11:59 π.μ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΕΠΗΛΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΑΤΙΣΜΟΥ!

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


To αποτέλεσμα των εκλογών της 6 Μαίου 2012, σηματοδοτεί το τέλος του δικοματισμού και τον θάνατο ενός πολιτικού συστήματος , το οποίο αφάνισε το ελληνικό κράτος και εξευτέλισε τον έλληνα ψηφοφόρο.
Στην Ελληνική πραγματικότητα μετά την μεταπολίτευση του 1974 πάνω από το συμφέρον του λαού – το γενικό δηλαδή συμφέρον – υπέρτατο συμφέρον  ανακηρύχτηκε το κομματικό συμφέρον.
Οι θεσμοί καταπατήθηκαν με την ανοχή των πολιτικών.

 Τα δύο μεγάλα κυβερνητικά κόμματα συνέχισαν το προδικτατορικό καθεστώς των πελατειακών σχέσεων της ευνοιοκρατίας και της αναξιοκρατίας στον δημόσιο βίο, και την διαιώνιση των πολιτικών τζακιών, που νέμονται πάππου προς πάππου την εξουσία. 

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο αναπαράγονταν  και ασκούσαν  το ρόλο
 τους τα δύο μεγάλα πολιτικά  πολιτικά κόμματα , ΠΑΣΟΚ & ΝΔ.. Αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις, απουσία λογοδοσίας για τις κρατικές δαπάνες, έννομες συναλλαγές, αύξηση οικονομικών οφελών για το κόμμα, για τη χρηματοδότηση προεκλογικών αναγκών.

Αποτέλεσμα της διακυβέρνησης αυτής, υπήρξε η  κάλυψη των παρανομιών και της διαφθοράς, από τη μία παράταξη για την άλλη. Έτσι φθάσαμε να μετράμε 170 δισ ευρώ τη διαφθορά, την τελευταία δεκαετία. ΤΟ 50% δηλαδή του χρέους!

Η κομματοκρατία, - ο πλέον απαξιωτικός όρος για την μορφή της δημοκρατίας- στην Ελλάδα έζησε και βασίλευσε 38 ολόκληρα χρόνια. 1974 – 2012 . Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν τα κόμματα να υποκαταστήσουν το κράτος και να κάνουν ότι θέλουν. Έτσι χειραγωγήθηκαν από τα δύο κόμματα οι κρατικοί θεσμοί και έγινα εκτελεστικά όργανα του κομματικού κατεστμένου.

ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ
Υπήρξε  εκπληκτικό το σύστημα εκλογής βουλευτών με σταυρό προτίμησης που καλλιέργησε σχεδόν επίσημα την συναλλαγή, εθίζοντας πολίτες και δημόσια πρόσωπα στην ανταλλαγή εξυπηρετήσεων με αμοιβή την ψήφο! Από εκεί μέχρι την οικονομική ανταπόδοση για την διευκόλυνση σε κάποιο προσωπικό ή εταιρικό/επιχειρηματικό πρόβλημα η απόσταση δεν ήταν μεγάλη.
Είναι τυχαίο άραγε πως μοναχά στην Ελλάδα κυριαρχεί για χρόνια του σύστημα του σταυρού προτίμησης στις εκλογές κοινοβουλευτικών εκπροσώπων;
Ο σταυρός προτίμησης, συμβόλιζε την γενικότερη στάση της κοινωνίας απέναντι στην ηθική διάβρωση και την διαφθορά. Αποτέλεσε την προετοιμασία της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της πολιτικής σαν σύστημα πλουτισμού, βολέματος και τακτοποίησης προσωπικών θεμάτων και λογαριασμών.
Αυτός ο σταυρός, εχθές στις 6 Μαίου 2012, ανέτρεψε επί της ουσίας αυτό το πολιτικό σύστημα και αυτό είναι μία μεγάλη νίκη.
Τώρα οι ψηφοφόροι απαιτούν και επιβάλλονται. Απαιτούν οι πολιτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες και τα λάθη τους που οδήγησαν μία ολόκληρη χώρα και έναν λαό στον εξευτελισμό.  

1 comments :

Ανώνυμος είπε...

Στη Φλώρινα βέβαια τα κατάλοιπα αυτού του άθλιου σύστήματος ακόμα επιβιώνουν. Σκεφθείτε τι βόλεμα υπάρχει και τι ελπίδα για βόλεμα. Θα φάτε καλά. Η Ελλάδα από εσάς υποφέρει και υπέφερε λαμόγια.

Δημοσίευση σχολίου