Γράφει ο Παύλος Χρ. Αλτίνης
                                     Δικηγόρος
                                Φλώρινα 4-7-2019


Η προεκλογική περίοδος ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες. Διήρκεσε λίγο, αλλά αρκετά για να ακουσθούν οι θέσεις των κομμάτων, και κυρίως των υποψηφίων, επί των θεμάτων που ενδιαφέρουν τους πολίτες. Αρκετά για ν’ ακουσθούν οι θέσεις τους αλλά και να γίνει αισθητή η εκκωφαντική σιωπή τους επί ορισμένων πολύ σημαντικών θεμάτων.
Το ότι παρατηρείται μια τόσο εκκωφαντική σιωπή σε ορισμένα θέματα, σημαίνει ότι δεν θέλουν να συζητηθούν τα θέματα αυτά, ότι θέλουν να περάσουν απαρατήρητα και να μην αναληφθούν δεσμεύσεις. Και το θέλουν διότι γνωρίζουν ότι όποιος και αν εκλεγεί θα αναγκασθεί να εφαρμόσει την ίδια πολιτική, η οποία καθορίζεται από τα διεθνή «κέντρα εξουσίας» που ελέγχουν την Ελλάδα, άρα και τα πολιτικά κόμματα και τους υποψηφίους που επιλέγουν να συμπεριλάβουν στους συνδυασμούς των κομμάτων.
Τα δύο μεγάλα κόμματα είναι οι κύριοι, αλλά όχι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την μεγάλη υποβάθμιση του πολιτικού διαλόγου σήμερα, γι’ αυτό και θα αναφερθώ σε αυτά.
Τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ (και όχι μόνον), και οι υποψήφιοι βουλευτές τους, ο ένας κατηγορεί τον άλλον, ενώ όλοι τους έχουν αναλάβει να εφαρμόσουν την ίδια πολιτική, σερβιρισμένη σε διαφορετικό περιτύλιγμα. Ειδικότερα:
1.      Όλοι τους συμφωνούν ότι η ανάπτυξη θα επέλθει με το «να βγούμε στις αγορές». Εννοούν ότι πρέπει να γίνουμε «καλοί δανειολήπτες», δηλαδή «αξιόχρεοι», δηλαδή να πληρώνουμε τα δάνεια που έχουμε και αυτά που θα πάρουμε. Όμως, αυτό που έχει σημασία, είναι το να μην εξαρτόμαστε από δάνεια. Να μην έχουμε την αγχόνη των τοκογλύφων γύρω από τον λαιμό μας. Και κανείς τους μιλάει για το θέμα αυτό!!! Το αποφεύγουν!!!
2.      Κανείς τους δεν μιλάει για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα (της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας) και για το πώς θα τον ενισχύσουμε . Ο πρωτογενής τομέας ελέγχεται άμεσα ή έμμεσα από πολυεθνικές εταιρίες, που πολεμούν τον ελεύθερο αγρότη. Πρέπει να προστατεύσουμε τον πρωτογενή τομέα, δηλαδή τον ελεύθερο αγρότη από τις πολυεθνικές εταιρίες. Τις εταιρίες που στραγγαλίζουν την παραγωγή μας αυξάνοντάς τα έξοδά της. Που μας φέρνουν φθηνά προϊόντα αμφιβόλου ποιότητος από μακρινές χώρες (π.χ. σκόρδα Κίνας, λεμόνια Αργεντινής, γάλα Δανίας). Και που δηλητηριάζουν με τα χημικά τους λιπάσματα και τα φυτοφάρμακά τους τα χωράφια μας, τα ζώα μας (όσα έχουν απομείνει) και εμάς τους ιδίους τους καταναλωτές.
3.      Κανείς τους δεν μιλάει για τις ευθύνες των τραπεζών για τον υπερδανεισμό των Ελλήνων. Ούτε για το ότι οι Έλληνες με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών έχουμε πληρώσει με τους φόρους μας τις ζημίες των τραπεζών από δάνεια που δεν αποπληρώνονται, για τις οποίες ζημίες ευθύνονται πρωτίστως οι τράπεζες, που έδιναν δάνεια ανεξέλεγκτα. Ούτε για το ότι είναι παράνομο οι τράπεζες αφ’ ενός, να έχουν πληρωθεί για τις ζημίες από τα δάνεια και αφ’ ετέρου, να κατάσχουν περιουσίες για να πάρουν πίσω τα δάνεια που έχουν ήδη πληρωθεί από το Ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή, είναι παράνομο οι τράπεζες να θέλουν να εισπράξουν το δάνειο που έδωσαν δύο φορές!!!!! Κανείς τους δεν μιλάει γι’ αυτά!!!!
4.      Όλοι τους λένε ότι η οικονομική ανάπτυξη θα έλθει από τις «ξένες επενδύσεις», τις οποίες παρουσιάζουν ως πανάκεια. Όμως, «ξένες επενδύσεις» έχουν γίνει πολλές π.χ. στο Μπαγκλαντές, και η φτώχεια εκεί είναι τρομακτική. Οι ξένες επενδύσεις μπορούν να κάνουν καλό υπό προϋποθέσεις. Το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου δεν είναι επένδυση, αλλά κλοπή από την οποία κερδίζουν και οι κλέφτες και οι συνεργοί τους που παίρνουν μίζες. Κανείς τους δεν μιλάει γι’ αυτά!!! Επίσης, κανείς τους δεν μιλάει για εγχώριες επενδύσεις.
5.      Κανείς τους δεν κάνει σημαία την πάταξη της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, δηλαδή για το ΚΛΕΨΙΜΟ, που είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, η ρίζα όλων των προβλημάτων της Ελλάδος!!!!!!
6.      Όλοι τους είναι υπέρ της «σύνθετης  ονομασίας» των Σκοπίων. Δηλαδή όλοι τους συμφωνούν ότι πρέπει να δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας στα Σκόπια. Η κοκορομαχία της ΝΔ για την συμφωνία των Πρεσπών αποσκοπεί στο καλύψει το ότι και η ΝΔ συμφωνεί στο να δοθεί το όνομα. Τα περί «Σλαβομακεδονίας» συνιστούν και πάλι παράδοση του ονόματος. Τα περί «σλαβοφώνων» στην Ελλάδα είναι αβάσιμα και εξυπηρετούν συμφέροντα ξένων χωρών. Αν και έγινε μεγάλη προσπάθεια «σλαβοποιήσεως» το ιδιώματος (όπως και της γλώσσας των Σκοπίων), το ιδίωμα είναι «σλαβοφανές», και δεν ενδιαφέρει εάν αριθμός μελών του καθηγητικού κατεστημένου έχει προσκυνήσει το χρήμα και δεν δέχεται την ύπαρξη του όρου «σλαβοφανές». Το τι δέχονται τα διάφορα δημοσιογραφικά ή πανεπιστημιακά παπαγαλάκια δεν έχει καμία αξία, πέρα από την χρηματική που τους κατέβαλαν τα αφεντικά τους.
7.      Όλοι τους υποστηρίζουν την αθρόα είσοδο μεταναστών, «μεταναστών», προσφύγων και «προσφύγων» στην Ελλάδα, οι οποίοι εποικίζουν την Ελλάδα και είναι σχεδόν όλοι τους μουσουλμάνοι, νέοι άνδρες. Οι δυστυχισμένοι μετανάστες και πρόσφυγες (και όχι οι κατευθυνόμενοι «μετανάστες» και «πρόσφυγες») πρέπει να μπορούν να ζήσουν ευτυχισμένοι στις χώρες τους. Και για να γίνει αυτό πρέπει οι σύγχρονοι αποικιοκράτες να τους αφήσουν ήσυχους. Πρέπει επίσης οι σύγχρονοι δουλέμποροι να παταχθούν. Και, τέλος, πρέπει οι κατ’ επάγγελμα «ανθρωπιστές και αλληλέγγυοι» να βρουν άλλον τρόπο να κερδίζουν το ψωμί τους (αν όχι το παντεσπάνι τους), από το να πουλάνε «ανθρωπισμό», συνεργαζόμενοι με σύγχρονους αποικιοκράτες και δουλεμπόρους. Και γι’ αυτά τα θέματα κανείς τους δεν μιλάει.
8.      Κανείς τους δεν μιλάει για τους κινδύνους αυτού του εποικισμού και της μουσουλμανοποίησης της Ελλάδος. Κανείς τους δεν μιλάει για τον μεγάλο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν όχι μόνον οι Έλληνες, αλλά και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες από τους «μετανάστες» και τους «πρόσφυγες». Τους μετανάστες και τους πρόσφυγες τους χρησιμοποιούν ως παραλλαγή, ως προπέτασμα καπνού, ως άλλοθι για να κρύψουν τους «μετανάστες» και τους «πρόσφυγες», δεν τους νοιάζει εάν θα σφαγιασθούν οι Έλληνες, αλλά και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες από τους «μετανάστες» και τους «πρόσφυγες».
9.      Κανείς τους δεν μιλάει για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία από ομοφυλόφιλους. Συμφωνούν ή διαφωνούν; Είναι καλό ή κακό για την κοινωνία μας; Κανείς τους δεν μιλάει και δεν παίρνει θέση!!!! Κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για τους αξιοπρεπείς ανθρώπους που έτυχε να είναι ομοφυλόφιλοι, και το κατά πόσον τους εκθέτουν οι παρελάσεις των παρδαλά και προκλητικά ενδεδυμένων, είτε ομοφυλόφιλων είτε «επαγγελματιών» που το παίζουν «ομοφυλόφιλοι» διότι έτσι βγάζουν πολύ χρήμα.
10.  Κανείς τους δεν μιλάει για το ότι η μόνη θρησκεία που λοιδορείται στην Ελλάδα είναι ο Χριστιανισμός και ιδίως η Ορθοδοξία. Καμία άλλη θρησκεία, και πολύ ορθώς, δεν λοιδορείται ούτε το ισλάμ, ούτε ο εβραϊσμός, ούτε ο βουδισμός. Αλλά γιατί μόνον ο Χριστιανισμός και ιδίως η Ορθοδοξία; Κανείς τους δεν μιλάει και γι’ αυτό το θέμα.
11.  Κανείς τους δεν μιλάει για την εγκληματικότητα, την ανάγκη πάταξης του εγκλήματος και την ανάγκη διασφάλισης της δημοσίας τάξεως και ασφάλειας. Αντιθέτως, ενώ από την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζονται νόμοι που θα οδηγήσουν σε αύξηση της εγκληματικότητας η ΝΔ δεν δηλώνει ότι θα τους ακυρώσει. Απλώς, ορισμένα προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ δηλώνουν τελείως αόριστα ότι αυτούς νόμους θα τους «βελτιώσουν». Δηλαδή, η ΝΔ και πάλι δεν παίρνει θέση. Επίσης κανείς τους δεν κατακρίνει (εκτός από κάτι άναρθρα μισόλογα) ορισμένους που έχουν καταδικαστεί, διότι εκμεταλλεύονταν και πλήρωναν φτωχά νεαρά αγόρια για να ασελγούν πάνω τους. Τόση βρώμα και σήψη έχει μαζευτεί!!!!!
12.  Κανείς δεν μιλάει για τους καιροσκόπους γραικύλους που ξεπουλάνε την Ελλάδα, τους Έλληνες, τον Ελληνισμό και πλουτίζουν.
Αυτά και πολλά άλλα θέματα σκοπίμως διατηρούνται εκτός πολιτικού διαλόγου. Και αυτό κάνει τις εκλογές να φαντάζουν σαν μια διαδικασία για να κριθεί το ποιος θα «σιτίζεται (πλουσιοπάροχα) από τον κρατικό κορβανά δίχως να σκάπτει», για να θυμηθούμε τον Εμμ. Ροΐδη.
Σκοπός του παρόντος σημειώματος δεν είναι να προβάλει οποιοδήποτε κόμμα, αλλά να καταδείξει την κακή ποιότητα του πολιτικού μας συστήματος και να προβληματίσει.
Στα παραπάνω επιχειρήματα ίσως αντιταχθεί το ερώτημα: αν όχι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ τότε ποιόν; Είναι σοβαρό το ερώτημα, όταν το θέτει καλοπροαίρετος. Όποιος επιθυμεί διάλογο ας γράψει επωνύμως γιατί το κόμμα και ο υποψήφιος που υποστηρίζει πρέπει να στηριχθεί, αν και ισχύουν τα παραπάνω, ή γιατί δεν ισχύουν όσον αφορά τις δικές του επιλογές. Όμως συχνά το θέτουν κακοπροαίρετοι, παπαγαλάκια, βαλτοί που θέλουν με το αζημίωτο να κάνουν εξυπηρέτηση σε κάποιο κόμμα ή υποψήφιο, χωρίς να δηλώνουν επώνυμα και ξεκάθαρα ποιόν υποστηρίζουν και γιατί.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου