8:52 μ.μ.

ΘΑ ΤΑ ΠΩ ΝΕΤΑ- ΣΚΕΤΑ, ΜΑΝΙ ΜΑΝΙ ΚΑΙ ΠΑΣΤΡΙΚΑ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |




Όχι, όχι, δεν ήταν ο Σπύρος Καλογήρου που τόπε, αλλά ο κ. Δημήτρης Ηλιάδης Αντιπεριφερειάρχης της θεματικής ενότητας Φλώρινας. Δηλαδή δεν το είπε ακριβώς, αλλά έδειξε την διάθεση να τα πει νέτα- σκέτα, μάνι - μάνι και παστρικά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των florinea, "το κλίμα οξύνθηκε όταν ο Δ.Ηλιάδης, μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στην απένταξη έργων από την ΑΝ.ΦΛΩ. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Γ.Δακής προσπαθώντας να εκτονώσει την ένταση, πράγμα που ώθησε το Δ.Ηλιάδη σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μαζί του φθάνοντας στο σημείο να του πει: «αν δε θέλετε να ακούσετε περάστε έξω». Στο αποκορύφωμα της αντιπαράθεσης ο Δ.Ηλιάδης δήλωσε πως οφείλει να απαντήσει για λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας και είναι έτοιμος ακόμα και να παραιτηθεί" .

Δυστυχώς, έχασα τη φάση - ήταν η τελευταία- μίας πολύωρης ενημέρωσης από τον κ. Δακή Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας 12.30 μμ- 15.00μμ που πρόλαβα ή άντεξα να παρακολουθήσω.

Μακροσκελέστατος ο κ. Δακής, αναφέρθηκε σε έργα του ΕΣΠΑ, γενικά και ειδικά για τη Φλώρινα, η οποία Φλώρινα,  αυτό που κατάφερε να απορροφήσει είναι μόλις ένα 9,7 %.
Μηδέν επενδυτικό ενδιαφέρον από ιδιώτες παρουσιάζει η Φλώρινα και μηδέν ετοιμότητα για ωριμότητα έργων στον τουρισμό και τον πολιτισμό. Κατά τα άλλα, η ανάπτυξη θα μας σώσει ή είμαστε σωσμένοι, διότι θεωρητικά είμαστε ο 1Ος Αγροτουριστικός Προορισμός, αλλά τουρίστες δεν είδαμε ακόμα.
Ως αιτία του κακού, δηλ. της απραξίας της Φλώρινας, από μέρους του κ. Δακή εντοπίζεται η ανετοιμότητα από μέρους των φορέων, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε και ο κ. Ηλίαδης.
Ο κ. Αντωνιάδης, - ως χέλι- ξεγλίστρησε ρίχνοντας μεγάλο βάρος στον κ. Λεούδη τ. Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.  Επίσης, ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε, η επίδοσή του στα μαθηματικά. Ο κ. Αντωνιάδης, από δω σε έχω, από εκεί σε έχω, αποπειράθηκε να μας πείσει πως τελικά, η απορροφητικότητα από μέρους της Φλώρινας, θα φτάσει στα 50.000.000 ευρώ, ενώ τώρα είναι στα 32.000.000. Τι μας μένουν λοιπόν; Άλλα 20.000.000 ευρώ σε έργα για να τάσουμε το 22% σε ποσοστό που δικαιούται η Φλώρινα. Τόσο απλά!

Πρωταθλητής δήμος σε απορροφητικότητα είναι ο δήμος Αμυνταίου! Τυχερός ο κ. Ιωσηφίδης που πήρε καλή προίκα από τον κ. Θεοδωρίδη τ. δήμαρχο Αμυνταίου, γι αυτό και κελαηδάει.

Όχι πως πάει πίσω και ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Βοσκόπουλος, ο οποίος με προίκα τις μετοχές της ΑΝΦΛΩ μπήκε στον δήμο, αλλά και εκεί βρήκε στρωμένη κατάσταση από τον  τ. δήμαρχο κ. Παπαναστασίου με ώριμες μελέτες για το ΕΣΠΑ.

Για την ανετοιμότητα της νομαρχίας Βοσκόπουλου, κουβέντα. Ούτε ο μεν, ούτε ο δε. (Βοσκόπουλος- Αντωνιάδης).

Κατά τα άλλα, δεν έλειψαν οι αβροφροσύνες μεταξύ των τριών δημάρχων - Βοσκόπουλου, Τσέπα και Ιωσηφίδη) και  κ. Δακή - θα ξεράσω-  σας ευχαριστούμε, σας θέλουμε κ. Δακή στο πλευρό μας κλπ.κλπ., λες και ο κ. Δακής τα βγάζει από τη τσέπη του.
Διαφοροποιημένος κατά τι ο κ. Τσέπας, ο οποίος δεν παραλείπει να ρίχνει συγχρόνως και κανένα μπινελίκι, όπως και στη παρούσα συνάντησηση, για τα ήξεις-  αφίξεις, στα περί δρόμων μέσω Βίγλας κτλ που οδηγούν στη Πρέσπα.
Η Τεργέστη των Βαλκανίων (Πρέσπα) τελικά μόνον θεωρητικά είναι μοναδικός προορισμός. Πρακτικά δεν φαίνεται να συγκεντρώνει ενδιαφέρον έργων, ούτε πρίν, ούτε τώρα. Και αυτό είναι το παράπονο του κ. Τσέπα.

Η περίπτωση Ηλιάδη, είναι τελικά περίπτωση. Κάτι θέλει να μας πει ο άνθρωπος, αλλά δεν μας το λέει, Τώρα δεν του  βγαίνει, κάτι τον κρατάει.. Τι να πω..

Ρίχτα μεγάλε! Κάνατε  ένα βήμα κ. Ηλιάδη.. Είπατε - ή σας ξέφυγε - πως δεν υπήρχε ετοιμότητα.
Κάντε τον κόπο να αναλάβετε τις ευθύνες σου και για την ανετοιμότητα, και για την ΑΝΦΛΩ, και για την ΤΕΔΚ, για αυτά που παραλάβατε ή δεν παραλάβατε από τη νομαρχία του κ. Βοσκόπουλου.
Και μετά, αν θέλετε παραιτηθείτε κ. Ηλιάδη.  
Ντόρη Κουτουράτσα
 

7 comments :

Ανώνυμος είπε...

OΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΙΜΩΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΦΛΩ, ΑΠΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΜΕ 52%-53% ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ;ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
ΜΙΜΗ ΗΛΙΑΔΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΔΑΚΗ ΜΙΛΗΣΤΕ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ.
ΓΙΑΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ, ΜΕ ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ;

Ανώνυμος είπε...

Oι αρετοί της ΝΔ στην περιφέρεια και στην Φλώρινα ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ .Στά μπάζα για να μήν ξεχνιόμαστε και ο πρώην Δημαρχος απο την Σκοπιά (μου διαφέυγει το όνομα του)_ που ήταν κι αύτός ο απόλυτος δήμαρχος του τίποτα . ΝΕΤΑ ΣΚΕΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τόσα χρόνια ο Ηλιάδης δεν μιλούσε για την ανυπαρξία μελετών ούτε και για το έργο της ΑΝΦΛΩ τώρα τι άλλαξε;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αμφιβάλλω για το αν ξέρει τι λέει ο κ. Ηλιάδης. Μάλλον του ξεφεύγουν. Αν πραγματικά θέλει να δείχνει διαφοροποιημένος, αυτό έπρεπε να το είχε κάνει προ πολλού. Τώρα δεν πείθει κανέναν. Μη σας πω, ότι στο τέλος μπορεί να δούμε και αγκαλιές. Έτσι είναι οι άνθρωποι του συστήματος. Λένε και ξελένε.

Ανώνυμος είπε...

Οπως έκανε και ο Κώστας Μωυσιάδης. Από τη μία κατήγγειλε με εξώδικα τη συμπεριφορά Ρίζου και Βοσκόπουλου και από την άλλη βρέθηκε στο δικαστήριο να υπερασπίζετε τον Βοσκόπουλο.

Δημήτρης Κατραντζής είπε...

ήταν γύρω στις 10 Ιουλίου του 2007...
στη πρώτη συνεδρίαση του νεοκλεγμένου, πριν από λίγες μέρες, Διοικητικού Συμβούλιου της ΑΝΦΛΩ, υπό την Προεδρία του κ. Βοσκόπουλου...
βρισκόμασταν ακριβώς στο κλείσιμο του Γ' ΚΠΣ & στο ξεκίνημα της Δ' Προγραμματικής Περιόδου, γνωστής ως ΕΣΠΑ...
γνωρίζετε ποιά ήταν η άποψη του κ. Προέδρου, αλλά και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, δουλεμένο επί 6 συνεχείς μήνες σε συνεργασία με τους μηχανικούς - μελετητές του Νομού, νομοτεχνικά επεξεργασμένο, θεσμικά άρτιο & οικονομοτεχνικά βιώσιμο, που σκοπό είχε:
1. να βρεθεί ο Νομός ώριμος & πανέτοιμος σε επίπεδο μελετών για απορροφήσεις κονδυλίων του ΕΣΠΑ, από πολύ πολύ νωρίς, πολύ καν πριν ξεκινήσουν οι προκηρύξεις των έργων
2. να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο μελετητικό δυναμικό του Νομού, έτσι που ευρώ να μη φύγει απ' το Νομό για μελέτες, που θα συντάξουν κατά κύριο λόγο οι μηχανικοί μας (21 συνολικά μελετητικές κατηγορίες καλύπτονταν)
3. να μην υπάρχουν επικαλύψεις & κατασπατάληση πόρων σε μελέτες, που υποχρεωτικά θα ιεραρχηθούν προηγούμενα & στοχευμένα θα εστιάσουν στα άμεσα, στα καίρια & στα σημαντικά
4. να λειτουργήσει πραγματικά η ΑΝΦΛΩ σαν εργαλείο ανάπτυξης & σα μοχλός υλοποίησης των σχεδιασμών των ΟΤΑ & της Νομαρχίας
...ξέρετε λοιπόν ποιά ήταν η άποψη τους?
"τι μας λες τώρα ρε Κατραντζή, αύριο μεθαύριο θα συνενωθούμε με την ΑΝΚΟ ή θ' απορροφηθούμε από αυτήν! τι ψάχνεις τώρα..."
κι ίσως φυσικά νά 'χαμε σώσει πέντε πράγματα αν είχαμε συνενωθεί με την ΑΝΚΟ...
δυστυχώς όμως όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αλλά καταφέραμε & μετατρέψαμε την ΑΝΦΛΩ από ένα εργαλείο ανάπτυξης και έργου, σε ένα μηχανισμό ελέγχου, αποδυναμωμένη, ξεκομμένη από την την κοινωνία, τους φορείς της και την επιχειρηματικότητα του Νομού. ποιά είναι σήμερα η σύνθεση του Δ.Σ., πόσοι & ποιοί φορείς εκπροσωπούνται σε αυτό, ποιά είναι η στελέχωσή της, πόση αριθμητικά είναι η δύναμή της?
με τι εργαλεία λοιπόν θα "χτίζαμε" απορροφήσεις, με τι όπλα θα μπαίναμε στη μάχη της προσέλκυσης κι απορρόφησης κονδυλίων & έργων?
κανείς πριν από τους αιρετούς του Νομού, κανείς περισσότερο από αυτούς, δεν μπορεί και δεν έχει την ευθύνη αυτών των εξελίξεων στο Νομό μας την τελευταία πενταετία. κι αυτοί, ευτυχώς για όλους μας, κι ιδιότητες συγκεκριμένες κι αξιώματα φέρουν κι ονοματεπώνυμα έχουν!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Κατρατζή, σας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός που βγαίνετε και καταγγέλετε επώνυμα τη συμπεριφορά του ΔΣ της ΑΝΦΛΩ. Δυστυχώς για εμάς - τους Φλωρινιώτες - είμαστε άτολμοι. Τα βλέπουμε, τα ακούμε, τα διαβάζουμε και εξακολουθούμε να στροθοκαμηλίζουμε. Ο κ. Ηλιάδης πρώην μέλος του ΔΣ της ΑΝΦΛΩ, απάντησε- σε ένα ηχητικό αρχείο που άκουσα- πως η ΑΝ ΦΛΩ είναι επαρκέστατη, όταν σε στημένη ερώτηση όπως είπε ο ίδιος ο κ. Ηλίάδης πάλι στο ίδιο αρχείο- τον ρώτησαν "Γιατί η ΑΝ ΦΛΩ είναι ανεπαρκής;
Από την άλλη διαβάζω πως ο Κώστας Μωυσιάδης - σχεδόν ή μάλλον ψευδομαρτύρησε; - .
Αντί να βγούνε οι παραπάνω και να πούνε την αλήθεια, κάθονται και μας παραμυθιάζουν και με τον τρόπο τους δείχνουν πως προσπαθούν να τα καλύψουν. Το γιατί δεν χρειάζεται πλέον ούτε αιτιλογία.
Λυπάμαι κ. Κατρατζή, μπορεί και εσείς να πληρώσετε το θάρρος και το σθένος σας, να βγείτε και να πείτε την ΑΛΉΘΕΙΑ. Αναμένω με αγωνία τις αντιδράσεις του γνωστού κύκλου..προστάτη του πολιτικού συστήματος της Φλώρινας. Αλλά τότε θα εγώ επώνυμα. Φτάνει ως εδώ.

Δημοσίευση σχολίου