11:22 π.μ.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

✑ Κορυφαίος παράγοντας της ΝΔ βολιδοσκοπήθηκε να παρέμβει, ώστε ο Β. Ράπανος να μην υποβάλει την παραίτησή του. Και εκείνος δεν κούνησε ούτε το μικρό του δαχτυλάκι...
✑ Χάθηκε η ηρεμία στο Μέγαρο Μαξίμου με την υπόθεση Ράπανου. Παρά τις φιλοφρονήσεις κατά την παραίτησή του, του χρέωσαν τα δημοσιεύματα της περασμένης Κυριακής με τη δυσφορία του για την «αποψίλωση» των συνεργατών του.
✑ Σχέδιο για μια άλλου τύπου κυβέρνηση, χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό, υπήρχε στα σκαριά μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου!
✑ Για το σχέδιο –από επιχειρηματίες και παλαίμαχους του πολιτικού κόσμου– ήταν ενήμεροι τόσο ο Ευ. Βενιζέλος όσο και ο Φ. Κουβέλης και περιελάμβανε «μενού» με Π. Πικραμμένο πρωθυπουργό και Λ. Παπαδήμο υπουργό Οικονομικών.
✑ Μπορούσε να υλοποιηθεί; Ναι, απαντούν οι... «διαρροείς», εφόσον επέμενε ο Ευ. Βενιζέλος. Όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτίμησε να κάνει πίσω, επιλέγοντας να «εκθέσει» τον Α. Σαμαρά ως... πρωθυπουργό.
✑ Ο Φώτης Κουβέλης αρχικά έθεσε θέμα κυβέρνησης χωρίς Α. Σαμαρά, όταν όμως ο Ευ. Βενιζέλος έκανε πίσω, υποχώρησε και αυτός.
✑ Στα κάγκελα ο Κωστής Χατζηδάκης. Όχι μόνο γιατί παρέλαβε τρία υπουργεία στη συσκευασία του ενός, αλλά γιατί κλήθηκε να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.
✑ Ο Νίκος Βούτσης έλεγε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ δύο ήταν τα επιθυμητά σενάρια. Ή να κερδίσει τις εκλογές με πάνω από 3 μονάδες διαφορά, είτε αυτό που τελικά έγινε. Τα σενάρια για οριακά αποτελέσματα τα είχαν εξορκίσει.
✑ Λαϊκές συνελεύσεις έκανε η Χρυσή Αυγή το περασμένο Σαββατοκύριακο ανά την επικράτεια, για αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Αγαπημένο χρώμα στο μπλουζάκι, το μαύρο.
✑ Σε δηλώσεις για σταδιακή επιστροφή στις αποδοχές και συντάξεις στα επίπεδα του 2009 αναλώθηκε τα τελευταία 24ωρα ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος. Μήπως είναι ΣΥΡΙΖΑ;
✑ Για την τοποθέτηση του Παναγιωτόπουλου ως υπουργού Άμυνας γέλασε –και μοίρασε ανέκδοτα– πρώην υφυπουργός του...
✑ Σχεδόν όλη η «γαλάζια» Θεσσαλονίκη πήρε υπουργεία στη νέα κυβέρνηση. Καλαφάτης, Ιωαννίδης, Καράογλου... Ποιος λείπει; Μα ο Κώστας Γκιουλέκας! Αυτός που ήθελε πιο πολύ από όλους ένα υπουργείο.
✑ «Δεν παραιτούμαστε από την ελπίδα, γιατί η ελπίδα είναι υπαρκτή αρκεί να γίνουν οι σωστές κινήσεις στο σωστό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε καθόλου χρόνο για χάσιμο». Λόγια σοφού ανδρός, του νέου υπουργού Εσωτερικών. Η υπαρκτή ελπίδα σε χρόνο μηδέν...
✑ Ο Θ. Καράογλου υποσχέθηκε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Μακεδονίας Θράκης, που ακόμα δεν έχει επανασυσταθεί!
✑ Νέα blogs φίλων του ΚΚΕ με κριτική για την ηγεσία. Και άλλη... προβοκάτσια ηλεκτρονικού τύπου ή ο Περισσός βράζει;

αναδημοσίευση athens voice Η κόκκινη γραμμή 398
τεύχος: 398 - 26/06/2012

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου