1:19 μ.μ.

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |



 Με αυτή τη δήλωσή του στη «ΜτΚ» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δίνει το προσωπικό στίγμα του και το βασικό περίγραμμα της δικής του ιδιαίτερης αντίληψης σχετικά με το θεσμό της ΔΕΘ και κυρίως σχετικά με το χαρακτήρα των εκδηλώσεων που συνοδεύουν κάθε χρόνο τα εγκαίνια της διοργάνωσης.

«Το ζήτημα για εμάς δεν είναι πώς θα το παίξουμε… πρωτεύουσα για δύο-τρεις ημέρες το χρόνο. Δεν διακατεχόμαστε από τέτοιου τύπου συμπλέγματα. Το θέμα είναι.. να διαφυλάξουμε τη λειτουργία της Θεσσαλονίκης και να ασχοληθούμε σοβαρά με το πώς αυτή η πόλη θα ευημερήσει μέσα και από την υποστήριξη εμπορικών γεγονότων, τα οποία είναι συνδεδεμένα με τη διεθνή οικονομική δράση της χώρας μας».

«Τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα έπρεπε να αποτελούν μία γιορτή χαράς για τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς. Αντί αυτού η πόλη παραλύει και αποκλείεται, ενώ και η αγορά και τα εμπορικά καταστήματα διαλύονται. Δεν είναι δυνατόν να συντηρηθεί ένα τόσο θλιβερό σκηνικό. Πρέπει επιτέλους
να διαφυλάξουμε την ευταξία της πόλης», τονίζει ο κ. Μπουτάρης.

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα οικονομικό και όχι ένα πολιτικό γεγονός.
Ο οικονομικός χαρακτήρας της λοιπόν είναι ακριβώς αυτός που πρέπει να ενισχυθεί και να τονωθεί στο πλαίσιο και μιας γενικότερης αναπτυξιακής φιλοσοφίας για την πόλη»,
«Να έλθει αποκλειστικά ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός και κανένας άλλος.  Δεν τους θέλουμε, διότι δεν λύνουν, αλλά αντίθετα δημιουργούν προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία εμπορική δραστηριότητα. Εμείς δεν πουλάμε τίποτε, για να φτιάξουμε περίπτερο στην Έκθεση», σημειώνει με νόημα ο κ. Μπουτάρης, τονίζοντας ότι η λειτουργία περιπτέρου στη ΔΕΘ θα συνεπαγόταν και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, την οποία ο δήμος δεν προτίθεται να επιφορτιστεί ιδιαίτερα μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον.

«Όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί για το έργο του δήμου Θεσσαλονίκης μπορεί να επισκεφθεί το δημαρχείο, το οποίο άλλωστε βρίσκεται σε εξαιρετικά μικρή απόσταση από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ»,
«Εμείς παρουσιάζουμε τους άξονες και τις κατευθύνσεις της πολιτικής μας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Αντίστοιχα το προσφορότερο βήμα για την παρουσίαση της κυβερνητικής πολιτικής είναι η Βουλή των Ελλήνων».

Πηγή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

6 comments :

Ανώνυμος είπε...

Κουλτουριάρης ίσως αλλά όχι και σοφός ο συγκεκριμένος Μπουτάρης.
Αλλα τέτοια δείγματα δεν είχαμε ποτέ,δυστυχώς.
Μακάρι δηλαδή να αποδειχτεί και περί των κοινών(έστω και πολιτικά αυτιστική)αυθεντία.
Πάντως μια δήλωση στα 4 χρόνια για τη ΔΕΘ και άλλη μία για τον Κεμάλ,σίγουρα δε συνιστά σοφία.
Μάλλον υστέρηση στην παραγωγή δημόσιου έργου φανερώνει...

Ανώνυμος είπε...

Kαι μένα αν μου κάνανε τζάμπα Δημαρχείο και με βγάζανε από σπόντα Δήμαρχο, κι εγώ σοφός θα τό παιζα...

Ανώνυμος είπε...

KOITATE ΜΙΑ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Και τη Σοφία Λόρεν την κόψανε από φάτσα κι από μπούστο.Πήγαινε για Δήμαρχος της Ρώμης!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν φέρνει λίγο στον αείμνηστο Γκάντι;

Ανώνυμος είπε...

Στη προκειμένη περίπτωση έχει φωτεινό διάλλειμμα ο Μπουτάρης, πρέπει να το παραδεχθούμε.

Δημοσίευση σχολίου