Η μάχη με τον καρκίνο είναι μία καθημερινότητα για τον ογκολόγο Χρήστο Εμμανουηλίδη σε πολλά επίπεδα.
                                                                                                                                     
Το νέο του βιβλίο «Νικώντας λέξη – λέξη», επί της ουσίας, αποτελεί ένα «όπλο» για τον ασθενή καρκινοπαθή που θα δώσει τη δική του μάχη , κατανοώντας τη νέα πραγματικότητα που υφίσταται λόγω της ασθένειας.                                                        

 Το επιστημονικό κύρος του συγγραφέα,  συνδυάζεται με την ευαισθησία για τον άνθρωπο και ειδικότερα για τους καρκινοπαθείς, και το βιβλίο  μπορεί να θεωρηθεί ως έργο επιστημονικής και κοινωνικής προσφοράς.
  




Παρουσίαση
Με τη διάγνωση του καρκίνου, όχι μόνο αλλάζουν ξαφνικά οι ρυθμοί ζωής, αλλά κάθε άνθρωπος βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα τσουνάμι πληροφοριών. Ένας καταιγισμός από καινούργιες λέξεις με ιδιαίτερο νόημα, όπως: βιοψία, παροχέτευση, στάδιο, δείκτες, κύκλοι, στερεοταξία, ύφεση, εμβολισμοί κλπ, στροβιλίζουν στο μυαλό ενός ανθρώπου που πέρα από το τεράστιο συναισθηματικό φορτίο καλείται αυτός και οι συγγενείς του να κατανοήσουν το φαινόμενο και να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις.
Αυτό το πρόβλημα θεραπεύει τούτο το βιβλίο που έχει σκοπό να εξηγήσει αλφαβητικά, με πολύ απλό τρόπο, τις πιο κοινές μέχρι και τις πιο πολύπλοκες ορολογίες που θα ακούσει ο ασθενής και το περιβάλλον του στη διάρκεια των θεραπειών του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Περιεχόμενα
Εισαγωγή
Τι είναι καρκίνος
Η βιολογία του καρκίνου
Θα βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο;
Ανοσολογικές θεραπείες
Σκοπός του βιβλίου αυτού
ΛΕΞΙΚΟ
Λεπτομέρειες
ISBN13
9786185021481
Εκδότης
Χρονολογία Έκδοσης
Δεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων
112
Διαστάσεις
21x14
Κωδικός Πολιτείας
2710-0109
Θέμα


Λίγα λόγια για τον επιστήμονα – συγγραφέα Χρήστο Εμμανουηλίδη 

O Xρήστος Εμμανουηλίδης είναι ιατρός – ογκολόγος.
 Μετά από 15ετή παραμονή  στις ΗΠΑ όπου συνέχισε τις σπουδές του και εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας UCLA, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη  όπου ζει και παρακολουθεί ασθενείς στο ιατρείο του και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο.
Χαρακτηριστικό της πορείας του, είναι  η αγάπη του για την Ελλάδα και την ελληνική παιδεία που τον διακρίνει σε κάθε έκφραση της ζωής και της συμπεριφοράς του, η αγάπη για την επιστήμη του και τον άνθρωπο.
Κατά την παραμονή του στην Αμερική συμμετείχε στο ελληνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα της Παιδείας. Επιπλέον ήταν συνεκδότης του ελληνικού περιοδικού «ΥΠΕΡ» στο Λος Άντζελες. Αρθρογραφούσε για θέματα εθνικού και πολιτιστικού περιεχομένου και συμμετείχε σε επιτροπές lobbying της ομογένειας.
Πρόσφατα αποφοίτησε από τη σχολή κλασικής φιλολογίας του ΑΠΘ και συνεχίζει τις ανθρωπιστικές σπουδές του στο μεταπτυχιακό της φιλοσοφικής. Έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή και μεταφράσεις  λατινικών και αρχαίων Ελληνικών έργων.
Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου ως υποψήφιος βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, συνεισφέροντας με τις δυνάμεις και τις γνώσεις του στην προσπάθεια  για μια ανοικτή, δίκαια κοινωνία, με ισονομία, χωρίς ανισότητες και για ένα αξιοπρεπές κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου