Αν μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει για το αν ο δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης εννοούσε τα περί παραιτήσεων όλου του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου και κυρίως ο ίδιος και δεν ήταν ένα παιχνιδάκι εντυπώσεων, αυτή  θα μπορούσε να είναι μόνο η ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου κ. Ευταξά.

Ένα σύντομο ιστορικό , νομίζω πως είναι απαραίτητο. Μία από τις αποφάσεις για δράσεις διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση του στρατοπέδου Παπαπέτρου από το Αμύνταιο, ήταν και η παραίτηση όλου του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου.

Οι υπογραφές πάνω στον πανικό συγκεντρώθηκαν εσπευσμένα τόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 19 Αυγούστου 2013 όσο και κατά τη διευρυμένη σύσκεψη στις 29 -8-2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου. Παραιτήθηκαν μάλιστα και τα Προεδρεία πολλών συλλόγων και συζητείτο και η παραίτηση του βουλευτή  Κωνσταντινίδη  και του δημάρχου Πρεσπών κ. Τσέπα.

Και εκεί που όλοι πίστευαν - και οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι-  πως είχε παραιτηθεί το δημοτικό συμβούλιο στις 30- 8-2013 , , ο δήμαρχος κ. Ιωσηφίδης στις 2-9-2013   συγκαλεί οικονομική επιτροπή για να αρχίσει να αναθέτει έργα, απούσης της μειοψηφίας. Την ίδια ημέρα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ακυρώθηκε διότι δεν εμφανίστηκε κανείς. Ακολούοησαν και άλλες συνεδριάσεις φορέων του δήμου , όπως της Τηλεθέρμανσης στις  3-9-2013, της Μονομετοχικής Εταιρίας ΟΤΑ Ξινού Νερού τη απουσία της μειοψηφίας, και στις 10 – 9-2013 συγκαλείται δημοτικό συμβούλιο με παρόντες μόνο τους συμβούλους της πλειοψηφίας . Όλα αυτά  δείχνουν πως η απόφαση της 19-8-2013 περί παραιτήσεων δεν ισχύει. Κάτι σαν είπα- ξείπα δηλαδή.  

'Οπως φαίνεται εκ του αποτελέσμτος, οι μόνοι που τίμησαν την υπογραφή τους και   εννούσαν την παραίτησή τους ήταν οι της μειοψηφίας ο κ. Κώστας Θεοδωρίδης μετά των συμβούλων του και ο κ. Δημ. Φίστας. Με αιτήσή τους προς τη κ. Ευταξά που πρωτοκολήθηκε εχθές 13-9-2013,  διατρανώνουν τη παραίτησή τους και ρωτούν αν υποβλήθηκε η παραίτηση του κ. Ιωσηφίδη προς αυτήν και αν ισχύει η δέσμευσή του κ. Ιωσηφίδη προς τους δημότες του.

Κύριε Ιωσηφίδη, εσείς τι λέτε για όλα αυτά;

 

6 comments :

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΌΜΑ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ;ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΘΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ. ΚΑΛΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΙΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Σιγα μην παραιτηθουν. Η καρεκλα ειναι γλυκεια και δεν αφηνεται ευκολα. Ολοι τους θελουν μια παραιτηση και απο εμας στις επομενες εκλογες

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο θρασος αν αποδειχτεί πως είναι φιάσκο η όλη ιστορία. Τουλάχιστον το Αμύνταιο έχει ισχυρή αντιπολίτευση, όχι σαν τους της Φλώρινας που θυμούνται κατόπιν εορτής ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Ανώνυμος είπε...


Ποιός να κάνει αντιπολίτευση στη Φλώρινα; Ο Καραντζίδης κάνει για το ΚΚΕ. Η Μούσιου εξ απαλών οωύχων και ο Ασπρίδης με τη μεγάααλη εμπειρία είναι ανύπαρκτος. Και για να μη μας λείψει ασχολείται με τον διάδοχό του τον Τσώκα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗ ΜΠΑΝΤΑ Ο ΝΑΣΟΣ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ.
ΒΓΑΛΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΝΙΚΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΣΤΑΥΛΟΣ.

Δημοσίευση σχολίου