Με ύφος ήπιο – λες και παρήγγειλε καφέ μέτριο – ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Γ. Δακής, εχθές 2-4-2012 , στο περιφερειακό συμβούλιο που διεξήχθη στη Φλώρινα, μίλησε για εγκληματική αδιαφορία για την μη κατάθεση αίτησης από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε» για τη χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής του κάθετου άξονα Φλώρινα – Πτολεμαίδα από το πρόγραμμα «Διευρωπαικά Δίκτυα» ύψους 4,5 εκατ. ευρώ
Με το ίδιο στυλ, χαλαρά, ήπια λες και δεν τρέχει τίποτα, στη συνέχεια, έφθασε στο ΕΣΠΑ. Η Φλώρινα συγκριτικά με Κοζάνη, Γρεβενά και Καστοριά έχει την χαμηλότερη απορροφιτικότητα μας είπε. Όπερ μεθερμηνευόμενον, η Φλώρινα είναι εκτός σχεδιασμού ανάπτυξης. Τελευταία και ανύπαρκτη. Ανίκανη να διεκδικήσει.
Ο  Γιάννης Αντωνιάδης, θεματικός αντιπεριφερειάρχη στον τομέα της ανάπτυξης, τ. αντινομάρχης τεχνικών έργων 2007-2010, νομαρχιακός σύμβουλος για μία οκταετία 1999- 2006, αντί να απολογηθεί επέλεξε να κάνει αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Δημήτρης Ηλιάδης, τ. Πρόεδρος της ΤΕΔΚ 2007 – 2010 και νυν αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας περιορίστηκε στον ρόλο του οικοδεσπότη παραπονούμενος για τη μικροφωνική εγκατάσταση και στη παραγγελία νερού από το κυλικείο για τους παρευρισκόμενους.
Ο κ. Χρήστος Ευαγγέλου αντινομάρχης 2007 – 2010 τήρησε σιωπήν ιχθύος.
Ο Άρης Αριστείδου, 14 χρόνια πρόεδρος του ΕΒΕ, μέλος του Δ.Σ της ΑΝΦΛΩ και νυν αντιδήμαρχος, δεν έχασε καμία χειραψία. Ως εκεί.
Καμία ευθύνη, καμία δικαιολογία.   
Χρυσή δωδεκαετία, μπορεί και δεκαπενταετία να κλείνουν οι αιρετοί μας στην εξουσία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, επιμένουν να διεκδικούν και νέους θώκους εξουσίας. Γιατί;
Η Φλώρινα, πέρα από στατιστικά νούμερα και εκατομμύρια ευρώ που έχασε είτε από κακή διαχείριση, είτε από ανετοιμότητα και ίσως και αδιαφορία, μπήκε ή μάλλον την έβαλαν σε ένα δρόμο χωρίς γυρισμό.
Η περίπτωση του ΕΣΠΑ, είναι ενδεικτική της ανικανότητας των φορέων της εξουσίας που διαχειρίζονται τη τύχη αυτού του νομού. Ανερυθρίαστα, με περίσσιο θράσος, δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για αυτά που έπρεπε να είχαν κάνει και δεν έκαναν.

Κοκορεύονται όμως ασκώντας μία μικροπολιτική πάντα για τον εαυτό τους. Χωρίς ελάχιστο ίχνος ευαισθησίας γι αυτόν τον τόπο, με μπόλικη αμετροέπεια και θράσος, πολύ θράσος.
Ντόρη Κουτουράτσα
Φλώρινα 3-4-2012

10 comments :

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα.
Το χάσαμε το τρένο της ανάπτυξης.
Yπαίτιοι είμαστε εμείς που τόσα χρόνια τους ψηφίζουμε και απέχουμε παράλληλα από τα κοινά.

Ας ελπίσουμε ότι στις εκλογές κάτι θα αλλάξει και θα πάψει η μονοκρατορία των δύο μεγάλων (πρώην) κομμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Ανάλυση δημόσιου κατήγορου,ορθή στην ουσία της.
Θα ήταν ορθότερη αν περιλάμβανε και τις ευθύνες της πραγματικής και ύψιστης εξουσίας στο Νομό 23 ολόκληρα χρόνια: του Γιώργου Λιάνη.
Ολοι, μα όλοι οι άλλοι ήταν υποτακτικοί του...

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς όπως τα γράφεις είναι Ντόρη.. Ακόμη και η μεταφορά της συμπεριφοράς του καθενός από τους παραπάνω που κάνεις, ταιριάζει γάντι στον χαρακτήρα τους: Χαλαρός "αγκαλίτσας" ο Δακής (πιστεύει ότι έτσι γίνεται αρεστός), ο αναποτελεσματικός και "δήθεν αποφασιστικός" Αντωνιάδης, ο ευθυνόφοβος και "περί άλλων τυρβάζων" Ηλιάδης, ο ανύπαρκτος Ευαγγέλου, και ο Άρης ο "χειραψάκιας" με το μόνιμο παγωμένο χαμόγελο στα χείλη. Τυχεροί φλωρινιώτες.. με τις υγειές σας.. μεγάλη η τύχη σας, που την κρατούσατε στα χέρια σας όταν ψηφίζατε αυτούς τους "αετούς".. Εξού και η παροιμία "πουλιά στον αέρα πιάνει"..

Ανώνυμος είπε...

κι όμως καλή μου Ντόρη πάλι θα τους ψηφίσει ο κόσμος της Φλώρινας, γιατί να το ρισκάρουν και να γίνουν κακοί;

Ανώνυμος είπε...

Aυτά δεν μας τα είπαν οι άλλοι. Περιορίστηκαν άπαντες σε ένα ξερό δημοσίευμα για τα θέματα που συζηήθηκαν. Τι να περιμένει όμως κανείς από τα τοπικά ΜΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος της Φλώρινας - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - είναι ραγιάδες. Εξαρτώμενοι, και ημιμαθείς. Φοβισμένοι και υποτακτικοί.

Δημήτρης Κατραντζής είπε...

χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί είναι το πρώτο σχόλιο σχετικό με το θέμα που βλέπω στο διαδίκτυο! οφείλω να πω, πως αν και καυστικό, είναι ήπιο μπροστά στο μέγεθος & τη σοβαρότητα του ζητήματος!
και για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι... με βάση στοιχεία που ανέφερε ο κ. Δακής (τα οποία πουθενά, ούτε στο site της Περιφέρειας, ούτε της Διαχειριστικής Αρχής, μπόρεσα να διασταυρώσω)από το ΕΣΠΑ της Δ. Μακεδονίας (2007-2013), που αφορά Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά & Γρεβενά, για όλους τους φορείς κι επιχειρήσεις της Περιφ. Ενότητας Φλώρινας είχαμε από την εκκίνηση του προγράμματος έως 30/03/2012: εντάξεις έργων ποσοστού 10%, που οι συμβάσεις που γι' αυτά υπογράφθηκαν είναι μόνο το 6% των συνολικά υπογεγραμμένων και εκταμιεύθηκαν μόλις το 3% των συνολικών πληρωμών που έγιναν συνολικά από το πρόγραμμα. για ότι αφορά τις άλλες ενότητες δυστυχώς δεν μπόρεσα να συγκρατήσω νούμερα, με ββεβαιότητα όμως μπορώ να αναφέρω πως για το Νομό Κοζάνης είχαμε απορροφήσεις πάνω από 50%. Να θυμίσω πως στο προηγούμενο επταετές πρόγραμμα (Γ' ΚΠΣ) ο νομός Φλώρινας έκλεισε, πάλι τελευταίος, σε ποσοστά που πλησίαζαν το 15% κι ότι υφίσταται από την ίδρυση ακόμη των Περιφερειών άτυπη συμφωνία κατανομής πόρων μεταξύ των νομών για 22% στους περιφερειακούς Νομούς & 34% για την Κοζάνη. τίνος η ανεπάρκεια, η αμέλεια, η παράλειψη κι η ασχετοσύνη γεννάει αυτό το αποτέλεσμα? ποιοί είν' αυτοί (γιατί δυστυχώς κι ονοματεπώνυμο έχουν & συγκεκριμένες ιδιότητες άσκησης εξουσίας φέρουν) που στέρησαν από αυτό το τόπο τόσα δισεκατομμύρια? μην ακούσω αηδίες για Κοζανοκεντρική Περιφέρεια! κι οι Κοζανίτες κι οι Γρβενιώτες κι οι Καστοριανοί την δουλειά τους κάνουν, αλλά την κάνουν πολύ καλύτερα από τους δικούς μας. αποδεικνύονται και χρήσιμοι και αποτελεσματικοί για το τόπο τους!
εμείς μόνο, και μόνο εμείς, βρισκόμαστε σταθερά εδώ και δυό δεκαετίες στη τρίτη και τελευταία ταχύτητα ανάπτυξης της Περιφέρειας! το ανέπνευστο, η έλλειψη οράματος για τη περιοχή και τους πολίτες της, το ρηχό το παλαιοκομματικό, το λίγο, το "μαύρο" πολιτικό χρήμα, η εκδούλευση, το ρουσφέτι, η υποταγή κι η "κομματική" πειθαρχία έθρεψαν τη συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων του Νομού όλα αυτά τα χρόνια! οι κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις φαντάζουν απλά σαν κερασάκια στη τούρτα της αποτυχίας! μας έμειναν όμως οι γιορτούλες, οι ημερίδες για να φωτογραφιζόμαστε, τα καλοπληρωμένα τσιμπούσια, οι βαρύγδουπες δηλώσεις κι εξαγγελίες και το 28% ανεργία, οι συνέπειες της δραστηριοπίησης της ΔΕΗ για να πληρώνει φτηνά το ρεύμα ο Θεσσαλός, ο Αθηαίος κι ο Κρητικός, η κάθετος της Εγνατίας να φυλάει ξεχασμένη στη Πτολεμαϊδα, η περιοχή των Πρεσπών να παραδίδεται στη Καστοριά, η κόκκινη πιπεριά Φλώρινας να καλλιεργείται στη Πελοπόννησο, η απόσταση της πρωτεύουσας του Νομού από τα μεγάλα αστικά κέντρα διαρκώς να μεγαλώνει κι οι επισκεπτές του Νομού, των έξη λιμνών & των τεσσάρων ορεινών όγκων, να φεύγουν χωρίς επιστροφή, απογοητευμένοι από την ανυπαρξία υποδομών κι εξυπηρέτησης.
ξέχασα βέβαια! μας έμειναν κι οι αιρετοί μας...
να μας θυμίζουν την ανυπαρξία τους και το κραυγαλέο λάθος μας!
τους ίδιους, τους ίδιους όμως, να ψηφίζουμε, να εκλέγουμε και να εμπισταυόμαστε εδώ και πέντ' έξη συναπτές τετραετίες....
δεν γίνονται, δεν υπάρχουν αυτά, πάρά μόνο στο τόπο μας!

Ανώνυμος είπε...

στο αμυνταιο τα ΕΣΠΑ παει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
εκεί στην κοιλάδα τρώτε σ@%$^&

Ανώνυμος είπε...

Ωρε μήτσο κατραντζή...σαν τη χειροσίμα έπεσε η ...δομημένη η αλήθεια που είπες...και μετά σιωπή

Ανώνυμος είπε...

Στη προκειμένη περίπτωση 10.07 μόνο τα παπαγαλάκια θα μπορούσαν να μιλήσουν.

Δημοσίευση σχολίου