8:27 π.μ.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!!!!!
ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄. ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ "Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΤΗΣ ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑΣ"

ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Η ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΤΗΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (ΠΡΑΞΕΙΣ Β' 1-41). ΣΕ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΑΥΤΟΥ, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ Η ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
Η ΕΟΡΤΗ ΑΥΤΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΓΡΑΦΕΣ(ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ) ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΘΕΡΙΣΜΟΥ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ. (ΈΞΟΔΟΣ 23:16• 34:22) Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΒΑΙΝΕ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 16 ΝΙΣΑΝ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΪΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΚΕΦΑΛΗ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΕΝΑ ΔΕΜΑΤΙ ΚΡΙΘΑΡΙ, ΠΟΥ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ...ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. (ΛΕΥΙΤΙΚΟ 23:15, 16) ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΝΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ Η ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ 120 ΜΑΘΗΤΕΣ (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ) ΟΠΟΤΕ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΕΛΑΒΑΝ ΆΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ (ΓΛΩΣΣΟΛΑΛΙΑ) «ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΠΟ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ. ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ 3.000 ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. (ΠΡΑΞΕΙΣ 1:13-15• 2:1-41) ΕΚΕΙΝΗ Η ΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ 50 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΣΤΙΣ 16 ΝΙΣΑΝ.
Η "ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ" ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ (ΠΡΑΞΕΙΣ Κ'16), ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣΤΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ Β' ΜΙΣΟΥ ΤΟΥ 4ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΑΥΤΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΟΥΜΕΝΩΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟΝ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΨΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΤΡΙΣΑΓΙΟΣ ΥΜΝΟΣ: "ΌΣΟΙ ΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΝ ΕΒΑΠΤΙΣΘΗΤΕ...".
Η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΟΡΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΘΕΟΡΤΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΆΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΜΟΙΩΣ ΟΛΗ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
Κωνσταντίνος Μπουγάτσας αναδημοσίευση από face book

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου