11:22 π.μ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ''Εχουμε Ισχυρή αντιπολίτευση στο δήμο Φλώρινας!

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |
Θα μπορούσαν να πουν "τα παπαγαλάκια" πως  ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου συνδυασμού στο δήμο Φλώρινας ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ κ. Στάθης Κωνσταντινίδης ,  άργησε να δώσει  μετεκλογική συνέντευξη τύπου! Απορώ πως τους διέφυγε, με τη σπουδή που τους διακρίνει! 
Η συνέντευξη τύπου όμως,  ήρθε στη ώρα της, αφού μάλιστα  επαναλήφθησαν για πολλοστή φορά τα λάθη του παρελθόντος από τη δημοτική αρχή του Γιάννη Βοσκόπουλου! Ο χρόνος λοιπόν στο δήμο Φλώρινας εξακολουθεί να είναι ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ και ευτυχώς για τους δημότες της Φλώρινας, υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση για να καυτηριάσει τα λάθη και τα πάθη, και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, προεκλογικά και μετεκλογικά! 
Απολύτως σαφής ο κ. Κωνσταντινίδης, με ξεκάθαρο λόγο, "ξενερώνει" το διογκωμένο ποσοστό της νίκης Βοσκόπουλου-  μόλις 1% - και δίνει τις απαντήσεις στις βολές που είχε δεχθεί για ανέντιμο προεκλογικό αγώνα από μέρους του και ανίερες συμμαχίες! 
Καυτηριάζει ο κ. Κωνσταντινίδης την επιλεκτική συμπεριφορά του κ. Βοσκόπουλου σε πρόσωπα και θεσμούς για την εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων και ξεκαθαρίζει τη θέση του για το θέμα της Ευξείνου Λέσχης, που οι γνωστοί μπογιατζήδες θέλησαν να το βάψουν γκρί! 
Ανανεώνει δε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για την επιδίωξη της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης των δημοτών σε όλα τα επίπεδα! 

..............................................................................................................................................

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του κ. Κωνσταντινίδη, αναλυτικά 

Σας καλωσορίζω στην πρώτη συνέντευξη τύπου της δημοτικής παράταξης Ενότητα - Συνεργασία μετά το ξεκίνημα της νέας θητείας στον Δήμο μας.
Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους δημοτικούς συμβούλους, τους συμβούλους της δημοτικής ενότητας Φλώρινας, τα
τοπικά συμβούλια, τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας για τη συνεχιζόμενη διάθεση προσφοράς και το μεράκι τους που υποδηλώνεται καθημερινά με τις ανησυχίες τους, τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις και γενικότερα την ενεργό παρουσία τους από τη θέση, όπου ο καθένας βρίσκεται προσωπικά.

Αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα προς την τοπική κοινωνία και προς τη δημοτική αρχή. Όλοι όσοι θέλουν μπορούν να συμβάλλουν στους κοινούς στόχους με την προϋπόθεση ότι οι αποκλεισμοί και ο ημετερισμός δεν έχουν θέση μπροστά στις προκλήσεις για ένα καλύτερο αύριο.
Θέλω επίσης να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους ανεξαιρέτως τους εκλεγέντες με την ευκαιρία του νέου ξεκινήματος.
Δεν έδωσα συνέντευξη τύπου αμέσως μετά τις εκλογές γιατί δεν ήθελα να δημιουργήσω καταστάσεις μέσα σε ένα θερμό κλίμα μετά από ένα αποτέλεσμα που έκρινε την εκλογή για λίγες μόνο ψήφους σε ποσοστό κάτω από το 1%.

Δεν ήθελα επίσης να δημιουργήσω εντυπώσεις γιατί πιστεύω ακράδαντα πως το καλό της Φλώρινας απαιτεί σύνθεση και συνεννόηση, αφού πρέπει να βρίσκεται πάνω από προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες. Περίμενα άλλωστε να δω και την αντίδραση του Δημάρχου και του συνδυασμού του ευελπιστώντας ότι έχουν λάβει το μήνυμα. Εκτός των άλλων, οι ψήφοι του συνδυασμού του Δημάρχου είναι  λιγότεροι κατά δύο χιλιάδες από το άθροισμα των ψήφων του συνδυασμού μου και των λευκών/άκυρων. Δεν αμφισβητείται βέβαια το αποτέλεσμα αλλά η αποδοκιμασία είναι μεγαλύτερη από την επιδοκιμασία. Αυτό αν δεν είναι μήνυμα.
Μήνυμα όμως που δεν παραλήφθηκε.

Και εξηγώ γιατί.

Σε συνέντευξη του ο κ. Βοσκόπουλος μίλησε για ανίερες συμμαχίες εναντίον του. Ήταν δηλαδή, η συμμαχία με έναν ολόκληρο συνδυασμό, αυτόν του κ. Τσιώκα ανίερη αλλά ήταν ιερή η συμμαχία του με την κ. Μούσιου.
Ακούστηκαν περίεργα πράγματα κατά κόρον και χρησιμοποιήθηκαν και προεκλογικά αλλά και μετά τις εκλογές για εξαγορές και εκμαυλισμό συνειδήσεων. Ο τόπος μας όμως είναι μικρός και ευτυχώς ή δυστυχώς όλοι γνωριζόμαστε.

Προχωράει όμως παρακάτω, ο κ. Δήμαρχος θέλοντας  να κρατά ανοιχτά τα χαρακώματα και να διαχωρίζει τους ανθρώπους σε «δικούς μας» και στους «άλλους».
Επιρρίπτει ευθύνες για κωλυσιεργία των έργων στους δημοτικούς υπαλλήλους αλλά τα μέτρα που λαμβάνει αφορά αυτούς που δεν τον ψήφισαν. Ή ψάχνει άλλοθι για δική του κωλυσιεργία και ευθύνες, ή ψάχνει άλλοθι για να τιμωρήσει όσους δεν τον ψήφισαν ή και τα δυο μαζί.
Χρωματίζει τις θέσεις εργασίας στα δικά του χρώματα αφαιρώντας το δικαίωμα στην εργασία των μη δικών του, των άλλων, των «εχθρών».

Διαχωρίζει ακόμα και τους δασικούς συνεταιρισμούς που υλοτομούν για την ατομική ξυλεία των κατοίκων των κοινοτήτων σε όσους τον ψήφισαν και όσους δεν τον ψήφισαν και μοιράζει ανάλογα τις δουλειές. Ως τον Εισαγγελέα έφτασαν οι άνθρωποι για να εκφράσουν το πρόβλημα τους.
Εγώ από την πρώτη στιγμή, όταν ανακοίνωσα την κάθοδο μου στηρίχτηκα και εξέφρασα μία αρχή που τηρώ απαρέγκλιτα όλα τα χρόνια της βουλευτικής μου θητείας και δεν έκλεισα την πόρτα του γραφείου μου σε κανέναν.

Δε θα χωρίσουμε τους συνδημότες σε πληβείους και πατρίκιους, σε αυλικούς και περιφρονημένους.
Γι΄ αυτήν την αρχή θα δώσουμε μάχες στο δημοτικό συμβούλιο αν δεν υπάρξει αλλαγή πορείας και όχι μόνο.
Θα υπερασπιστούμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία ξεκινώντας από τις αναθέσεις έργων και τις προσλήψεις.
Προτείνουμε  την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων με πρώτο βήμα την ανάθεση αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια και στους εκπροσώπους των κοινοτήτων, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης.  
Θα στηρίξουμε το έργο της δημοτικής αρχής αλλά βασική προϋπόθεση είναι να βρούμε ανταπόκριση.

 Το μοντέλο της αρχής του ενός ανδρός έχει ξεπεραστεί. Μόνο με σύμπνοια και ειλικρίνεια θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του Δήμου. Κι από όσο διαπιστώνω αλλά όσα είπε και ο Δήμαρχος υπάρχουν καθυστερήσεις έργων, προβλήματα και δυσκολίες. Και στην τηλεθέρμανση, και στην πάνω μπουάτ και στο ποτάμι και αλλού. Οι εκλογές τελείωσαν. Καλό είναι το δωρεάν ρεύμα αλλά ας βάλουμε πρώτα καμία λάμπα στις κολώνες για να βγάλουμε την πόλη από το σκοτάδι. Τώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα συνεργασία και η συνεργασία είναι μονόδρομος.

Λάθη λοιπόν έγιναν και γίνονται από τη δημοτική αρχή. Η παράταξη μας είναι διατεθειμένη να τα αντιπαρέλθει. Να αντιπαρέλθει και τη διαστρέβλωση και την κακόβουλη προπαγάνδα. Ακόμα και αυτήν την ώρα που μιλάμε, κάποιοι έξω, προσπαθούν να μας χρεώσουν ότι δεν θέλαμε την επιχορήγηση της Ευξείνου Λέσχης  Για να το ξεκαθαρίζουμε. Δεν ψηφίσαμε όχι στην επιχορήγηση της Λέσχης αλλά παρών. Για να δώσουμε το στίγμα της αναθεώρησης του πλαισίου των επιχορηγήσεων στους συλλόγους προς το καλύτερο.

Αυτοί οι κάποιοι όμως δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία, όταν διάφοροι κύκλοι έλεγαν προεκλογικά «πως θα αφήσουμε τον τούρκο να γίνει δήμαρχος;». Τότε όμως τους βόλευε. Άρα οι προθέσεις τους δεν είναι ειλικρινείς. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι ανέντιμες. Κάνουν ζημιά στη Λέσχη και την περιχαρακώνουν για να την χειραγωγούν θέλοντας να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες.  Τους καταγγέλλω δημοσίως και τους καταδικάζω.

Πιστεύω, κλείνοντας, ότι μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι και να αφήσουμε πίσω το χθες. Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρουν τα πρόσωπα αλλά το αποτέλεσμα και αυτό θα το εξασφαλίσουμε συλλογικά αρκεί να το πιστέψουμε. Κρατώντας ψηλά τη σημαία της διχόνοιας, κρατάμε μακριά μας και το καλό για τον τόπο, το οποίο έιναι κοινό και αδιαίρετο.

Σας ευχαριστώ.

12 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

με πολλές ύβρεις στον καθένα προσωπικά δημοτικό σύμβουλο

Ανώνυμος είπε...

Υποκλίνομαι στον ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟ Σταθη ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Όσες προσπάθειες και αν κάνουν τα "γραφεια τύπου" του Βοσκόπουλου για να κολλήσουν στον Στάθη "ναι σε όλα", απέτυχαν. Το 1 % , διαφορά στις εκλογές λέει πολλά. 3 1/2 χρόνια ετοιμάζονταν ο Βοσκόπουλος γι αυτές τις εκλογές. Ο Στάθης έκανε συνδυασμό μέσα σε ένα μήνα και για πολύ μικρή διαφορά δεν είναι σήμερα δήμαρχος! Και το πιό σημαντικό για εσάς που στρουθοκαμηλίζετε, είναι πως ο Στάθης ξέρει που να λέει ΟΧΙ!

Ανώνυμος είπε...

7:00 μ.μ ο πολυχρονεμένος Στάθης ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ λέει ΟΧΙ μόνο στα συμφέροντα της Φλώρινας. Η διαμάχη του με τον βοσκόπουλο δεν με ενδιαφέρει. Στο ίδιο καζάνι βράζουν.

Ανώνυμος είπε...

όταν δεν μας συμφέρει ο Στάθης είναι ίδιος με τον Βοσκόπουλο!!! Βρείτε καμία άλλη δικαιολογία

Ανώνυμος είπε...

4:07 Καταλαβαίνεις τι λες;;;;;Κατά γενική ομολογία ο Στάθης με τα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ απέτυχε παταγωδώς . Λειτουργεί καταστροφικά για το νομό της Φλώρινας και πρέπει να τον ανακυρήξουμε εχθρό της Φλώρινας. Δυστυχώς έχουμε δυο μετριοτητες, βουλευτή και δήμαρχο και αυτό δεν συμφέρει κανένα μας.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είναι πλέον γνωστό ποιος κρύβεται πίσω από τα σχόλια, απορώ αν έχετε κάτι άλλο να ασχοληθείτε από την καθημερινή εμμονή σας με τον Στάθη. Κάτι παλικάρια σαν και εσάς θα οδηγήσουν την Ελλάδα στο σκότος, καθώς η αντιπαράθεσή σας σταματά πάντα πριν την επιχειρηματολογία, απλά στην επίθεση. Λυπάμαι που αδυνατείτε να επιχειρηματολογήσετε γιατί θα είχαμε καλύτερο διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΟΛΗΘΗΚΑΝ ΠΑΛΙ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΚΟ.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΨΤΕ ΜΑΣ.
ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΙΟΛΑΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΣΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΑΝΦΛΩ.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΕΙΣΠΑΤΤΟΥΝ ΚΑΘΟΙΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΑΝΦΛΩ, ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ Κ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Ναι σε όλα Ζέτα.
Ακόμα και στον Άρειο Πάγο για τη μεταφορά της θέσης από την ΑΝΦΛΩ στον Δήμο Φλώρινας.
Επειδή όμως οι δικηγόροι πληρώνονται από το βαλάντιο του Δήμου δηλαδή των δημοτών δικαιούμστε να μάθουμε τι απέγινε με την υπόθεση στο δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη.

Ανώνυμος είπε...

8:24 βγάλε το γράσο από τα μάτια η κοινωνία βράζει και συ στην κοσμάρα σου. βολεμένος η βαρεμένος είσαι;;

Ανώνυμος είπε...

Για κράτος και δικαιοσύνη μιλάμε βρε παιδιά; Ο δήμος μας πληρώνει τα δικαστικά έξοδα της Ζέτας και εγώ που απολύθηκα από τον ιδιωτικό τομέα παράνομα δεν έχω μία για να πάω στα Δικαστήρια. Έτσι μου έρχεται να σκάσω που ο θεός δεν με έκανε Ζέτα και δεν μου βρήκε έναν ..... Ζέτο!

Ανώνυμος είπε...

AYTI TI KARAMELA TOU "NAI SE OLA" TOU STATHI, EEEEE FTANI AS TI KSERASOUN OI VOSKOI..... YPARXOUN KAI ALLA EPIXIRIMATA............!!! SIGKRINOUME TA AXLADIAME TA MILA.

Δημοσίευση σχολίου