδια της ιστορίας και όλους τους υπόλοιπους που ανατράφηκαν με τις ίδιες με αυτόν "αξίες" και απλά θέλουν να γίνουν αλή μπαμπάδες στη θέση του Αλή Μπαμπά.

Επομένως πρέπει:

- ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΟΜΕΡΤΑ
- ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΟΓΙΚΗ Ο ΓΛΥΦΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ
- ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
- ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

Λιγη σοβαρότητα και αυτοσεβασμό να είχε ο κόσμος στη Φλώρινα θα ψήφιζε ΜΑΖΙΚΑ Αργυριάδη ή Γκεκτση. Με τα προβλήματα και ελαττώματά τους. Δεν έχει όμως ο φλωρινιώτης ούτε την ελάχιστη, την στοιχειώδη σοβαρόρτητα, περηφάνια και αυτοσεβασμό. Για αυτό η Φλώρινα είναι η απόλυτη μπανανία, μέσα στη μπανανία που λέγεται Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

11.39, είσαι σωστός σε όλα. Σκέψου όμως πως πέρα από αυτούς υπάρχει ένα σωρό κόσμος που τρέχει σήμερα όπως μου λένε, επειδή τους πήραν από τον δήμο για να μπουν λεει σε δίμηνα. Το πρόβλημα είναι ο κόσμος που θέλει να βολευετε είτε επειδή έτσι τους έμαθαν είτε επειδή έτσι θέλει ο λαός. Τον Βοσκόπουλο και τον κάθε Βοσκόπουλο μόνο οι ψηφοφόροι μπορούν να το δικάσουν και να τον καταδικάσουν σε ένα λεπτό. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Το πόρισμα λέει ότι πρέπει να αλλάξουμε εποχή.
Με Βοσκό (και πολλούς άλλους αιρετούς) στο κελί και με Στάθη και τους λοιπούς σπίτι τους.

Ανώνυμος είπε...

Τον ελέφαντα δεν τον τρώει κανένας ολόκληρο. Και για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση. Για τον Βοσκόπουλο υπάρχει πλέον επίσημη θέση από αρμόδιο κρατικό φορέα για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και ίσως για διαφθορά. Δεν ξέρω διότι δεν είμαι νομικός. Ο Στάθης δεν ενέχεται για τίποτα σχετικό για να πούμε με έναν σμπάρο δύο τριγώνια. Για βολέματα ναι, όπως και όλοι οι πολιτικοί . Ο Στάθης λοιπόν μπορεί να μην είναι ο καλύτερος αλλά σίγουρα είναι ο καλύτερος με αυτή τη λογική. Και στις δύο περιπτώσεις την ευθύνη την έχουν οι ψηφοφόροι που αρέσκονται και στη συμμετοχή τους στην όποια διαφθορά αλλά και στα βολέματα. Μήπως και οι άλλοι υποψήφιοι δεν υπόσχονται βολέματα; Από το βόλεμα όμως μέχρι την κακοδιαχείριση ΄, την διαφθορά κτλ υπάρχει μεγάλη διαφορά και διαφορά ουσίας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΘΗ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ 12.53 ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ. ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ; ΠΕΣ ΤΟ. Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΕΥΔΟΚΙΜΕΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ. ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Για να τελειωνει το παραμυθι τον κ.Βοσκοπουλο τον καλεσε σε debate στο flash ο κυριος Αργυριαδης,υποψηφιος Δημαρχος Φλωρινας,και φυσικα τι λετε να εκανε ο κυριος Βοσκοπουλος? ΔΕΝ ΠΗΓΕ!!! Τα προβατα και τα λαμογια θα ειναι παντα προβατα και λομογια,η κατασταση πρεπει να αλλαξει απο ολους εμας τους θεωρητικα λογικους,και στα Δημοτικα αλλα και Περιφερειακα!!!

Δημοσίευση σχολίου