11:06 π.μ.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |







Ο πονοκέφαλος της κατάρτισης συνδυασμού δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα. Προβλέπεται μεγάλος αριθμός υποψηφίων  εκ των πραγμάτων, κι έτσι  οι συνδυασμοί καταλήγουν να έχουν περισσότερο  ποσοτικά χαρακτηριστικά , παρά ποιοτικά.

 Εισιτήριο για να μπεις σε συνδυασμό δεν κόβεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αν έχεις τίποτα μεγάλο σόι, μπαίνεις πρώτη θέση.
Αν κάνεις τον δύσκολο, ένα μπίρι – μπίρι θα το φας. Στο τέλος λέγε- λέγε το κοπέλι κάνει την κυρά και θέλει.

Την πίεση όμως μπορεί να την φας και για να βγεις!  Αν τυχόν και μπεις σε συνδυασμό που χαλάει την σούπα άλλου συνδυασμού, την έβαψες! Δεν θα σε αφήσουν σε ησυχία.
 Η συνταγή είναι γνωστή. ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ!  Γιατί ο φόβος φυλάει τα έρμα! 
Στην αρχή ψιθυριστά και με ματιά υπο γωνία και το βλέμμα που  λέει πολλά και εννοεί περισσότερα, «κοίτα δεν θα μπεις εκεί».  Σε λούζει ένας κρύος ιδρώτας, «κοίτα τώρα που θα βρω τον μπελά μου»-  λες από μέσα σου- σκύβεις το κεφάλι και φυσικά ξεχνάς την υποψηφιότητα. Αν όμως, κρύβεις κανέναν σκελετό στο ντουλάπι, τότε σηκώνεις τα χέρια ψηλά. 
Αυτό είναι το γνωστό ρουφιανοσύστημα. Έτσι έκαναν οι ρουφιάνοι για να χειραγωγούν τους ανθρώπους. Και πιάνει μια χαρά. Αυτή την μέθοδο την χρησιμοποιούν οι παλιές καραβάνες , που κουβαλάνε και λίγη εξουσία επάνω τους και ως τούτου  έχουνε ράμματα για την γούνα τους  που φοβούνται μην βγουν βρώμες στην φόρα. Γίνονται όμως πειστικοί και απευθύνονται συνήθως σε ευάλωτους και ευαίσθητους ανθρώπους.

Να βγεί μετά ο επικεφαλής που του «έκλεψαν τους υποψήφιους του» και να καταγγείλει κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι γνωστή. «Δεν μπορεί μωρέ να κάνει συνδυασμό, και βρίσκει και λέει…»Και αυτό συνταγή του ρουφιανοσυστήματος. Ξέεερουν οι ρουφιάνοι…

Βέβαια αυτό το στόρυ, το χρησιμοποιούν και όσοι θέλουν να αποφύγουν να μπουν υποψήφιοι σύμβουλοι. «Αχ πολύ θέλω, αλλά να, ξέρεις ο τάδε από τον άλλον συνδυασμό με έπιασε και μου είπε»… και φοβήθηκα κλπ κλπ κλπ

Σίγουρα δεν είναι εύκολη η υποψηφιότητα. Θέλει τρέξιμο, θέλει έξοδα,  ψυχικές αντοχές για το κράξιμο που μπορεί να φας, και το πικρό ποτήρι της αποτυχίας θα το πιείς, ένα ποτήρι θα το πιείς!

Υπάρχει η μερίδα των υποψηφίων που δεν αφήνουν εκλογική αναμέτρηση να μην συμμετέχουν, γιατί, είναι γλυκό το πιοτό της εξουσίας και λαμβάνουν  τον τίτλο «βαριά ονόματα»!!!  Τόσο βαριά δηλαδή, που να, τώρα που το λέω μου ήρθε ένα βάρος στο στομάχι. Χωρίς αυτούς, όχι συνδυασμός, αλλά ούτε εκλογές δεν γίνονται.

Υπάρχουν οι πρωτοείσακτοι στο παιχνίδι, που τους ενδιαφέρει να κερδίσουν αναγνωρισιμότητα και προβολή, διότι ενδεχομένως αυτό να τους εξυπηρετεί επαγγελματικά, υπάρχει και μία μερίδα κομπάρσων για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός!
Υπάρχουν βέβαια και αξιόλογες υποψηφιότητες εγνωσμένου κύρους , αλλά αυτοί είναι οι λίγοι και καλοί.

Όποιος και νάσαι, ότι κα νάσαι 5 λεπτά δημοσιότητας που τα δικαιούσαι θα τα έχεις!

Η κομματική ταυτότητα έχει πάντα  την σημασία της, αλλά αυτό δεν το λέμε! 
Λέμε ο συνδυασμός μας είναι πολυσυλλεκτικός! Δηλαδή εμπριμέ!  
Και φωνάζουμε, όχι κόμματα , όχι χρώματα!  Όλοι αδέλφια είμαστε. 
Αγάπη, ειρήνη και ομόνοια βρε! Εκλογές έχουμε!

Ο δρόμος είχε την δική του ιστορία, αλλά και ο τόπος…Αααχ, αυτός ο τόπος μας! 
Εδώ πέφτει πάντα δάκρυ, μέχρι και μαύρο δάκρυ ενίοτε. Και διαβεβαίωση…πόσο αγαπώ τον τόπο μου και  θέλω να προσφέρω στα κοινά, να και το μέλλον των παιδιών και να κατεβατά ολόκληρα. Μερικοί λένε και την ιστορία της ζωής τους. 
Εν τω μεταξύ δεν έχω καταλάβει αν ο ένας αντιγράφει τον άλλον από τον αντίπαλο συνδυασμό. Όλοι τα ίδια λένε, την ίδια πόζα στην φωτογραφία, νομίζεις πως όλοι ανήκουν στον ίδιον συνδυασμό.

Για τις φωτογραφίες τι να πω; Μάλλον από που να αρχίσω; 
Τα χέρια σταυρωμένα, μάλλον είναι μόδα. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση.   
Δεν  είναι δυνατόν υποψήφιος να γράφει ένα κατεβατό πως δεσμεύεται να αγωνιστεί και να μοστράρει φωτογραφία, με σταυρωμένα χέρια! Μάλλον κανέναν ηθοποιό θα αντιγράφουν, μπορεί να νομίζουν πως γυρνάνε και ταινία! 
Μερικοί του στυλ «ντύσου πρόχειρα και βάλε το μπουφάν σου», στο τέλος φαίνονται σαν καταζητούμενοι.                                                                                                                                            
 Για τον γυναικείο πληθυσμό, έχουμε διάφορα στυλ. Η σε σπορ γραμμή , έτοιμη για ανάβαση στον Όλυμπο,  η σε στυλ βαμπ ή δυναμική και sexy, με κόκκινο κραγιόν που βγάζει μάτι  ,  η ένα βράδυ στα μπουζούκια με 10 στρώσεις makeup χωρίς να αποκλείεται και η  ψεύτικη βλεφαρίδα, και το στυλ ταυτότητα, δηλαδή αγέλαστη και ανέκφραστη για να δείχνει και μία σοβαρότητα βρε αδελφέ!

Στο face book! Χαμός. Βγαίνει κάρτα και αρχίζουν τα καλή επιτυχία οι ψηφοφοροι  και οι υποψήφιοι!!! απαντούν σε όλους!!!
Η άλλη στα Τρίκαλα, μοίραζε λέει κάρτες σε κηδεία!

 Οι ψηφοφόροι έχουν αρχίσει να κάνουν συλλογή καρτών. Και μάλιστα όταν τις έχουν διπλές ή τριπλές τις αλλάζουν μεταξύ τους. 
Από υποσχέσεις…Άλλο τίποτα. Ναιεεε, εγώ θα σε ψηφίσω και από μέσα, «σιγά να μην σου ρίξω την ψήφο»! 
Αν μπείς σε καφενείο, πέφτει μεγάλος προβληματισμός. «Όλοι γνωστοί, όλοι φίλοι, όλοι συγγενείς. Τι θα κάνουμε, ποιόν θα ψηφίσουμε». Ε, την τελευταία στιγμή κάποιον θα ψηφίσουν, έτσι για να κάνουν το χρέος τους!!! Πολύ συνηθισμένη έκφραση. Έκανα το χρέος μου, δηλαδή ψήφισα.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα σε όλη την Ελλάδα, Εμείς ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους και προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης κάθε ομοιότητα είναι απολύτως συμπτωματική.Κανείς δεν αμφισβητεί πως υπάρχει διάθεση προσφοράς απ όλους στα κοινά, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου βεβαίως.

Απευχόμεθα να μάθουμε πως υπάρχουν κρούσματα του ρουφιανοσυστήματος στην πόλη μας διότι όλοι οι υποψήφιοι της Φλώρινας μιλάνε για δημοκρατία, ελευθερία, ισότητα και τα συναφή. 
Όσο για εμάς τους ψηφοφόρους ας κάνουμε αυτή την φορά το χρέος προς τον εαυτό μας και να ψηφίσουμε χωρίς φόβο και ιδιοτέλειες! Ψηφίζουμε για πάρτη μας! 
   
Ντόρη Κουτουράτσα
13-4-2019

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου