ΠΕΤΥ ΠΕΡΚΑ - Αγάπη μου καρέκλα ! 
Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Φλώρινα λένε, πως είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Πέτυ. 
                                                                                                                        Το πατρόν είναι γνωστό. Αν είσαι στενά κομματικό στέλεχος και θέλει το κόμμα να σε προωθήσει, σου πετάει μερικές γλάστρες από δίπλα, για να κάνεις την δουλειά σου.                                                                            
 Άμα λάχει , σε βάζει και πρώτο στο ψηφοδέλτιο ακόμα και αν το όνομά σου αρχίζει από Π. 

Στις προηγούμενες εκλογές συνέβη κάτι που, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα εκλογικά χρονικά της χώρας (εκτός ίσως από το πρόσφατο ψηφοδέλτιο της ΧΑ). Δηλαδή δεν έχει ξανασυμβεί το όνομα του πρώτου υποψηφίου σε ψηφοδέλτιο οποιουδήποτε κόμματος, σε οποιαδήποτε εκλογική περιφέρεια να ξεκινά από το γράμμα «Π». Για να σας το πω αλλιώς: για να σπρώξει την υποψηφιότητά της στη Φλώρινα ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε η Πέρκα να είναι η πρώτη στη σειρά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Αν θέλετε περισσότερα , κάντε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα βρείτε δημοσίευμα με τίτλο: «Θεοπίστη Πέρκα- Από καρέκλα σε καρέκλα», για να διαπιστώστε πως δεν τα λέω εγώ, αλλά τα έχουν πάρει χαμπάρι σε όλη την Ελλάδα.

Στο φετινό ψηφοδέλτιο και στην περίπτωση Πέρκα, οι συνυποψήφιοί της δεν είναι βεβαίως  γλάστρες, αλλά είναι υποψηφιότητες που θεωρούνται «ακίνδυνες» για την Πέρκα.                                                                  
Ο Κώστας Σέλτσας βγήκε βουλευτής από σύμπτωση και για να παρουσιάσει το έργο της τετραετούς θητείας του και να ενισχύσει την νέα του υποψηφιότητα, μας είπε ακριβώς τα ίδια που μας είχαν πει πριν ένα μήνα ο Περιφερειάρχης Καρυπίδης Θεόδωρος και ο Στέφανος Μπίρος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Φλώρινας, αμφότεροι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο μεν Καρυπίδης υποψήφιος Περιφερειάρχης, ο δε Μπίρος υποψήφιος δήμαρχος Φλώρινας. Δηλαδή, όλοι οι Συριζαίοι  μοιράζονται την ίδια κασέτα.                                     Δεν μπήκε στον κόπο ο κ. Σέλτσας να αλλάξει ούτε μία σειρά. Τόσο πολύ υπολογίζει την Φλωρινιώτικη κοινωνία!  

Ο Φίλιππος  Καλαμάρας, ένας νέος σεμνός, καλλιτεχνική φύση, καθ ότι καθηγητής εικαστικός, γυιός του διάσημου Φλωρινιώτη γλύπτη Δημήτρη Καλαμάρα. Επανέλαβε κι αυτός τα ίδια που έλεγε σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Φλώρινας, με το ψηφοδέλτιο του Στέφανου Μπίρου. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις!

Η Αλέκα Κεβρεκίδου ιατρός, και τις δυο φορές που την είδα και την άκουσα, με έκανε να σκεφτώ ότι ή πρέπει να αλλάξει τα γυαλιά της για να βλέπει καλύτερα αυτά που διαβάζει ή να πηγαίνει περισσότερο προετοιμασμένη σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, από σεβασμό περισσότερο στον εαυτό της και λιγότερο στο κοινό που την ακούει.

Όπως αντιλαμβάνεστε, και οι τρείς, συμπεριφέρονται σαν να κάνουν αγγαρεία δουλειά. Αλλιώς σαν να μας έχουν τόσο δεδομένους, ή τόσο κουτούς που δεν καταλαβαίνουμε και πολλά πράγματα.

Η Πέτυ έχει προβληθεί δυσανάλογα πολύ από τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας. Μιλάει με στόμφο όπου μιλάει και όταν μιλάει, επιλέγει να κάνει κινήσεις με τις οποίες θέλει να αφήσει αποχρώσεις ηγετικής φυσιογνωμίας, προφανώς θέλοντας να τονίσει το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ της έχει εμπιστευτεί τόσες θέσεις υψηλές ευθύνης. Δηλαδή η Πέτυ,  και μόνον για να επιβεβαιώσει την παρουσία της όπως θέλει να την πλασάρει, θα είχε νόημα να είχε συμπεριληφθεί σε ένα πιο ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο.                                    Διότι στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος

Η Πέτυ όμως ξέεεερει. Ξέρει πολύ καλά, πως ο ανταγωνισμός είναι σκληρό πράγμα και ξέρει πως με πορδές αυγά δεν βάφονται.                                                                                    
Ξέρει πως αυτά που μας λέει από τα κανάλια είναι κασέτες και πως η ίδια δεν είναι παρά το χαϊδεμένο παιδί ενός κομματικού σωλήνα. Μάλλον διαισθάνεται πως οι θέσεις υψηλής ευθύνης που τις έχουν δοθεί , ενδεχομένως δεν της έχουν δοθεί αξιοκρατικά.                                                                                                                                                  Ο όρος αξιοκρατία επίσης, ίσως της δημιουργεί ανασφάλεια. Ίσως γι αυτό και επιλέγει να τρουπώνει από τα παράθυρα. Ακόμα και από τα τηλεοπτικά.

Μπορεί να μας πεί η κ. Πέρκα πως μπήκε στο Πανεπιστήμιο;                                                      Ορισμένοι άσπονδοι εσωκομματικοί της φίλοι ρωτάνε: έδωσε εξετάσεις ή μπήκε χωρίς εξετάσεις ως βορειο-ηπειρώτισσα;

 Μπορεί να μας πει η κ. Πέρκα, με ποια αξιοκρατικά κριτήρια μπήκε στο Ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης; Μπήκε αξιοκρατικά ή με άλλον τρόπο και ποιος είναι αυτός;

Αληθεύει πως  ως συνδικαλίστρια στο Τεχνικό Επιμελητήριο, είχε απαλλαγεί των καθηκόντων της από το Ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης, αλλά εισέπραττε και τον μισθό της ως υπάλληλος του Ρυθμιστικού και συνδικαλιστική αντιμισθία; Αληθεύει δηλαδή, ότι εισέπραττε δύο μισθούς; Αληθεύουν όλα αυτά, ή είναι κακοήθειες και συντροφικά μαχαιρώματα;

Μπορεί να μας πει η κ Πέρκα, πόσες φορές κατέβηκε υποψήφια και αν εξελέγη έστω και μία φορά;

Φέτος, τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν για την Πέτυ.                                                  Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βγει. Και αν δεν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Πέτυ δεν θα έχει υψηλές θέσεις ευθύνης. Και θα πρέπει να βολευτεί ως βουλευτής. Αλλά για να βγει βουλευτής πρέπει να εκλεγεί. Και για να εκλεγεί θα πρέπει να ανταγωνιστεί άλλους τρεις.                                                                                                                                          Και η Πέτυ τους ανταγωνίζεται με τον αέρα του υψηλού κομματικού στελέχους και σ’ εμάς πουλάει αέρα κοπανιστό. Μας πουλάει και την ιδεολογία της αριστεράς με το κόκκινο κουστουμάκι που δεν το έχει βγάλει από πάνω της, εκτός κι αν της έχουν πει ότι της πάει. Κανονικά η πλουραλιστική προσωπικότητα της κ. Πέρκα, σηκώνει ένα εμπριμεδάκι, που ταιριάζει καλύτερα και με τον αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑ . 
Δεν την ακούσαμε ούτε μία φορά στις προεκλογικές της εμφανίσεις να πει τίποτα για την Φλώρινα. Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της είχε βάλει την κασέτα Νο 1 για το έργο του ΣΥΡΙΖΑ και όταν τελείωνε μας υποσχέθηκε πως σε δεύτερη εκδήλωση θα μας πει και το πρόγραμμα για την Φλώρινα.                                                                     
Στην δεύτερη εκδήλωση για την παρουσίας του ψηφοδελτίου, είχε την κασέτα Νο 2 πάλι περί ΣΥΡΙΖΑ και όταν έφθασε στην Φλώρινα, εκεί που κάτι πήγε να πει για την ανάπτυξη και κατάλαβε πως δεν μπορεί να συνεχίσει γιατί προφανώς δεν την ενδιαφέρει η Φλώρινα, γυρνάει και λέει: «μήπως μιλάω πολύ και πρέπει να το μαζέψω σιγά- σιγά»;    

Συνέχισε βέβαια, δεν το μάζεψε αλλά το «απόληξε» που λένε και στο χωριό μου, και άρχισε να μιλάει για την υποψηφιότητα της. Αυτή η κασέτα είναι η γνωστή κασέτα των υποψηφίων που δεν έχουν να πουν τίποτα, παρά μόνον πόσο αγαπάνε τον τόπο τους και τέτοιες μπούρδες. Μας θύμισε φυσικά και της θέσεις υψηλής ευθύνης που κατείχε , και είπε το εξής κουφό! Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς να πολιτεύεται! Ακούει εκλογές και είναι μέσα! Κάθε είδους εκλογές! Συνδικαλιστικές , εθνικές κλπ. Και να πεις ότι εκλέγεται;

Τώρα που οι εκλογές είναι θέμα ζωής κα θανάτου κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, και ζήτημα ζωής για την κ. Πέρκα, για να ζήσει καλύτερα βολεμένη σε καμία καρέκλα, μην της το χαλάτε.      Ένα καλό θα κάνετε. Να σχωρεθουν τα πεθαμένα σας.                                           

Ντόρη Κουτουράτσα
1-7-2019 

19 comments :

Ανώνυμος είπε...

H ΠΕΡΚΑ ΚΑΙ Ο ΒΙΤΣΑΣ ΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΑΚΕΔΟΝΣΚΙ Ο ΣΕΛΤΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΥΤΕ Ο ΘΥΡΩΡΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ . ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΤΗΣ ΝΔ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΗΤΑΝ) ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΙΝΟ "ΚΙΝΑΛ ….ΑΥΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο Βίτσας και η Πέρκα δεν θα άφηναν κανέναν να κανει οτιδήποτε για την Φλώρινα διότι ΄πρέπει να φαίνεται οτι το κάνει η Πέρκα. Ο Βίτσας επίσης κάθε υποψηφιότητα που άξιζε να μπει , εννοείται πολύ καλύτερη από την Πέρκα έβρισκε τροπο να την υπονομεύει. Κρουά θα σου στείλω σε μέιλ συγκεκριμένη περίπτωση και θα στην στείλω. Μην τρώτε χορτο .

Ανώνυμος είπε...

γεμισαμε...αλεξιπτωτα,ειτε Λιανης,ειτε Κορτσαρης,και τωρα μας προεκυψε η..Πετη,εργο μηδεν,καημενη Φλωρινα....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΠΑΛΙ ΣΟΥΠΕΡΜΑΚΕΝΤΟΣΚΙ ΧΟΡΤΟ ..ΧΟΡΤΟ ΠΟΥΛΑΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕΣ ΒΟΥΛΕΦΤΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΠΡΑΤΣΚΟ ΣΕΛΤΣΑ. ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ....ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΠΡΑΤΣΚΟ ΣΕΛΤΣΑ. ..ΟΥΤΕ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΙΤΣΑ ..ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ? η θέλεις να στο γράψω στα ...βορειομακεντοτσκι ???? ΖΝΑΙΣ??? ΝΕΜΑ κουτοΧΟΡΤΟ ΝΕΜΑ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΕΛΤΣΑ! ...ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΣΥΝ ΤΑΞΗ

Ανώνυμος είπε...

2 Ιουλίου 2019 - 12:30 π.μ.
Ανώνυμος είπε...
Η Πέρκα δουλεύει καθαρά για πάρτι της. Όποτε και σε όποια υποψηφιότητα και αν κατέβηκε. Ο Βίτσας και η Πέρκα, δυστυχώς για το κόμμα και Πρόεδρο, κάναν ζημιά στο ΣΥΡΙΖΑ. Κρουά έχεις δίκιο, για το "στους τυφλούς, βασιλεύει ο μονόφθαλμος". Ο Σέλτσας όμως, δεν είναι τυχαίος. Ούτε κατά τύχη βγήκε. Ευνοήθηκε από διάφορες, άσχημες, περιστάσεις το 2015, αλλά στάθηκε άξιος σύντροφος και με το παραπάνω. Και θα ξανασταθεί άξιος! Άτομα σαν την Πέρκα, πρέπει να απομονώνονται. Η κυρία θέλει να πάρει το αξίωμα του βουλευτή τάζοντας ψεύτικες ελπίδες και το χειρότερο @@@@@@ ψηφοφόρους. Αυτό δεν είναι Αριστερά. Προσοχή λοιπόν, τι σταυρώνουμε.

2 Ιουλίου 2019 - 1:24 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Πωπω χολή!!!! Τι έγινε κρουα κρουα?? Δεν πήρες διαφημησουλα από την κ. Πετυ?

krouakroua είπε...

Είναι ανόητο να ψάχνετε για δικαιολογίες, φίλε στις 12.29. Διαφημίσεις δεν βάζει η κρουά, ούτε δελτία τύπου, ούτε ασχοελίται με ενημέρωση. Εξειδικεύεται η εφημερίδα μας στην κριτική της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Το καλύτερο που έχεις να κάνει είναι να μας πεις για ποιον λόγο είναι αξιολογη υποψηφιοτητα η κ Πέρκα. Μπορείς εσύ να αναλάβεις την διαφήμισή της.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ δηλητήριο ρίχνετε για την Πέρκα. Δεν μας λέτε τίποτα για "γαλάζια παιδιά" σαν τον Σωτήρη Βόσδου. Λένε ότι ετοιμάζεται να πάει στις Βρυξέλλες σαν σύμβουλος του Βαγγέλα του Μεϊμαράκη. Τον Μεϊμαράκη, λένε, ο Κούλης θα τον στείλει Επίτροπο στις Βρυξέλλες. Ο Βόσδου θα τσεπώνει αρκετές χιλιάδες ευρώ. Ο Βόσδου εκτός από το ότι είναι φίλος του Μεϊμαράκης και του Μέρτζου τι άλλα προσόντα έχει; Κορόϊδα νεοδημοκράτες. Βλέπετε την Πέρκα και δεν βλέπετε πως σας δουλεύουν οι δικοί σας.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΔΗΛΏΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΚΑΣ . 12.29 ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΠΕΡΚΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ; ΑΙΝΤΕ ΒΡΕ ΑΠΟ ΚΕΙ. ΚΡΟΥΑ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΡΩ. ΛΕΣ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε τάχεις παίξει. Άλλο η Πέρκα και άλλο ο Βόσδου. Ο Βόσδου δεν είναι υποψήφιος βουλευτής και ποτέ δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Εδώ μιλάμε για την Πέρκα και τον ΤΣΙΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα ο Βόσδου σύμβουλος στις Βρυξέλλες. Τι μισθό θα παίρνει; Μήπως θα ξεπερνάει τις 10.000 ευρώ τον μήνα; Ψήφισε μ*λ*κ* Φλωρινιώτη ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ για να λύσει τα προβλήματά του ο κάθε κομματικός Βόσδου και η κάοθε κομματική Πέρκα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2-7-2019 12.29 μμ είσαι μεγάλος μακάκας. Αυτό κατάλαβες από το σχόλιο της Ντόρης ρε τρίχα τσιριζαίε, καιροσκόπε παλαιο-πασόκε που πήγες στον τσίριζα όταν κατάλαβες ότι θα γίνει κυβέρνηση; Μπορείς να πεις ότι η Ντόρη λέει ψέματα; Μόνον να ρουφιανεύετε ξέρετε όλοι οι χαφιέδες που έχετε μαζευτεί στα κόμματα για να τρώτε με δέκα μασέλες. Ετοιμάζεσαι να δηλώσεις νεοδημοκράτης μόλις βγει η ΝΔ;

Ανώνυμος είπε...

Και συ αυτό κατάλαβες, κι ας κάνεις ότι άλλο κατάλαβες. Φαίνεται από το υπέροχο λεξιλόγιο που χρησιμοποιείς χωρίς να υπάρχει λόγος

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι άλλοι ανεβαίνουν κουτσά κουτσά και άλλες... Π....π για να ταιριάζει και με το όνομα. Ο Σέλτσας ήταν ο μόνος που έκανε κάτι επιτέλους για αυτήν την πόλη αν ανατρέξει κάποιος σε αναρτήσεις θα καταλάβει μπυρος κια καρυπιδης μασάνε το χόρτο της πέρκας. Και να θυμάστε περκακια το πανηγύρι ξεκινάει μετά τις εκλογες

Ανώνυμος είπε...

Σε πείραξε που σου είπα αλήθειες; Λόγος υπάρχει που χρησιμοποιώ αυτό το λεξιλόγιο. Αυτό καταλαβαίνετε εσύ και οι όμοιοί σου, οι καιροσκόποι που θέλετε να κρυφτείτε πίσω από έναν δήθεν καθωσπρεπισμό.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τι πήρες από την κ. Πέτυ; Θεσούλα; Τις αλήθειες τις λες χολή;

Ανώνυμος είπε...

Ντόρη χοντρή γυαλαμπουκα πάλι με την Περκα ασχολείσαι ρε σάπια;

Ανώνυμος είπε...

Θα περίμενε κανείς από τους θαυμαστές της Πέρκα οπως ο 4.11 , να την υπερασπίζονταν με επιχειρήματα και όχι βρίζοντας την Ντόρη. Αυτό θαυμαστή δεν κάνει κακό στην Ντόρη αλλά στην αγαπημενη σου Πέρκα

Δημοσίευση σχολίου