7:40 π.μ.

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑ: - ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |





Η ΕΡΤ είχε πολλές αμαρτίες να πληρώσει. Υπήρξε πάντα πεδίο κυβερνητικών παρεμβάσεων και κομματικό θερμοκήπιο ρουσφετιού.
Η ΕΡΤ, ναι, ήθελε φροντίδα κι εξυγίανση γιατί διαχρονικά τα "κομματόσκυλα" τη "μόλυναν". Είναι τα ίδια που τόσα χρόνια την έκαναν "παθογενή" και έρχονται στη μέση του Ιούνη να την αποτελειώσουνε και «να μας απαλλάξουν απ’ το βάρος της».
Εξυγίανση έπρεπε να υπάρχει χρόνια τώρα, ελεγχόμενα, αξιοκρατικά και όχι με τέτοιο αυταρχικό, δικτατορικό, ισοπεδωτικό τρόπο... που θυμίζει άλλες εποχές.
Μας λένε πως η ΕΡΤ, «έχει υπεράριθμους, τα νούμερα δε βγαίνουν! Σκορπά του κόσμου τα λεφτά και έργο δεν παράγει»...
Παρόλα αυτά υπάρχει κι η άλλη όψη!
Ο 'Εξάντας', το 'Κουτί της Πανδώρας', οι 'Ανταποκριτές' το 'Παρασκήνιο' και το 'Μονόγραμμα', 'Η ζωή είναι αλλού'… οι 'Ανιχνεύσεις', ο Κούλογλου, Ο Βασίλης Βασιλικός με τα βιβλία, τα 'Αληθινά Σενάρια', οι 'Μουσικές του κόσμου' και το 'Ταξιδεύοντας'… Τα 'Ελλήνων Δρώμενα', το εκπληκτικό 'Σαν Σήμερα' και όλες οι εκπομπές που στηρίχθηκαν στο Αρχείο της ΕΡΤ… Το 'Ριμέικ', το 'Balkan Express'…
Ωστόσο το ζητούμενο σήμερα δεν είναι πως η Ελλάδα αποτελεί τη μοναδική χώρα που δεν έχει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και πως μέσα σε μια νύκτα απολύθηκαν 2.500 άνθρωποι.
Το ζητούμενο δεν είναι να αγωνιστούμε ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά ενάντια στο καθεστώς που δημιούργησε παθογόνα φαινόμενα σαν αυτό της ΕΡΤ. Και που τώρα χρησιμοποιεί ως "δούρειο ίππο" τα ίδια παθογόνα φαινόμενα για να προχωρήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Σήμερα η ΕΡΤ, αύριο τα νερά, η ενέργεια... Το ελληνικό Δημόσιο σε λίγο δεν θα έχει τίποτα. Τα σχολεία θα γίνουν ιδιωτικά. Τα νοσοκομεία επίσης. H ΕΡΤ θα δοθεί σε νέα γενιά καναλαρχών όπως και το αρχείο της που αξίζει δισεκατομμύρια. Τελικά μήπως η ΕΡΤ είναι ένα πείραμα καλά προμελετημένο που προσπαθεί να στρέψει τους εργαζόμενους τον έναν ενάντια στον άλλο με το γνωστό "Διαίρει και Βασίλευε" προωθώντας τα επενδυτικά σχέδια κάποιων;
Και εμείς αντι να βλέπουμε το δάσος, κοιτάζουμε το δέντρο! Θα πρέπει λοιπόν να αντιμετωπίσουμε το αίτιο και όχι το αποτέλεσμα.

Ελένη Φουντουλάκη

2 comments :

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΖΩΑ;

va12 είπε...

Στήν Φλώρινα το πείραμα ξεκίνησε τότε με την διακοπή δρομολογίων του τραίνου όταν κάποια απίθανα συστημικά τυπάκια και ανθρωπάκια μας χλευάζαν που βγαίναμε στους δρόμους για τα αυτονόητα....χαρακτηριστικά έλεγα απο τότε "αρχίζει το ξήλωμα του πουλόβερ" . Τεστάραν αντιδράσεις πιέσεις μέχρι που το επαναφέραν. Το ομολόγησαν πολλοί απο τότε μέχρι και ο Γιωργακης Παπανδρέου. Αγαπητή κυρία Ελένη είναι πολύ αργά για διαπιστώσεις περι πειματοζωων πειραμάτων και δοκιμαστικών σωληναρίων ...πάρα πολύ αργά...¨Ήμουν κάποτε σε μία συγκέντρωση αγανακτισμένων σημερινών ξεφουσκωμένων και όταν διάβασα ότι σε παραγράφους του μνημονίου 1 υπόγραψαν οι ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ότι ...εκχωρούντε όλα τα περιουσιακά των δανειοληπτων κρατών στην κυριότητα των Δανειστών...απο εκείνη την στιγμή άρχισε το ΠΕΙΡΑΜΑ που θα εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο. Απλά εμείς πρίν η Αργεντινή είμαστε τα πρώτα πειραματόζωα ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ για να το εφαρμόσουν σε όλα τα κράτη του κόσμου...τα σημερινά κροκοδείλια δάκρυα μετά 3 χρόνια δέν οφελούν.

Δημοσίευση σχολίου