7:55 μ.μ.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


..προχωράμε σε περίεργες  εκλογές, όπου όλοι συζητάνε την επόμενη μέρα και όχι την ημέρα των εκλογών. Γι’ αυτό ακούγονται οι πιο αστείες θεωρίες από τα χείλη πολιτικών και δημοσιογράφων: Στις εκλογές θα εκτονωθεί ο κόσμος. Θα έλεγα τώρα πώς εκτονώνεται ο κόσμος, αλλά θα το κόψει η διόρθωση. Στις εκλογές ψάχνουμε να βρούμε κάποιους που θα κάνουν δέκα πράγματα που πρέπει, μπας και πάρει μπρος η οικονομία και γλιτώσουμε τις δουλειές μας. Όσοι έχουμε ακόμα. Δεν εκτονωνόμαστε.

Παραδόξως, είναι το μόνο που δεν συζητιέται σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο. Αυτό που έχουμε περισσότερο ανάγκη, αυτά τα 10 πράγματα που θα επιλέξουμε. Από πού θα γίνουν οι μειώσεις των δαπανών, πώς θα εισπραχθούν περισσότερα έσοδα, ποιες μεταρρυθμίσεις χρειαζόμαστε. Τα ελληνικά κόμματα έχουν άλλα θέματα. Αυτοδυναμίες, ποσοστά, κρεμάλες. Τα πραγματικά ερωτήματα τα αποφεύγουν σαν το διάολό τους.

Έχουμε 12 αντιμνημονιακά κόμματα να διαλέξουμε. Τα 10 αντιμνημονιακά της αντιπολίτευσης αρνούνται το ίδιο το πρόβλημα. Δεν υπάρχει κρίση, δεν υπάρχουν χρέη, ελλείμματα, δεν χρειαζόμαστε δανεικά, δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, όλα είναι ένα κόλπο των κατακτητών για να μας υποδουλώσουν. Και τα άλλα δύο αντιμνημονιακά της κυβέρνησης, ό,τι κάνουν το κάνουν γιατί τα «εκβιάζει» η τρόικα, το «επιβάλλουν» οι δανειστές μας. Γι’ αυτό ξαναγράφουν το νομοσχέδιο για τα ταξί τέταρτη φορά. Ας ελπίσουμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα οδηγήσει σε αναγκαστική ενηλικίωση περισσότερες πολιτικές δυνάμεις, μέσα κι έξω από τη σημερινή κυβέρνηση. Αλλιώς, βοήθειά μας.

Απόσπασμα Φώτης Γεωργελές  athens voice τεύχος 385

4 comments :

Ανώνυμος είπε...

Το τί θα ψηφίσουμε, είναι προφανές πιο πάνω..
Το πως θα ψηφίσουμε, νομίζεις κρουά ότι μας έμεινε και διάθεση; Ολα μας τα απογοήτευσαν...

Ανώνυμος είπε...

οχι αποχη, οχι ακυρο-λευκο.....παμε να ψηφισουμε αλλα οχι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...αυτοι μασ πουλησαν

Ανώνυμος είπε...

8 Απριλίου 2012 12:45 μ.μ. ευγε!!!!

Ανώνυμος είπε...

να ψηφίσουμε ΚΚΕ σκέτο, αυτό ήταν μαζί μας σε όλες τις απεργίες ... πάντα με το Λαό και όχι τώρα αλλά πάντα !

Δημοσίευση σχολίου