8:16 μ.μ.

Ομιλία του προέδρου του ΕΚΦ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |





Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η χώρα μας βρίσκετε σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας της σε σχέση με το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τη συνοχή της κοινωνίας. Οι αυταρχικές και μονομερής αποφάσεις εδώ και 3 χρόνια διαδέχονται η μια την άλλη και δημιουργούν αναστάτωση στους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό.

Η Τρόικα και οι δανειστές έχουν απαξιώσει κάθε έννοια δικαίου και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αποφασίζουν εν μια νυκτή την πολιτική που θα ακολουθήσουν, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος και συναίνεση με τους θεσμικούς φορείς.
Εδώ και 3 χρόνια συντελείτε στη χώρα μας ένα τεράστιο έγκλημα.
Άνθρωποι χάνουν τις περιουσίες τους.
Εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους.
Συνταξιούχοι εξαθλιώνονται.
Οι κυβερνήσεις είναι όμηροι και εκτελεστές των αποφάσεων της τρόικα.
Η χώρα μας δεν κυβερνείται, είναι ανοχύρωτη των ξένων κεφαλαίων και των μνημονιακών πολιτικών.
Η κυνική ομολογία του ΔΝΤ και οι προτροπές του Γιούνκερ περί μη πώλησης επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, καθώς και η έμμεση συγνώμη για τη «ΘΥΣΙΑ» του ελληνικού λαού, αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά την αναποτελεσματική πολιτική που εφαρμόζετε όλα αυτά τα χρόνια.
Η επιλογή κλεισίματος της ΕΡΤ και άλλων φορέων του δημοσίου και μάλιστα στη λογική του αποφασίζουμε και διατάσουμε προκαλούν αναστάτωση και αντιδράσεις στους εργαζόμενους. Είναι αποφάσεις που καταλύουν την δημοκρατία και τη συνταγματική νομιμότητα. Αυτοί που επικαλούνται το σύνταγμα και τους νόμους είναι οι πρώτοι που τους αναιρούν, τους καταργούν και επιβάλουν με τις αποφάσεις τους τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.
Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ, τα νέα μέτρα που έρχονται για την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την υγεία, την πρόνοια, φανερώνουν την αδυναμία.
Είμαστε υποχρεωμένοι με απόλυτη ευθύνη να πάρουμε την απόφαση της ζωής μας στα χέρια μας. Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα μια νέα οραματική, σύγχρονη διακυβέρνηση. Οι συνταγές που είχαμε μέχρι σήμερα ήταν καταστροφικές. Ο ελληνικός λαός είναι υποχρεωμένος και πρέπει να ξυπνήσει, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, να αναπτύξει δραστηριότητες, να ανατρέψει την πολιτική αυτή, η οποία είναι άδικη και κυρίως μας οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και ανέχεια.
Σήμερα στοχοποιούν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αύριο έχουν σειρά άλλοι οργανισμοί και κοινωνικές ομάδες. Δεν πάει άλλο. Είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε, να διαδηλώσουμε, να διαφωνήσουμε με την πολιτική αυτή.
Το χρέος  που όλοι επικαλούνταν ότι μειώθηκε τελικά οι ίδιοι ομολογούν ότι είναι στα ίδια επίπεδα του 2009 και μάλιστα η συρρίκνωση του ΑΕΠ είναι στο 40% και αυτό καθιστά ακόμα περισσότερο προβληματική την αποπληρωμή των τοκοχρεωλυτικών δόσεων του χρέους.
Η φίμωση των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση προκαλεί την κοινωνία και εγείρει ζητήματα δημοκρατίας. Η φωνή της Ελλάδος σε Ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και 2 μέρες είναι απούσα. Η ελληνική ομογένεια αλλά και ακριτικές περιοχές της χώρας μας δεν έχουν καμία πληροφόρηση καμία ενημέρωση.
Το κλείσιμο ενός τόσο σημαντικού μέσου είναι αρνητικό προμήνυμα για το τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.
Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει την αυταρχική και άδικη απόφαση της, για κατάργηση της δημόσιας τηλεόρασης και να δώσει λύση στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, που είναι η ανεργία, η φτώχεια, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η εισφοροκλοπή και η κοινωνική συνοχή. Ήμασταν και είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ.
Όλοι μαζί ενωμένοι να ανατρέψουμε την άδικη και αναποτελεσματικής πολιτικής της κυβέρνησης. 


Ευχαριστώ
Στέφανος Μπίρος

1 comments :

Ανώνυμος είπε...

ΤΖΑΜΠΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου