.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», αποτελούμενη από τον επικεφαλής της παράταξης Στάθη Κων/δη και τους δημοτικούς συμβούλους Παπασωτηρίου Σταύρο, Καρυπίδη Νίκο, Ρασάικο Τραϊανό και Ρόζα Κώστα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο και εποικοδομητικό κλίμα.

Με αφορμή τις αναθέσεις νομικών υποθέσεων από τη Δημοτική αρχή, η αντιπροσωπεία έθεσε το ζήτημα στο σύλλογο με την επισήμανση ότι η διαδικασία των αναθέσεων, δεν εστιάζεται στο σύνολο των δικηγόρων του Πρωτοδικείου Φλώρινας, πραγματοποιείται με επιλεκτικό τρόπο και σε πολλές περιπτώσεις, το νομικό έργο ανατίθεται σε δικηγόρους των Αθηνών και της Θεσ/νίκης.
Μετά τον γόνιμο διάλογο, τέθηκαν στο τραπέζι προτάσεις που έχουν σκοπό την εκλογίκευση των διαδικασιών ανάθεσης και την αξιοποίηση όλων των δικηγόρων της Φλώρινας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι απόψεις του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ο κ. Κων/ίδης δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και επίσης ότι η παράταξη θα συναντηθεί και με άλλους επαγγελματικούς φορείς με αφορμή τις αναθέσεις έργου του Δήμου Φλώρινας.

          
To Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας  ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της Δημοτικής Παράταξης,  τονίζοντας ότι για πρώτη φορά εκπρόσωποι έστω της αντιπολίτευσης του Δήμου ζητούν  την γνώμη του καθ'ύλη αρμόδιου επιστημονικού φορέα για θέματα νομικής κάλυψης και χειρισμού υποθέσεων του Δήμου, ενώ εκ του θεσμικού τους ρόλου οι Δικηγορικοί Σύλλογοι αποτελούν συμβούλους της Πολιτείας και των ΟΤΑ για θέματα της αρμοδιότητάς τους, ενώ επί πολλά χρόνια δεν υπήρξε η ευαισθησία καμιάς δημοτικής αρχής να έρθει σε επαφή για οποιοδήποτε πρόβλημα, ενώ επίσης ζήτησε στοιχεία για τον αριθμό υποθέσεων και τον αριθμό συναδέλφων που χειρίστηκαν υποθέσεις του Δήμου.

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Το προεδρείο του Δ.Σ. του δικηγορικού συλλόγου Φλώρινας, πήγε μετά να υποβάλει τα δέοντα στην δημαρχάρα, για μην γίνει περεξήγηση;

Ανώνυμος είπε...

Να μας εξηγήσει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου για ποίο λόγο εδώ και χρόνια περιμένει από την αντιπολίτευση της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να τοποθετηθεί στο ζήτημα. Δε γνώριζε εδώ και χρόνια ότι υπάρχουν δύο δικηγόροι του Συλλόγου, του οποίου προεδρεύει, οι οποίοι (σχεδόν αποκλειστικώς) αναλαμβάνουν τις υποθέσεις του Δήμου? Φυσικά σε αυτούς τους δύο Δικηγόρους θα πρέπει να προσθέσουμε και την αφεντιά του, καθώς έχει και αυτός κατά καιρούς αναλάβει και χειρισθεί υποθέσεις του Δήμου (και των Δημοτικών εν γένει επιχειρήσεων). Δε γνώριζε ο Πρόεδρος του ΔΣΦ ότι έχει υποβληθεί σε Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Φλώρινας καταγγελία Δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, ο οποίος διαμαρτύρεται για τη μονοδιαστάστη ανάθεση υποθέσεων? Για ποιο λόγο δεν ετέθη ποτέ το ζήτημα από το πλέον αρμόδιο όργανο των Δικηγόρων Φλώρινας? Ποιος ο ρόλος τελικά του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας?

Δημοσίευση σχολίου