Έντονες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει η κυκλοφορία του βιβλίου του Θεόδωρου Πάγκαλου «Μαζί τα φάγαμε» στο διαδίκτυο, με το οποίο ο ίδιος φιλοδοξεί να αποδείξει «ότι η ευθύνη σε μια δημοκρατία είναι συλλογική».
Ο κ. Πάγκαλος στο βιβλίου παραθέτει ιστορίες που του έστειλαν απλοί πολίτες και -σύμφωνα με τον ίδιο- αποδεικνύουν πως όλοι έχουμε λιγότερο ή περισσότερο ευθύνη για τη σπατάλη και τη διαφθορά που προκάλεσε την οικονομική και πολιτική κρίση.

Ο πρώην αντιπρόεδρος παραθέτει περιστατικά με επιδοτήσεις σε γεωργικά προϊόντα ( π.χ ελαιόλαδο που δίνονταν βάσει ψευδών στοιχείων, για επιδόματα που δίνονταν μέσω κυκλωμάτων που έπαιρναν ποσοστά, για αδιαφανείς διαγωνισμούς σε δημόσιες υπηρεσίες και νοσοκομεία, για συναλλαγές πολιτών-δημοσίων υπαλλήλων σε δημόσιες υπηρεσίες κλπ.

Παράλληλα, κάνει επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας τα «κόμματα της αρλούμπας και της μισαλλοδοξίας».

 Χιλιάδες πολίτες να αναρτούν σχόλια στον προσωπικό του λογαριασμό σε facebook και twitter. Τα περισσότερα, όπως μπορείτε να υποθέσετε είναι αιχμηρά.

Ενδεικτικά, σας παραθέτουμε κάποια:
«Εσείς τα φτιάξετε έτσι. Για να έχεις να λες. Εσείς είσαστε κυβέρνηση και διαλύσατε τα πάντα. Δεν μπορούσατε; Να πηγαίνατε σπίτι».

«Το ξέρουμε πως τα φάγατε όλοι μαζί. Κοκορεύεστε κιόλας;»

«Γράφεις και γι' αυτά που έφαγες εσύ; Να το αγοράσουμε αν είναι»

«Best seller θα γίνει».

«Εξαιρετικά χαμηλή τιμή αλλά το βιβλίο θα έπρεπε να είναι δωρεάν ως αποδοχή της πολιτικής ευθύνης για το "συν-φάγωμα"»

«Και συνεχίζεις να τα τρως. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ιστορίες που έστειλαν οι πολίτες, κι εσύ το πουλάς 3,99 €»

«Λες αλήθειες και πονάνε. Συνέχισε έτσι πρόεδρε».

«Κυβέρνηση ήσασταν κύριε... Τι κάνατε γι’ αυτό; Εδώ έναν αντικαπνιστικό νόμο δεν μπορέσατε να εφαρμόσετε!»

«Μπράβο σε όλους σας λοιπόν. Πως "μαζί" τα τρώμε αν οι Έλληνες που ΠΕΙΝΑΝΕ κάθε μέρα αυξάνονται ραγδαία; Τι σκ*τά τρώτε μαζί;»

«Όλοι “Mαζί σας φάγαμε” και σας τρώμε στη Μάπα, έπρεπε να λέγεται το βιβλίο σας κ. Αντιπρόεδρε!».Star.gr

αναδημοσίευση madata.gr

5 comments :

Ανώνυμος είπε...

Ντόρις ένα θα σου πώ...φασιστικές πρακτικές γενίκευσης ώστε να μοιραστουν με τον λαό τις ευθύνες.Τι σόι "σοσιαλιστές" είναι? σοσιαληστοποίηση και ΄΄οσων φάγαν με τους..κάθε όπουλους και άκηδες ..το έπιασες?

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...


O Πάγκαλος και οι συν αυτω- σύντροφοι εννοώ γαλάζιοι και πράσινοι- ξέρουν πολύ καλά που απευθύνονται. Το βιβλίο δεν το διάβασα βέβαια, αλλά υποθέτω πως φιλοδοξεί να μας εξοικειώσει ακόμα περισσότερο με τη διαφθορά. Αρχικά να λειτουργήσει ως εκτόνωση και να καλύψει τη μεγάλη πατάτα του Πάγκαλου. Και στη συνέχεια - πιθανότατα- όλα αυτά που γράφονται και έγιναν να τα δούμε σαν μέρος της καθημερινότητάς μας και να μην αντιδράσουμε. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι πολιτικοί είναι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να τις επιμερίσουν.

Προμηθεύς Αδέσμευτος είπε...

Λέμε για τον Πάγκαλο, για το τι είπε και το τι έκανε. Εμείς οι Φλωρινιώτες γιατί δεν λέμε τίποτε και για τον Λιάνη; Επί Λιάνη, η διαχείρηση των κονδυλίων από τον ίδιο και τους τους συν αυτώ (π.χ. Πρέσπεια, ΟΞΙΦ κλπ) ήταν ενδεδειγμένη; Πολλοί Φλωρινιώτες, αυτοί που είναι ραγιάδες της χειρότερης μορφής, ακόμη γλύφουν τον Λιάνη. Πολλοί από αυτούς που ακόμη και τώρα γλύφουν τον Λιάνη, όταν ήταν πολύ νέοι έγλυφαν τον Παπαδόπουλο. Αν γεννηθείς γλύφτης, γόνος οικογένειας γλυφτών, όλους τους γλύφεις και όλα τα κάνεις, και ασφαλώς και ρουφιάνος γίνεσαι. Έτσι έζησαν αυτοί και οι πρόγονοί τους. Άλλοι "τακτοποιήθηκαν" στο δημόσιο, άλλοι έγιναν ελεύθεροι επαγγελματίες και έβγαλαν χρήματα. Γλύφοντας τους εκάστοτε ισχυρούς και ρουφιανεύοντας. Γι'αυτό δεν έχει δει χαΐρι αυτός ο τόπος, διότι οι γλύφτες και οι ρουφιάνοι έχουν προνόμια, έχουν γίνει το σημαντικότερο μέρος της ηγετικής ομάδας του τόπου μας, που αποφασίζει για την τζέπη της και όχι για τον τόπο μας.
Προμυθεύς Αδέσμευτος

Ανώνυμος είπε...


Στη Φλώρινα στρουθοκαμηλίζουν όλοι. Οι μεν επειδή βολεύονται οι δε επειδή ελπίζουν να βολευτούν.

Ανώνυμος είπε...

Στην Φλώρινα η ζωή μας δίνει αυτό που μας αξίζει. Δεν μας αξίζει τίποτε καλύτερο από αυτό που έχουμε. Και δεν μας αξίζει τίποτε καλύτερο, επειδή δεν διεκδικούμε τίποτε καλύτερο. Κανείς δεν μας φταίει τόσο όσο το κεφάλι μας. Αυτοί τα φάγανε, σε εμάς στέλνουν τον λογαριασμό. Αφού δεν αντιδρούμε καλά μας κάνουν! Η λαϊκή παροιμία λέει: "Μάθαν ότι απαυτωνόμαστε, πλακώσανε κι'οι γύφτοι!" Γιατί παραπονιόμαστε λοιπόν;

Δημοσίευση σχολίου