Την Παρασκευή 5-4-2019 ο υποψήφιος δήμαρχος Φλώρινας Δημήτρης Φαρμακιώτης επί κεφαλής του συνδυασμού «Επανεκκίνηση στη Φλώρινα» έδωσε συνέντευξη τύπου στους τοπικούς δημοσιογράφους. 

"Θα στα πω νέτα - σκέτα, μάνι -μάνι και παστρικά " θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της συνέντευξης.

Ξεκάθαρος, άμεσος και αυθόρμητος, ο Δημήτρης Φαρμακιώτης  "τα έριξε στα ίσα"! 
Ο λόγος του, ο τόνος της φωνής του θύμιζε έναν αγανακτισμένο πολίτη, έναν αγανακτισμένο Φλωρινιώτη! και λιγότερο έναν υποψήφιο δήμαρχο. 

Οι απαντήσεις του επίσης ξεκάθαρες χωρίς ήξεις αφίξεις, έφερναν μάλλον σε αμηχανία τους δημοσιογράφους τους οποίους δεν δίστασε να τους βάλει και στην θέση τους, όταν τον προκαλούσαν. 

"Χύμα και τσουβαλάτα",  σας λέω.  
 Στον αστερόκοσμο της πολιτικής , δεν έλαμψε ο Δημήτρης Φαρμακιώτης αλλά άστραψε και βρόντηξε! Κεραυνός εν αιθρία!

Με ποιούς τα έβαλε; Δεν τα έβαλε με κανέναν σε προσωπικό επίπεδο αν και αναφέρθηκε σε πρόσωπα.                                                      
 Καταφέρθηκε εναντίον του κατεστημένου και εναντίον της νοοτροπίας των  ανθρώπων της εξουσίας, οι οποίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την σχέση τους με τα κόμματα στα οποία έχουν ταχθεί, στην διατήρηση της θέσης εξουσίας που  κατέχουν και θέλουν να διατηρήσουν μέσα από αυτήν την σχέση με τα κόμματα . Καυτηρίασε  την πολιτική των υποσχέσεων εις βάρος του πολίτη με προεκλογικές δεσμεύσεις  τις οποίες ποτέ δεν τηρούν.
Η εξουσία για την εξουσία δηλαδή.
Σαν παράδειγμα αναφέρθηκε  στην πολιτική εξέλιξη των 3 συνυποψηφίων του, Μπίρου, Γιαννάκη και Κωνσταντινίδη, και στην αναποτελεσματικότητα του έργου που προσέφεραν, εγκλωβισμένοι όντες στην κομματική πειθαρχία και στην επιθυμία για εξουσία.

Για την  πολιτική ανεντιμότητα των συμβούλων του Βοσκόπουλου μίλησε επίσης στο πλαίσιο του άλλα υποσχέθηκαν ως υποψήφιοι και άλλα έκαναν ως εκλεγμένοι σύμβουλοι, προκειμένου να είναι αρεστοί στην οποιαδήποτε εξουσία για να διατηρήσουν την θέση τους.
Για τις μεταγραφές των δημοτικών συμβούλων του Βοσκόπουλου στους άλλους υποψήφιους συνδυασμούς εν όψει των εκλογών , ρίχνει το βάρος και στους μεν αλλά και στους επί κεφαλής των υποψήφιων συνδυασμών, οι οποίοι μέχρι προ τινός δεν ήθελαν να ακούσουν για τον δήμαρχο Βοσκόπουλο και τους συμβούλους του. Αναφέρθηκε και στην προσωπική εμπειρία που είχε, με πρόταση που είχε δεχθεί από τον κ. Γιαννάκη για συνεργασία, προκειμένου να διωχθεί ο Βοσκόπουλος, πρίν αυτός δηλώσει πως δεν θα ξανακατέβει δήμαρχος.  

«Το μόνο ενδιαφέρον τους είναι  η εξουσία τόνισε, ας βγεί κάποιος να μου πεί πως έκαναν κάτι, κι εγώ θα συνταχθώ μαζί τους».

Αναφέρθηκε βεβαίως και στην πρακτική προηγουμένων δημάρχων πως δεν αξιοποίησαν ευκαιρίες , φέροντας ενδεικτικά ως παράδειγμα την μη αξιοποίηση του λιγνιτικού τέλους που κάθε χρόνο ανέρχονταν σε 4 .000.0000 ευρώ!

Για τον εαυτό του, αν και χρησιμοποίησε την λέξη εγώ, μίλησε περισσότερο με αυτοεκτίμηση παρά με έπαρση. "Ότι έκανα, το έκανα μόνος μου στην ζωή μου και δεν το χρωστάω σε κανέναν .Δεν λέω ότι έκανα ποιος ξέρει τι, αλλά αυτό που έκανα ".

 Θεωρεί τον πόλεμο του κατεστημένου εναντίον του ως αναμενόμενο, αλλά δεν τον απασχολεί. 
Για την πιθανότητα της εκλογής του, επαφίεται στην κρίση των ψηφοφόρων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν εκλεγεί ως αντιπολίτευση και αν θα συνεργαστεί με την νέα δημοτική αρχή, ήταν κάθετα αρνητικός. Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με αυτούς για τους οποίους έχω  έχω αρνητική άποψη και την εκφράζω δημόσια !

Για την τηλεθέρμανση ευθέως και χωρίς περιστροφές , είπε πως δεν θα έχουμε τηλεθέρμανση και πρότεινε ως εναλλακτική λύση το φυσικό αέριο, που εξέπληξε κάποιον δημοσιογράφο!
Γι αυτό που δεσμεύτηκε απερίφραστα ήταν το ότι οι στόχοι του θα είναι ρεαλιστικοί και πως αυτά που αναγγέλλει ως προγραμματικές δηλώσεις θα γίνουν.

Η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του, θα γίνει στις 10 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο Φαίδων.  

Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε βίντεο την συνέντευξη.
Nτόρη Κουτουράτσα
7-4-2019


Αναδημοσίευση βίντεο floriniotika.gr






0 comments :

Δημοσίευση σχολίου