Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 ,στη Γενική Συνέλευση του φορέα ΠΡΕΣΠΕΣ , στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου.

Παρ όλο που είχαν προσκληθεί εγκαίρως όλοι οι φορείς , στο τέλος τους μάζευαν από τα καφενεία. Παρόντες  οι δύο βουλευτές  και εκπρόσωπος του δήμου Πρεσπών. Η περιφέρεια και ο δήμος Φλώρινας , εκπροσωπήθηκαν μετά από τηλεφωνική υπενθύμιση. Απόντες ο δήμος Αμυνταίου, η Πανεπιστημιακή κοινότητα τλ κτλ. Αυτή η εικόνα βέβαια δεν αποτελεί εγγύηση ούτε για το παρόν, ούτε για το μέλλον αλλά έτσι έχουμε μάθει να  πορευόμαστε. Κουτσά, στραβά.

Οι παρευρισκόμενοι, αναλωθήκαμε για μία ώρα τουλάχιστον για τον αν θα πρέπει ή όχι , να υπάρχει πολιτική εκπροσώπηση στο ΔΣ του οργανισμού Πρεσπών. Το πρόβλημα νομίζω πως δημιουργήθηκε επειδή δεν αποσαφηνίζονταν οι ρόλοι των πολιτικών και γενικότερα το πλαίσιο στόχοι, λειτουργία, ρόλοι.
Θέμα κύρους δεν τίθεται καθότι απαξιωμένος ο ρόλος των πολιτικών γενικότερα – τουλάχιστον θα βρουν ρόλο τώρα έστω και διακοσμητικό. Όπως απεδείχθη η συμβολή τους με ενέργειες για την οικονομική ενίσχυση των εκδηλώσεων, είναι απαραίτητη.

Ο πρόλογος, μάλλον ήταν θέμα προετοιμασίας για να καλωσορίσουμε τη νέα πρόταση.  
Ατυχώς ζητήθηκε από τον κ. Λιάνη οι παρευρισκόμενοι να καταθέσουν προτάσεις για τη προοπτική των ΠΡΕΣΠΕΙΩΝ  (ΠΡΕΣΠΕΣ) αφού τη λύση την είχε στο τσεπάκι.

Ενδεικτικά, για να σας μεταφέρω λίγο το κλίμα της σύγχυσης, η πρόταση του κ. Χρήστου Κωνσταντινίδη (εφημ. ΕΘΝΟΣ) μέλος του ΔΣ του φορέα), να πλαισιωθεί ο φορέας με νέα «φωτεινά μυαλά», αντί να ρίξει φως στην υπόθεση μάλλον τη σκοτείνιασε.                                        
Η έκφραση «φωτεινά μυαλά» δημιούργησε αριστερούς συνειρμούς και τάραξε τους δεξιούς.              Ό έρμος  ήθελε να πει να διευρύνει λίγο ο φορέας των Πρεσπών το πλαίσιο των συνεργατών και με νέα πρόσωπα και νέες ιδέες, εννοείται ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου.
 
Το φωτεινό μυαλό, όμως ήταν εκεί. Και μάλιστα από τα δεξιά. Δεν μπορούσε βεβαίως να ήταν κανένας άλλος εκτός του κ. Άρη Αριστείδου, αντιδήμαρχου πολιτισμού. Ο κ. ΑΑ, λοιπόν στην αρχή της συζήτησης μας είπε πως οι ΠΡΕΣΠΕΣ πρέπει να κρατήσουν τον πολιτικό χαρακτήρα  όπως παλιά και μάλιστα να γίνονται και πολιτικά συνέδρια, ημερίδες κλπ. 
Όταν ο κ. Λιάνης ολοκλήρωσε τη νέα πρόταση, τότε ο ΑΑ πετάχτηκε «σαν ηλιαχτίδα» και είπε:   ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ. Αυτά θα θέλατε να μας πείτε, συμπλήρωσε ο κ. Λιάνης.                                                                                                                                                                                                                                                                                                
Ήταν η στιγή που φόρεσα τα γυαλιά ηλίου εντός της αίθουσας, για να μη θαμπωθώ ακόμα περισσότερο από το φως.
Ντόρη Κουτουράτσα
Φλώρινα 24-9-2012

21 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ποιός έχασε το πολιτικό μυαλό για να το βρεί ο Αρης. Κόλλησε δίπλα στους πεθαμένους και τους ετοιμοθάνατους.
Τους Λιάνηδες και τους Βοσκόπουλους.

Ανώνυμος είπε...

συμπεράσματα από την αίθουσα;
φτάνει το σχόλιο του γέρου, σνούσι νούρε, είπε ο παππούς!!!!

Ανώνυμος είπε...

H EΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΩΜΜΩΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ.
ΚΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΛΙΑΝΙΣΤΕΙΔΟΥ.
ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΖΟΥΠΚΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Κάθησε η χορεύτρια και ξεζούμισε το μυαλό της τρεις μέρες για να γράψει 5 αράδες με σκοπό να ειρωνευτεί ένα πρόσωπο. Γιατί για να γράψει κάτι σοβαρό δε συζητάμε. Κατινιά μόνο με δόση γκλάμουρ, κριτική προς όλους και ρόλος Ντεγιάννη.
Μόνη της προσπαθεί να γράψει, μόνη της κάνει τα σχόλια κια μλονην της χαίρεται.
Κρίμα που δεν βρέθηκαν και άλλα φωτεινά Κουτουράδεια μυαλά για να δούμε φως!

Ντόρη Κουτουράτσα είπε...


9.26 σε προσκαλώ σε έναν χορό. Ένα ROCK AND ROL ας πούμε που είναι και θεαματικό. Να μη ξεχνάς - στο έχει πει αναγνώστης κρουα- χορεύτρια ήταν και η Σαλώμη. Αυτό να το θυμάσαι.

Αυτό το οποίο δεν καταλαβαίνω με σένα είναι , πως ένας τόσο έξυπνος όπως εσύ διαβάζεις τις δικές μου κουτουράδες και μάλιστα και τις σχολιάζεις.

Δεν υπάρχει λόγος όμως να μου αφιερώνεις τόσο χρόνο. Δεν έχω ανάγκη ούτε από τα καλά ούτε από τα κακά σου λόγια για μένα. Ασχολήσου με τον ευατό σου και προστάτεψε αυτούς που όπως λες τους ειρωνεύομε. Την επόμενη φορά ας είναι πιό προσεκτικοί πριν αμολήσουν τη κοτσάνα τους.

Ανώνυμος είπε...

Ε, όχι και ρόλο Ντεγιάννη η χορεύτρια.
Ρόλο Ντενίση ίσως!

Ντόρη Κουτουράτσα είπε...


Ασχοληθείτε καλά μου παιδιά και με κάτι άλλο. Βρείτε κανένα ρόλο και για τον ευατό σας. Εγώ βλέπετε και βρίσκω ρόλο και μου βρίσκετε. Και πάντα πρώτο. Εσείς κομπάρσοι μιά ζωή, χωρίς ονοματεπώνυμο, δε βαρεθήκατε τον ευατό σας;
(μεταξύ μας και η Ντενίση πρωταγωνίστρια ήταν πάντα!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ καράβια χάνονται,...

Praetorian.

Ανώνυμος είπε...


O κοντός είναι κοντός. Και η διαφορά ύψους δεν καλύπτεται με τίποτα.

Αυτό που πρόσεξα είναι πως τα "καλά παιδιά", μόλις είδαν πως ο Άρης "χάνει ύψος" έσπευσαν να γυρίσουν τη κουβέντα στον..καλαματιανό. Να ξεφύγουμε από το θέμα..

Αμ δε! ά και κάτι άλλο. Έχετε δεν έχετε καλόπαιδα, τη Ντόρη πάντα με ντίβες τη συγκρίνετε.

Ανώνυμος είπε...


Ο ΑΑ πάντα συνηθίζει να λεει" εγώ τα έλεγα αυτά τότε". Γενικά πάντα θέλει να προηγείται της εποχής του. Γι αυτό αφήστε τον! Μπορεί να είναι και ο επόμενος δήμαρχος!

Ανώνυμος είπε...

http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimosflorinas/ada/%CE%924%CE%980%CE%A9%CE%97%CE%99-8%CE%9F3

Τα σχόλια δικάς σας.

Υ.Γ. Φυσικά και σε αφήνω ελεύθερα Ντόρη να εμπλουτίσεις την δημοσίευσή μου.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...


Για να μη μου κουράζεστε φίλοι αναγνώστες με αναζητήσεις στο διαδίκτυο περί ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και απ ευθείας αναθέσεων από το δήμο Φλώρινας, η ανάρτηση αφορά σε ανάθεση στον κ. Ιωάννη Αριστείδου, αδελφό του κ. Άρη Αριστείδου μόλις 9.596,34 ευρώ για εκδοτικές ανάγκες των ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ 2012 του δήμου Φλώρινας. Τώρα εγώ τι σχόλιο να κάνω; Να ρίξω πρώτα έναν χορό και μετά να τα "ρίξω"; Να πάρω ύφος Ντενίση ή Ντεγιάννη; Αφήστε με να στίψω το μυαλό μου λίγες ώρες μόνο..

Ανώνυμος είπε...

αα =αδικαιολογήτως απών- άνευ αυτού - αντί αυτού

Ανώνυμος είπε...


A.A. = ΟΛΑ ΣΕ 1
Ντύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει.
Μας ήρθε από τον πλανήτη Άρη.Γι αυτό κάνει τη διαφορά. Ευέλικτος και προσαρμοστικός με ένα χαμόγελο καρφωμένο στα χείλη. Δεν λέει ποτέ ΟΧΙ. ΟΛΑ θα, θα, θα, τα κάνει.

Α.Α. Ο δικός σας άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...


Ρίξτα όπως θέλεις και όπως ξέρεις Ντόρη!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο Ντόρις μου, πάντα πρώτη είσαι γιατί και η Ντενίση πρωταγωνίστρια είναι. Πρώτος ρόλος για σένα όπως και η Άντζελα Δημητρίου και η Έφη Θώδα. Τσίμπα τώρα απάντησε. Χαχαχαχαχαχαχχα!

Ντόρη Κουτουράτσα είπε...


10.09 Τσιμπάω για να δω πως τα ρίχνετε! Καθόλου δε με χαλάει ούτε η Άντζελα ούτε η Θώδη! Έκαστος στο είδος του! Εσείς ακόμα στο ρόλο του γελωτοποιού απασχολείστε; Δεν βρέθηκε ακόμα τίποτα καλύτερο; Έμαθα πως η Άντζελα ψάχνει κάποιους για να τις γυαλίζουν τις γόβες και η Θώδη χρειάζεται επειγόντως παιδί για τα θελήματα. Αν σας ενδιαφέρει..εδώ είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ.
ΣΤΗΝ ΑΝΤΖΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΩΔΗ!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ντόρη Κουτουράτσα είπε...


Για τον 2.56 ΓΕΛΑ ΠΑΛΙΑΤΣΟ ΜΟΥ, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ,

Ανώνυμος είπε...


ΔΕ ΦΤΟΥΡΑΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΚΙΑ 2.56, 10.09, ΚΛΠ. ΡΟΜΠΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ Η ΝΤΟΡΗ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΑΣ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ.

Δημοσίευση σχολίου