Με το τέλος των εκλογών και  την ανάγνωση των αποτελεσμάτων, είναι χρήσιμο και αναγκαίο να δούμε τα πράγματα ψύχραιμα και να τα αναλύσουμε σε βάθος.

 Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν είναι απλοί αριθμοί. Το κάθε αποτέλεσμα επιδέχεται αναγνώσεις για την ποιοτική αξιολόγηση του, κυρίως όμως εκφράζει το πολιτικό γίγνεσθαι. 

Θέτουμε λοιπόν 5 ερωτήματα σε πρώτη φάση και απευθυνόμαστε σε όλους, πολίτες και πολιτικούς, πολιτικολογούντες και επιστήμονες, υποψηφίους,  πολιτικές οργανώσεις κλπ, και ζητούμε την άποψή τους. Τους προσφέρουμε χώρο για εκθέσουν τις απόψεις τους για να υπάρξει  διάλογος.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1.     Το γεγονός ότι στην Π.Ε. Φλώρινας η αποχή έφτασε το 63% , το μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα, έχει πολιτική διάσταση ή μεταφυσική αξιολόγηση; 

 2.  Όπως έχει ανακοινωθεί στον πανελλήνιο τύπο,με χαρακτηρισμό,  στα «δίγλωσσα»  χωριά της Π.Ε. Φλώρινας, τα ποσοστά υπέρ του Σύριζα  ήταν πολύ υψηλάΠως εν τέλει  η υποψήφια και εκλεγείσα  Θεοπίστη Πέρκα, υπερτερεί του συνυποψηφίου της  Κων/νου Σέλτσα;                                       Τι συμβαίνει; Υπήρξε πολιτική παρέμβαση να ψηφιστεί η Πέρκα, και πως; 

 3.   Η συμφωνία των Πρεσπών στην περιοχή μας, ήταν αποδεκτή ή όχι από το εκλογικό σώμα; 

4.   Οι ψήφοι του «Ουρανίου Τόξου» εξαϋλώθηκαν ή μετακινήθηκαν και προς ποια κατεύθυνση;

5.   Το υψηλό ποσοστό της Ελληνικής Λύσης στην Π.Ε.Φλώρινας 7,3%, οφείλεται στους πολιτικούς φίλους του υποψήφιου  Γιάννη Βοσκόπουλου ή σε υποβόσκουσες πολιτικές μετακινήσεις και πως επιτεύχθηκε;

Τόσο τα ερωτήματα, όσο και οι απαντήσεις, θα ήταν χρήσιμο να μελετηθούν και από ειδικούς. Από εταιρείες που εξειδικεύονται, από τους ειδικούς συμβούλους των κομμάτων, από Πανεπιστήμια (Μαραντζίδης), κλπ για να έχουμε αξιόπιστες απαντήσεις. Η δημοσιογραφία πρέπει να αναδεικνύει τα προβλήματα, οι επιστήμονες πρέπει να τα αναλύουν, και οι πολιτικοί πρέπει να τα επιλύουν.

 Η εξαγωγή λογικών συμπερασμάτων, μπορεί να δώσει  πολιτικές απαντήσεις, χρήσιμες για τους πολίτες της Φλώρινας και μία ασφαλή εικόνα προς την κεντρική ηγεσία, που επιτέλους πρέπει να δει με συμπάθεια και κατανόηση την Φλώρινα, και όχι απλώς ως αντικείμενο προς εκμετάλλευση. Μπορεί να αποτελέσει ουσιαστική πολιτική ενέργεια και την βάση για διεκδικητικό λόγο προς όφελος της περιοχής μας.

Ντόρη Κουτουράτσα 
11-7-2019 

2 comments :

Ντόρη Κουτουράτσα είπε...

Όσοι θα θέλατε να εκφράσετε την αποψή σας επώνυμα ή ανώνυμα, μπορείτε να το κάνετε εδώ, για να υπάρχει η συνολική εικόνα των απόψεών σας. Στο face book δεν εξυπηρετεί.

Ανώνυμος είπε...

η αποχή έφτασε το 63% εντυπωσιακο ποσοστό!!! Το πώς φτασαμε να ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ για τις εκλογές ας το ψάξουν οι "ειδικοί" ΓΙΑΤΙ αποφασίσαμε να μην ψηφίζουμε . Όταν βρούν την απάντηση θα έκπλαγουν. Μέχρι τότε καλό σας ξημέρωμα...

Δημοσίευση σχολίου