10:08 μ.μ.

MΗΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ;;;Ξυπνήστε Φλωρινιώτες!

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |






Ο Θόδωρος Τσάπανος είναι Φλωρινιώτης. Ζεί και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Είναι καθηγητής της σεισμολογίας στο ΑΠΘ. Δεν έκοψε ποτέ τους δεσμούς του με την Φλώρινα, δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται για την Φλώρινα. Οι προτάσεις του στο θέμα των πανεπιστημιακών τμημάτων πάντα ήταν τεκμηριωμένες, αλλά δυστυχώς το ενδιαφέρον του, ενοχλεί κάποιους που ξεβολευονται όταν πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες του και κάποιος τους τις θυμίζει. 
Τον Θόδωρο Τσάπανο τον γνωρίζω προσωπικά. Είμασταν συμμαθητές και διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις. Γνωρίζω λοιπόν πως το ενδιαφέρον είναι ειλικρινές. Ο ίδιος δεν έχει να κερδίσει τίποτα, μάλλον η Φλώρινα θα βγεί κερδισμένη. Αλλά βλέπετε , το μικρό χωριό μας , δεν αντέχει να κάνει μεγάλα βήματα! 
Το παρακάτω δημοσίευμα, ο Θόδωρος Τσάπανος το είχε αναρτήσει προ καιρού στην προσωπική του σελίδα στο face book, περί τα τέλη Φλεβάρη. Μάλλον βλέπει μπροστά, για να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Ανοίξτε τ αυτιά και τα μάτια σας! Δεν είναι αργά!

Ντόρη Κουτουράτσα 
.................................................................................................
Γράφει ο Θόδωρος Τσάπανος


MΗΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ;;;
Μετά από 8 χρόνια δεν άλλαξε τίποτα. Τον Μάϊο του 2011, με αφορμή το «κούρεμα» των σχολών από την πόλη, είχα γράψει πάλι σχετικό άρθρο. Δεν έγινε τίποτα. Δεν κινήθηκε κανένας. Μάλιστα κατηγορήθηκα ότι παρεμβαίνω στα πράγματα της πόλης χωρίς να το δικαιούμαι αφού δεν κατοικώ μόνιμα σε αυτήν.

Η περιοχή έχει δεχθεί πλήγματα από όλες τις κυβερνήσεις.
1) Κάποτε μας έκοψαν την δυνατότητα επεξεργασίας της γούνας. 

2) Ταξίδεψαν για άλλες περιοχές, μήλα, φράουλες, πιπεριές, κτλ. Τρώμε π.χ. πιπεριές Φλωρίνης που παράγονται στην Καβάλα.
3) Έκλεισε ο ζωολογικός κήπος με τα άγρια ζώα. Πόλος έλξης για εκδρομείς.
4) Χάθηκε η έδρα του πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας.
5) Έκλεισε το υποκατάστημα της τράπεζας της Ελλάδος.
6) Έφυγε η μοίρα πυροβολικού και με το πεζικό τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα.
7) Υποβάθμιση του νοσοκομείου της Φλώρινας
7) Έφυγε το τμήμα βαλκανικών σπουδών.
8) Γίνεται προσπάθεια για νέα υποβάθμιση των σχολών της πόλης. Μιάς πόλης που είχε το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα σε όλη την δυτική Μακεδονία. Την Παιδαγωγική Ακαδημία της Φλώρινας.
Πάλι βλέπω δυστυχώς μια αδράνεια. Δεν κινείται τίποτα από τους τοπικούς φορείς. 
Που είναι οι βουλευτές, οι δήμαρχοι, ο αντιπεριφερειάρχης, οι καθηγητές; 
Πού είναι η εκκλησία; 
Μόνο στις εκλογές τα μεγάλα λόγια και τα μικρά έργα. Δεν είναι κακό. Αν δεν μπορούν να τα καταφέρουν ας μην ασχοληθούν με την πολιτική. 
Η Καστοριά για παράδειγμα πως κέρδισε τόσες σχολές με την νέα κατάταξη;;;;.

Μήπως επειδή η χώρα είναι υπό καθεστώς κατοχής μας ξεπούλησαν μαζί με τους θησαυρούς που κρύβει η Γη μας (π.χ. λιγνίτης, βωξίτης). Μήπως το ουράνιο στην περιοχή είναι αξιοποιήσιμο και πρέπει να ξεπουληθούμε;;;

Πρέπει να ακολουθηθεί μια ΚΟΙΝΗ ΣΚΛΗΡΗ γραμμή πλέον από όλους. Τα χάδια στην εξουσία τέλειωσαν όταν περίσσεψαν τα ψέματά τους και η κοροϊδία. Στα πλαίσια μιας σκληρής γραμμής να περιλαμβάνεται και το κλείσιμο των συνόρων στην έσχατη περίπτωση.
Για να μην περιορισθώ μόνο σε διαπιστώσεις και αφορισμούς προτείνω:
α) Κοινή επιτροπή από τους θεσμικούς φορείς της πόλης. Δεν υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις Συριζα, ΝΔ, Πασοκ, κτλ. Εννοείτε ότι καθηγητές του πανεπιστημίου της πόλης θα συμμετέχουν.


β) Σχέδιο για κοινή γραμμή με 2ο και 3ο σενάριο που θα είναι σκλήρυνση της στάσης αν οι διαπραγματεύσεις με την κεντρική εξουσία αποτύχουν στην πρώτη φάση.


γ) Ανακοίνωση του σχεδίου στους Φλωρινιώτες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ώστε να υπάρχει και υποστήριξη του κόσμου.


δ) Ενημέρωση στα μέσα μαζικής Επικοινωνίας για την αδικία που υφίσταται η πόλη. Αν σε παίξει 1 κανάλι τρέχουν όλοι μετά μη χάσουν επικαιρότητα. Μοίρασμα σχετικών φυλλαδίων στις εισόδους της πόλης.


ε) Να τεθεί ένα ερώτημα προς την κυβέρνηση: ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου