Χθες βγήκε η λίστα με τους δικαιούχους των τροφίμων από τον Δήμο. Είναι δυνατόν να δημοσιεύονται όλα τα προσωπικά μας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΔΤ, ΑΦΜ) και να είναι εκτεθειμένα στον οποιοδήποτε;;;; Το βρίσκετε λογικό αυτό;

Φίλε κρουά που μας κάνεις την ερώτηση, σου απαντάμε πως δεν το βρίσκουμε καθόλου μα καθόλου λογικό. Για τον λόγο αυτό επικοινωνήσαμε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και με την ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.Η απάντηση που λάβαμε είναι πως είναι προσωπκά δεδομένα και σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων,  στη περίπτωσή σας μάλιστα θεωρούνται και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ήδη αυτή την στιγμή, έχει κινητοποιηθεί τμήμα του ΟΠΕΚΕΠΕ να επικοινωνήσει με το Υπουργείο Οικονομικών για τις σχετικές οδηγίες προς τις Περιφερειακές Δ.νσεις που θα έπρεπε να έχουν την λεπτότητα και την διακριτικότητα να μην δημοσιοποιήσουν διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΔΤ, ΑΦΜ. εφ όοσν δεν υπήρχε σχετική διάταξη.  Και το πιό απλό ας ρωτούσαν!!!

Εν αναμονή των εξελίξεων.

Ντόρη Κουτουράτσα

5 comments :

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε Ντόρη! Ταχύτητα αντίδρασης απερίγραπτη!

Ανώνυμος είπε...

Μία Ντόρη στην κοιμωμένη Φλώρινα! Το έχει πει και κάποιος άλλος, δεν πειράζει του το κλέβω επειδή αυτή είναι η αλήθεια!

Ανώνυμος είπε...

To θέμα των προσωπικών δεδομένων απο νομικής άποψης δέν είμαι ειδικός να το σχολιάσω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ΗΔΗ έχουν παραβιαστεί προ πολλού τα προσωπικά δεδομένα του καθενός μας απο κάθε άποψη απο κάθε Αρχή απο κάθε επιχείρηση απο κάθε οργανισμό μέχρι και απο το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου .Όπου δίνεις τα στοιχεία σου απο την στιγμή της γέννησης μέχρι του θανάτου τα προσωπικά δεδομένα σου είναι στην διακριτική διάθεση της κάθε Αρχής και αυτή τα διαχειρίζεται κατα το δοκούν . Για τους οικονομικά ασθενέστερους και την ανάρτηση των οικ.στοιχείων στα διαδίκτυα ένα έχω να πώ κάπως απλοικά ....όταν κάποιος φτάσει στο σημείο να παρακαλάει να ζητιανέυει τον καθένα για ένα κομμάτι ψωμί ένα πάκο μακαρόνια ένα σακουλάκι ρύζι γιατι τον θερίζει η πείνα το τελευταίο που θα σκεφτεί είναι τα προσωπικά του δεδομένα.Τότε δύο επιλογές έχει ..η να πεθάνει με αξιοπρέπεια ή να απαλύνει την πείνα του πουλώντας κάθε ιχνος αξιοπρέπειας των προσωπικων του δεδομένων Εκεί μας κατάντησαν!Οργουελ και βάλε ΄...όταν η κάθε Αρχή έπαψε προ πολλού να τον προστατεύει αλλα να του πετάει ψίχουλα για να ιάσει προσωρινά την πείνα του ...Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων στην μόνη περίπτωση που λειτουργησε πραγματικά ήταν στην κατάργηση του θρησκεύματος απο τις ταυτότητες στην Ελλάδα...ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ..λειτούργησε σάν ένας μοχλός της παγκοσμιοποίησης στην Ελλάδα και επιβολής στοχευμένης προστασίας προσωπικών δεδομένων συγκεκριμένων ομάδων πολιτών..σιγά μήν ασχοληθεί με τους φτωχούς και πεινασμένους τουτης της δύστυχης χώρας μας κι εάν ασχοληθεί θα ασχοληθεί προσχηματικά .Αποψη μου....

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΡΟΥΑ ΚΡΟΥΑ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ είπε...

10.Ο7 υπάρχει νόμος για τη προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόστηκε. Από την έρευνα που κάνανε , δεν μπήκε κανένας στον κόπο να τον εφαρμόσει τόσο από άγνοια και άλλο τόσο από έλλειψη ευαισθησίας. Για την φτώχεια που μιλάς, διαφωνώ ως προς τον τρόπο που την αντιμετωπίζεις. Η φτώχεια είναι κοινωνικό γεγονός γι αυτό μην το εξατομικεύεις. Σκέψου στην θέση σου να ήσουν αύριο εσύ! Επιπλέον οι άνθρωποι που το κατήγγελαν, δείχνει πως δεν πουλάνε την αξιοπρέπειά τους για ένα πάκο μακαρόνια!

Ανώνυμος είπε...

Ισως να κάνουμε λάθος και οι δύο , άλλωστε ο καθένας έχει την δική του άποψη καθόλα σεβαστή . Όμως οι χιλιάδες αυτοκτονίες και το μούδιασμα της κοινωνίας ειδικά των ασθενέστερων οικ.τάξεων μάλλον προς την άποψη που έχω σχηματίσει συγκλίνουν ( για ένα πάκο μακαρόνια το τελευταίο που τους νοιάζει είναι τα προσωπικά δεδομένα- κλασική περίπτωση οι ¨εκπτωτικές κάρτες των σούπερ μάρκετ¨η τα στοιχεία που υπογράφουμε κι απο πάνω για την συνδρομή σε ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας- δέν φαντάζεσαι που καταλήγουν τόσο τα ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα που καταθέτεις στην αίτηση συνδρομής και πώς παρακολουθούν τις συνομιλίες κλπ κλπ κλπ) . Το ότι δέν μπήκε κανένας στον κόπο δέν είναι ούτε απο άγνοια ούτε απο έλλειψη ευαισθησίας αλλα γιατί πολύ απλά η προστασία προσωπικών δεδομένων είναι ένα σημαντικό εργαλείο διαχείρισης ανθρώπων- [παρακολούθησης-μείωση προσωπικής ελευθερίας-πολιτικών πεποιθήσεων- θρησκευτικών σου πιστεύω] προιόντων[βιομηχανική κατασκοπία[ και πραγμάτων[κατηγοριοποίηση προιόντων αύξηση τιμών βάση των ευαίσθητων στοιχείων ακόμη και βάσει της ημερομηνίας γέννησης σου ] απο απάνθρωπα συστήματα διαχείρισης της παγκοσμιοποίησης στα "αντικείμενα" που θέλουν να χειραγωγούν ή επιλεκτικά να τιμωρούν. ΄Για την Ελλάδα ώς ένοια και πράξη η πολυδιαδημιζόμενη "αρχή προστασίας προσωπικων δεδομένων¨( θυμήσου εκείνον τον γραφικό γεροντάκι ονόματι Δαφέρμος) αποτέλεσε μία Μ.Κ.Ο. ¨παράγκα" των εξουσιαστών για την διαγραφή του θρησκεύματος απο τις ταυτότητες .

Δημοσίευση σχολίου