7:34 π.μ.

ΠΑΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑ- ΠΑΜΕ ΦΩΤΙΕΣ , Οδηγός για επισκέπτες

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |



ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ !
Στην όμορφη Φλώρινα, ο συνδυασμός της μοναδικής φύσης, της τέχνης , του πολιτισμού και των τοπικών γεύσεων, θα σας μείνει αξέχαστος.  Το ΚΤΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ με τακτικά δρομολόγια φροντίζει για την ασφαλή σας μετακίνιση και τα ξενοδοχεία μας παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες φιλοξενίας .  Πολλές  είναι  οι επιλογές  σας για διασκέδαση ή ξεκούραση στα καφέ- μπαρ και για καλό φαγητό στις ταβέρνες μας. Σπλήνα γεμιστή, κεμπάπια, τουρσιά , ντόπια κρέατα , κόκκινες  πιπεριές,  θα βάλουν σε δοκιμασία ,,τη γεύση σας.  Η εμπορική μας αγορά, είναι μικρή αλλά εξυπηρετική και τα έχει όλα. Μην ξεχάσετε φεύγοντας  να πάρετε γλυκά κουταλιού και φασόλια της περιοχής !  Είναι το καλύτερο δώρο για το σπίτι και τους φίλους σας.                                                                                                                                                                                       Σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε να περάσετε όμορφα!
 Τι νομίζετε  πως είναι η Φλώρινα; Ένα τσιγάρο δρόμος..                                                                                   Το ΚΤΕΛ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ, σας έχει εξασφαλίσει ένα άνετο και γρήγορο ταξίδι με τακτικά δρομολόγια από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Γιάννενα.                                                                Επί παντός καιρού, ο τοπικός μας μεταφορέας δεν φοβάται ούτε τα χιόνια. Με τους έμπειρους οδηγούς του ΚΤΕΛ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ και εσείς δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Ανεβείτε λοιπόν στο πρώτο λεωφορείο και ελάτε να μας γνωρίσετε και να σας γνωρίσουμε και να γιορτάσουμε μαζί!

Από τον σταθμό των λεωφορείων, ίσα- κάτω, ξεμουδιάστε από το ταξίδι με ένα καφέ στο χέρι από το COFEE ISLAND  στη πλατεία Μόδη,  και ξεκινήστε την εξερεύνηση της μικρής μας πόλης αφού πρώτα επισκεφθείτε το ΞΥΛΙΝΟ ΧΩΡΙΟ για να γνωρίστε τα προιόντα και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους μας που εκθέτουν στις ξύλινες κατασκευές.

Στον κεντρικό δρόμο,  σας περιμένει μία γλυκιά καλημέρα από τα  παραδοσιακά γλυκά «ΠΑΥΛΟΥ» από το 1953. Μην αντισταθείτε στο ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΟΥΚΟΥΜΟ και οργανώστε τις αγορές σας με γλυκά κουταλιού για το σπίτι και τους φίλους σας.

Το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΥΓΚΟΣ δυο βήματα πιο εκεί, θα σας φιλοξενήσει άνετα και πολύ οικονομικά. Εκμεταλλευτείτε τη γιορτινή προσφορά « 5 διανυκτερεύσεις με πρωινό, 5 γεύματα, 6 ενοικιάσεις  σκί, 6 κάρτες για το lift στο ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ «ΤΟΤΤΙS” στη Βίγλα Πισοδερίου, μόνο με 230 ευρώ!

Στο σταυροδρόμι που βρίσκεστε, ρίξτε κορώνα- γράμματα! Η κορώνα, στην ευθεία του κεντρικού δρόμου της Μεγ. Αλεξάνδρου, στο πρώτο τετράγωνο όπως ανεβαίνετε δεξιά , σας οδηγεί στην υπαίθρια και σκεπαστή λαική αγορά!

 Θα σας υποδεχθεί το κατάστημα ΦΡΟΥΤΩΝ & ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ «ΧΑΤΖΙΟΣ», και γιατί όχι; Γεμίστε τις τσέπες σας με γλυκά μανταρίνια που είναι της εποχής και διαπιστώστε πως και τα πορτοκάλια εδώ, είναι πολύ γλυκά!

Περιπλανηθείτε  στην υπαίθρια λαική αγορά και πιάστε κουβέντα με τους χωρικούς που διαλαλούνε τα ντόπια προιόντα! Πάρτε κόκκινες ξερές πιπεριές, γλυκές ή καφτερές για να μας θυμάστε! Τα μοναδικά μας φασόλια, θα τα ανακαλύψετε κάπου εδώ  με μεγάλη ευκολία!

Περιπλανώμενοι στη σκεπαστή αγορά, το ξέρω,  θα εκπλαγείτε! Το κόσμημα της κρεαταγοράς μας είναι το ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ «ΓΑΣΤΗΣ» . Ένας χώρος τόσο καλοστημένος, σύγχρονος και καθαρός, που δύσκολα βρίσκει μέτρο σύγκρισης. Τα ντόπια κρέατα κάνουν πασαρέλα και οι μεζέδες κρεάτων και τα λουκάνικα, μιλάνε από μόνα τους. Είμαστε σίγουροι, πως τα κρέατα για το γιορτινό σας τραπέζι θα τα αγοράσετε από εδώ!

Ήρθε όμως η ώρα για έναν αλλιώτικο καφέ, με θέα το βουνό και το ποτάμι της Φλώρινας να σας σιγομουρμουρίζει ιστορίες της πόλης. Η πρότασή μας είναι  The Goose CΑFEBAR με σήμα τις πάπιες! Ξεχωριστός, κομψός, λιτός χώρος, και με πολύ φινέτσα θα σας ελκύσει, και θα σας γοητεύσει το σέρβις και ο συνδυασμός βουνό, ποτάμι και άρωμα καφέ!  Με την ευκαιρία ρίξτε και λίγα ψίχουλα αγάπης στις πάπιες που σας καλωσορίζουν στο ποτάμι!

Ο πεζόδρομος της Φλώρινας, είναι το δεύτερο σπίτι για τους Φλωρινιώτες. Γίνετε κι εσείς μέρος της πόλης με μία βόλτα, και να είστε σίγουροι δεν θα νιώσετε καθόλου ξένοι.

Αν θέλετε να επιδοθείτε σε shopping therapy, το κατάστημα PINK WOMAN, θα σας λύσει όλα τα ψυχολογικά σας προβλήματα. Μοντέρνα, ευκολοφόρετα και πολύ προσιτά μοντελάκια , φοβερές γιορταστικές προσφορές θα σας φτιάξουν τη μέρα!

Για να μην αφήσετε παραπονεμένα τα παιδιά σας και τη γκαρνταρόπα τους, το κατάστημα παιδικών ρούχων  ΜΕΧΧ προς το τέλος του πεζόδρομου, έχει να σας κάνει πολλές ενδυματολογικές προτάσεις.

Αν εν τω μεταξύ,  αν έχει αρχίσει να σας γαργαλάει το στομάχι, ένα βήμα παρακάτω η PIZZA BAΣΙΛΗΣ μόνο με 1 ευρώ, θα σας βοηθήσει να ανανεώσετε τις δυνάμεις σας.

Η καρδιά της διασκέδασης στον πεζόδρομο χτυπάει στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ!                                                          Κλασσικό στέκι, πρωί και βράδυ, για καφέ ή ποτό σας περιμένει για να σας μυήσει στη καλή διασκέδαση.

Το PLAYERS, το νεανικό αυτό στέκι προσφέρεται για επιτραπέζια παιγνίδια, καφέ και ποτό. Εδώ, μία παρτίδα τάβλι, είναι ότι πρέπει για να σας χαλαρώσει.

Αρτίστικο, μουσικό και πολιτιστικό στέκι είναι ένα και μοναδικό στη Φλώρινα, και δεν είναι όνειρο! Είναι η ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ! Μακριά από τη βοή της πόλης, αν θέλετε να έχετε στη κυριολεξία ένα τετ α τετ με το βουνό της Φλώρινας, θα ακούσετε επιλεγμένη μουσική συνοδεία καφέ ή ποτού. Εδώ ανάβει μία πολύ καλλιτεχνική φωτιά το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου και το WINTER FESTIVAL σας επιφυλάσσει μία βραδιά τέχνης και πολιτισμού! Στις φετινές φωτιές, ο καλλιτέχνης Φίλιππος Καλαμάρας θα μας αποκαλύψει στις φλόγες τον ..άνθρωπο.

Για τους μικρούς μας φίλους το κατάστημα παιδικών παιχνιδιών ΤΕΡΠΙΝΑ, και τι δεν έχει! Μοιραστείτε την χαρά των δώρων με τα παιδιά σας και χαρίστε τους το παιχνίδι που περίμεναν έναν ολόκληρο χρόνο!

Αν βρίσκετε πως η οικογενειακή εξόρμηση στη Φλώρινα κούρασε τα παιδιά σας, ο παιδότοπος ΚΑΣΤΡΟ έχει φροντίσει για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, όσο εσείς θα πίνετε ανενόχλητοι τον καφέ ή το ποτό σας στη διπλανή αίθουσα.   

 ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ στη Σιταριά, είναι μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη πόλη της Φλώρινας, και δεν πρέπει να λείπει από την ατζέντα σας. Το μικρό τρενάκι, ζογκλέρ και κλόουν, δημιουργικές ιδέες για τα παιδιά, ένας μικρός κόσμος γεμάτος από γιορταστικούς ήχους και χρώματα, είναι εδώ, για εσάς και τα παιδιά σας.

Μέρες που είναι, αποκτήστε ένα μοντέρνο κόσμημα στο ΟΖΖΙ για τον εαυτό σας ή για να κάνετε κάποια  ευτυχισμένη! Αν έχετε βαρεθεί  τα παλιά σας κοσμήματα, έχουμε και γι αυτό λύση. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ θα σας τα αγοράσει σε πολύ καλή τιμή! Στη καλύτερη τιμή  σε όλη τη Δυτ. Μακεδονία!

Ευκαιρία να μάθετε πως ζεσταινόμαστε τον χειμώνα στη Φλώρινα. Στην έξοδο της πόλης προς Θεσσαλονίκη, στο πρατήριο υγρών καυσίμων ΟΥΛΙΑΡΗΣ, δεν θα βάλετε μόνο βενζίνη αλλά θα μάθετε τα πάντα γύρω από το πέλετ. Και που ξέρετε; Μπορεί να σας συμφέρει να νοικιάζετε μία σόμπα πέλετ, για να ζεσταθείτε κι εσείς,  σίγουρα και οικονομικά.  Στα σύνορα της Φλώρινας με ΠΓΔΜ, στο χωριό Νίκη, στο βενζινάδικο του Γιάννη Φιλλιπίδη, θα γεμίστε το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σας και θα μάθετε και άλλα πολλά για το πέλετ, τις τιμές και τον τρόπο διανομής. 

Είναι βέβαιο πως εδώ στη Φλώρινα, τρώμε καλά! Οι ταβέρνες μας φιλικές σε τιμές και περιβάλλον, σας αποκαλύπτουν τοπικές γευστικές εκπλήξεις. Ο βασιλιάς της γεύσης είναι τα κεμπάπια μας με καλό κρασί ή τσίπουρο!  Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ στην είσοδο της πόλης σερβίρει τη τοπική σπεσιαλιτέ «σπλήνα γεμιστή»  και φυσικά κεμπάπια! Στο ΚΟΥΤΟΥΚΙ, στο κέντρο, κοντά στο ΚΤΕΛ,  θα βρείτε όλες τις τοπικές σπεσιαλιτέ και θα γλεντήσετε με ζωντανή ορχήστε και τις οι καλύτερες φωνές της Φλώρινας! ΟΙ ΔΕΡΒΙΣΗΔΕΣ, παραποταμίως θα σας αποπλανήσουν με τη τοπική κουζίνα και κάτι, μά κάτι σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, που θα σας μείνουν αξέχαστοι. Κοντά στη μεγάλη φωτιά της Πλατείας Ηρώων , θα σας βολέψει πολύ για φαγητό και χαλάρωση με ένα μπουκάλι κρασί! Στο Φ.Ο.Ο.Φ., πάνω στο βουνό, θα έχετε και τη Φλώρινα στο πιάτο σας. Η πόλη σε πανοραμική θέα, εκλεκτά κρέατα, κόκκινες πιπεριές στα κάρβουνα, λάχανο τουρσί, έ τι άλλο να θέλετε από τη ζωή σας!

Γνωρίστε ακόμα καλύτερα τη Φλώρινα μέσα από τις τοπικές εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΗΧΩ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ,  ΠΟΛΙΤΗΣ και αναζητήστε στη συνέχεια την επαφή με τον τόπο μέσα από τον ηλεκτρονικό τύπο. Tα επιλεγμένα μπλοκ μας, neaflorina με πλούσια καθημερινή ειδησεογραφία,  η  florinea με ειδησεογραφία και πρωτοβουλίες πολιτιστικών εκδηλώσεων,  και η krouakroua με καυστικά σχόλια για την τοπική και πανελλήνια επικαιρότητα  με ένα κλικ στον υπολογιστή σας, θα είναι σαν να ζείτε τα  γεγονότα από κοντά,  Η φωνή της Φλώρινας ακούει και ακούγεται καθαρά στο ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ 101,5  και στη ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 96.6 FM & 99,1 FM για να σας κρατάει συντροφιά.

Η πόλη μας είναι μικρή αλλά πλούσια από φιλόξενους ανθρώπους, πνεύμα και καλλιτεχνική παράδοση και κουλτούρα. Αποφασίστε να έρθετε και να τη γνωρίσετε και να είστε βέβαιοι, θα γίνετε για πάντα ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ!

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

  ΚΤΕΛ  Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ τ. 2385022430 , 2310 595418, 210 5130427, 2410 537777, 26510 26286 

  ΔΙΑΜΟΝΗ                                                                                                                                          ΛΥΓΚΟΣ HOTELTαγμ/χου Ναούμ 1 –  τ. 2385028322                                                                                                                                                                                                        
ΚΑΦΕ – ΜΠΑΡ                                                                                                                                        

CΟFFEE ISLAND Μεγ. Αλεξάνδρου 1-  τ. 2385024202,    The Goose ,Θάνος Ρώμπαπας , Λεωφ. Ελευθερίας 122 - τ.2385028510,  ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ  Λεωφόρος Καραμανλή 66 , τ.2385023332, PLAYERS café   Αρχιμανδρίτου Π΄΄θανασίου,  ΟΛΥΜΠΙΟΝ,  Π. Μελά 58

ΦΑΓΗΤΟ                                                                                                                                             PIZZA ΒΑΣΙΛΗΣ – Π. Μελά 41  τ. 23850 23972, ΔΕΡΒΙΣΗΔΕΣ  – Ταβέρνα  Αβέρωφ 66,  τ.23850 28477, ΤΑΒΕΡΝΑ «ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ», Μοναστηρίου 6 Φλώρινα, τ. 2385026660,  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – ΚΑΦΕ «ΦΟΟΦ» Λόφος Αγίου Παντελεήμονα –  τ. 2385 0 23630, ΤΑΒΕΡΝΑ «ΤΟ ΚΟΥΤΟΥΚΙ» Σαρανταπόρου 45 –  τ. 2385 0 45126, ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΙΟΥ- Φρούτα, λαχανικά – Δημοτ. Αγορά 1 –  τ. 2385029608,  KΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Γάστης Ηλίας, Δημοτ. Αγορά 39,  τ. 23850 23808 , ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ Μεγ. Αλεξάνδρου 12  τ. 23850 22638 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΣΤΡΟ – Παιδότοπος, Βογατσικού 11, 23850 42515,  ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ « ΤΕΡΠΙΝΑ ΖΩΗ» , Μεγ. Αλεξάνδρου 34, τ. 23850 28289

ΕΝΔΥΣΗ                                                                                                                                                      PINK WOMAN- Γυναικεία ρούχα, Π.Μελά 61, τ. 2385044901,    ΜΕΧΧ Παιδικά Ρούχα, Γρούιου Λίνα, Π. Μελά 47, τ. 23850 46798

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ    ΑΓΟΡΑ ΧΡΥΣΟΥ &ΠΑΛΑΙΩΝ ΧΡΥΣΑΦΙΚΩΝ «Γιώργος» - Ν.Χάσου 37-  τ.6974025825, ΟZZIKoσμήματα Στεφ. Δραγούμη 2, τ. 23850 22922

  ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ & ΔΙΑΝΟΜΗΣ PELLET                                                                                                              
«ΟΥΛΙΑΡΗΣ»,7ης Νοεμβρίου 58 , τ. 23850 45180, ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΛΙΠΙΔΗΣ, Νίκη Φλώρινας τ.23850 92235                                                                                                                                      ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ AUTO GAS- Υγραεριοκίνηση Δυτ. Μακεδονίας - AUTO SOUMPASIS , 2385026600, TOYOTA ΠΙΕΡΙΑΣ – 5ο χλμ. Φλώρινας – Νίκης, τ. 23850 35070

Επισκεφθείτε το ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ “ΤΟΤΤΙS” – Βίγλα Πισοδερίου, τ. 23850 45800
Κείμενα Ντόρη Κουτουράτσα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ  ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

3 comments :

Ταντελομενος είπε...

Ε αφου μας τα ειπες ολα αυτα, πες μας τωρα και που θα βρουμε τα λεφτα, και.... ξεκινησαμε.

Εφημερίδα κρουά κρουά "το κράξιμο" είπε...

Τόσα πολλά λεφτά χρειάζονται για να έρθει κανείς στη Φλώρινα, να φάει και να πιεί έναν καφέ, άντε και να μείνει σε ένα ξενοδοχείο; Να μη τα μεγαλοποιούμε τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Κρουα φέτος το παραγέμισαν το μη πρόγραμμα.
Πήγαν οι επίσημοι και οι κολλητοί τους στο καλύβι της πλατείας Ηρώων και τρώγανε και πίνανε μέχρι τις 12 το βράδυ χωρίς να έχουν δώσει φράγκο στη φωτιά.
Εξω οι επισκεπαίτες είχαν σκοτάδι, παγωγιά χωρίς μουσική και χωρίς κρασί.
Ερχονταν και φεύγαν μπουλούκια δυσαρεστημένων ή
παίρναν ότι είχε μια καντίνα πιο κει,κι όταν τους δόθηκε κρασί στις 12 ξινό ήταν κι αυτό!

Δημοσίευση σχολίου