12:41 μ.μ.

OI MKO TΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΩΝ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για τις οποίες μετά από δημοσιεύματα της «Ελευθεροτυπίας» παρενέβη η Δικαιοσύνη ζητώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, είναι κατά πάσα πιθανότητα άλλη μία υπόθεση για την οποία η περιβόητη φράση το «μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο» θα μείνει ξανά κενό γράμμα. Και αυτό γιατί τα στελέχη των ΜΚΟ που έχουν λάβει τα περισσότερα χρήματα χωρίς να έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό το ανθρωπιστικό έργο τους, είναι πρόσωπα με στενούς δεσμούς με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΕΞ.

Ανάμεσά τους υπάρχουν φυσικά και αξιόλογες οργανώσεις, όπως αυτές που προσφέρουν με αυτοθυσία ιατρική φροντίδα σε πληγείσες περιοχές ανά τον κόσμο, αλλά αυτές παίρνουν ελάχιστα χρήματα σε σχέση με το έργο τους (κάποιες καθόλου) κι αυτά με μεγάλη δυσκολία.

«Τα πάντα είναι ανοιχτά προς διερεύνηση για να δούμε ποιος και πώς χρησιμοποιούσε αυτές τις ΜΚΟ» είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής και πρόσθεσε: «Πραγματικά νομίζω ότι κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους». Τα ίδια περίπου είχε πει και ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Σπ. Κουβέλης, όταν ανέλαβε, αλλά πέρασε ένας χρόνος και δεν έχει παρουσιάσει κανένα αποτέλεσμα.

Ο Π. Δούκας, που ήταν υφυπουργός Εξωτερικών επί Ν.Δ., είχε διακόψει τη χρηματοδότηση της περιβόητης εκκλησιαστικής ΜΚΟ «Αλληλεγγύης», είχε στείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη ζητώντας να επιστραφούν τα χρήματα, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ. Σήμερα παραδέχεται ότι βάσει όσων διαπίστωσε «πολλές ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται προσφέρουν έργο δημοσίων σχέσεων στα πρόσωπα που ανήκουν». Στις λίστες των ΜΚΟ που έχουν χρηματοδοτηθεί αδρά φιγουράρουν ιδρύματα και οργανώσεις στα διοικητικά συμβούλια των οποίων ή μεταξύ των ιδρυτικών μελών, συναντά κανείς τα ονόματα του Χ. Παμπούκη, του στενού του φίλου και πρώην υπηρεσιακού υπουργού της Ν.Δ., Σπ. Φλογαΐτη (στη ΜΚΟ του οποίου δήλωνε ότι εργαζόταν ο Ευρ. Στυλιανίδης ο οποίος και την είχε χρηματοδοτήσει), του γνωστού από τη θητεία του δίπλα στον Γ. Παπανδρέου, Αλ. Ρόντου, πρώην δημοσιογράφου της εφημερίδας «Εξόρμηση», που έπαιρνε εκατομμύρια ευρώ για να αποναρκοθετεί ναρκοπέδια. Μπορεί να δει, επίσης, στελέχη της Ν.Δ., όπως τον Π. Σκλιά, τη Μαρία Δαμανάκη όταν ακόμα ήταν στον Συνασπισμό, πρόσωπα που εργάζονται στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πρώην συμβούλους του , την αδελφή του πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος της Ν.Δ. Στ. Καλογιάννη, το ΙΣΤΑΜΕ, τον Ερυθρό Σταυρό του Α. Μαρτίνη και πολλούς άλλους.

Το πρόβλημα με τις ΜΚΟ είναι ότι ποτέ δεν υπήρχε διαφάνεια και κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια το ανθρωπιστικό έργο που προσέφερε η καθεμία. Επίσης, κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πώς γίνεται να μην χρηματοδοτούνται οργανώσεις όπως οι «Γιατροί της Ειρήνης» που προσφέρουν σημαντικό έργο.
Στις πρόσφατες αποφάσεις του ΥΠΕΞ χρηματοδοτούνται και πάλι συνήθεις ΜΚΟ όπως ο «Αρκτούρος», πρόεδρος του οποίου υπήρξε ο Γ. Μπουτάρης, η ΜΚΟ του Σπ. Φλογαΐτη για «νομοθετικές ρυθμίσεις στο Αζερμπαϊτζάν» και μετεκπαίδευση στελεχών στη Γεωργία, η ΙΝΑ κ.ά.

Η ΙΝΑ Academy, που έχει χρηματοδοτηθεί με αρκετά εκατομμύρια, εμφανίζει ως ιδρυτικό μέλος τον Ν. Ευθυμιάδη, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, γνωστό για τη φιλία του με το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου και τον αμερικανό διπλωμάτη Μάθιου Νίμιτς.

Η ΙΝΑ αναφέρει ως σκοπό της έργα τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στη Σερβία, τη Βοσνία, την Αλβανία , την ΠΓΔΜ και το Μαυροβούνιο. Πρόκειται για μία ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκε και από τους Γ. Παπανδρέου και Ντόρα Μπακογιάννη όταν ήταν υπουργοί Εξωτερικών.

Στις πρόσφατες αποφάσεις χρηματοδοτήσεων του ΥΠΕΞ συμπεριλαμβάνονται και αποφάσεις για φορείς που βλέπουμε για πρώτη φορά στις λίστες, όπως 500.000 προς τον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, 35.000 ευρώ στην πρεσβεία του Τελ Αβίβ για πρόγραμμα ειρηνικής προσέγγισης με τους Παλαιστινίους, 1.000.000 ευρώ στην Επιτροπή Ινδικού Ωκεανού για την κλιματική αλλαγή, 150.000 στο μορφωτικό Ιδρυμα Φουλμπράιτ.   
ΠηγήΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναδημοσίευση ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

20 comments :

Ανώνυμος είπε...

Στη Φλώρινα πόσες ΜΚΟ δραστηροποιούνται;

Ανώνυμος είπε...

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

100.000 ευρώ για την ΜΚΟ του "αγανακτισμένου" Κραουνάκη!

Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπ.Εργασίας εδώ, μάθαμε ότι η Σπείρα-Σπείρα δεν είναι απλά η θεατρική ομάδα του Κραουνάκη αλλά και Μη

Κυβερνητική Οργάνωση.Επιδοτήθηκε μάλιστα επί Νέας Δημοκρατίας με 100.000 από το Υπ.Εργασίας.

Φέτος, ο Σταμάτης Κραουνάκης ένωσε τη φωνή του με τους Αγανακτισμένους καταγγέλλοντας το σάπιο πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς που "τα φάγανε". Του αφιερώνω ένα δικό του τραγούδι:
κλπ κλπ Αναδημοσίευση ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Εμένα γιατί δεν μου το βγάζει κανείς από το μυαλό ότι οι ΜΗ κυβερνητικές οργανώσεις, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ μελλουσα κυβέρνηση;

Ανώνυμος είπε...

Πόσες είναι οι ΜΚΟ στη Φλώρινα; Ρωτήστε τον Πετράκο που γράφει στο βιογραφικό του, πως είναι σύμβουλος σε πολλές ΜΚΟ σε θέματα περιβάλλοντος.

Ανώνυμος είπε...

Να θυμάστε ότι ΜΚΟ ήταν αυτές που οργάνωσαν την φιλο-αμερικανική και αντι-ρωσική "πορτοκαλί" πολιτική δραστηριότητα στην Ουτκρανία πριν από μερικά χρόνια.

Πολλές ΜΚΟ παίζουν βρώμικα παιγνίδια μυστικών υπηρεσιών. Τα "αφεντικά"των ΜΚΟ το ξέρουν. Πολλοί καλοπροαίρετοι που συνεργάζονται με ΜΚΟ δεν το ξέρουν και πέφτουν θύματα εκμεταλλευσης.

Λέτε να παίζονται και στον νομό ΦΛώρινας τέτοια παιγνίδια μυστικών υπηρεσιών με τις διάφορες ΜΚΟ που λειτουργούν εδώ;

Τι λέτε;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Aχ,λλέλλε μαϊκοοοό(ο τόνος στο τέλος)
Πόσα ξέμπαρκα χασισοκουλτούρια κι αδελφομασούρια έχει να δούμε στο γκουβέρνο μαααααάς(τόνο πάλι στο τέλος, και μακροσυρτα και τα δύο)
Ολοι θα ναι από μη κυβερνητικαί..θολοκουλτούραι,
σνουσι νουρε..κι από πάνω ..αγιαστούρε...(ηχητικά εφέ, στο ε )

Ανώνυμος είπε...

ENEΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΡΕΣΠΩΝ (Ανεξάρτητη ΜΚΟ);;;
ΕΚΑΤΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΠΕΤΡΙΕΩΝ ΓΗ
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Αυτές οι ΜΚΟ μου ήρθαν στο μυαλό, σίγουρα υπάρχουν και άλλες. Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ είναι ΜΚΟ;

Ανώνυμος είπε...

Στην δυτική Μακεδονία υπάρχουν έξι ΜΚΟ που σε συνεργασία με τους δήμους θα εκτελέσουν το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Εχουν ζητηθεί απο τους δήμους περί τις 3.000 προσλήψεις και έχουν υπογραφεί μνημόνια συνεργασίας με έξι ΜΚΟ της περιοχής που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Γ. Κουτρουμάνης. Απο μία σύντομη έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε οτι:

Η ΑΜΚΕ-Εταιρία Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες με πρόεδρο την Δέσποινα Ζαχοπούλου με τρία από τα 5 μέλη της ΜΚΟ να ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Το αναπηρικό κίνημα και οι σύλλογοι του Ν. Κοζάνης δεν την γνωρίζουν. Η παραπάνω δραστηριοποιείται στη Νεάπολη Κοζάνης έχει συστήσει το Σύλλογο «Παναγία Γλυκοφιλούσα» και ασχολείται με ΑΜΕΑ. Είναι παλιά γνώριμη της Π. Ορφανίδου από την περίοδο που η τελευταία ήταν Αντινομάρχης με ευθύνη τις δομές των ΑΜΕΑ. Έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον δήμο Βοίου όπως και ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας που συγκαταλέγεται στους δικαιούχους των ΜΚΟ έχει επίσης υπογράψει μνημόνιο με τον δήμο Βοϊου. Ο δήμος μέσω των δύο ΜΚΟ θέλει να εξασφαλίσει περί τις 250 προσλήψεις. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Στην Εορδαία η Π. Βρυζίδου έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το ΙΠΑΔΜ για 200 προσλήψεις. Στο συγκεκριμένο Ιστιντούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης πρόεδρος είναι ο δάσκαλος Χρήστος Τράντης, αντιπρόεδρος ο καταστηματάρχης Οπτικών Κωστ/νος Βίκας και μέλη ο Γιώργος Βάρκας (από το πολιτικό γραφείο του Γ. Παπακωσταντίνου) και ο μηχανικός Ε. Καρλόπουλος από το ΚΤΕΣΚ. Εκδίδει το περιοδικό «Πύλη της Ανάπτυξης» και οργανώνει κατά καιρούς συναντήσεις σε κοσμικές σάλες όπου βραβεύει πολιτικούς δημοσιογράφους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης νομάρχες Περιφερειάρχες, ανθρώπους των επιμελητηρίων. Θέλει περαιτέρω έρευνα εάν μετά τις βραβεύσεις νομαρχών και άλλων δημοσίων παραγόντων έτρεχαν και αντίστοιχες επιχορηγήσεις απο τα αντίστοιχα νομικά πρόσωπα. Υψηλόβαθμος Επιμελητηριακός παράγοντας μου έλεγε ότι ''μετά την βράβευση μου ζήτησαν χρηματική ενίσχυση για το περιοδικό την οποία φυσικά αρνήθηκα. Έκτοτε, όπως μου ανέφερε, με στολίζουν κάθε τόσο στο περιοδικό τους με πικρόχολα σχόλια''. Ο πρόεδρος της ΜΚΟ με την επωνυμία ΙΠΑΔΜ κ. Χ.
Τράντης στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην Κοζάνη έκανε τον πορτιέρη (δίπλα στην προσωπική φρουρά του πρωθυπουργού) στην είσοδο του ΕΒΕ. Λίγο αργότερα η ΜΚΟ που ηγείται ελάμβανε ενίσχυση για το έργο της, το ποσό των 100.000 €. Είναι στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα ο αρμόδιος υπουργός.

Ανώνυμος είπε...

SYNEXEIA

Ο δήμος Κοζάνης έχει υπογράψει μνημόνιο με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ για 320 προσλήψεις και ο Δήμος Σερβίων Βελβεντού επίσης με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ για 150 προσλήψεις. Πρόκειται για καθεστωτική ΜΚΟ που κάνει τον ''μεσάζοντα'' στους δήμους.

Στην Φλώρινα ο δήμαρχος Γ. Βοσκόπουλος έχει υπογράψει μνημόνιο για 500 προσλήψεις με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ.

Ο δήμος Πρεσπών έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών. Η παραπάνω ΜΚΟ ιδρύθηκε λίγο μετά το 2000 έχει έδρα τον Αγ. Γερμανό στις Πρέσπες και πραγματοποιεί προγράμματα τριμερούς συνεργασίας για την προστασία της λίμνης, της παραδοσιακής κληρονομιάς και φιλοξενεί φοιτητές από χώρες της Βαλκανικής και της Ευρώπης σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας. Κάθε χρόνο πραγματοποιεί τετραήμερο φεστιβάλ στην Πρέσπα με συμμετοχές από πολλές χώρες των Βαλκανίων. Στην ΜΚΟ είναι επικεφαλής η Gabriela Shainer από την Βιέννη που τα τελευταία 16 χρόνια δηλώνει φανατικός λάτρης της Πρέσπας και μόνιμος κάτοικος της περιοχής.

Στο δήμο Γρεβενών ο Δημ. Κουπτσίδης με την Περιφερειακή ενότητα, υπέγραψε μνημόνιο με το ΙΠΑΔΜ του Χ. Τράντη για 300 προσλήψεις.

Όσο ψάχνει κανείς, διαπιστώνει ότι με την ίδια ευκολία που η προηγούμενη κυβέρνηση χρηματοδοτούσε απίστευτες ΜΚΟ η τον πορτιέρη του ΕΒΕ, με την ίδια ευκολία και η σημερινή κυβέρνηση ανέχεται συνεργασίες των ΟΤΑ με ΜΚΟ που έγιναν κυριολεκτικά στο γόνατο προκειμένου να μπουν στο πρόγραμμα και να κλείσουν οι δήμοι τις ανοικτές τρύπες.

Δεν θα εκπλαγώ εάν μετά από τρία χρόνια οι αρμόδιοι κάνουν τον απολογισμό και διαπιστώσουν ότι τα χρήματα και η ευκαιρία της κοινωφελούς εργασίας πήγαν χαμένα.

Πάντως το θέμα του προγράμματος της Κοινωφελούς εργασίας και ο τρόπος που το χειρίσθηκε η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει Ευρωπαϊκές διαστάσεις. Ο Μ. Τρεμόπουλος απο τους Οικολόγους Πράσινους με ερωτησή του στον αρμόδιο επίτροπο έχει φέρει το θέμα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Σπύρος Κουταβάς VETO NEWS 13-8-2011

Ανώνυμος είπε...

6.26 Στη Φλώρινα παιχνίδια με μυστικές υπηρεσίες και ΜΚΟ; Καλέ εδώ είμαστε φιλήσυχοι άνθρωποι!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΟΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΚΟ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Να σημειώσουμε ότι ο Ουγγροεβραίος στην καταγωγή και γνωστός για τις εξαιρετικά ανθελληνικές του θέσεις Σόρος, μέσω του ιδρύματός του Soros Fund Management, έχει καταφέρει να στήσει ένα διεθνές οικοδόμημα με την εμπλοκή ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Λειτουργώντας μάλιστα στα πρότυπα μίας πολυεθνικής εταιρείας, το ίδρυμά του έχει προχωρήσει στη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων οι οποίες λειτουργούν ως «θυγατρικές».
Οι οργανώσεις αυτές δραστηριοποιούνται σε πάνω από 40 χώρες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις χρηματοδοτούνται και από τα κράτη που τις φιλοξενούν. Στην περίπτωση της χώρας μας, το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος έχει αποτελέσει χρηματοδότης της ΜΚΟ «Ανοιχτή Κοινωνία», μέλος της οποίας είναι ο Παναγιώτης Δημητράς, ένθερμος υποστηρικτής του «Ουράνιου Τόξου» και της ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Ο Παναγιώτης Δημητράς είναι επίσης μέλος και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι».

Το ίδρυμα Σόρος είναι επίσης βασικός χρηματοδότης του «Παρατηρητήριου του Ελσίνκι», το οποίο έχει καταδικάσει αρκετές φορές τη χώρα μας για παραβίαση των δικαιωμάτων των «μειονοτήτων» της. Επίσης χρηματοδοτεί και το «Κέντρο για τη Συμφιλίωση και τη Δημοκρατία στη Νοτιανατολική Ευρώπη», που προωθεί την αλλαγή των σχολικών εγχειριδίων της ιστορίας. Ανάλογα αντεθνική είναι και η δράση άλλων ΜΚΟ, όπως είναι η ΕΟΔΜ (Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων), το ΚΕΜΟ (Κέντρο Έρευνας Μειονοτικών Ομάδων). Μια ματιά στις ιστοσελίδες των οργανώσεων αυτών είναι εξόχως αποκαλυπτική: Υπερασπίζονται με αξιοθαύμαστο σθένος «Μακεδόνες», «Τσάμηδες» και «Τούρκους» της Ελλάδας, που υποτίθεται ότι καταπιέζονται βάναυσα.

περισσότερα www.tsantiri.gr/.../o-soros-chrimatodoti-an...

Ανώνυμος είπε...

Η δράση των ελεγχόμενων από υπερεθνικά κέντρα ΜΚΟ συνδέεται παντού (και στην χώρα μας), παραπλανητικά, με λεκτικούς εξωραϊσμούς για «κοινωνία των πολιτών», «ώριμους πολίτες» και έναν θολό «εκσυγχρονισμό». Η αμερικανική εξωτερική πολιτική, μέσα από ένα πακτωλό χρηματοδοτήσεων (π.χ. μορφωτικά προγράμματα, υποτροφίες του ΝΑΤΟ, αμερικανική αναπτυξιακή βοήθεια, υποτροφίες του Σόρος και συναφών ιδρυμάτων) κατόρθωσε να ελέγξει πολλές ΜΚΟ, να ιδρύσει νέες, απόλυτα υποταγμένες. Πέτυχε όμως και κάτι άλλο: Να μετατρέψει ανθρώπους της αμφισβήτησης, της ριζοσπαστικής διανόησης και των κοινωνικών κινημάτων σε τρόφιμούς της και να τους εντάξει στη στρατηγική της και στα σχέδιά της.

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Aγαπητέ φίλε, το σχόλιό σου για ΜΚΟ του Αριστοτέλη, επίτρεψέ μου να το επιβεβαιώσω για να το δημοσιεύσω . Σ ευχαριστούμε για την επίσκεψη

Ανώνυμος είπε...

Στην περίπτωση Eλλάδος - ΜΚΟ εντοπίζονται τέτοιες οργανώσεις να έχουν στοιχηθεί στην αμερικανική ιδεολογική πλατφόρμα και να προπαγανδίζουν, ιδίως στα εθνικά θέματα, τις θέσεις των ΗΠΑ και -δυστυχώς- της ίδιας της Τουρκίας. Ασκούν κατ’ ουσίαν πολιτικό έργο, αναπαράγοντας πολιτικές θέσεις και μάλιστα ξεκάθαρα ανθελληνικές. Και ενώ ισχυρίζονται πως εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών, στην πραγματικότητα εκπροσωπούν έναν πολύ συγκεκριμένο ολιγάριθμο ιδεολογικοπολιτικό χώρο, με μεγάλη όμως προπαγανδιστική ισχύ στα ελληνικά ΜΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά, το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΡΕΣΠΩΝ γιατί κλαίγεται και έχει βγεί στη ζητιανιά; Αφού εντάχθηκε σε πρόγραμμα του Υπουργείου δέστε το στη διάυγεια .

Ένταξη της Πράξης "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΡΕΣΠΩΝ -

Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στην Περιφέρεια ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- Περιφερειακή Ενότητα (Νομός) ΦΛΩΡΙΝΑΣ" με κωδικό MIS 375307 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού"

ΑΔΑΒ49ΙΛ-ΨΟΨ
Αριθμός Πρωτοκόλλου2.12101/οικ.6.2840
ΘέμαΈνταξη της Πράξης "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΡΕΣΠΩΝ - Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στην Περιφέρεια ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- Περιφερειακή Ενότητα (Νομός) ΦΛΩΡΙΝΑΣ" με κωδικό MIS 375307 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού"
Τελικός ΥπογράφωνΓενικός Γραμματέας - ΑΝΝΑ ΔΑΛΛΑΠΟΡΤΑ -
Ημερομηνία Απόφασης14/05/2012
Ημερομηνία Ανάρτησης15/05/2012 11:45:34
Είδος ΑπόφασηςΠΡΑΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
ΦορέαςΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μην το δημοσιεύεις το σχόλιο τελικά για Αριστοτέλη αφορά τον ίδιο το σύλλογο και όχι ΜΚΟ του Αριστοτέλη.
Απλά χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια ενίσχυσης των ΜΚΟ

Ανώνυμος είπε...

707 ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν από τη Ν.Δ. κατά την τελευταία τριετία διακυβέρνησής της (2007, 2008, 2009) με 38 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Εργασίας, δόθηκαν με σχέδια που εγκρίθηκαν επί υπουργίας Σ. Τσιτουρίδη και Β. Μαγγίνα, με την υποχρέωση να προσλαμβάνουν τουλάχιστον έναν άνεργο, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστούν 1.826 νέες θέσεις εργασίας.

Σ' αυτήν εμφανίζονται μεταξύ άλλων πολιτιστικοί σύλλογοι, φιλανθρωπικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, αλλά και μουσικά συγκροτήματα να εισπράττουν κονδύλια από 25.000 έως 150.000 ευρώ.

Ενδεικτικά παραδείγματα, ο «Αγιος Μάξιμος ο Γραικός», που επιχορηγήθηκε με 150.000 ευρώ, οι «Νηφάλιοι» επίσης με 150.000 ευρώ, ο «Κορμοράνος» με 54.600 ευρώ, το Πολιτιστικό Κέντρο Ποντιακού Ελληνισμού «Ψωμιάδειον» με 50.000 ευρώ, όπως και το «Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο οι Φίλοι των Ελληνικών Μαριονετών».

Στη Φλώρινα χρματοδοτήθηκε η Στέγη Φιλοτέχνων με 90.000 ευρώ , η εταιρία Προστασίας Πρεσπών με 30.000 ευρώ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ 25.000 ευρώ.ΤΑ ΒΡΗΚΑ www.ekpaideyo.gr ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ www.enet.gr στο
μπήτε να σας πέσουν τα μαλλιά.

Ανώνυμος είπε...

Τα 90.000 ευρώ για ποιο λόγο... και ποια η παραγωγή πολιτισμού... της στέγης; πέρα από διοργανωτής εκθέσεων ... τελευταία βγήκε και στη ζήτα για ελεημοσύνες.

Unknown είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΚΜΟΠ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΗΝΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΣΟΣ ΚΑΙΡΟΣ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;ΠΟΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ;ΑΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ.

Δημοσίευση σχολίου