10:32 μ.μ.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Posted by Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |


 


Πλησιάζει σιγά - σιγά ο χειμώνας και τουλάχιστον στη Φλώρινα, τα περισσότερα νοικοκυριά, από το καλοκαίρι φροντίζουν για το πως θα ζεσταθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην εισαγωγή συστημάτων θέρμανσης άπό τη γείτονα χώρα. (FYROM)
Οι καταναλωτές, δεν δίνουν συνήθως σημασία στις προδιαγραφές κατασκευής και λειτουργίας αυτών των συστημάτων θέρμανσης. Οι χαμηλές τιμές δεν εγγυώνται ποιοτικά μέταλλα  και ως εκ τούτου και  η λειτουργία τους είναι αμφιβόλου ποιότητας  και απόδοσης.
Η εγκατάσταση γίνεται και αυτή με "εισαγόμενους τεχνίτες", αφού κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη εγκατάστασης από τους ντόπιους τεχνίτες.
Διπλός λοιπόν ο κίνδυνος και η μαύρη εργασία, μαύρη.

Σας θυμίζουμε πως  πολύ πρόσφατα - μόλις πέρυσι- σε σπίτι συμπολίτη μας είχε σημειωθεί έκρηξη σε λέβητα, ο οποίος είχει τις...παραπάνω "προδιαγραφές" που σας αναφέρουμε.
 
Τελικά μήπως είναι καιρός να δημιουργηθεί ένας τοπικός σύλλογος προστασίας του καταναλωτή;

Η αγορά δεν έχει σύνορα είναι γεγονός και η διασυνοριακή αγορά φαίνεται ελκυστική. Είναι κρίμα και άκρως επικίνδυνο να μην μπορούμε να ελέγξουμε την ποιότητα  ακόμα και αν κάτι μας το δίνουν σχεδόν τζάμπα, ειδικά όταν υπάρχει κίνδυνος για ολόκληρες οικογένειες.

Το πρόβλημα της θέρμανσης είναι σοβαρό και μεγάλο. Ας είμαστε πιό προσεκτικοί στις αγορές και ας ενεργοποιηθούμε ως καταναλωτές, τουλάχιστον συλλογικά να αντιμετωπίσουμε τη κρίση στο πορτοφόλι μας!

 

7 comments :

Ανώνυμος είπε...

Γιατί σύλλογος
δεν υπάρχουν επαγγελματικοί φορεις να αναλάβουν πρωτοβουλία

Ανώνυμος είπε...

Εσύ 10.57, βαρυέσαι ή έχεις συνηθίσει να βγάζει πάντα κάποιος άλλος το φίδι από τη τρύπα;

Ανώνυμος είπε...

βαριέμαι
και να πω τι θα βγει

Ανώνυμος είπε...

Ντόρις απο ότι μαθαίνω κάθε ημέρα μέχρι και στα συστήματα υγραεριοποίησης αυτοκινήτων που αγοράστηκαν απο τα μπίτολα παρουσιάσθηκαν σοβαρές βλάβες με αποτέλεσμα επιπρόσθετο υψηλό κόστος αγοράς νέων συτστημάτων υγραερίου για τους ιδιοκτήτες που συχνά είναι και επαγγελματίες οδηγοί η κάνουν καθημερινά χρήση του ιχ τους . Κάτι πρέπει να γίνει γιατί οι καταναλωτές στην Φλώρινα είναι παντελλώς απροστάτευτοι απο αμφιβόλου ποιότητας και αμφιβόλου προδιαγραφών ασφαλείας προιόντων που αγοράζουν κατα τα ψώνια τους απο την διπλανή χώρα.

Nτόρη Κουτουράτσα είπε...

VA Οι καταναλωτές αν δεν μάθουν να προστατεύονται μόνοι τους, θα αγοράζουν ότι τους προσφλερουν. Σήμερα οι χαμηλές τιμές δεν εξασφαλίζουν πάντα ποιότητα. Το πρόβλημα είναι πόσο επικίδυνη μπορεί να είναι αυτή "η ποιότητα" για την υγεία και την ασφάλεια. Ας το σκεφτούμε λίγο. Δεν είναι κακό να δημιουργθεί ένας σύλλογος καταναλωτών Φλώρινας.

Ανώνυμος είπε...

O σύλλογος θερμουδραυλικών τι λέει για το θέμα;

εφημερίδα κρουά κρουά "το κράξιμο είπε...

Ο σύνδεσμος θερμουδραυλικών τι να κάνει; Να κυνηγάει καταναλωτές; Ας ξυπνήσουν οι καταναλωτές για το πόσο θέτουν σε κίνδυνο το σπίτι τους.

Δημοσίευση σχολίου