Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Φλώρινας με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Από την έναρξη κιόλας της συνεδρίασης φάνηκε η διάθεση των μελών της πλειοψηφίας να δυναμιτίσουν το κλίμα με την τακτική του αποφασίζουμε και διατάσσουμε. 

Τα μέλη της παράταξης Ενότητα – Συνεργασία προσήλθαν με καθυστέρηση 2 λεπτών στη συνεδρίαση και τους ανακοινώθηκε ότι ήδη είχε ψηφιστεί θέμα προ ημερησίας διάταξης.
Δηλαδή, μέσα σε 2 λεπτά ήρθε θέμα εκτός διάταξης, διαβάστηκε η εισήγηση, συζητήθηκε το θέμα και ψηφίστηκε. Τα σχόλια μάλλον είναι περιττά.


Στη συνέχεια ξεκίνησε η συζήτηση των 19 θεμάτων και στο μέσον της συνεδρίασης η παράταξης μας αποχώρησε καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για τη συμπεριφορά της και για την προχειρότητα με την οποία έρχονται τα θέματα στη συνεδρίαση.


Εννέα θέματα αφορούσαν απευθείας αναθέσεις έργων με την μορφή κατεπείγοντος χωρίς να προσκομιστούν τα τεχνικά δελτία που είχαν ζητηθεί.


Το κυριότερο όμως είναι ότι ήρθαν έργα όπως συντηρήσεις κιγκλιδωμάτων σχολικών κτιρίων, επισκευές γηπέδων τένις, επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού κ.α. τα οποία δημιουργούν σημαντικά ερωτηματικά.


Γιατί δεν έγιναν όλο το καλοκαίρι οι συντηρήσεις, όταν τα σχολεία είναι κλειστά;
Για ποιο λόγο επισκευάζονται τέτοια εποχή ανοιχτά γήπεδα τένις, όταν γνωρίζουμε ότι θα υποστούν και πάλι φθορές ενόψει του χειμώνα;
Γιατί γίνεται κατάτμηση σε μικρά έργα όταν μπορεί να προκηρυχθεί ένα έργο συνολικά και να εξοικονομήσει ο Δήμος χρήματα, για να γίνουν περισσότερα έργα, από την έκπτωση που θα προσφέρουν οι συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς; 
Και εν κατακλείδι γιατί δεν υπάρχει προγραμματισμός, ώστε τα έργα να δρομολογούνται στην ώρα τους;
Η απάντηση είναι απλή.
Αν υπάρξει προγραμματισμός τότε τα έργα θα πραγματοποιηθούν με ανοιχτές, κλειστές ή με διαπραγμάτευση, διαδικασίες με δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού. Αν όμως γίνει προγραμματισμός τότε τα έργα δε θα μπορούν να δοθούν με απευθείας ανάθεση. Δε θα δοθούν δηλαδή εκεί που θέλουμε αλλά εκεί που υπάρχει πιο συμφέρουσα προσφορά.


Ευλόγως δηλαδή, οι συνδημότες μας θα μας πουν. Αφού μπορούν να προγραμματιστούν έργα γιατί τα φτάνουμε στο «αμήν»; Για να γίνουν κατεπείγοντα, ώστε να δικαιολογηθεί η απευθείας ανάθεση;
Είναι τυχαίο ότι και τα 9 έργα, ποσών από 7.440 ευρώ ως 12.300 ευρώ, ήρθαν για απευθείας ανάθεση με τη μορφή κατεπείγοντος; 


Τα μέλη της παράταξης Ενότητα – Συνεργασία που συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή του Δήμου κ.κ. Ακριτίδης Αλέξανδρος, Καρυπίδης Νικόλαος και Παπασωτηρίου Σταύρος ευλόγως αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνεδρίαση.
Πάγια θέση της παράταξης Ενότητα – Συνεργασία είναι οι προκηρύξεις έργων με διαγωνισμούς για την εμπέδωση της διαφάνειας και της αποτροπής ερωτηματικών και σκιών στη λειτουργία γενικότερα του Δήμου μας.
Η εμπιστοσύνη στη σχέση αρχών και πολιτών χτίζεται με έργα και όχι με λόγια.


Από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Ενότητα – Συνεργασία»

4 comments :

Ανώνυμος είπε...

Η πάγια τακτική Βοσκόπουλου.
Όλα πνιχτά, μουλωχτά και μεταξύ μας.
Στο τέλος θα κάνει τον ανήξερο και θα τα φορτώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο που πήρε την απόφαση, αρχής γενομένης από σήμερα με την υπόθεση μεταφοράς θέσης από ΑΝ.ΦΛΩ. στο Δήμο της Ζέτας Ρίζου.
Για όσους δεν έχουν πληροφορηθεί, σήμερα καλούνται στο δικαστικό μέγαρο οι δημοτικοί σύμβουλοι του Βοσκόπουλου (κοινώς Ζετάκια) για τα περαιτέρω.
Σημειωτέον ότι την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακύρωσε η αποκεντρωμένη διοίκηση και ακολούθως και αρμόδια επιτροπή στην οποία προσέφυγε ο Δήμος.
Τώρα βέβαια το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και έπεται ενδιαφέρουσα συνέχεια με πολλά σπαρταριστά επεισόδια βεβαίως, βεβαίως.

Ανώνυμος είπε...

Καν' τε και καμιά αναφορά στον εισαγγελέα........ Μην τα περιμένετε όλα από την Κρουά!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αυτα τα εργα μηπως εχουν γινει ρωταω΄

Ανώνυμος είπε...

Έγιναν, δεν έγιναν μία κλίκα εξουσιάζει τον τόπο και καλά κάνει.
Αυτήν την απόφαση πήρε πρόσφατα ο λαός αναδεικνύοντας δήμαρχο τον Βοσκόπουλο.
Ας σεβαστούμε λοιπόν τη λαϊκή εντολή και ας σωπάσουμε.
Μούγκα λοιπόν και συ Βοσκόπουλε προχώρα ακάθεκτος. Ο λαός επικρότησε το έργο σου.

Δημοσίευση σχολίου