8:26 μ.μ.

ΕΙΤΕ ή είτε; - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


Αν προσέξεις τα λόγια του ΔΝΤ, των Ευρωπαίων πολιτικών, των μελών της τρόικας, θα δεις μια θεμελιακή διαφορά από τους κομπιναδόρους δικούς μας. Υπάρχει μια διάζευξη είτε-είτε. Αυτό το «είτε-είτε» είναι η πολιτική. Είναι οι πολιτικές επιλογές. Είτε θα κάνουμε αυτό, είτε θα συμβεί το άλλο. Τι είναι όλοι αυτοί, τίποτα υποδείγματα προοδευτικής σκέψης; Συντηρητικοί πολιτικοί είναι, τεχνοκράτες μεγάλων γραφειοκρατικών οργανισμώ
Όμως, η διαφορά τους από τον ελληνικό πολιτικό λόγο είναι τεράστια. Πολιτική επιλογή, ενήλικη αντιμετώπιση του πολίτη, τοποθέτηση διλημμάτων. Εδώ, το παρακμιακό πολιτικό σύστημα κάνει το αντίθετο ακριβώς απ’ αυτό. Παραπλάνηση, απόκρυψη της πολιτικής επιλογής. Όλες οι αποφάσεις που παίρνουν αυτές τις μέρες, οι ρουσφετολογικές ρυθμίσεις της αρχής, είναι οι επιλογές τους. Αυτές που προσπαθούν να κρύψουν. Αφού τις πάρουν, αφού οδηγήσουν έτσι έναν ολόκληρο λαό στην παρατεταμένη ύφεση, καταγγέλλουν έπειτα την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα που προκύπτει ακριβώς από τις επιλογές τους. Αυτοί που φωνάζουν περισσότερο ότι κάποιοι, «ξένοι», θέλουν να μας κάνουν Μπαγκλαντές, είναι αυτοί που σταθερά μας οδηγούν εκεί προσπαθώντας να περισώσουν τα δικά τους προνόμια.
  απόσπασμα  αναδημσίευση 386  athens voice- 386 Φώτης Γεωργελές

6 comments :

Ανώνυμος είπε...

Γράψε βρε Ντόρις κάτι δικό σου και μήν αντιγράφεις για το καλό σου .Πέφτει το επίπεδον "κρουά κρουά κράξιμο" Σάν "μιάου" ακούγεται..

Ανώνυμος είπε...

Τι δείχνει η πινακίδα; Μας θέλουν για σκυλάκια τους είτε ζωντανά είτε σε στάση πόζας;

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Χαίρομαι που σας αρέσουν τα άρθρα μου. Μπορείτε να τα απολαύσετε ή να τα κριτικάρετε στην έντυπη εφημερίδα κρουά κυρίως.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή Πανδώρα θεωρείς δεύτερης ποιότητας τους αναγνώστες του διαδικτύου;

Εφημερίδα Κρουά - Κρουά είπε...

Αγαπητέ 11.12.Δεν αναζητούμε ποσοτικά τους αναγνώστες μας. Μας ενδιαφέρει η ποιότητα της σκέψης τους. Στην έντυπη εφημερίδα μας το έχουμε επιτύχει διότι ξέρουμε σε ποιούς απευθυνόμαστε ώστε να αναπτύξουμε έναν ποιοτικό διάλογο μαζί τους. Το διαδίκτυο με τους χιλιάδες ανώνυμους αναγνώστες επί της ουσίας δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Αν παρατηρήσεις τα σχόλια είναι άσχετα με τις αναρτήσεις. Ωστόσο γνωρίζουμε πως παρακολουθούν το μπλόκ μας πολλοί φίλοι κρουά. Εκτιμώντας αυτούς, φροντίζουμε για ενδιαφέρουσες αναδημοσίεύσεις. Οι υπόλοιποι δεν μας ενδιαφέρουν.

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό σε πάω ρε Ντόρη.

Δημοσίευση σχολίου