12:19 μ.μ.

ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ (ΕΝ ΜΕΡΕΙ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Η κατάρα της Χαλέπας
Έκλεισε το τηλέφωνο και γύρισε να κοιτάξει τους παρευρισκόμενους. Το πρόσωπό του ήταν τραβηγμένο... σαΝ μάσκα. Έκανα καλά; ρώτησε τον πατέρα του. Η αδελφή του, ωχρή, παρακολουθούσε την κίνηση στο δρόμο. Αντί για απάντηση ακούστηκε ένας συριστικός ήχος, κάτι σαν ανεπαίσθητο σφύριγμα φιδιού. «Σύντομα θα καταλάβουν τι έκαναν και τι τους περιμένει» είπε ο πατριάρχης και ανακάθισε στην πολυθρόνα του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ησύχασε. Ήξερε πως ο Αντώνης Σαμαράς γευόταν στάλα-στάλα την απόλαυση της εκδίκησης. Είχε κλείσει το μαγαζί της Ντόρας. Είχε εκθέσει τον αρχηγό της Οικογένειας, που τον στήριξε στις εκλογές. Τώρα πάτησε το σβέρκο του μικρού προτείνοντάς του το ευτελές πόστο του αναπληρωτή υπουργού. Η ιστορία αυτή δεν είχε τελειωμό.
Λίγες μέρες αργότερα..
Ο υπερήλικας πατριάρχης της Οικογένειας πάτησε το κουμπί και ενεργοποίησε την ανοιχτή ακρόαση. Η φωνή ακουγόταν ξεψυχισμένη, αλλά ευδιάκριτη. «Πατέρα… μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα έγιναν άνω κάτω. Ξεφτιλίστηκαν». Ο γηραιός βετεράνος ανασήκωσε τους ώμους του και χαμογέλασε. Αυτός και μόνον αυτός ήξερε. Σιγοκατέβασε το καφεδάκι του, σταύρωσε τα πόδια του και άφησε να του ξεφύγει κάτι σαν σφύριγμα.                                                                       
Τρίτη απόγευμα και ο Γιώργος Βερνίκος, φίλος επιστήθιος του Βαγγέλη Βενιζέλου, υφυπουργός ναυτιλίας ορκισμένος, υποβάλλει την παραίτησή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει θέμα νομιμότητας της υπουργοποίησής του διότι συμμετείχε σε εξωχώρια εταιρεία με έδρα τις νήσους Μάρσαλ. Όταν δεν σε θέλει... πάει και τελείωσε.
Nίκος Γεωργιάδης «Η κατάρα της Χαλέπας» αthens voice , τεύχος  398, 26-6-2012

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου